X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się 🤞🤞🤞🤞, jeszcze trochę i będziesz tulić swoje malutkie dziecko 🥰.
    Ja już nie mogę się doczekać tego spotkania, ostatnio jak widzę zdjęcia malutkich dzieciaczków to mam łzy w oczach od razu🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 18:43

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie i szyjka długa 2.5cm ale rozwarcie jest na 1-1.5cm 😆 także lekarka stwierdziła że coś się dzieje powoli. Młody już ma 3.4kg.

Ja mam nadzieję że ta szyjka ruszy się w końcu szybciej.

Monika33, Soleil_ lubią tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała żeby się ruszyło i żeby była już mała z nami 😉ale kiedy będzie to tego nie wiadomo bo skurcze słabe są cały czas

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy macie ze zwolnieniem z pracy? Byłam dzisiaj u swojej prowadzącej z Lux Medu i ona mi powiedziała, że wypisuje mi zwolnienie do 15.04 (termin na 13.04.), a później to już lekarz prowadzący decyduje. Ja jej mówię, że ona jest moim lekarzem prowadzącym, a ona, że po 40tym tygodniu już nie zajmują się ciążą, że to w szpitalu decydują 🤔 Rozumiem to tak, że mam iść do szpitala tego 15go i się zapytać co ze mną zrobią? Wypiszą mi zwolnienie jak mnie nie przyjmą? 🙄

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Zuzanka95 Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Dziewczyny jak Wy macie ze zwolnieniem z pracy? Byłam dzisiaj u swojej prowadzącej z Lux Medu i ona mi powiedziała, że wypisuje mi zwolnienie do 15.04 (termin na 13.04.), a później to już lekarz prowadzący decyduje. Ja jej mówię, że ona jest moim lekarzem prowadzącym, a ona, że po 40tym tygodniu już nie zajmują się ciążą, że to w szpitalu decydują 🤔 Rozumiem to tak, że mam iść do szpitala tego 15go i się zapytać co ze mną zrobią? Wypiszą mi zwolnienie jak mnie nie przyjmą? 🙄

Ja mam zwolnienie do dnia porodu a następne jeśli nie urodzę będą mi pewnie wypisywać w poradni przyszpitalnej przy okazji wizyt na KTG :)

Marcycha lubi tę wiadomość

• HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z objawami "przedporodowymi"?
    U mnie od początku 36 tc:
    kłucie szyjki,
    czuję że młody ma też już nisko głowę, bo głebiej czuję jak ma czkawkę 😅
    w niedziele odszedł częsciowo czop śluzowy podbarwiony starą krwią,
    do tego wrócił mi mega wyczulony węch, wszystko mi śmierdzi jak w I trymestrze,
    no i dzisiaj pojawiły się pierwsze skurcze, tylko dwa ale za to długie i bolesne.

Ciekawa jestem jak to u Was wygląda! 🙂

Monika33 lubi tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g
    34+5 2360 g

preg.png
  • katpawl Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Mi lekarz prowadzacy powiedzial, ze mam przyjsc 15 na wizyte do innego lekarza ginekologa, bo on akurat na urlopie (zwolnienie mam do 11.04) i mi wystawi wstecz. Mam nadzieje, ze obedzie sie bez problemu. Wiem od kolezanki, ze jej prowadzacy wystawil w 40 tyg na 2 tyg do przodu i raczej nie ma z tym problemu. Mam jednak nadzieje, ze nie bedzie takiej koniecznosci i zdaze urodzic, bo nawet nie chce myslec, co bedzie, jak mi lekarz tego 15 odmowi

• katpawl Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia wrote:
    A jak u Was z objawami "przedporodowymi"?
    U mnie od początku 36 tc:
    kłucie szyjki,
    czuję że młody ma też już nisko głowę, bo głebiej czuję jak ma czkawkę 😅
    w niedziele odszedł częsciowo czop śluzowy podbarwiony starą krwią,
    do tego wrócił mi mega wyczulony węch, wszystko mi śmierdzi jak w I trymestrze,
    no i dzisiaj pojawiły się pierwsze skurcze, tylko dwa ale za to długie i bolesne.

