X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Emimalina Koleżanka

Wysłany: 1 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Dawno się tu nie udzielałam ale podczytywałam Was mniej więcej na bieżąco.
    Chyba będę jedną z pierwszych rodzących patrząc po datach i jestem już po szkole rodzenia. Czytałam, że sporo z Was dopiero zaczyna. Mogę podpowiedzieć, że tam będzie sporo na temat wyprawki, co kupić i ile. Na stronach tych szkół też są pdfy z listami wszelakimi przydatnymi także możecie poszukać jak chcecie no o warto po liście szpitalnej też lecieć.

Co do świeżego tematu tutaj z wanienka to właśnie też jestem na etapie szukania. Chcę składana i na stelażu bo będę myć w sypialni dzidzie. Znajduje tylko takie za 300zl minimum (wanienka składanka, wkładka, stelaż) co jest mega sporą kwota moim zdaniem… Może któraś z Was coś widziała tańszego?

Chyba jako ostatnia się dowiedziałam bo dopiero 3tygodnie temu ale będzie dziewczynka 🩷

Dobrego wieczoru wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 20:09

Tika, Marta1988, (:Ania:), Marcycha, Ania40, Daisy___, bajkowadama, Adeline lubią tę wiadomość

🩷 🍼 2.04.25

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz sobie na OLX albo Vinted, spokojnie kupisz składaną np. Primabobo ze stelażem za 150-200zl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 10:04

Emimalina lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dobrych wizyt, cudownie że bobasy dobrze rosną i możecie być spokojne i dalej jako tako 🤪 cieszyć się ciążą 🥰

My ostatnio będąc na szkole rodzenia mieliśmy o połogu i było bardzo dużo o depresji poporodowej czy baby bluesie. Aczkolwiek Baby Blues mija, a depresja raczej nie. Pani uczulała panów właśnie co do zachowania partnerek, ale też było w drugą stronę by partnerki zwracały uwagę na samopoczucie partnerów, bo dla nich jakby nie było to też jest bardzo duża zmiana. Przytaczała też przykład choroby swojej kuzynki i wyświetliła kontakt gdzie można zadzwonić by uzyskać pomoc w tej sytuacji. Co ciekawe, myślę że wiele z nas może mieć podejście, że jaka depresja, w ogóle o co chodzi, a nie mamy świadomości jak faktycznie coś niespodziewanie może nas głęboko przytłoczyć i że jednak może to dotyczyć nas.

Co do wanienki to planuję niedługo kupić suszarkę do ubrań i też wymienić zwykłą miskę na uprane/wysuszone ubrania na taką składaną, która jest bardzo podobna do tych składanych wanienek i sprawdzę czy w tej misce da radę umyć bobasa, a pewnie tak 😁 Na szkole rodzenia Pani w sumie polecała żeby nie myć w wanience tylko wziąć bobasa ze sobą pod prysznic, więcej bliskości i mniej rozkładania. Pewnie przetestujemy, ale ja chyba po jakimś czasie jak poczuje się pewniej z małą na rękach.

Do prania kupiłam Lovele, bo był zestaw w promce na Allegro i wychodzi dobrze cenowo nawet w porównaniu z płynami Perwoll dla dorosłych 🙃 Zaraz nam się kończy nasz i będziemy wszystko prać w Loveli.

Co do wszelkich rzeczy tj. szeroko rozumianej wyprawki też pobrałam listę z innego wątku, ale szczerze mówiąc jeszcze do niej nie zajrzalam. Przeglądałam na yt że dwa filmy jakichś dziewczyn i czasami kupię coś z polecenia, a czasami na czuja. Część rzeczy mam, a część jeszcze nie. Gdzieś jedna dziewczyna polecała np. podkłady na łóżko z Action dla zwierząt, to samo a taniej 😉 Ja polecam kupcie majtki z Campola. Kupiłam Campol i Horizon do testów i te Horizona są jak dla mnie okropne ze względu na cienka gumkę w pasie, która może drażnić. Campola są praktycznie niewyczuwalne na ciele. Oba komplety brałam większe niż normalnie noszę rozmiar i są dobre. Podkłady poporodowe kupiłam różne, będę testować. Na szkole rodzenia jeszcze Pani polecała zabrać ze sobą małą butelkę z wodą by na oddziale wrzucić ją do zamrażarki i później jak będzie okazja włożyć sobie do chłodzenia krocza zamiast tych drogich hydrożelowych podkładów.
    Do wyprawki albo raczej ogolnej apteczki jeszcze dorzucę opatrynek hydrozelowy na opażenia, to też ze szkoły rodzenia wyszło apropos pierwszej pomocy. Czy to na opażenia dziecka czy nasze w razie W.

