X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pon mam się zjawić na izbie przyjęć bo będą raczej robić cc ze względu na masę dziecka 4300 🙈 a to pierwsze i jeszcze obwiązane pępowinka dwukrotnie. Oby do tego czasu nic się nie stało. I żebyśmy mogli już być w pon razem :) ktg nic nie zarejestrowało niepokojącego ani też skurczy. Gdyby nie waga dziecka to miałabym przyjść dopiero 10 lub dalej

Tika, (:Ania:), Madlen90, Emimalina, Monika33 lubią tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Madlen90 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    W pon mam się zjawić na izbie przyjęć bo będą raczej robić cc ze względu na masę dziecka 4300 🙈 a to pierwsze i jeszcze obwiązane pępowinka dwukrotnie. Oby do tego czasu nic się nie stało. I żebyśmy mogli już być w pon razem :) ktg nic nie zarejestrowało niepokojącego ani też skurczy. Gdyby nie waga dziecka to miałabym przyjść dopiero 10 lub dalej

U mnie te szykuje się duży chlopak. Ostatnio na USG 3.5kg jeszcze do terminu (22.04) chwilą więc boję się że maly podrośnie i też czekać będzie mnie cc.
    Co dziewczyny bierzecie na wyjście że szpitala do siebie? Jakieś dres? Bo nie wiem co sobie spakować...

Poronienie 2020
    Endometrioza 1 stopnia, przewlekły stan zapalny.
    14.08 upragnione ⏸️

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:
    U mnie te szykuje się duży chlopak. Ostatnio na USG 3.5kg jeszcze do terminu (22.04) chwilą więc boję się że maly podrośnie i też czekać będzie mnie cc.
    Co dziewczyny bierzecie na wyjście że szpitala do siebie? Jakieś dres? Bo nie wiem co sobie spakować...

Ja chciałam założyć w tym czym przyjadę 😜 czyli legginsy ciążowe i t-shirt

Madlen90, Marcycha lubią tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już jestem załamana. Pisałam Wam wcześniej że mi ręce drętwieją, ale z dnia na dzień jest chyba coraz gorzej. To jest kolejną noc kiedy nie mogę spać, ponieważ ból tych rąk jest tak potworny że nawet paracetamol nie pomaga.
    Nie pomaga też trzymanie ich w dole, masaże, rolowanie itp
    Już naprawdę nie wiem co mam z nimi zrobić...

preg.png
  • katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Dziewczyny ja już jestem załamana. Pisałam Wam wcześniej że mi ręce drętwieją, ale z dnia na dzień jest chyba coraz gorzej. To jest kolejną noc kiedy nie mogę spać, ponieważ ból tych rąk jest tak potworny że nawet paracetamol nie pomaga.

Magii doskonale Cie rozumiem. Dzisiaj pol nocy budzily mnie moje zdretwiale ręce + nogi (raz jedna, raz druga strona). Do tego sa spuchnięte. Ja juz nawet z tym nie walcze, bo nie wiem wlasnie jak.

• Magii Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Magii doskonale Cie rozumiem. Dzisiaj pol nocy budzily mnie moje zdretwiale ręce + nogi (raz jedna, raz druga strona). Do tego sa spuchnięte. Ja juz nawet z tym nie walcze, bo nie wiem wlasnie jak.
    😭😭
    Masakra po prostu, ja w nocy aż muszę siedzieć bo wtedy chyba krew jakoś inaczej płynie i jest odrobinę lepiej. Ale no przecież nie będę spać na siedząco...
    Boje się tylko, że przez to niewyspanie nie będę miała siły na poród.

