Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia0212, a jakie są wskazania do tak wczesnego pojawienia się na oddziale?
-
Marcycha wrote:Natalia0212, a jakie są wskazania do tak wczesnego pojawienia się na oddziale?
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
(:Ania:) wrote:Mam pytanie o twardnienie brzucha, ma/miała któraś z Was? Od wczoraj mi twardnienie brzucha, dzisiaj szczególnie. Jutro mam zaplanowaną wizytę u położnej to zapytam o to.
ja tak mam! najczęściej jak coś dłużej porobie albo jak chodze po dworze! brzuch jak kamień wtedy! lekarz kazał mi tego unikać i sporo odpoczywać, ale u mnie też ze względu na niewydolność szyjkową! faktycznie w szpitalu i po nim więcej się oszczędzam i mniej mi twardnieje😉listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm -
Chmurka87 wrote:ja tak mam! najczęściej jak coś dłużej porobie albo jak chodze po dworze! brzuch jak kamień wtedy! lekarz kazał mi tego unikać i sporo odpoczywać, ale u mnie też ze względu na niewydolność szyjkową! faktycznie w szpitalu i po nim więcej się oszczędzam i mniej mi twardnieje😉
Dziewczyny a o jakiej okolicy brzucha mówicie? Mój jest jak skała nad pępkiem a pod gdzie siedzi dzidzia już aż tak nie. -
Chmurka87 wrote:ja tak mam! najczęściej jak coś dłużej porobie albo jak chodze po dworze! brzuch jak kamień wtedy! lekarz kazał mi tego unikać i sporo odpoczywać, ale u mnie też ze względu na niewydolność szyjkową! faktycznie w szpitalu i po nim więcej się oszczędzam i mniej mi twardnieje😉
Emimalina mi twardniał na początku na dole a teraz cały, twardy i spięty po całości. -
(:Ania:) wrote:Mam pytanie o twardnienie brzucha, ma/miała któraś z Was? Od wczoraj mi twardnienie brzucha, dzisiaj szczególnie. Jutro mam zaplanowaną wizytę u położnej to zapytam o to.
Ja tak miałam i kazali mi brać magnez cztery razy dziennie i luteinę … Jak się tak dzieje to mam też starać się odpocząć wtedy , najlepiej położyć i u mnie to działa. Jak czuję że twardnieje i się położę to chwila i przechodzi(:Ania:) lubi tę wiadomość
-
Jul1 wrote:Ja tak miałam i kazali mi brać magnez cztery razy dziennie i luteinę … Jak się tak dzieje to mam też starać się odpocząć wtedy , najlepiej położyć i u mnie to działa. Jak czuję że twardnieje i się położę to chwila i przechodzi
-
cały brzuch mi twardniał! i czasem pobolewało z prawej strony, chocby woreczek żółciowy i plecy! ale jak więcej leże to jest ok!
a szyjka się skróciła i to bardzo od wewnątrz! była niby 2,5 cm całości ale zrobił się taki lej w kształcie litery V, który ciągle się powiększał😔 do tego gromadził się taki osad, to się nazywa amnotic sludge i brałam antybiotyk w szpitalu w razie jakby to jakaś bakteria była! ale wyniki krwi, crp i moczu wyszły dobrze więc założyli szew i teraz od niego zależą dalsze losy🥴 oby wytrzymał!!🙏🍀listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
Chmurka87 wrote:cały brzuch mi twardniał! i czasem pobolewało z prawej strony, chocby woreczek żółciowy i plecy! ale jak więcej leże to jest ok!
a szyjka się skróciła i to bardzo od wewnątrz! była niby 2,5 cm całości ale zrobił się taki lej w kształcie litery V, który ciągle się powiększał😔 do tego gromadził się taki osad, to się nazywa amnotic sludge i brałam antybiotyk w szpitalu w razie jakby to jakaś bakteria była! ale wyniki krwi, crp i moczu wyszły dobrze więc założyli szew i teraz od niego zależą dalsze losy🥴 oby wytrzymał!!🙏🍀
Jejku, trzymam kciuki, dobrze, że się tym zajęli, oby już było lepiej ❤️Chmurka87 lubi tę wiadomość
-
Ja też proszę o aktualizację Daisy na początku 🙂
👧🩷15.04.2025
Dzisiaj cykliczne badanie kontrolne - wszystko dobrze na ten moment 280 g dziewczyny, serduszko równo bije.
Za dwa tygodnie połówkowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 20:59
(:Ania:), Chmurka87, Kori_, Marcycha, Marta1988 lubią tę wiadomość
-
(:Ania:) wrote:Jejku, trzymam kciuki, dobrze, że się tym zajęli, oby już było lepiej ❤️
dziękuje😊 lekarz mówi że dotrwam do końca jak będe prowadzić leniwy tryb życia! a dla mnie to jak tortury😋 zawsze lubiałam aktywne życie i L4 już było karą🙈 ale dla zdrowia maluszka moge nawet spać w pokrzywach😉(:Ania:) lubi tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
Dziewczyny macie jakieś konkretne leginsy, dresy spodnie na chodniejsze dni do polecenia? Brzuszek mu rośnie i już zwykle legi zaczynają mnie cisnąć. Jestem ciepłolubna więc coś grubszego bym potrzebowała. Rajstopami też nie pogardzę jak macie jakieś sprawdzone.
A drugie moje pytanie. Czy głaskanie sobie brzuszek? Bo dziś się dowiedziałam że nie powinno się tego robić, bo pobudzam tak macicie do skurczów...nie byłam tego swiadoma -
Madlen90 wrote:Dziewczyny macie jakieś konkretne leginsy, dresy spodnie na chodniejsze dni do polecenia? Brzuszek mu rośnie i już zwykle legi zaczynają mnie cisnąć. Jestem ciepłolubna więc coś grubszego bym potrzebowała. Rajstopami też nie pogardzę jak macie jakieś sprawdzone.
A drugie moje pytanie. Czy głaskanie sobie brzuszek? Bo dziś się dowiedziałam że nie powinno się tego robić, bo pobudzam tak macicie do skurczów...nie byłam tego swiadoma
Ja kupiłam legginsy ocieplane z formommy i fajnie się sprawdzaja. Z gatty mam rajstopy 40 ale ponoć mają też 100 😁 normalnie noszę 3 ale wzięłam teraz 4 i sobie chwalę.
Ja głaszcze czytałam że to bujda też. Z tymi skurczami. Jeśli ciąża prawidłowo przebiega to wg mnie nie powinno być problemów. Inaczej jest jak sama głaszcze inaczej jak partner może bardziej o to chodzi.Madlen90 lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Natalia0212 wrote:Łożysko całkowicie przodujące. Lekarz powiedział, że wówczas będę na oddziale od 34 tc i w 37 tc cesarka.
Czyli będziesz szczęśliwą mamą już w marcu? 🥹
Ja biorę 200 mg magnezu na noc i nie czuję twardniejącego brzucha. W sensie czuję, że jest napięty z racji ciąży, ale chyba nic ponad to. Ostatnio też partner przeczytał gdzieś, że dobrze jest odstawić magnez w 35 tyg. żeby macica popracowała i może faktycznie ma to dość duży związek. Stwierdziłam, że zapytam o to na następnej wizycie.