Aktualnie myślę, że w przyszły weekend będziemy malować pokój, więc ja potrzebuje ogarnąć najpierw pierdolnik, który w nim jest 😅 Później meble kupimy, suszarkę na ubrania i zabiorę się za pranie ciuszków i układanie. W międzyczasie pewnie będę szukać rzeczy, których nam brakuje.

Monika33 lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Dziewczyny gratuluję dobrych wizyt, cudownie że bobasy dobrze rosną i możecie być spokojne i dalej jako tako 🤪 cieszyć się ciążą 🥰

My ostatnio będąc na szkole rodzenia mieliśmy o połogu i było bardzo dużo o depresji poporodowej czy baby bluesie. Aczkolwiek Baby Blues mija, a depresja raczej nie. Pani uczulała panów właśnie co do zachowania partnerek, ale też było w drugą stronę by partnerki zwracały uwagę na samopoczucie partnerów, bo dla nich jakby nie było to też jest bardzo duża zmiana. Przytaczała też przykład choroby swojej kuzynki i wyświetliła kontakt gdzie można zadzwonić by uzyskać pomoc w tej sytuacji. Co ciekawe, myślę że wiele z nas może mieć podejście, że jaka depresja, w ogóle o co chodzi, a nie mamy świadomości jak faktycznie coś niespodziewanie może nas głęboko przytłoczyć i że jednak może to dotyczyć nas.

Co do wanienki to planuję niedługo kupić suszarkę do ubrań i też wymienić zwykłą miskę na uprane/wysuszone ubrania na taką składaną, która jest bardzo podobna do tych składanych wanienek i sprawdzę czy w tej misce da radę umyć bobasa, a pewnie tak 😁 Na szkole rodzenia Pani w sumie polecała żeby nie myć w wanience tylko wziąć bobasa ze sobą pod prysznic, więcej bliskości i mniej rozkładania. Pewnie przetestujemy, ale ja chyba po jakimś czasie jak poczuje się pewniej z małą na rękach.

Do prania kupiłam Lovele, bo był zestaw w promce na Allegro i wychodzi dobrze cenowo nawet w porównaniu z płynami Perwoll dla dorosłych 🙃 Zaraz nam się kończy nasz i będziemy wszystko prać w Loveli.

Co do wszelkich rzeczy tj. szeroko rozumianej wyprawki też pobrałam listę z innego wątku, ale szczerze mówiąc jeszcze do niej nie zajrzalam. Przeglądałam na yt że dwa filmy jakichś dziewczyn i czasami kupię coś z polecenia, a czasami na czuja. Część rzeczy mam, a część jeszcze nie. Gdzieś jedna dziewczyna polecała np. podkłady na łóżko z Action dla zwierząt, to samo a taniej 😉 Ja polecam kupcie majtki z Campola. Kupiłam Campol i Horizon do testów i te Horizona są jak dla mnie okropne ze względu na cienka gumkę w pasie, która może drażnić. Campola są praktycznie niewyczuwalne na ciele. Oba komplety brałam większe niż normalnie noszę rozmiar i są dobre. Podkłady poporodowe kupiłam różne, będę testować. Na szkole rodzenia jeszcze Pani polecała zabrać ze sobą małą butelkę z wodą by na oddziale wrzucić ją do zamrażarki i później jak będzie okazja włożyć sobie do chłodzenia krocza zamiast tych drogich hydrożelowych podkładów.
    Do wyprawki albo raczej ogolnej apteczki jeszcze dorzucę opatrynek hydrozelowy na opażenia, to też ze szkoły rodzenia wyszło apropos pierwszej pomocy. Czy to na opażenia dziecka czy nasze w razie W.

