X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Madlen90 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy lekarz przy każdej wizycie zleca Wam badanie progesteron? Bo ja co badania to mam go na liście do zrobienia. I ok robię te badania, ale ostatnio mail wynik 57 a dziś spad wynik do 55 i troszkę się martwię że coś się dzieje...

Poronienie 2020
    Endometrioza 1 stopnia, przewlekły stan zapalny.
    14.08 upragnione ⏸️

preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:
    Dziewczyny czy lekarz przy każdej wizycie zleca Wam badanie progesteron? Bo ja co badania to mam go na liście do zrobienia. I ok robię te badania, ale ostatnio mail wynik 57 a dziś spad wynik do 55 i troszkę się martwię że coś się dzieje...
    Progesteron robiłam tylko na początku, razem z beta.
    Potem już ani razu.

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:
    Ja progesteron robiłam jakoś do 12tc. Później lekarz mówił, że nie jest to tak konieczne. Dodatkowo pamiętaj, że progesteron jest wydzielany skokowo. Jego wartość może się różnić w ciągu dnia. I spadek o 2 jednostki jest całkowicie normalny.
    Na tym etapie już nie bada się progesteronu, tak mówił mi lekarz.

Madlen90 lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:

Mi nie zleca, jedynie przy becie badałam, bo miałam bardzo niski progesteron i musiałam brać dodatkowo zastrzyki żeby go podbić. Przy schodzeniu z zastrzyków i progesteronu dopochwowo nie miałam zleconych badań. Ja jeszcze biorę, ale już doustnie i zmniejszone dawki. Mam zejść z braniem proga do zera 🙈

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • Madlen90 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i uspokojnejnie mnie. Niby się bardzo nie martwiłam, ale jednak podświadomość myślała o tym progesteronie.
    Co ja bym beż Waszego wsparcia zrobila...Dobrze że jest to forum.

Poronienie 2020
    Endometrioza 1 stopnia, przewlekły stan zapalny.
    14.08 upragnione ⏸️

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam ani raz badanego progesteronu 🙈
    W tym tygodniu idę na morfologię, mocz, tsh i odczyn coombsa, bo grupa krwi minusowa 🫣

Dziewczyny, szczególnie te już doświadczone może polecicie sprzęty, bo chce zakupy rozłożyć w czasie 😁
    szukam:
    -aspirator do nosa
    -termometr
    -sterylizator do butelek
    -kamerka niania
    Myślę głównie nad firmą neno, a sterylizator z lovi, ale chętnie poczytam co polecacie 😊
    +przygarnę porady co jeszcze powinnam kupić z tego typu rzeczy 😁

preg.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Nie miałam ani raz badanego progesteronu 🙈
    W tym tygodniu idę na morfologię, mocz, tsh i odczyn coombsa, bo grupa krwi minusowa 🫣

Dziewczyny, szczególnie te już doświadczone może polecicie sprzęty, bo chce zakupy rozłożyć w czasie 😁
    szukam:
    -aspirator do nosa
    -termometr
    -sterylizator do butelek
    -kamerka niania
    Myślę głównie nad firmą neno, a sterylizator z lovi, ale chętnie poczytam co polecacie 😊
    +przygarnę porady co jeszcze powinnam kupić z tego typu rzeczy 😁

Wieki mnie tu nie było, choroby dzieci, życie :D

Termometr ja polecam Braun Thermoscan do ucha. Miałam te do czoła i wiecznie problem z wiarygodnością pomiaru.
    Aspirator tradycyjny katarek do odkurzacza, miałam Nosiboo - może być ale bez szału.
    Absolutnie nie polecam tych aspiratorów, w których się ciągnie ustami :D choroba gwarantowana :D
    Nianie mam kilka lat jakiś Vtech i daje radę.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:

Nigdy w żadnej ciąży nie miałam badanego progesteronu

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli któras się zmaga z zaparciami to polecam łuski babki jajowatej. Są naturalne i lekarz mi powiedział że mogę to pic do końca ciąży. Są też opcje smakowe :) ja miałam w zeszłym tygodniu taki ból brzucha że nie spałam w nocy - a to tylko zaparcia 😬😬🫣🫣

Jutro połówkowe więc jestem ciekawa jak wygląda bobo. Na pewno wezmę film z badania :D

