Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcycha wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was już miała test obciążenia glukoza? Jeśli tak to, w którym tygodniu? Ja mam skierowanie i mam zrobić przed wizytą we wtorek, ale wydaje mi się to za wcześnie?
-
Marcycha wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was już miała test obciążenia glukoza? Jeśli tak to, w którym tygodniu? Ja mam skierowanie i mam zrobić przed wizytą we wtorek, ale wydaje mi się to za wcześnie?
Test robi się pomiędzy 24 a 28 tyg. Wcześniej tylko jeśli masz ku temu przesłanki. Mi lekarka mówiła że najlepiej 26tydz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2024, 06:16
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Natalia0212 wrote:Dziewczyny, zaczynam kompletować wyprawkę i tak się zastanawiam. W jaką ilość sztuk się zaopatrzyć jeśli chodzi o rozmiary. Kupuję głównie 56 i 62. Kilka 50. Myślę po ile sztuk body, bluzek, spodenek itp., będzie odpowiednią ilością, aby nie prać tego często, jednocześnie, aby dziecko miało szanse pochodzić w tym i okazję ubrać każdą sztukę. 😄
Ja myślę żeby po 8-10 sztuk mieć każdego, moje dzieci rodziły się małe więc nawet w tych 56 to chodziły ze 3-4 tygodnie, a jeszcze rozmiar rozmiarowi nierówny, ja z kolei nie lubiłam bodów kopertowych.
Marcycha ja mam skierowanie zrobić krzywą na następną wizytę 12.12 to będzie 24 tydzień -
Ja mialam zaraz na poczatku ciazy, kolo 10 tc, ze wzgledu na obciążenie cukrzyca w rodzinie -
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Chmurka87 wrote:ja tak mam! najczęściej jak coś dłużej porobie albo jak chodze po dworze! brzuch jak kamień wtedy! lekarz kazał mi tego unikać i sporo odpoczywać, ale u mnie też ze względu na niewydolność szyjkową! faktycznie w szpitalu i po nim więcej się oszczędzam i mniej mi twardnieje😉
-
(:Ania:) wrote:Chmurko ,mam pytanie o skracającą się szyjkę. Miałaś jakieś objawy tego, bóle itd czy wyszło to na kontroli? U mnie oprócz twardnienia brzucha zaczęły się dzisiaj bóle jakby w głębi pochwy, zwłaszcza przy chodzeniu. Wizytę połówkową mam w poniedziałek, mają mi wtedy sprawdzić też szyjkę.
właśnie nie! tzn miałam bóle pleców, pobolewał mnie woreczek żółciowy, twardniał brzuch, w pochwie kłucie ale nie wiem czy to związane z szyjką czy poprostu za mało odpoczywałam🥴 na usg w 16tc wyszła ta szyjka już lekko rozwarta od środka ale jeszcze do obserwacji było! 2 tygodnie póżniej ten lej się powiększał więc skierowanie na szew okrężny! i od teraz zero noszenia ciężkich zakupów, mycia okien itp...mam odpoczywać!
do poniedziałku blisko ale jak sie martwisz to zrób usg wcześniej! a ostatnio kiedy miałas badanie i ile cm wyszła szyjka?(:Ania:) lubi tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm -
Ja ostatnio ja jakimś wątku czytałam, że tam dziewczyny kupują po 5 kompletów na początek 5 bodziaków, 5 leginsow, body itd
Właśnie coś ostatnio mnie też coś kłuje w pochwie, ciekawe od czego to jest, ja pewnie dostanę skierowanie na glukozę jak będę mieć wizytę 2.12 wtedy będzie 20 tydzień więc idealnie zęby wykonać to badanie w najbliższych tygodniach.