Aktualnie myślę, że w przyszły weekend będziemy malować pokój, więc ja potrzebuje ogarnąć najpierw pierdolnik, który w nim jest 😅 Później meble kupimy, suszarkę na ubrania i zabiorę się za pranie ciuszków i układanie. W międzyczasie pewnie będę szukać rzeczy, których nam brakuje.
    A nam na szkołę rodzenia położna dała fajny patent że można do prezerwatywy nalać wody, zamrozić i tym właśnie chłodzić krocze po porodzie 😁

Soleil_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Każde dziecko jest inne, ja mam tendencję do większych bobasów (to dopiero moje drugie dziecko, no ale 3,88 kg w 41+2 to też nie było mało), no i chłopcy + kolejne dzieci wg badań są więksi 😄 przed skracającą się szyjką mnie to martwiło, ale teraz wiem, że gdyby, tfu tfu, poród się rozkręcił przedwcześnie, maluszka chroni ten tłuszczyk :D

Dokładnie każde dziecko inaczej przybiera na wadze ale tak jakoś mi się mało wydaje 🤣😛 to moje trzecie dziecko, w sumie piąta ciąża ale licze porody , moja córcia jak się urodziła ważyła 3060 w 39+4 a teraz aż ciekawa jestem ile będzie 😉

• bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też was podczytałam trochę dziewczyny, super, że badania dobrze ❤️ my też już jesteśmy po USG III trymestru i wszystko wygląda w porządku, a my nic nie kupiliśmy 😭 Jestem przerażona, tym bardziej jak zobaczyłam jak dużo wy już macie. Mam jakiś paraliż zakupowy, którego nie umiem pokonać a czuję wicie gniazda bardzo mocno, odgruzowałam już każde pomieszczenie i wyzbyłam się gratów, jego pokoik jest pomalowany i czeka, a nie potrafię się zdecydować na żaden zakup i w kółko oglądam i przeglądam. Jeśli macie jakieś tipy jak sobie z tym poradzić, to chętnie przyjmę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 18:10

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkowadama, może wybierz po dwie czy trzy propozycje danego przedmiotu i daj partnerowi niech wybierze 😉 Zawsze można wybrać coś innego, zawsze pokaże się coś nowego. Grunt zeby tu i teraz Ci coś odpowiadało. Jak cos takiego znajdziesz to po prostu poszukaj w najniższej cenie i kup przy wsprciu partnera, zamknij temat.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimalina wrote:
    Cześć dziewczyny!

Dawno się tu nie udzielałam ale podczytywałam Was mniej więcej na bieżąco.
    Chyba będę jedną z pierwszych rodzących patrząc po datach i jestem już po szkole rodzenia. Czytałam, że sporo z Was dopiero zaczyna. Mogę podpowiedzieć, że tam będzie sporo na temat wyprawki, co kupić i ile. Na stronach tych szkół też są pdfy z listami wszelakimi przydatnymi także możecie poszukać jak chcecie no o warto po liście szpitalnej też lecieć.

Co do świeżego tematu tutaj z wanienka to właśnie też jestem na etapie szukania. Chcę składana i na stelażu bo będę myć w sypialni dzidzie. Znajduje tylko takie za 300zl minimum (wanienka składanka, wkładka, stelaż) co jest mega sporą kwota moim zdaniem… Może któraś z Was coś widziała tańszego?

Chyba jako ostatnia się dowiedziałam bo dopiero 3tygodnie temu ale będzie dziewczynka 🩷

Dobrego wieczoru wszystkim!

https://allegro.pl/oferta/wanienka-dla-dziecka-zestaw-2w1-tega-baby-wanna-duza-stojak-stelaz-13810997047

Nie wiem, czy ten stelaż będzie dla Ciebie wystarczająco wysoki, ale takie klasyczne wanienki też są spoko. W tej aukcji jest też wariant z takim plastikowym stelażem, my mieliśmy siateczkowy na metalowej ramie.

Jeśli chodzi o listę wyprawkowy, patrzyłam na różne, ale chyba najfajniejszą zrobiła moja koleżanka, więc sobie odświeżyłam; swego czasu ją chyba uzupełniłam, ale jeszcze nie zlokalizowałam poprawionego pliku. U mnie łatwiej i luźniej, bo mam dwuipółletnią córeczkę, więc dużo zostało :D Zaczęliśmy pranie.