Adeline lubi tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, laktator Momcozy S12 Pro zamówiony. Także mam nadzieję, że cycki będę mleczne. 🤣

Kori_, Chmurka87, Emimalina, Paflina lubią tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Dobra, laktator Momcozy S12 Pro zamówiony. Także mam nadzieję, że cycki będę mleczne. 🤣
    Też kupiłam S12 pro. Zobaczymy, jak to będzie działać ;) Na razie to jedna wielka magia te wszystkie końcówki, lejki, nie lejki :D :D :D

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już przed ciążą miałam refluks, ale po prostu gdy się mocno nasilały objawy to brałam polprazol i na kilka miesięcy miałam spokój... W ulotce pisze, że w ciąży nie można i teraz pytanie... Znacie coś co pomaga?
    Problemem nie jest nawet typowa zgaga jak u większości, bo jest lekko wyczuwalna, ale odbija mi się często i czuje, że wtedy mi się cofa do przełyku jedzenie 🫣 okropne uczucie...
    Wizyta u lekarza za tydzień to podpytam co mogę, ale może jakieś pomysły?

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Też kupiłam S12 pro. Zobaczymy, jak to będzie działać ;) Na razie to jedna wielka magia te wszystkie końcówki, lejki, nie lejki :D :D :D
    Nauczymy się. 🤣 Też korzystałaś z promocji -25%? Masz już w domu laktator?

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Dziewczyny, już przed ciążą miałam refluks, ale po prostu gdy się mocno nasilały objawy to brałam polprazol i na kilka miesięcy miałam spokój... W ulotce pisze, że w ciąży nie można i teraz pytanie... Znacie coś co pomaga?
    Problemem nie jest nawet typowa zgaga jak u większości, bo jest lekko wyczuwalna, ale odbija mi się często i czuje, że wtedy mi się cofa do przełyku jedzenie 🫣 okropne uczucie...
    Wizyta u lekarza za tydzień to podpytam co mogę, ale może jakieś pomysły?
    Bez recepty można Gaviscon i on pomaga. A jak nie będzie pomagał, to gin da Ci coś na receptę

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Patutka co u Was? Jak połówkowe? 🤞
    Cześć, dziękuję że o nas pamiętasz.
    Mlody w 20+3 ważył 350g
    Z dobrych wiadomości to chyba tyle.
    Ale nie będę psuć waszych ciąż.

A Ty Aniu jak się czujesz? Jak maleństwo?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Mlody w 20+3 ważył 350g

Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadać. Możemy wesprzeć słowem, albo po prostu dać Ci poczucie, że jesteśmy z Tobą myślami i Waszym synkiem. Trzymam kciuki.

Magii, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Mlody w 20+3 ważył 350g

Co się dzieje Patutka⁰, jest jednak gorzej (w całej tej już trudnej sytuacji)? Po to też jesteśmy ❤️

Ja miałam dzisiaj prenatalne, mała waży 294, będzie chyba mniejsza niż nasz synek . Babeczka długo oglądała serce, mała bardzo się kręciła, na koniec powiedziała, że wyśle zdjęcia i filmiki do konsultacji ze specjalistą. Jeśli ten uzna, że jest ok to jest ok, ale może tez wyznaczyć termin kolejnej konsultacji. Czekam na wieści, chociaż zapewniała mnie, że według niej jest ok. Reszta rzeczy w normie. Śliczna buzia🥰

Marcycha lubi tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Mlody w 20+3 ważył 350g

Patutko, przykro mi, że u Was nie najlepsze wieści :( Trzymam tym bardziej kciuki za echo serduszka!

U mnie w 19+3/4 z OM, a 20+1 z USG 360 gramów i duża głowa... mam nadzieję, że synek się ogarnie xD I da mi spróbować porodu naturalnego po cesarce, a nie będzie wielkoludem!

@Peony22, co do Twoich pytań o wyprawkę:

- aspirator do nosa -> najlepszy jest katarek do odkurzacza, trochę się wzbranialiśmy, bo jednak wydawało się to za mocne, ale takie nie jest; odciąga gluty jak marzenie; córka umie smarkać, ale nadal lubi mieć czyszczony nosek odkurzaczem
    - termometr -> odradzam Microlife, mimo teoretycznie dobrych opinii ma duże rozbieżności, tak jakby się zdekalibrował (?). Kupiliśmy z polecenia koleżanki Braun Thermoscan 7+ i jesteśmy zadowoleni.
    -kamerka niania -> jesteśmy zadowoleni z Neno Vera, ale w dużym mieszkaniu traci nam czasem łączność, gdy jesteśmy w skrajnych pokojach.