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Megii, jak tak miałam w ciąży z bliźniaczkami, przez ostatnie 2 tygodnie ciąży spałam na półsiedząco bo brzuch tak ciągnął, biodra bolały i właśnie drętwienia. Postaraj się drzemać ile się da w ciągu dnia i zbierać siły, tak po trochu. Może spróbuj sobie popodkładać w różny sposób poduszki pod ręce żeby było lepsze krążenie? I miękka piłeczka pod ręką w nocy. Jak się budzisz, popracuj nią chwilę, pościskaj, żeby mięśnie trochę krążenie poprawiły.
    Jakąś opcją są tejpy ale nie wiem na ile masz mozliwość wizyty u fizjo..
    Jeszcze trochę 😘

Magii lubi tę wiadomość

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
    Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    4 stymulacja październik 2023-
    3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    @Megii, jak tak miałam w ciąży z bliźniaczkami, przez ostatnie 2 tygodnie ciąży spałam na półsiedząco bo brzuch tak ciągnął, biodra bolały i właśnie drętwienia. Postaraj się drzemać ile się da w ciągu dnia i zbierać siły, tak po trochu. Może spróbuj sobie popodkładać w różny sposób poduszki pod ręce żeby było lepsze krążenie? I miękka piłeczka pod ręką w nocy. Jak się budzisz, popracuj nią chwilę, pościskaj, żeby mięśnie trochę krążenie poprawiły.
    Jakąś opcją są tejpy ale nie wiem na ile masz mozliwość wizyty u fizjo..
    Jeszcze trochę 😘
    Właśnie jeszcze wczesniej mi pomagało zrzucenie tych rąk poniżej łóżka, wtedy jakby ta krew lepiej płynęła. 😅
    A teraz to już nic nie pomaga. Ehh we wtorek idziemy do szpitala na ktg i zobaczymy czy lekarz się zdecyduje na indukcję.
    Ale fakt faktem że już bliżej niż dalej 😅

preg.png
  • Emimalina Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Trzymam kciuki!

🩷 🍼 2.04.25

preg.png
  • Emimalina Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:
    Ja mimo tego że bez brzuszka byłam i jestem baaaardzo napuchnięta. W legginsy nawet ciążowe bym nie weszła w nogach. Buty to myślałam że w klapkach wyjdę.
    Ja bym brała wszystko mega luźne

Madlen90 lubi tę wiadomość

🩷 🍼 2.04.25

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:
    Leginsy i koszulkę plus bluzę tyle co da auta

Madlen90 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha
    Monika, jaka cudowna szybka akcja! 😃 Też tak chcę 😆 Gratuluję i bawcie się dobrze dziewczyny 😉
    Dziś na tiptop (no prawie) spakuję walizkę i zaczynam działania pod kryptonimem wzmożone przytulanki 🤫🤪[/QUOTE]

Akcja naprawdę szybka po założeniu balonika aż się zdziwiłam że organizm tak zareagował na niego, lekarz mi mówił że jak widzi reakcje na balonik to urodzę szybko, że tutaj będzie szybki poród 😁tego Ci życzę żeby akcja była szybka też 😉
    Prawdopodobnie my jutro wychodzimy o ile nic si nie zmieni bo póki co waga spadła do 3000 g ale dziś już coś jemy więc może drastycznie nie spadnie.

Tika, Marcycha lubią tę wiadomość

• Lamera Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, (te które już mają donoszone ciąże)
    odciągacie siarę i ją mrozicie? Bo u mnie przy masażu brodawek już sporo leci i zbieram do strzykawek bo mi trochę szkoda tego wylewać.. no i mam już tym sposobem kilka pomrożonych...
    Przy dziewczynkach miałam raptem kilka ml, niby urodziły się o czasie bo 37+3 ale były raczej chudzinki, po niespełna 3 kg, słabo piły i przez pierwsze dni nie trzymały dobrze temp. Wtedy żałowałam, że nie mam więcej siary zamrożonej, a teraz to w sumie nie wiem czy zużyję jeśli z kp będzie wszystko ok, mała też się zapowiada blisko 4 kg. Może przy jakimś katarze wtedy podać? Sama nie wiem czy jest sens to zbierać...

