Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy lekarz przy każdej wizycie zleca Wam badanie progesteron? Bo ja co badania to mam go na liście do zrobienia. I ok robię te badania, ale ostatnio mail wynik 57 a dziś spad wynik do 55 i troszkę się martwię że coś się dzieje...
-
Madlen90 wrote:Dziewczyny czy lekarz przy każdej wizycie zleca Wam badanie progesteron? Bo ja co badania to mam go na liście do zrobienia. I ok robię te badania, ale ostatnio mail wynik 57 a dziś spad wynik do 55 i troszkę się martwię że coś się dzieje...
Potem już ani razu. -
Madlen90 wrote:Dziewczyny czy lekarz przy każdej wizycie zleca Wam badanie progesteron? Bo ja co badania to mam go na liście do zrobienia. I ok robię te badania, ale ostatnio mail wynik 57 a dziś spad wynik do 55 i troszkę się martwię że coś się dzieje...
Na tym etapie już nie bada się progesteronu, tak mówił mi lekarz.Madlen90 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Mi nie zleca, jedynie przy becie badałam, bo miałam bardzo niski progesteron i musiałam brać dodatkowo zastrzyki żeby go podbić. Przy schodzeniu z zastrzyków i progesteronu dopochwowo nie miałam zleconych badań. Ja jeszcze biorę, ale już doustnie i zmniejszone dawki. Mam zejść z braniem proga do zera 🙈 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i uspokojnejnie mnie. Niby się bardzo nie martwiłam, ale jednak podświadomość myślała o tym progesteronie.
Co ja bym beż Waszego wsparcia zrobila...Dobrze że jest to forum. -
Nie miałam ani raz badanego progesteronu 🙈
W tym tygodniu idę na morfologię, mocz, tsh i odczyn coombsa, bo grupa krwi minusowa 🫣
Dziewczyny, szczególnie te już doświadczone może polecicie sprzęty, bo chce zakupy rozłożyć w czasie 😁
szukam:
-aspirator do nosa
-termometr
-sterylizator do butelek
-kamerka niania
Myślę głównie nad firmą neno, a sterylizator z lovi, ale chętnie poczytam co polecacie 😊
+przygarnę porady co jeszcze powinnam kupić z tego typu rzeczy 😁 -
Peony22 wrote:Nie miałam ani raz badanego progesteronu 🙈
W tym tygodniu idę na morfologię, mocz, tsh i odczyn coombsa, bo grupa krwi minusowa 🫣
Dziewczyny, szczególnie te już doświadczone może polecicie sprzęty, bo chce zakupy rozłożyć w czasie 😁
szukam:
-aspirator do nosa
-termometr
-sterylizator do butelek
-kamerka niania
Myślę głównie nad firmą neno, a sterylizator z lovi, ale chętnie poczytam co polecacie 😊
+przygarnę porady co jeszcze powinnam kupić z tego typu rzeczy 😁
Wieki mnie tu nie było, choroby dzieci, życie
Termometr ja polecam Braun Thermoscan do ucha. Miałam te do czoła i wiecznie problem z wiarygodnością pomiaru.
Aspirator tradycyjny katarek do odkurzacza, miałam Nosiboo - może być ale bez szału.
Absolutnie nie polecam tych aspiratorów, w których się ciągnie ustami choroba gwarantowana
Nianie mam kilka lat jakiś Vtech i daje radę.
-
Nigdy w żadnej ciąży nie miałam badanego progesteronu -
Dziewczyny, jeśli któras się zmaga z zaparciami to polecam łuski babki jajowatej. Są naturalne i lekarz mi powiedział że mogę to pic do końca ciąży. Są też opcje smakowe ja miałam w zeszłym tygodniu taki ból brzucha że nie spałam w nocy - a to tylko zaparcia 😬😬🫣🫣
Jutro połówkowe więc jestem ciekawa jak wygląda bobo. Na pewno wezmę film z badaniaAdeline lubi tę wiadomość
-
Dobra, laktator Momcozy S12 Pro zamówiony. Także mam nadzieję, że cycki będę mleczne. 🤣
Kori_, Chmurka87, Emimalina, Paflina lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
🙋🏼
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
29.07. beta - 315
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Dziewczyny, już przed ciążą miałam refluks, ale po prostu gdy się mocno nasilały objawy to brałam polprazol i na kilka miesięcy miałam spokój... W ulotce pisze, że w ciąży nie można i teraz pytanie... Znacie coś co pomaga?
