X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek.3q wrote:
    Ja urodziłam w 31 tygodniu przez CC. Dziecko było przystawione do mojej piersi dopiero w 3 tygodniu życia, a teraz karmię piersią normalnie 😁 Nawet na koncie mam hiperlaktacje (z którą wciąż walczę), zapalanie piersi, zastoje, bakterie w mleku i bakterie na brodawkach, a myślałam, że przez CC i to, że dziecko było w inkubatorze nie będę mieć wcale pokarmu i nie uda się karmić piersią. Laktator rozkręcił mi mocno laktację, a nie piłam nic na wspomaganie. Także nie wszystko stracone!

Swoją drogą jestem 6 tydzień w szpitalu i mam już dość 😅 Chcę już do domu, a jeszcze z dwa tygodnie...

Dzień po skończonym połogu przywitał mnie okres, a liczyłam, że skoro karmię i mam tyyyyle mleka przez hiperlaktacje to tak dłużej mnie ten okres oszczędzi, ale się przeliczyłam.

Oj, dlaczego Was tyle trzymają? Zakładam, że na wszelki wypadek?

Nie zazdroszczę okresu, ja dostałam 5,5 miesiąca po porodzie przy KP, a i tak czułam, że to wcześnie. No ale może będzie na początku bardziej skąpo!

preg.png
    👧 07.2022
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Oj, dlaczego Was tyle trzymają? Zakładam, że na wszelki wypadek?
    Dziecko już nadaje się do wyjścia, ale troszkę się nie zrozumiałyśmy z lekarką prowadzącą i musimy czekać na zakończenie szczepień, bo tak to byśmy wyszli w zeszłym tygodniu i szczepienia byłyby w naszej przychodni, więc teraz to już taka bez sensu poczekalnia trochę 😅

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    17.02 - 31+5 jestem już na świecie 👶🏻
    event.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniała mi się kwestia chińskiego kalendarza płci. Dziewczyny sprawdziło się Wam? 😃 Mi tak 🙃

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niby tak ale w poprzedniej ciąży nie🙃

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek.3q wrote:
    Dziecko już nadaje się do wyjścia, ale troszkę się nie zrozumiałyśmy z lekarką prowadzącą i musimy czekać na zakończenie szczepień, bo tak to byśmy wyszli w zeszłym tygodniu i szczepienia byłyby w naszej przychodni, więc teraz to już taka bez sensu poczekalnia trochę 😅
    Współczuję tego czekania tam rzeczywiście bezsensu troszkę ale ważne że wszystko ok i za chwilę będziecie w domku

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś bez skurczy, rozwarcie jakimś cudem się zmniejszyło, założyli mi balonik i mam chodzić, już dziś się popłakałam ☹️

• Lamera Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Dziewczyny ja dziś bez skurczy, rozwarcie jakimś cudem się zmniejszyło, założyli mi balonik i mam chodzić, już dziś się popłakałam ☹️

Rozumiemy napięcie i że masz już dość... Ale już niedługo... jest plan oxy czy póki co chcą dojść do konkretnego rozwarcia i przebijać pęcherz? Trzymaj się tam!

Monika33 lubi tę wiadomość

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
    Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    4 stymulacja październik 2023-
    3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    Rozumiemy napięcie i że masz już dość... Ale już niedługo... jest plan oxy czy póki co chcą dojść do konkretnego rozwarcia i przebijać pęcherz? Trzymaj się tam!

Słyszałam właśnie że oxy i bardzo się boje ze będs bardziej boleć te skurcze niż jakby normalnie było ☹️walczę 💪bo jestem o poniedziałku i efektów nie było

• Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Słyszałam właśnie że oxy i bardzo się boje ze będs bardziej boleć te skurcze niż jakby normalnie było ☹️walczę 💪bo jestem o poniedziałku i efektów nie było
    Dasz radę jesteś już bliżej niż dalej .Trzymam kciuki oby poszło szybko

Monika33, Lamera lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:

Nie chciałaś jednak wrócić do domu? Bo jeszcze jesteś przed terminem z tego co pamiętam.

Kalendarz chiński się nie sprawdził u mnie ale inne objawy się sprawdziły na chłopaka - lepsza cera, lepszy wygląd, awersja na słodkie etc 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 14:04

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Dasz radę jesteś już bliżej niż dalej .Trzymam kciuki oby poszło szybko

Dziękuję ♥️ Póki co chodzę i zobaczymy czy coś się zacznie dziać, chociaż czuje się gorzej bo mnie boli wszystko więc może coś się rusza powolutku 😉oby bo tak siedzieć w szpitalu to jest męka

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Nie chciałaś jednak wrócić do domu? Bo jeszcze jesteś przed terminem z tego co pamiętam.

Kalendarz chiński się nie sprawdził u mnie ale inne objawy się sprawdziły na chłopaka - lepsza cera, lepszy wygląd, awersja na słodkie etc 🤣

Już nie chciałam bo bym e domu chyba bardziej się bała jak mam 3h jazdy do szpitala tutaj w Poznaniu, tym bardziej że mała miała te skoki tętna ciągle po 200 w poniedziałek to lekarz też wolał żebym na oddziale została ☹️

Tika, (:Ania:) lubią tę wiadomość

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:

Dziś 39+1 więc brakuje do terminu ale już stres o to tętno dziecka ☹️

• Tika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Dziś 39+1 więc brakuje do terminu ale już stres o to tętno dziecka ☹️

No to się nie dziwię kawałek masz a skoki tetna potem stresują. W jakim szpitalu rodzisz w Poznaniu? Bo ja też z okolic 😉

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    No to się nie dziwię kawałek masz a skoki tetna potem stresują. W jakim szpitalu rodzisz w Poznaniu? Bo ja też z okolic 😉

No właśnie bym w domu chyba panikowała więc wolę już wywołać jak i tak sama zaczęła 🤣szyjki brak tylko rozwarcie się zmniejszyło, na ul.Polnej 😉 rodziłam tutaj pierwsza córkę i wspominam bardzo dobrze ten pobyt 😉

Tika lubi tę wiadomość

• Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Dziękuję ♥️ Póki co chodzę i zobaczymy czy coś się zacznie dziać, chociaż czuje się gorzej bo mnie boli wszystko więc może coś się rusza powolutku 😉oby bo tak siedzieć w szpitalu to jest męka
    Rozumiem cię doskonale ja tak rodziłam moją córkę

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Rozumiem cię doskonale ja tak rodziłam moją córkę

No już ktg mam takie ładne skurcze że myślę że już niedługo 😉

Tika, Marta 40 lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś byłam na KTG całe dwa skurcze się zapisały, których nie czułam. Jak nic samo się nie zacznie to w niedzielę kładę się do szpitala

Binia, Tika lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Hej ja dziś byłam na KTG całe dwa skurcze się zapisały, których nie czułam. Jak nic samo się nie zacznie to w niedzielę kładę się do szpitala
    Coś te dziedziciaczki się mają za dobrze w tych brzuszkach🙃

Lamera lubi tę wiadomość

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po badaniu bo ktg mi zapisało częste skurcze i rozwarcie na 6 cm i przebili mi pęcherz żeby już poszło, zobaczymy jak to się rozkręci.

Daisy___, Marta 40, Kasiula09, Soleil_, Tika lubią tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