Ciekawa jestem jak to u Was wygląda! 🙂

U mnie czopu brak. A tak to bole plecow, miednicy, bole okresowe, biegunka i generalnie taki ogolny niepokoj. Skorcze mam codziennie, ale nie rozkrecaja sie. Czuje sie mocno jak przed miesiaczka wlasnie. Do tego jakos mi opuchla twarz i dziwnie wygladam :)

Monika33, HolyFantasia lubią tę wiadomość

• Tika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Mi w marcu lekarz wystawił do końca 41tyg bo tyle mógł maksymalnie czyli te 30 dni. Zgodnie z przepisami jak urodzimy to L4 automatycznie się kończy i wchodzimy w urlop wiec nie ma sensu wystawiać np na krócej.

Ja mam wizyty zaplanowane co tydzień. Ostatnia 14.04 i wtedy ktg co dwa dni i jeśli nadal nic to 18.04 do szpitala. A L4 mam do 20.04 wystawione.

Jeśli chodzi o objawy to u mnie od tygodnia bóle jak na okres, od kilku dni puchne wieczorami i takie kłujące bóle krzyżow, z dnia na dzień coraz więcej. Wieczorami się nasila a ranem spokój 😀 wg lekarki to są te skurcze dzięki którym to rozwarcie już mam na 1.5 cm.

Także z zalecen najlepiej taki wysiłek trochę ponad siły pomoże w przyspieszeniu. Oczywiście też 3xS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 22:40

Monika33, HolyFantasia lubią tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Mi lekarz wystawił w lutym zwolnienie do 10.04 termin porodu minął 30.03, więc przynajmniej mam spokojną głowę że do tego 10 nie ma bata muszę urodzić. Jak nic się nie wydarzy to w niedzielę kładę się do szpitala na wywołanie.

HolyFantasia u mnie zero jakichkolwiek objawów, na KTG w poniedzialek żaden skurcz się nie zapisał, nie pomaga nic ani sprzątanie, mycie okien, spacer, schody, ananas, daktyle siedzi zawzięcie w brzuchu, ja już wymiekam psychicznie, chodzę jak kaczka bo jest juz bardzo nisko. Lekarz powiedział że jak się zacznie to pójdzie szybko no ale narazie nic się nie zaczyna co mnie już dołuje.

HolyFantasia, Tika, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 22 miałam skurcze o północy były już co 5 min prysznic nic nie pomagało i nagle o 3 wszystko się skończyło.Jakis koszmar normalnie🙄

(:Ania:) lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy dziewczyny na tym samym wózku, przytulam, nikt tak nie zrozumie drugiej babeczki na końcówce jak druga. Ja wczoraj miałam jakiś kryzysowy dzień pod względem psychicznym, wypłakałam się porządnie i dzisiaj zdecydowanie lepiej. Dzisiaj w planach tylko zrobienie obiadu, spacer i wyczyszczenie terasu na kolanach 😜 zaczęłam do całego pakietu "przyspieszającego" wiesiołek dopochwowo, bardziej pro psyche chyba. Już generalnie odpuściłam, co ma być to będzie ale ruszać się muszę, bo zwariowałabym.
    Na zbliżenia z mężem już nie ma co liczyć bo mnie zaczął wkurzać jak nie wiem 🙉. Poza tym brzuch już tak nisko, że nie wiem jak bym miała się ułożyć. A nie jestem tak zdesperowana żeby się do tego zmuszać 😜

Za to składniki, za zgodą położnej i gin, na koktajl położnych czekają w szafce gdyby co ;)

Dobrego dnia, jesteśmy już na mecie, musimy uwierzyć, że bobasy wiedzą co robią.
    Pociesza mnie to, że koleżanki które rodziły już na lub po terminie jakoś łagodniej połóg znosiły, mimo, że dzieciaki często spore. Jakoś bejbiki łatwiej się przyssawały i nie było kłopotów z karmieniem.
    No, to głowy do góry i brzuchy do przodu ;)

(:Ania:), HolyFantasia, Tika, Monika33, Marta 40 lubią tę wiadomość

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
    Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    4 stymulacja październik 2023-
    3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png
  • katpawl Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem tez myslalam, ze to juz ;) Bol mnie zlapal niemilosierny, skorcze co 10 minut. Na rozkrecenie poszlam na spacer, wzielam kąpiel i.. Przeszlo.. Przed snem mala sie zrobila ruchliwa i zaczela odbijac sie nogami napierajac glowka w kanal i nic.. Cala noc spokojna.
    Z mezem juz sobie miejsca znalezc nie mozemy, jakos taka nerwowa atmosfera w tym oczekiwaniu.

