X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia wrote:
    ja zgłaszam, że Oliwia urodzona 4.04 o 21:10 3080g 54cm.
    poród indukowany od 17 (oksy, przebicie pęcherza) ale ciśnienie spadało i o 21:10 pilna cc i jest dzidziulec na świecie 🥰
    Gratulacje 💓💓

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Melduję, że 02.04 o 17:29 dołączył do nas Kubuś 🥰Duży bobas 4020 g 😅

Były atrakcje bo znieczulenie do CC coś do końca nie pykło i wszystko czułam plus nawet bolało. 😅🤪 Ale było minęło 🙈

Ja jestem mocno obolała, po pionizacji 6 h po porodzie od razu zaczęłam zajmować się dzieckiem, nie oddawałam położonym, żeby nie dokarmiały. Także hardkorowo ale dałam radę 💪
    A dziś popołudniu wyszliśmy do domku. W domu z każdą minutą czuję się lepiej.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was czekające jeszcze na swoje bobasy. Dacie radę wszystkie i niedługo będziecie już tulić swoje skarby jak ja w tym momencie 🥰

Pozdrawiamy z Kubusiem 😊
    Gratulacje 💓💓

krakowianka lubi tę wiadomość

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny 🥰🥰

preg.png
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Gratuluje z całego serduszka ! ❤️ dużo zdrówka ! Silna mamusia ! Z jakiego powodu cc? ☺️

Poprzedni poród CC bo synek ponad 4 kg. Teraz miał być VBAC ale z USG wyszło, że bobas znowu duży, stąd decyzja o CC. I faktycznie miał 4.02kg😁

Soleil_, Adeline lubią tę wiadomość

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia, Krakowianka - gratulacje ❤️

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Wielkie gratulacje ! 🩷🩵 jakas cukrzyca ciążowa że tak szybko indukcja.? Dużo dużo zdrowia, to piękne mieć dzidzie już bezpieczna przy sobie 🩷

taaak dokładnie, na insulinie nocnej 20j. urodzona w 38+3

👧 11.2023

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje ♥️♥️🥰🥰

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia, krakowianka gratulacje ❤️

Ja dziś po południu stawiam się na oddzial, jestem ciekawa kiedy zaczną coś działać z wywołaniem bo panna dalej siedzi zawzięcie w brzuchu ani myśli wychodzić.

Tika, Adeline, HolyFantasia lubią tę wiadomość

age.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Binia, krakowianka gratulacje ❤️

Ja dziś po południu stawiam się na oddzial, jestem ciekawa kiedy zaczną coś działać z wywołaniem bo panna dalej siedzi zawzięcie w brzuchu ani myśli wychodzić.
    Oby poszło szybko.Powodzenia💓

Adeline lubi tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, dziewczyny! Mnie po masażu szyjki odchodzi czop od czwartku, w dniu masażu miałam skurcze przepowiadawcze. Poza tym cisza xd ale ok, może urodzę w 39 tc, w "full term", nie "early term". Dodatkowo tyję z powietrza (mam nadzieję, że nie z za dużej liczby kalorii, ale nie obżeram się, no i że to wody, w nie nagłe przybieranie synka). Przytyłam 13-13,3 kg, więc bez tragedii, ale w zeszłej ciąży było to mniej, choć wyglądam bardzo podobnie/tak samo.

preg.png
    👧 07.2022
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Gratuluję, dziewczyny! Mnie po masażu szyjki odchodzi czop od czwartku, w dniu masażu miałam skurcze przepowiadawcze. Poza tym cisza xd ale ok, może urodzę w 39 tc, w "full term", nie "early term". Dodatkowo tyję z powietrza (mam nadzieję, że nie z za dużej liczby kalorii, ale nie obżeram się, no i że to wody, w nie nagłe przybieranie synka). Przytyłam 13-13,3 kg, więc bez tragedii, ale w zeszłej ciąży było to mniej, choć wyglądam bardzo podobnie/tak samo.
    Czyli już coś.Mi czop odszedł o 17 a od 20 się zaczęło ale nie ma reguły

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:

A u Ciebie są jakieś wskazania żeby rozkręcać akcję przed terminem? Bo generalnie z tego co słyszalam, to przed 40+0 nie powinno się robić masażu szyjki 🤔

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    A u Ciebie są jakieś wskazania żeby rozkręcać akcję przed terminem? Bo generalnie z tego co słyszalam, to przed 40+0 nie powinno się robić masażu szyjki 🤔

W Kanadzie robią od 38 tc, w USA od 39 tc 😁

https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21900-membrane-sweep

Zakładam, że mam już wystarczająco dojrzałą szyjkę po tej niewydolności 😁 moja lekarka jest zresztą taka ostrożna, że pewnie nie proponowałaby nic ryzykownego. A sama nie wiem, czy miałam taki pełny masaż szyjki z odklejeniem bieguna, bo było to delikatne. Generalnie obie - ja i moja lekarka - chcemy, żeby zaczęło się samo, bez indukcji 😆

Lamera lubi tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • Tika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    W Kanadzie robią od 38 tc, w USA od 39 tc 😁

https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21900-membrane-sweep

Zakładam, że mam już wystarczająco dojrzałą szyjkę po tej niewydolności 😁 moja lekarka jest zresztą taka ostrożna, że pewnie nie proponowałaby nic ryzykownego. A sama nie wiem, czy miałam taki pełny masaż szyjki z odklejeniem bieguna, bo było to delikatne. Generalnie obie - ja i moja lekarka - chcemy, żeby zaczęło się samo, bez indukcji 😆

Ja mam wrażenie że mi czop odchodzi od zeszłego weekendu 🤣 sama do końca na nie wiem czy to czop czy śluz. We wtorek na kontroli lekarka powiedziała że prawdopodobnie już odpadł. Ale nie dała mi pewności na 100%

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie można rodzić zaraz po odpadnięciu czopa, a można się bez niego bujać. Podobnie jak z rozwarciem 😅

Tika lubi tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    No właśnie można rodzić zaraz po odpadnięciu czopa, a można się bez niego bujać. Podobnie jak z rozwarciem 😅

Mojej przyjaciółce czop wypadł w 36 tygodniu, martwiła się biedna bardzo, rodziła ostatecznie 41+5, na następny dzień miała iść na indukcję 🙈
    Druga urodziła 2 tygodnie po wypadnięciu, trzeciej nie odpadł w ogóle i urodziła 40+3 po 3 tygodniach skurczy przepowiadających i braku innych oznak, że coś się szykuje...

Tika lubi tę wiadomość

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!

(:Ania:), Daisy___, katpawl, Magii, HolyFantasia, Monika33, Adeline, EwK, krakowianka, Madlen90, Marcycha, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!

Gratulacje, jak tam pobyt w szpitalu i poród? <3

Dzięki za kciuki, bo już siedzę jak na bombie, a za 2 dni, jak zacznie się ten 39 tydzień, w pełni donoszony, to już w ogóle xD

preg.png
    👧 07.2022
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Gratulacje 🥰

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Wielkie gratulacje !!! 🩵

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