W ogóle wczoraj chcielismy obejrzeć nowy serial netflixa matki pingwinów, ale mój mąż powiedział, że on nie da rady oglądać takich rzeczy jak spodziewamy się dziecka 🙈 -
Chmurka87 wrote:właśnie nie! tzn miałam bóle pleców, pobolewał mnie woreczek żółciowy, twardniał brzuch, w pochwie kłucie ale nie wiem czy to związane z szyjką czy poprostu za mało odpoczywałam🥴 na usg w 16tc wyszła ta szyjka już lekko rozwarta od środka ale jeszcze do obserwacji było! 2 tygodnie póżniej ten lej się powiększał więc skierowanie na szew okrężny! i od teraz zero noszenia ciężkich zakupów, mycia okien itp...mam odpoczywać!
do poniedziałku blisko ale jak sie martwisz to zrób usg wcześniej! a ostatnio kiedy miałas badanie i ile cm wyszła szyjka? -
(:Ania:) wrote:No właśnie, to pobolewanie w kroczu... Ostatnio miałam sprawdzaną w 14 tygodniu, na kontroli po krwawieniu, była długa i zamknięta. . Mieszkam w Danii I tu inaczej to wygląda, jak będę miała regularne bóle przy twardnieniu to mam dzwonić do szpitala. Poczekam do poniedziałku, chyba, że coś zacznie się dziać to zadzwonię szybciej do szpitala.
nio ja w 12 tc też nie miałam tego problemu! dopiero później w miare jak ciąża więcej waży pojawiła się ta niewydolność! ale ja troche przeszłam jak widzisz w stopce i łyżeczkowania i histeroskopie, stąd już te mięśnie wyrobione i ponaciągane od hagarowania😔 ale jakby się coś działo to dzwoń, nie ma co czekać! ja dzisiaj uważam że lepiej sie zbadać na wyrost jak coś zaniedbać!😉listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
Chmurka87 wrote:nio ja w 12 tc też nie miałam tego problemu! dopiero później w miare jak ciąża więcej waży pojawiła się ta niewydolność! ale ja troche przeszłam jak widzisz w stopce i łyżeczkowania i histeroskopie, stąd już te mięśnie wyrobione i ponaciągane od hagarowania😔 ale jakby się coś działo to dzwoń, nie ma co czekać! ja dzisiaj uważam że lepiej sie zbadać na wyrost jak coś zaniedbać!😉
-
(:Ania:) wrote:To moja trzecia ciąża, pierwszy poród bardzo długi ciężki a szyjka pokiereszowana, druga ciąża zakończona łyżeczkowaniem, podczas zabiegu lekarz, bardzo młody powiedział mi, że prawdopodobnie w kolejnej ciąży potrzebny będzie szew ale inni lekarze już w obecnej ciąży powiedzieli, że może być wszystko dobrze i, że sprawdzą mi szyjkę na 2 prenatalnych. No nic, będę się oszczędzać i czekam do poniedziałku, co mi tam powiedzą 🙃😊
no to może lepiej sprawdzić wcześniej? jednak z rozwieraniem szyjki nie ma żartów! niby w ostateczności zakładają też szew ratunkowy ale to troche ryzykowne bo mogą przebić pęcherz płodowy! lepiej jak troche tam zapasu jest od góry! no nie wiem, zrób jak podpowiada intuicja😉 powodzenia i daj znać jaka decyzja zapadła😁(:Ania:) lubi tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
Też mam wrażenie, że jakieś skurcze w pochwie mam lub gdzieś tam bardzo nisko. Za tydzień wizyta, zapytam, co to.
Gdyby któraś z Was wcześniej się dowiedziała - dajcie znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2024, 20:08
(:Ania:) lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja dziś miałam połówkowe i wszystko dobrze, szyjka ok, jednak dziewczynka 😂 więc chłopczyk 70% procent zmienił się w inną płeć hehe.. mała waży 365 g i termin z Usg wcześniej bo na 6 kwietnia 😁także do przodu.
