X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia wrote:
    ja zgłaszam, że Oliwia urodzona 4.04 o 21:10 3080g 54cm.
    poród indukowany od 17 (oksy, przebicie pęcherza) ale ciśnienie spadało i o 21:10 pilna cc i jest dzidziulec na świecie 🥰
    Gratulacje 💓💓

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Melduję, że 02.04 o 17:29 dołączył do nas Kubuś 🥰Duży bobas 4020 g 😅

Były atrakcje bo znieczulenie do CC coś do końca nie pykło i wszystko czułam plus nawet bolało. 😅🤪 Ale było minęło 🙈

Ja jestem mocno obolała, po pionizacji 6 h po porodzie od razu zaczęłam zajmować się dzieckiem, nie oddawałam położonym, żeby nie dokarmiały. Także hardkorowo ale dałam radę 💪
    A dziś popołudniu wyszliśmy do domku. W domu z każdą minutą czuję się lepiej.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was czekające jeszcze na swoje bobasy. Dacie radę wszystkie i niedługo będziecie już tulić swoje skarby jak ja w tym momencie 🥰

Pozdrawiamy z Kubusiem 😊
    Gratulacje 💓💓

krakowianka lubi tę wiadomość

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny 🥰🥰

age.png
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Gratuluje z całego serduszka ! ❤️ dużo zdrówka ! Silna mamusia ! Z jakiego powodu cc? ☺️

Poprzedni poród CC bo synek ponad 4 kg. Teraz miał być VBAC ale z USG wyszło, że bobas znowu duży, stąd decyzja o CC. I faktycznie miał 4.02kg😁

Soleil_, Adeline lubią tę wiadomość

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia, Krakowianka - gratulacje ❤️

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    age.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Wielkie gratulacje ! 🩷🩵 jakas cukrzyca ciążowa że tak szybko indukcja.? Dużo dużo zdrowia, to piękne mieć dzidzie już bezpieczna przy sobie 🩷

taaak dokładnie, na insulinie nocnej 20j. urodzona w 38+3

👧 11.2023

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje ♥️♥️🥰🥰

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia, krakowianka gratulacje ❤️

Ja dziś po południu stawiam się na oddzial, jestem ciekawa kiedy zaczną coś działać z wywołaniem bo panna dalej siedzi zawzięcie w brzuchu ani myśli wychodzić.

Tika, Adeline, HolyFantasia lubią tę wiadomość

age.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Binia, krakowianka gratulacje ❤️

Ja dziś po południu stawiam się na oddzial, jestem ciekawa kiedy zaczną coś działać z wywołaniem bo panna dalej siedzi zawzięcie w brzuchu ani myśli wychodzić.
    Oby poszło szybko.Powodzenia💓

Adeline lubi tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, dziewczyny! Mnie po masażu szyjki odchodzi czop od czwartku, w dniu masażu miałam skurcze przepowiadawcze. Poza tym cisza xd ale ok, może urodzę w 39 tc, w "full term", nie "early term". Dodatkowo tyję z powietrza (mam nadzieję, że nie z za dużej liczby kalorii, ale nie obżeram się, no i że to wody, w nie nagłe przybieranie synka). Przytyłam 13-13,3 kg, więc bez tragedii, ale w zeszłej ciąży było to mniej, choć wyglądam bardzo podobnie/tak samo.

👧👦
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Gratuluję, dziewczyny! Mnie po masażu szyjki odchodzi czop od czwartku, w dniu masażu miałam skurcze przepowiadawcze. Poza tym cisza xd ale ok, może urodzę w 39 tc, w "full term", nie "early term". Dodatkowo tyję z powietrza (mam nadzieję, że nie z za dużej liczby kalorii, ale nie obżeram się, no i że to wody, w nie nagłe przybieranie synka). Przytyłam 13-13,3 kg, więc bez tragedii, ale w zeszłej ciąży było to mniej, choć wyglądam bardzo podobnie/tak samo.
    Czyli już coś.Mi czop odszedł o 17 a od 20 się zaczęło ale nie ma reguły

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:

A u Ciebie są jakieś wskazania żeby rozkręcać akcję przed terminem? Bo generalnie z tego co słyszalam, to przed 40+0 nie powinno się robić masażu szyjki 🤔

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    A u Ciebie są jakieś wskazania żeby rozkręcać akcję przed terminem? Bo generalnie z tego co słyszalam, to przed 40+0 nie powinno się robić masażu szyjki 🤔

W Kanadzie robią od 38 tc, w USA od 39 tc 😁

https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21900-membrane-sweep

Zakładam, że mam już wystarczająco dojrzałą szyjkę po tej niewydolności 😁 moja lekarka jest zresztą taka ostrożna, że pewnie nie proponowałaby nic ryzykownego. A sama nie wiem, czy miałam taki pełny masaż szyjki z odklejeniem bieguna, bo było to delikatne. Generalnie obie - ja i moja lekarka - chcemy, żeby zaczęło się samo, bez indukcji 😆

Lamera lubi tę wiadomość

👧👦
  • Tika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    W Kanadzie robią od 38 tc, w USA od 39 tc 😁

https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21900-membrane-sweep

Zakładam, że mam już wystarczająco dojrzałą szyjkę po tej niewydolności 😁 moja lekarka jest zresztą taka ostrożna, że pewnie nie proponowałaby nic ryzykownego. A sama nie wiem, czy miałam taki pełny masaż szyjki z odklejeniem bieguna, bo było to delikatne. Generalnie obie - ja i moja lekarka - chcemy, żeby zaczęło się samo, bez indukcji 😆

Ja mam wrażenie że mi czop odchodzi od zeszłego weekendu 🤣 sama do końca na nie wiem czy to czop czy śluz. We wtorek na kontroli lekarka powiedziała że prawdopodobnie już odpadł. Ale nie dała mi pewności na 100%

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie można rodzić zaraz po odpadnięciu czopa, a można się bez niego bujać. Podobnie jak z rozwarciem 😅

Tika lubi tę wiadomość

👧👦
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    No właśnie można rodzić zaraz po odpadnięciu czopa, a można się bez niego bujać. Podobnie jak z rozwarciem 😅

Mojej przyjaciółce czop wypadł w 36 tygodniu, martwiła się biedna bardzo, rodziła ostatecznie 41+5, na następny dzień miała iść na indukcję 🙈
    Druga urodziła 2 tygodnie po wypadnięciu, trzeciej nie odpadł w ogóle i urodziła 40+3 po 3 tygodniach skurczy przepowiadających i braku innych oznak, że coś się szykuje...

Tika lubi tę wiadomość

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!

(:Ania:), Daisy___, katpawl, Magii, HolyFantasia, Monika33, Adeline, EwK, krakowianka, Madlen90, Marcycha, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!

Gratulacje, jak tam pobyt w szpitalu i poród? <3

Dzięki za kciuki, bo już siedzę jak na bombie, a za 2 dni, jak zacznie się ten 39 tydzień, w pełni donoszony, to już w ogóle xD

👧👦
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Gratulacje 🥰

age.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Wielkie gratulacje !!! 🩵

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