Wysłany: 2 kwietnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Ja od 22 miałam skurcze o północy były już co 5 min prysznic nic nie pomagało i nagle o 3 wszystko się skończyło.Jakis koszmar normalnie🙄
    Współczuję Marta, gdy myślisz, że to już a potem cisza🫣😒

preg.png
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany dziewczyny, faktycznie u Was to już się dzieje na grubo! 😅
    Dużo cierpliwosci trzeba jak natura takie figle płata, że skurcze przez pół nocy, a potem nagle cisza 😖

Kasiula09 ale Twoja sytuacja chyba nawet gorsza, jak kompletnie nic się nie dzieje, a tu już 41 tc leci 🙃
    Oby było tak jak lekarz mówi i jak już pójdzie, to z górki 🤞

Lamera piąteczka za pozytywne nastawienie!
    Ale taka prawda, siostra urodziła 1 córkę w 38 tc i to była dosłownie ludzka larwa 😂 czerwona, pomarszczona i maleńka, a drugą urodziła w 40 tc i wyglądała od razu jak gotowy tłusty różowy bobas 🙃 tej pierwszej bałam się wziąć na ręce, a z drugą to na luzaku. 🤪

Edit: btw. u mnie dziś 16 kg na plusie, już chyba dużo nie dojdzie, tyle co mały urośnie, ale tyłek na szczęście przestał się rozrastać już w zeszłym miesiącu 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:35

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g
    34+5 2360 g

preg.png

Wysłany: 2 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też odpuściłam, że chciałabym jak najszybciej, lepiej mi z tym. Mam niefajną sytuację z dojazdem do szpitala, ponad 50 km, około 50 minut, w tym autostrada ( mieszkam w Danii) i jeśli będzie rodziła się mała po terminie to jest klops. Mamy synka 4 letniego z którym ktoś musi zostać. Mamy fajną sąsiadkę ale ona wyjeżdża do Polski na święta 16 a na 13 termin , wraca 27 kwietnia czyli w 42+0, kolejna awaryjna koleżanka wyjeżdża też do Pl ale 13 i wraca też 27. Czyli synek zostanie z tatą a ja sama muszę jakoś dostać się do szpitala, rodzić sama, ale to juz trudno. Taksówki tu są koszmarnie drogie i mogą nie chcieć ciężarnej, zresztą to mała mieścina, muszą przyjechać z większej. Znajomych kierowców też brak i taka wielka niewiadoma. Do tego mąż pracuje 1,5 h od domu o też słabo. Dużo rozkminek, jak to będzie. Jakby nie było jakoś dam radę. Ale wolałabym, żeby urodziła się w terminie😔. Jeszcze wczoraj się o to wszystko pokłóciliśmy bo czuję się pozostawiona z tym wszystkim sama, mam wrażenie, że mało go to interesuje jak to wyjdzie, będę zdana na siebie. Chociaż liczę, że jednak się wszystko dobrze ułoży. Przepraszam, chciałam się wygadać, choćby w eter🙈

Binia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ (:Ania:) słuchaj, jak nie będzie wyjścia, to albo synek do samochodu i jedziecie wszyscy, mąż potem będzie ogarniał młodego spontanicznie (może spakuj dla własnego spokoju jakąś małą torbę z przekąskami i książeczkami? Będziesz miała spokojniejszą głowę) albo dzwonisz po karetkę jak skurcze będą regularne, nie ma wyjścia, przecież sama nie pojedziesz...

Nie chcę się tu wymądrzać ale wydaje mi się, że póki nie będziesz spokojna w temacie opieki nad starszakiem, może być trudno żeby się wszystko łagodnie samo zaczęło... stres na pewno nie sprzyja, a zdaję sobie sprawę, ze mama nie jest w stanie się odciąć od takiego problemu....