Co do podkładów - podpasek, to mnie niesamowicie wkurzały Bella Mama. Wolałam Akuku slim, ale byłam po cięciu, więc pewnie krwawiłam mniej. Na allegro polecają podkłady canpol, podobno chłonne, wygodne, a trzymają się lepiej niż Bella Mama (tak jak piszą w komentarzach, Bella Mama kiepsko się trzyma, przynajmniej moim zdaniem).

@bajkowadama, może pomoże pojechanie do sklepu stacjonarnie? Rossmanna albo jakiegoś dzieciowego :D Możesz zacząć od drobnostek drogeryjnych, a może lepszy będzie zakup z grubej rury - wózek albo fotelik? Polecam Babyhit/Bobowózki pod kątek wózka, a fotelik w fotelik.info/8 gwiazdek :D

Emimalina lubi tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • Tika Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja kupiłam taka wanienke że stelażem używana na olx. Mam nadzieję że się sprawdzi.

Też słyszałam o podkładach Canpola że warto kupić. Plus majtki poporodowe od nich też są dobre ponoć.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u diabetologa,dostałam insulinę...dla mnie to trochę jak wyrok...pół popołudnia przepłakałam że będę musiała zostawić dzieci te kilka dni wcześniej plus czas po cięciu.
    Ale już jest dobrze poprostu chyba hormony mi buzują.

Dodatkowo w sobotę byliśmy oglądać wózki poraz drugi.Juz wi działam czego szukam i w sumie był w chwilowej promocji na stronie internetowej przez błąd pracownika więc zamówiłam go 350 zl taniej 😄

Zostały jeszcze duperele,ale to w tym tygodniu resztę podomawiam.Ubranka wyprane czekają w koszach na ułożenie.

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, insulina to nie jest szczyt marzeń, ale przynajmniej cukry będziesz mieć bardziej pod kontrolą. Moja przyjaciółka też miała cukrzycę ciążową na insulinie i pamiętam, że faktycznie było to czasem uciążliwe, ale ważne żeby bobas był bezpieczny i Ty też.

My dzisiaj zamówiliśmy fotelik i wózek. Wózek bez zmian - Espiro Yoga a fotelik mieliśmy brać Avionaut Pixel na bazie obrotowej, a skończyliśmy z Nuna Arra 😅 Pixel miał minimalnie gorszą pozycję w obu naszych autach, mimo że wg pana ze sklepu - oba auta mają niewymagające, bo dość proste kanapy (bez pochylenia).

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Jestem po wizycie u diabetologa,dostałam insulinę...dla mnie to trochę jak wyrok...pół popołudnia przepłakałam że będę musiała zostawić dzieci te kilka dni wcześniej plus czas po cięciu.
    Ale już jest dobrze poprostu chyba hormony mi buzują.

Dodatkowo w sobotę byliśmy oglądać wózki poraz drugi.Juz wi działam czego szukam i w sumie był w chwilowej promocji na stronie internetowej przez błąd pracownika więc zamówiłam go 350 zl taniej 😄

Zostały jeszcze duperele,ale to w tym tygodniu resztę podomawiam.Ubranka wyprane czekają w koszach na ułożenie.

A przypomnij proszę czemu kilka dni przed cięciem będziesz musiała się stawić, w sensie jak to się łączy z insulina?

👧 11.2023

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety z insulina kierują na obserwację 5-6 dni przed planowaną datą wywoływania lub cięcia.To będzie moje 3 ciecie więc i tak miałam je mieć w 38 tyg.Z tego co mówiła diabetolog i tak ciążę z cukrzyca kończą się szybciej by dzisius nie był za duży i by wszystko z łożyskiem było dobrze.

Ja jestem rozchwiana trochę właśnie przez to,ale może uda się że poród sam się zacznie chwilę wcześniej i nie będę musiała tam tyle leżeć 😄

Na chwilę obecną czekam do 22 by podać sobie pierwszy raz insulinę.

