Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Martek.3q wrote:Ja urodziłam w 31 tygodniu przez CC. Dziecko było przystawione do mojej piersi dopiero w 3 tygodniu życia, a teraz karmię piersią normalnie 😁 Nawet na koncie mam hiperlaktacje (z którą wciąż walczę), zapalanie piersi, zastoje, bakterie w mleku i bakterie na brodawkach, a myślałam, że przez CC i to, że dziecko było w inkubatorze nie będę mieć wcale pokarmu i nie uda się karmić piersią. Laktator rozkręcił mi mocno laktację, a nie piłam nic na wspomaganie. Także nie wszystko stracone!
Swoją drogą jestem 6 tydzień w szpitalu i mam już dość 😅 Chcę już do domu, a jeszcze z dwa tygodnie...
Dzień po skończonym połogu przywitał mnie okres, a liczyłam, że skoro karmię i mam tyyyyle mleka przez hiperlaktacje to tak dłużej mnie ten okres oszczędzi, ale się przeliczyłam.
Oj, dlaczego Was tyle trzymają? Zakładam, że na wszelki wypadek?
Nie zazdroszczę okresu, ja dostałam 5,5 miesiąca po porodzie przy KP, a i tak czułam, że to wcześnie. No ale może będzie na początku bardziej skąpo! -
Daisy___ wrote:Oj, dlaczego Was tyle trzymają? Zakładam, że na wszelki wypadek?
-
Przypomniała mi się kwestia chińskiego kalendarza płci. Dziewczyny sprawdziło się Wam? 😃 Mi tak 🙃
-
Martek.3q wrote:Dziecko już nadaje się do wyjścia, ale troszkę się nie zrozumiałyśmy z lekarką prowadzącą i musimy czekać na zakończenie szczepień, bo tak to byśmy wyszli w zeszłym tygodniu i szczepienia byłyby w naszej przychodni, więc teraz to już taka bez sensu poczekalnia trochę 😅
-
Monika33 wrote:Dziewczyny ja dziś bez skurczy, rozwarcie jakimś cudem się zmniejszyło, założyli mi balonik i mam chodzić, już dziś się popłakałam ☹️
Rozumiemy napięcie i że masz już dość... Ale już niedługo... jest plan oxy czy póki co chcą dojść do konkretnego rozwarcia i przebijać pęcherz? Trzymaj się tam!Monika33 lubi tę wiadomość
1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki
2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby
3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1
Zmiana kliniki:
4 stymulacja październik 2023-
3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
19.07 transfer 4AA
10 dpt beta 300
13 dpt beta 1010
24 dpt jest ❤
👩🦰 34 lata 👨 37 lat
-
Lamera wrote:Rozumiemy napięcie i że masz już dość... Ale już niedługo... jest plan oxy czy póki co chcą dojść do konkretnego rozwarcia i przebijać pęcherz? Trzymaj się tam!
Słyszałam właśnie że oxy i bardzo się boje ze będs bardziej boleć te skurcze niż jakby normalnie było ☹️walczę 💪bo jestem o poniedziałku i efektów nie było -
Monika33 wrote:Słyszałam właśnie że oxy i bardzo się boje ze będs bardziej boleć te skurcze niż jakby normalnie było ☹️walczę 💪bo jestem o poniedziałku i efektów nie było
Monika33, Lamera lubią tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Słyszałam właśnie że oxy i bardzo się boje ze będs bardziej boleć te skurcze niż jakby normalnie było ☹️walczę 💪bo jestem o poniedziałku i efektów nie było
Nie chciałaś jednak wrócić do domu? Bo jeszcze jesteś przed terminem z tego co pamiętam.
Kalendarz chiński się nie sprawdził u mnie ale inne objawy się sprawdziły na chłopaka - lepsza cera, lepszy wygląd, awersja na słodkie etc 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 14:04
Monika33 lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Marta 40 wrote:Dasz radę jesteś już bliżej niż dalej .Trzymam kciuki oby poszło szybko
Dziękuję ♥️ Póki co chodzę i zobaczymy czy coś się zacznie dziać, chociaż czuje się gorzej bo mnie boli wszystko więc może coś się rusza powolutku 😉oby bo tak siedzieć w szpitalu to jest męka -
Tika wrote:Nie chciałaś jednak wrócić do domu? Bo jeszcze jesteś przed terminem z tego co pamiętam.
Kalendarz chiński się nie sprawdził u mnie ale inne objawy się sprawdziły na chłopaka - lepsza cera, lepszy wygląd, awersja na słodkie etc 🤣
Już nie chciałam bo bym e domu chyba bardziej się bała jak mam 3h jazdy do szpitala tutaj w Poznaniu, tym bardziej że mała miała te skoki tętna ciągle po 200 w poniedziałek to lekarz też wolał żebym na oddziale została ☹️Tika, (:Ania:) lubią tę wiadomość
-
Tika wrote:Nie chciałaś jednak wrócić do domu? Bo jeszcze jesteś przed terminem z tego co pamiętam.
Kalendarz chiński się nie sprawdził u mnie ale inne objawy się sprawdziły na chłopaka - lepsza cera, lepszy wygląd, awersja na słodkie etc 🤣
Dziś 39+1 więc brakuje do terminu ale już stres o to tętno dziecka ☹️ -
Monika33 wrote:Dziś 39+1 więc brakuje do terminu ale już stres o to tętno dziecka ☹️
No to się nie dziwię kawałek masz a skoki tetna potem stresują. W jakim szpitalu rodzisz w Poznaniu? Bo ja też z okolic 😉Monika33 lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:No to się nie dziwię kawałek masz a skoki tetna potem stresują. W jakim szpitalu rodzisz w Poznaniu? Bo ja też z okolic 😉
No właśnie bym w domu chyba panikowała więc wolę już wywołać jak i tak sama zaczęła 🤣szyjki brak tylko rozwarcie się zmniejszyło, na ul.Polnej 😉 rodziłam tutaj pierwsza córkę i wspominam bardzo dobrze ten pobyt 😉Tika lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Dziękuję ♥️ Póki co chodzę i zobaczymy czy coś się zacznie dziać, chociaż czuje się gorzej bo mnie boli wszystko więc może coś się rusza powolutku 😉oby bo tak siedzieć w szpitalu to jest męka
Monika33 lubi tę wiadomość