Problemem nie jest nawet typowa zgaga jak u większości, bo jest lekko wyczuwalna, ale odbija mi się często i czuje, że wtedy mi się cofa do przełyku jedzenie 🫣 okropne uczucie...
Wizyta u lekarza za tydzień to podpytam co mogę, ale może jakieś pomysły? -
A_Agnieszka wrote:Też kupiłam S12 pro. Zobaczymy, jak to będzie działać Na razie to jedna wielka magia te wszystkie końcówki, lejki, nie lejki
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
🙋🏼
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
29.07. beta - 315
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Peony22 wrote:Dziewczyny, już przed ciążą miałam refluks, ale po prostu gdy się mocno nasilały objawy to brałam polprazol i na kilka miesięcy miałam spokój... W ulotce pisze, że w ciąży nie można i teraz pytanie... Znacie coś co pomaga?
Problemem nie jest nawet typowa zgaga jak u większości, bo jest lekko wyczuwalna, ale odbija mi się często i czuje, że wtedy mi się cofa do przełyku jedzenie 🫣 okropne uczucie...
Wizyta u lekarza za tydzień to podpytam co mogę, ale może jakieś pomysły? -
(:Ania:) wrote:Patutka co u Was? Jak połówkowe? 🤞
Mlody w 20+3 ważył 350g
Z dobrych wiadomości to chyba tyle.
Ale nie będę psuć waszych ciąż.
A Ty Aniu jak się czujesz? Jak maleństwo?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Cześć, dziękuję że o nas pamiętasz.
Mlody w 20+3 ważył 350g
A Ty Aniu jak się czujesz? Jak maleństwo?Magii, Marcycha lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
🙋🏼
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
29.07. beta - 315
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Mlody w 20+3 ważył 350g
A Ty Aniu jak się czujesz? Jak maleństwo?
Co się dzieje Patutka⁰, jest jednak gorzej (w całej tej już trudnej sytuacji)? Po to też jesteśmy ❤️
Ja miałam dzisiaj prenatalne, mała waży 294, będzie chyba mniejsza niż nasz synek . Babeczka długo oglądała serce, mała bardzo się kręciła, na koniec powiedziała, że wyśle zdjęcia i filmiki do konsultacji ze specjalistą. Jeśli ten uzna, że jest ok to jest ok, ale może tez wyznaczyć termin kolejnej konsultacji. Czekam na wieści, chociaż zapewniała mnie, że według niej jest ok. Reszta rzeczy w normie. Śliczna buzia🥰
Marcycha lubi tę wiadomość
-
Mlody w 20+3 ważył 350g
A Ty Aniu jak się czujesz? Jak maleństwo?
Patutko, przykro mi, że u Was nie najlepsze wieści Trzymam tym bardziej kciuki za echo serduszka!
U mnie w 19+3/4 z OM, a 20+1 z USG 360 gramów i duża głowa... mam nadzieję, że synek się ogarnie xD I da mi spróbować porodu naturalnego po cesarce, a nie będzie wielkoludem!
@Peony22, co do Twoich pytań o wyprawkę:
- aspirator do nosa -> najlepszy jest katarek do odkurzacza, trochę się wzbranialiśmy, bo jednak wydawało się to za mocne, ale takie nie jest; odciąga gluty jak marzenie; córka umie smarkać, ale nadal lubi mieć czyszczony nosek odkurzaczem
- termometr -> odradzam Microlife, mimo teoretycznie dobrych opinii ma duże rozbieżności, tak jakby się zdekalibrował (?). Kupiliśmy z polecenia koleżanki Braun Thermoscan 7+ i jesteśmy zadowoleni.