Jak rodziłam rok temu to mała miała 305 g więc pokonałam tydzień więcej i mam nadzieję że utrzymam tą ciążę.Emimalina, Daisy___, (:Ania:), Chmurka87, Marta 40, Kori_, Adeline, Natalia0212, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja dziś miałam połówkowe i wszystko dobrze, szyjka ok, jednak dziewczynka 😂 więc chłopczyk 70% procent zmienił się w inną płeć hehe.. mała waży 365 g i termin z Usg wcześniej bo na 6 kwietnia 😁także do przodu.
Jak rodziłam rok temu to mała miała 305 g więc pokonałam tydzień więcej i mam nadzieję że utrzymam tą ciążę.Monika33, Paflina lubią tę wiadomość
-
@Monika gratuluję dziewczynki 💕 ja mam połówkowe 3.12 i mam cicha nadzieję, że nadal dziewczynka 🥹 kupiłam kilka ubranek typowo dla dziewczynki, ale powstrzymuję się właśnie do połówkowych, żeby wiedzieć na 100 procent.
Dziewczyny czy wy też tak śmiesznie tyjecie, u mnie to wygląda tak, że utrzymuję stałą wagę przez większość czasu, po czym nie ważę się 3 dni i nagle 0,5 kg więcej 😄myślałam, że to będzie trochę bardziej równomiernieMonika33 lubi tę wiadomość
-
@Monika gratuluję dziewczynki 💕 ja mam połówkowe 3.12 i mam cicha nadzieję, że nadal dziewczynka 🥹 kupiłam kilka ubranek typowo dla dziewczynki, ale powstrzymuję się właśnie do połówkowych, żeby wiedzieć na 100 procent.
Dziewczyny czy wy też tak śmiesznie tyjecie, u mnie to wygląda tak, że utrzymuję stałą wagę przez większość czasu, po czym nie ważę się 3 dni i nagle 0,5 kg więcej 😄myślałam, że to będzie trochę bardziej równomiernie
Dziękuję 🥰 kolejna córcia ale cieszę się bardzo i jak byłby chłopiec też bym się cieszyła 😉po tych moich przejściach już płeć nie jest ważna dla mnie ale wiadomo córcia to jest radość 😁po starszej córci ubrań mam full tylko trochę mogę nie trafić z rozmiarem w dana porę roku ale zobaczymy 😂
Ja właśnie tyje tak samo tzn brzuszek taki duży mam jak w każdej ciąży 😁do 6 miesiąca to mam jakbym miała rodzic a potem za bardzo nie powiększ się
-
Dziewczyny jak odczuwacie pierwsze ruchy? u mnie to takie lekkie kopniaczki, troche jakby przesówanie w macicy i bardzo nieregularne tzn jednego dnia fajne i sporo ich np wieczorem a potem 2-3 dni cisza! i znów coś sie poruszy i znów cisza! już 21 tydzień i troche sie martwie czy tak to ma wyglądać?🙈 lekarze na usg napisali że ruchy dziecka ok...no to czemu mało je czuć?listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
decyzja o in virtro z KD
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
30dpt mamy ❤️🤗
Chmurka87 wrote:Dziewczyny jak odczuwacie pierwsze ruchy? u mnie to takie lekkie kopniaczki, troche jakby przesówanie w macicy i bardzo nieregularne tzn jednego dnia fajne i sporo ich np wieczorem a potem 2-3 dni cisza! i znów coś sie poruszy i znów cisza! już 21 tydzień i troche sie martwie czy tak to ma wyglądać?🙈 lekarze na usg napisali że ruchy dziecka ok...no to czemu mało je czuć?
Ja czuję nieregularnie, czasem tylko wieczorem, czasem też w ciągu dnia. Ale myślę że to jest takie odczucie które łatwo można przegapić robiąc jakieś inne rzeczy
Jeśli lekarz mówi że jest ok to bym się nie przejmowała.
Chmurka87 lubi tę wiadomość