Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
krakowianka wrote:Cześć dziewczyny 😊
Melduję, że 02.04 o 17:29 dołączył do nas Kubuś 🥰Duży bobas 4020 g 😅
Były atrakcje bo znieczulenie do CC coś do końca nie pykło i wszystko czułam plus nawet bolało. 😅🤪 Ale było minęło 🙈
Ja jestem mocno obolała, po pionizacji 6 h po porodzie od razu zaczęłam zajmować się dzieckiem, nie oddawałam położonym, żeby nie dokarmiały. Także hardkorowo ale dałam radę 💪
A dziś popołudniu wyszliśmy do domku. W domu z każdą minutą czuję się lepiej.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was czekające jeszcze na swoje bobasy. Dacie radę wszystkie i niedługo będziecie już tulić swoje skarby jak ja w tym momencie 🥰
Pozdrawiamy z Kubusiem 😊krakowianka lubi tę wiadomość
-
Adeline wrote:Gratuluje z całego serduszka ! ❤️ dużo zdrówka ! Silna mamusia ! Z jakiego powodu cc? ☺️
Poprzedni poród CC bo synek ponad 4 kg. Teraz miał być VBAC ale z USG wyszło, że bobas znowu duży, stąd decyzja o CC. I faktycznie miał 4.02kg😁Soleil_, Adeline lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Binia, krakowianka gratulacje ❤️
Ja dziś po południu stawiam się na oddzial, jestem ciekawa kiedy zaczną coś działać z wywołaniem bo panna dalej siedzi zawzięcie w brzuchu ani myśli wychodzić.Adeline lubi tę wiadomość
-
Gratuluję, dziewczyny! Mnie po masażu szyjki odchodzi czop od czwartku, w dniu masażu miałam skurcze przepowiadawcze. Poza tym cisza xd ale ok, może urodzę w 39 tc, w "full term", nie "early term". Dodatkowo tyję z powietrza (mam nadzieję, że nie z za dużej liczby kalorii, ale nie obżeram się, no i że to wody, w nie nagłe przybieranie synka). Przytyłam 13-13,3 kg, więc bez tragedii, ale w zeszłej ciąży było to mniej, choć wyglądam bardzo podobnie/tak samo.
-
Daisy___ wrote:Gratuluję, dziewczyny! Mnie po masażu szyjki odchodzi czop od czwartku, w dniu masażu miałam skurcze przepowiadawcze. Poza tym cisza xd ale ok, może urodzę w 39 tc, w "full term", nie "early term". Dodatkowo tyję z powietrza (mam nadzieję, że nie z za dużej liczby kalorii, ale nie obżeram się, no i że to wody, w nie nagłe przybieranie synka). Przytyłam 13-13,3 kg, więc bez tragedii, ale w zeszłej ciąży było to mniej, choć wyglądam bardzo podobnie/tak samo.
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Daisy___ wrote:Gratuluję, dziewczyny! Mnie po masażu szyjki odchodzi czop od czwartku, w dniu masażu miałam skurcze przepowiadawcze. Poza tym cisza xd ale ok, może urodzę w 39 tc, w "full term", nie "early term". Dodatkowo tyję z powietrza (mam nadzieję, że nie z za dużej liczby kalorii, ale nie obżeram się, no i że to wody, w nie nagłe przybieranie synka). Przytyłam 13-13,3 kg, więc bez tragedii, ale w zeszłej ciąży było to mniej, choć wyglądam bardzo podobnie/tak samo.
A u Ciebie są jakieś wskazania żeby rozkręcać akcję przed terminem? Bo generalnie z tego co słyszalam, to przed 40+0 nie powinno się robić masażu szyjki 🤔Starania od 2017.
Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki
Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę
Jesteśmy w komplecie 👩🦰👧👶👧🙎
👩🦰 34 lata 👨 37 lat -
Lamera wrote:A u Ciebie są jakieś wskazania żeby rozkręcać akcję przed terminem? Bo generalnie z tego co słyszalam, to przed 40+0 nie powinno się robić masażu szyjki 🤔
W Kanadzie robią od 38 tc, w USA od 39 tc 😁
https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21900-membrane-sweep
Zakładam, że mam już wystarczająco dojrzałą szyjkę po tej niewydolności 😁 moja lekarka jest zresztą taka ostrożna, że pewnie nie proponowałaby nic ryzykownego. A sama nie wiem, czy miałam taki pełny masaż szyjki z odklejeniem bieguna, bo było to delikatne. Generalnie obie - ja i moja lekarka - chcemy, żeby zaczęło się samo, bez indukcji 😆Lamera lubi tę wiadomość
-
Daisy___ wrote:W Kanadzie robią od 38 tc, w USA od 39 tc 😁
https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21900-membrane-sweep
Zakładam, że mam już wystarczająco dojrzałą szyjkę po tej niewydolności 😁 moja lekarka jest zresztą taka ostrożna, że pewnie nie proponowałaby nic ryzykownego. A sama nie wiem, czy miałam taki pełny masaż szyjki z odklejeniem bieguna, bo było to delikatne. Generalnie obie - ja i moja lekarka - chcemy, żeby zaczęło się samo, bez indukcji 😆
Ja mam wrażenie że mi czop odchodzi od zeszłego weekendu 🤣 sama do końca na nie wiem czy to czop czy śluz. We wtorek na kontroli lekarka powiedziała że prawdopodobnie już odpadł. Ale nie dała mi pewności na 100%Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
39t+4d synek ❤️ -
Daisy___ wrote:No właśnie można rodzić zaraz po odpadnięciu czopa, a można się bez niego bujać. Podobnie jak z rozwarciem 😅
Mojej przyjaciółce czop wypadł w 36 tygodniu, martwiła się biedna bardzo, rodziła ostatecznie 41+5, na następny dzień miała iść na indukcję 🙈
Druga urodziła 2 tygodnie po wypadnięciu, trzeciej nie odpadł w ogóle i urodziła 40+3 po 3 tygodniach skurczy przepowiadających i braku innych oznak, że coś się szykuje...Tika lubi tę wiadomość
Starania od 2017.
Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki
Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę
Jesteśmy w komplecie 👩🦰👧👶👧🙎
👩🦰 34 lata 👨 37 lat -
Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!
(:Ania:), Daisy___, katpawl, Magii, HolyFantasia, Monika33, Adeline, EwK, krakowianka, Madlen90, Marcycha, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
bajkowadama wrote:Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!
Gratulacje, jak tam pobyt w szpitalu i poród?
Dzięki za kciuki, bo już siedzę jak na bombie, a za 2 dni, jak zacznie się ten 39 tydzień, w pełni donoszony, to już w ogóle xD -
bajkowadama wrote:Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!
-
bajkowadama wrote:Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