-kamerka niania -> jesteśmy zadowoleni z Neno Vera, ale w dużym mieszkaniu traci nam czasem łączność, gdy jesteśmy w skrajnych pokojach.
Dziewczyny, czy momcozy powtarza częściej promocję -25%? Ciągle się waham, bo mam już jeden laktator, nie wiem, czy zaopatrywać się w drugi...Peony22 lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
Daisy___ wrote:Patutko, przykro mi, że u Was nie najlepsze wieści Trzymam tym bardziej kciuki za echo serduszka!
U mnie w 19+3/4 z OM, a 20+1 z USG 360 gramów i duża głowa... mam nadzieję, że synek się ogarnie xD I da mi spróbować porodu naturalnego po cesarce, a nie będzie wielkoludem!
@Peony22, co do Twoich pytań o wyprawkę:
- aspirator do nosa -> najlepszy jest katarek do odkurzacza, trochę się wzbranialiśmy, bo jednak wydawało się to za mocne, ale takie nie jest; odciąga gluty jak marzenie; córka umie smarkać, ale nadal lubi mieć czyszczony nosek odkurzaczem
- termometr -> odradzam Microlife, mimo teoretycznie dobrych opinii ma duże rozbieżności, tak jakby się zdekalibrował (?). Kupiliśmy z polecenia koleżanki Braun Thermoscan 7+ i jesteśmy zadowoleni.
-kamerka niania -> jesteśmy zadowoleni z Neno Vera, ale w dużym mieszkaniu traci nam czasem łączność, gdy jesteśmy w skrajnych pokojach.
Dziewczyny, czy momcozy powtarza częściej promocję -25%? Ciągle się waham, bo mam już jeden laktator, nie wiem, czy zaopatrywać się w drugi...
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
🙋🏼
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
29.07. beta - 315
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Natalia0212 wrote:Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadać. Możemy wesprzeć słowem, albo po prostu dać Ci poczucie, że jesteśmy z Tobą myślami i Waszym synkiem. Trzymam kciuki.
To wszystko co się ostatnio dzieje... No.. lepiej nie będzie 🥺
(:Ania:) wrote:Co się dzieje Patutka⁰, jest jednak gorzej (w całej tej już trudnej sytuacji)? Po to też jesteśmy ❤️
Ja miałam dzisiaj prenatalne, mała waży 294, będzie chyba mniejsza niż nasz synek . Babeczka długo oglądała serce, mała bardzo się kręciła, na koniec powiedziała, że wyśle zdjęcia i filmiki do konsultacji ze specjalistą. Jeśli ten uzna, że jest ok to jest ok, ale może tez wyznaczyć termin kolejnej konsultacji. Czekam na wieści, chociaż zapewniała mnie, że według niej jest ok. Reszta rzeczy w normie. Śliczna buzia🥰
Zazdroszczę kobietą rodzącym dzieci 3000 albo 3200 🤔
Cieszę się, że wszystko w porządku. Na pewno jest super, jak nic teraz nie widziała.
Przed nami znów ciężki czas... Teraz mam w czwartek usg prenatalne u jeszcze innego lekarza.
Potem 6.12 mam echo u naszej kardiolog, potem 18.12 usg u naszej dr co wykryła wadę, potem 8.01 znów echo, no i gdzieś po 20.01 to już usg 3 trymestru i zaczną się usg co.2 tygodnie 😱
Daisy___ wrote:Patutko, przykro mi, że u Was nie najlepsze wieści Trzymam tym bardziej kciuki za echo serduszka!
Ile miał długości kości udowej podczas tego badania?
Często waga jest taka do góry, bo dzieć wysoki, a potem waga piórkowa.
Co masz na mysli duża głowa?
Napisz o jskje wymiary chodzi2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️