Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
ola_r2024 wrote:Cześć dziewczyny,
Chciałam zapytać czy szczepiłyście się na krztusiec i RSV?
Byłam ostatnio na wizycie i mój lekarz powiedział żebym w 30 tyg się zaszczepiła na krztusiec a po 3 tygodniach na RSV.
Zadzwoniłam do przychodni zapytac o szczepienia i na krztusiec jest szczepionka refundowana na NFZ, ale na RSV Pani mi powiedziała, że wogole nie ma żadnego info w systemie. Zadzwoniłam na enel med bo mam też pakiet i to samo na krztusiec mogę się zaszczepić i jest dostępna ale na RSV wogole nie szczepią.
Ja w środę szczepie się na Krztusiec w moim POZ. Na RSV nie bo koszt szczepionki jest mega drogi - to nie jest refundowane.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Magii wrote:Ja miałam podobnie w pierwszym trymestrze, ale to był nawrót AZS i alergii na wszystko. Wtedy przerzucilam się na ubrania tylko 100% bawełna, pranie w płynie dla dzieci jakimś hipoalergicznym i smarowalam brzuch balsamem z emolientami. To łagodziło to uczucie.
Czy to jest to samo to nie wiem, ale wtedy mi te rzeczy pomogły -
Co do szyjki, to ja wczoraj byłam 26+3 i szyjka ponad 4cm, więc długa. Miewam bóle szyjki, teraz już trochę rzadziej, ale miesiąc temu na wizycie zgłaszałam właśnie, bo się bałam, że się rozwarcie robi, szyjka skraca i nie wiadomo co, ale szyjka była długa, twarda i zamknięta.
Mi gin powiedziała, że taki ból w kroczu może być od tego, że dziecko kopie w szyjkę od środka no i potem ja to tak odczuwam właśnie 🤪 co by się zgadzało, bo mimo glowkowego ułożenia, to miesiąc temu miałam czas, że te ruchy czułam najczęściej bardzo nisko (więc wychodzi, że mi tam ręce wsadzał, dzięki synu 🤪🤪🤪).Monika33 lubi tę wiadomość
-
Soleil
Co do szyjki, to ja wczoraj byłam 26+3 i szyjka ponad 4cm, więc długa. Miewam bóle szyjki, teraz już trochę rzadziej, ale miesiąc temu na wizycie zgłaszałam właśnie, bo się bałam, że się rozwarcie robi, szyjka skraca i nie wiadomo co, ale szyjka była długa, twarda i zamknięta.
Mi gin powiedziała, że taki ból w kroczu może być od tego, że dziecko kopie w szyjkę od środka no i potem ja to tak odczuwam właśnie 🤪 co by się zgadzało, bo mimo glowkowego ułożenia, to miesiąc temu miałam czas, że te ruchy czułam najczęściej bardzo nisko (więc wychodzi, że mi tam ręce wsadzał, dzięki synu 🤪🤪🤪).
No to właśnie ja też zaraz takie myśli mam ☹️a kończę 30 tydzień dziś dlatego się boje. No moja córcia też nieraz czuje niżej ruchy ale nie wiem czy u mnie będzie to samo co u Ciebie czy szyjka okaże się skrócona. Oby okazało się że nic się nie dzieje
-
Cześć dziewczyny,wracam do żywych!w niedziele mój starszy syn miał jelitowke,mnie dopadło wczoraj...na szczęście już wieczorem przeszło!ale musiałam przełożyć wizytę u gin.ale położna mówiła żeby nie przejmować się skorczami brzucha,bo to normalne.
Martwi mnie tylko kwestia mojej wagi... przez 2 tyg schudłam 2,3 kg ale w piątek idę do innej gin na sprawdzenie szyjki i wód więc sprawdzi też czy dziecko przybiera.
Mój mąż złożył komodę,wyprzedził mnie...w poniedziałek miałam zamiar zacząć prac ubranka,kocyki,ale jakoś było bieżące pranie pościele,ręczniki.
Oprócz tego w poniedziałek mam wizytę u diabetolog,więc zobaczymy czy wdrożą mi insulinę na noc,bo poranne cukry wąchają się od 88 nawet do 95. -
Marta, schudłaś, ale jesz w miarę normalnie? Warto pamiętać, że dziecko i tak sobie weźmie co potrzebuje, to nam jak coś braknie 😅 Więc nie tak ważne jest ile jemy jak to co jemy (i pijemy) by dostarczyć jak najwięcej witamin i mikroelementów. Trzymam kciuki za piatkowe wyniki.
Ja USG będę miała 10.02., a potem 13go prywatnie pod uzyskanie zaświadczenia pozwalającego lecieć samolotem, oby nic się nie zadziało, bo lekarz jest naprawdę spoko.
Wczoraj kupiłam w mieście kokon z drugiej ręki za bombonierkę, więc jedno z głowy teraz szukam rożka dla mojego słodkiego wypełnienia 😄 Rożek kojarzy mi się z lodami 🤪 -
Marcycha,zrezygnowałam całkowicie z cukru więc pewnie to jest główną przyczyną utraty wagi.Jem to co mogę,ale najadam się.Pije wodę i herbaty owocowe.
W sobotę byliśmy na 18stce więc zjadłam smażonego devolaya z surówką z marchewki,ale po tym cukier po godzinie był 127 więc w normie no i zjadłam kawałek tortu....to był mój grzech główny😝,ale sama diabetolog mówiła że raz na jakiś czas można zgrzeszyćMarcycha lubi tę wiadomość
-
Marta1988 wrote:Marcycha,zrezygnowałam całkowicie z cukru więc pewnie to jest główną przyczyną utraty wagi.Jem to co mogę,ale najadam się.Pije wodę i herbaty owocowe.
W sobotę byliśmy na 18stce więc zjadłam smażonego devolaya z surówką z marchewki,ale po tym cukier po godzinie był 127 więc w normie no i zjadłam kawałek tortu....to był mój grzech główny😝,ale sama diabetolog mówiła że raz na jakiś czas można zgrzeszyć
a patrzyłaś może na wyniki moczu? bo mogą ci się pojawić ciała ketonowe jeśli chudniesz, masz w domu paski? to pewnie będzie sprawdzane przez lekarzy po informacji że tracisz na wadze 🤗 -