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Może do fizjo się umów? Dobry fizjo to cuda potrafi zdziałać, może coś podpowie albo rozmasuje tam gdzie trzeba

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    Dziewczyny, (te które już mają donoszone ciąże)
    odciągacie siarę i ją mrozicie? Bo u mnie przy masażu brodawek już sporo leci i zbieram do strzykawek bo mi trochę szkoda tego wylewać.. no i mam już tym sposobem kilka pomrożonych...
    Przy dziewczynkach miałam raptem kilka ml, niby urodziły się o czasie bo 37+3 ale były raczej chudzinki, po niespełna 3 kg, słabo piły i przez pierwsze dni nie trzymały dobrze temp. Wtedy żałowałam, że nie mam więcej siary zamrożonej, a teraz to w sumie nie wiem czy zużyję jeśli z kp będzie wszystko ok, mała też się zapowiada blisko 4 kg. Może przy jakimś katarze wtedy podać? Sama nie wiem czy jest sens to zbierać...
    zbieraj zbieraj, siara najlepsza, najwyżej w butelce podasz jak będziesz chciała wyjść albo coś zamiast odciągniętego mleka bo to bardziej wartosciowe

Lamera lubi tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zgłaszam, że Oliwia urodzona 4.04 o 21:10 3080g 54cm.
    poród indukowany od 17 (oksy, przebicie pęcherza) ale ciśnienie spadało i o 21:10 pilna cc i jest dzidziulec na świecie 🥰

(:Ania:), Lamera, Adeline, Daisy___, Monika33, Soleil_, Magii, Kasiula09, EwK, Marcycha, Marta1988, Koko90 lubią tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊

Melduję, że 02.04 o 17:29 dołączył do nas Kubuś 🥰Duży bobas 4020 g 😅

Były atrakcje bo znieczulenie do CC coś do końca nie pykło i wszystko czułam plus nawet bolało. 😅🤪 Ale było minęło 🙈

Ja jestem mocno obolała, po pionizacji 6 h po porodzie od razu zaczęłam zajmować się dzieckiem, nie oddawałam położonym, żeby nie dokarmiały. Także hardkorowo ale dałam radę 💪
    A dziś popołudniu wyszliśmy do domku. W domu z każdą minutą czuję się lepiej.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was czekające jeszcze na swoje bobasy. Dacie radę wszystkie i niedługo będziecie już tulić swoje skarby jak ja w tym momencie 🥰

Pozdrawiamy z Kubusiem 😊

Lamera, (:Ania:), Monika33, Soleil_, Magii, EwK, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia, krakowianka- gratulacje! Zazdroszczę, że macie już Maluchy obok siebie!! Dużo zdrowia i sił dla Was!
    Pierwszy tydzień kwietnia, a eipa oczekujących na rozwiązanie już się wykrusza 😜

krakowianka, Madlen90 lubią tę wiadomość

Zmiana kliniki:
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Melduję, że 02.04 o 17:29 dołączył do nas Kubuś 🥰Duży bobas 4020 g 😅

Były atrakcje bo znieczulenie do CC coś do końca nie pykło i wszystko czułam plus nawet bolało. 😅🤪 Ale było minęło 🙈

Ja jestem mocno obolała, po pionizacji 6 h po porodzie od razu zaczęłam zajmować się dzieckiem, nie oddawałam położonym, żeby nie dokarmiały. Także hardkorowo ale dałam radę 💪
    A dziś popołudniu wyszliśmy do domku. W domu z każdą minutą czuję się lepiej.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was czekające jeszcze na swoje bobasy. Dacie radę wszystkie i niedługo będziecie już tulić swoje skarby jak ja w tym momencie 🥰

Pozdrawiamy z Kubusiem 😊
    Gratuluje z całego serduszka ! ❤️ dużo zdrówka ! Silna mamusia ! Z jakiego powodu cc? ☺️

krakowianka lubi tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    27.11.24r - 375 g 🫶
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia wrote:
    ja zgłaszam, że Oliwia urodzona 4.04 o 21:10 3080g 54cm.
    poród indukowany od 17 (oksy, przebicie pęcherza) ale ciśnienie spadało i o 21:10 pilna cc i jest dzidziulec na świecie 🥰
    Wielkie gratulacje ! 🩷🩵 jakas cukrzyca ciążowa że tak szybko indukcja.? Dużo dużo zdrowia, to piękne mieć dzidzie już bezpieczna przy sobie 🩷

28.11.23r. - ⏸️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    27.11.24r - 375 g 🫶
    21.01.25- wizyta

preg.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