Tika, Daisy___, (:Ania:), Marcycha lubią tę wiadomość

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
    Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    4 stymulacja październik 2023-
    3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnienia, to lekarze często nie chcą wypisywać zwolnień dłuższych niż do terminu porodu i mówią właśnie, że potem proszę się ze szpitalem kontaktować, a szpital też nie lubi po terminie wystawiać zwolnien 🙃
    Wyjścia są dwa:
    1. Zwolnienie od jakiegokolwiek lekarza, nawet internisty, choćby z racji bólu kręgosłupa
    2. Wniosek o urlop macierzyński przed porodem, czyli zaczynacie macierzyński te kilka dni wcześniej

Ja wczoraj znowu miałam epizod z ciśnieniem, bardzo źle się czułam, wymiotowałam, zażyłam Dopegyt, ale ciśnienie nie spadło, pojechaliśmy na izbę... Zrobili mi ktg, USG, badanie i wszystko ok, więc puścili mnie do domu.
    Ech, jeszcze raptem ze dwa tygodnie nam potrzebne, ale ciężka ta końcówka...

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png

Wysłany: 2 kwietnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    @ (:Ania:) słuchaj, jak nie będzie wyjścia, to albo synek do samochodu i jedziecie wszyscy, mąż potem będzie ogarniał młodego spontanicznie (może spakuj dla własnego spokoju jakąś małą torbę z przekąskami i książeczkami? Będziesz miała spokojniejszą głowę) albo dzwonisz po karetkę jak skurcze będą regularne, nie ma wyjścia, przecież sama nie pojedziesz...

Nie chcę się tu wymądrzać ale wydaje mi się, że póki nie będziesz spokojna w temacie opieki nad starszakiem, może być trudno żeby się wszystko łagodnie samo zaczęło... stres na pewno nie sprzyja, a zdaję sobie sprawę, ze mama nie jest w stanie się odciąć od takiego problemu....

Tu za wezwanie karetki płaci się później duże sumy, jedynie oni sami mogą o tym zadecydować jeśli jest jakieś zagrożenie lub zaczęły się parte.
    Tak, jeśli coś się zacznie po terminie to mnie zawiozą i poczekają na badanie czy to na pewno już. A jeśli będą regularne ale do wytrzymania a ja sama w domu to jadę sama, trudno.

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na kontroli wczoraj. Jutro zaczynam 40tc 🤰 Na wizycie wszystko dobrze mały ma 4kg 😮 . I ktg idealne a na sam koniec zauważyła że ma pępowina dwukrotnie owinięta wokół szyji i jeszcze wpisała wielowodzie (mimo że mówi że delikatnie za dużo wód ale już musi tak wpisać) więc dostałam skierowanie do szpitala i ona by wolała aby ciąże rozwiązali jak takie coś jest z tą pępowiną i mam liczyć sobie ruchy dziecka.. naturalnie w ogóle się nie zapowiada na poród, daleko w polu, szyjka zamknięta szczelnie. Pojechaliśmy na tą izbę przyjęć i i tak wypuścili nas ze szpitala bo wg doktora to za wcześnie na wywołanie i może w Pon i wtedy mam się zgłosić i się podejmie decyzje i mówi że owinięcie wg szyji jest częste i gorzej jakby było 4-5 razy owinięte, a ilość wód płodowych wg niego w normie, nie wiem sama co myśleć. Dzwoniłam do mojej pani doktor i ona jest zażenowana takim podejściem. Mam przyjechać jutro do niej i zrobi mi znowu usg aby skontrolować pępowinkę jak ona tam jest nadal i ktg znowu. Tak smutno bo wiem że mały jest w niebezpieczeństwie i mam czekac, aby on się tylko tak dotleniał dobrze.. zwolnienie moja doktor wypisała mi do 22.04 czyli w zapasie 2 tyg po terminie jeszcze. Sama tak ustaliła, nie wiem może dlatego że prywatnie? Nie mam pojęcia jak tak czytam wasze przypadki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:58

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
‹‹ 230 231 232 233 234
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