Dziewczyny, czy momcozy powtarza częściej promocję -25%? Ciągle się waham, bo mam już jeden laktator, nie wiem, czy zaopatrywać się w drugi...

Peony22 lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Patutko, przykro mi, że u Was nie najlepsze wieści :( Trzymam tym bardziej kciuki za echo serduszka!

U mnie w 19+3/4 z OM, a 20+1 z USG 360 gramów i duża głowa... mam nadzieję, że synek się ogarnie xD I da mi spróbować porodu naturalnego po cesarce, a nie będzie wielkoludem!

@Peony22, co do Twoich pytań o wyprawkę:

- aspirator do nosa -> najlepszy jest katarek do odkurzacza, trochę się wzbranialiśmy, bo jednak wydawało się to za mocne, ale takie nie jest; odciąga gluty jak marzenie; córka umie smarkać, ale nadal lubi mieć czyszczony nosek odkurzaczem
    - termometr -> odradzam Microlife, mimo teoretycznie dobrych opinii ma duże rozbieżności, tak jakby się zdekalibrował (?). Kupiliśmy z polecenia koleżanki Braun Thermoscan 7+ i jesteśmy zadowoleni.
    -kamerka niania -> jesteśmy zadowoleni z Neno Vera, ale w dużym mieszkaniu traci nam czasem łączność, gdy jesteśmy w skrajnych pokojach.

Dziewczyny, czy momcozy powtarza częściej promocję -25%? Ciągle się waham, bo mam już jeden laktator, nie wiem, czy zaopatrywać się w drugi...
    Co do promek na momcozy to są stałe promocje, ale z tego co obserwowałam i czytałam te większe, czyli -25% są na okazje. Czyli teraz Black Friday, dzień mamy, dzień dziecka. Nie są często i nie ma reguły.

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadać. Możemy wesprzeć słowem, albo po prostu dać Ci poczucie, że jesteśmy z Tobą myślami i Waszym synkiem. Trzymam kciuki.
    Dziękuję ale to chyba już dla mnie za dużo 😵‍💫
    To wszystko co się ostatnio dzieje... No.. lepiej nie będzie 🥺

(:Ania:) wrote:
    Co się dzieje Patutka⁰, jest jednak gorzej (w całej tej już trudnej sytuacji)? Po to też jesteśmy ❤️

Ja miałam dzisiaj prenatalne, mała waży 294, będzie chyba mniejsza niż nasz synek . Babeczka długo oglądała serce, mała bardzo się kręciła, na koniec powiedziała, że wyśle zdjęcia i filmiki do konsultacji ze specjalistą. Jeśli ten uzna, że jest ok to jest ok, ale może tez wyznaczyć termin kolejnej konsultacji. Czekam na wieści, chociaż zapewniała mnie, że według niej jest ok. Reszta rzeczy w normie. Śliczna buzia🥰
    Moje dzieci przynajmniej ta dwójka zawsze była w najmniejszym albo środkowym centylu. A potem niewiadomo skąd rodzą sie kloce prawie 4kg 🙄
    Zazdroszczę kobietą rodzącym dzieci 3000 albo 3200 🤔

Cieszę się, że wszystko w porządku. Na pewno jest super, jak nic teraz nie widziała.
    Przed nami znów ciężki czas... Teraz mam w czwartek usg prenatalne u jeszcze innego lekarza.
    Potem 6.12 mam echo u naszej kardiolog, potem 18.12 usg u naszej dr co wykryła wadę, potem 8.01 znów echo, no i gdzieś po 20.01 to już usg 3 trymestru i zaczną się usg co.2 tygodnie 😱

Daisy___ wrote:

Ile miał długości kości udowej podczas tego badania?
    Często waga jest taka do góry, bo dzieć wysoki, a potem waga piórkowa.
    Co masz na mysli duża głowa?
    Napisz o jskje wymiary chodzi

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