Ps chociaż coś w ciąży mam za darmo 😝

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo,że dla zdrowia dziecka kobieta zrobi wszystko tylko trochę się podłamałam,bo stosowałam się do wszystkich zaleceń a i tak na czczo cukry były między 88 a 95 a to już za dużo.Jedyny plus że po ciąży dieta już nie obowiązuje

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam bo sama jestem na insulinie, to moja druga ciąża z cukrzyca. Co szpital to inne zalecenia, niektóre jak karowa trzymają do 40tc z indukcja, niektóre zapisują na indukcję w 38+ albo 39+.
    moja przyjaciółka miała planowane cc z cukrzyca i nie szła wcześniej.(tj przyszła do szpitala dzień przed planowanym cc)
    ja urodziłam wcześniej sama(36+3) więc nawet nie doczekałam rozmów o indukcji/cc itd. stąd pytanie jakie jest powiązanie bo jeszcze się z tym nie spotkałam żeby prawie tydzień wcześniej (przed zabiegiem nie terminem z OM oczywiście) kogoś wołali na oddział :O to wychodzi z 1,5 tygodnia w szpitalu o ile z dzieckiem wszystko ok. jak wejdzie żółtaczka to bite 2 tygodnie siedzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 00:16

👧 11.2023

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale no nie dziwię się emocjom, bo na myśl o zostawieniu córki samej prawie płaczę 🫣
    może się uda żeby cię nie wołali tak długo przed planowanym cc ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 00:17

👧 11.2023

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio na szkole rodzenia też mówili, że z cukrzycą poród wywołuje się przed 40 tygodniem, a jest to głównie spowodowane szybciej starzejącymi się wodami płodowymi.
    Marta, cudownie że już czujesz się lepiej psychicznie. Tak jak mówisz plus będzie taki, że szybciej wrócisz do swojej standardowej diety, a dodatkowo szybciej odpoczniesz psychicznie od ciągłej kontroli cukrów 😊

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no tak no ciąża z cukrzyca nie może być przenoszona. w zależności od szpitala powinno być wywołanie albo cc między 38+0 a 40+0, to jasne.
    mnie dziwi to że Marta pisze że u niej jest tak że jeśli będzie mieć planowane CC na np piątek to już od poniedziałku będzie musiała koczować w szpitalu 🫣 to mega długo mi się wydaje. nie wiem czy to kwestia tego cc?
    bo przy indukcji to na drugi dzień po przyjściu do szpitala już zaczynają akcje baloniki itd.

👧 11.2023

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia, to nie kwestia CC, tylko widocznie taka polityka szpitala.
    Jak masz planowe CC, to przychodzisz dzisiaj i jutro cięcie. W niektórych szpitalach nawet mówią żeby nie jeść w dzień przyjęcia, bo czasem jest tak, że dzisiaj przychodzisz i dzisiaj cięcie. Więc tyle dni pobytu przed CC to nie jest standard.

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam napisane na zaleceniach że kobieta z cukrzyca i insuliną stawia się 5-6 dni wcześniej na obserwację.Ta diabetolog powiedziała że w ciąży z cukrzyca może starzec się szybciej łożysko.A 38 tydz określony przez mojego lekarza prowadzącego ponieważ to moje 3 CC będzie i chyba mówił że ze względu na Blizne i na macicę robią szybciej,a dziecko już w 37 jest donoszone.Z plusów może będzie mała i ponosi trochę te najmniejsze ubranka które kupiłam zdecydowanie w za dużej ilości 😝

A tak jak piszecie nawet 5 dni plus kolejne 3-4 po cięciu to już się robi prawie 1,5 tyg.Ja dobrze wiem że mój mąż sobie poradzi i ogarnie dzieci,dom i psa,ale wiadomo że my kobiety lubimy same mieć nad wszystkim kontrolę i wszystkiego dopilnować.

Jeszcze jest opcja że może zacznę sama szybciej rodzic i nie będę musiała tam bezsensu leżeć 😄

Przeżywałam strasznie ta insulinę...aż w koncu mąż mi ją wstrzyknął...się zlitował,ale słuchajcie nic nawet nie poczułam,na udzie chyba taka gruba skóra że dosłownie nic...ale cukier rano prawidłowy 87 więc może te 2 jednostki wystarcza.

Miłego dnia!

Binia, Marcycha, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