X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • ola_r2024 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    My jesteśmy po ktg. W czwartek mam się zgłosić na indukcję. I szczerze jestem trochę przerażona samym pobytem w szpitalu, nie wiem kompletnie czego się spodziewać, jak się przygotować itp

Ja mam w czwartek termin CC, jestem w ciąży z bliźniakami. Jutro mam się stawić w szpitalu i przyznaje że tez jestem tym przerażona.
    Nigdy nie byłam w szpitalu, jakoś mnie to strasznie stresuje...

• (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć dzisiaj masaż szyjki u położnej, innej niż moja bo moja jest na urlopie, i powiedziała mi ta nowa, że nie robi się tego przed 40 tygodniem 🫣. Ale na wizycie było podejrzenie sączenia wód więc wysłała mnie ma oddział na badania. Miałam ktg, pobrany wymaz i badanie szyjki i co się okazało 🙉. Mam już 2 centymetry rozwarcia, szyjka bardzo miękka, babeczka powiedziała, że dotknęła główki małej 😅, i że tym razem może pójść bardzo szybko, żebym nie zwlekała z przyjazdem do szpitala. Jest nadzieja. Zapytałam, czy jest szansa na poród w tym tygodniu, odpowiedziała, że z taką szyjką to i dzisiaj nawet😅. Wszystko stało się nagle bardziej realne😅

Daisy___, HolyFantasia, Zuzanka95, Marta 40, Tika, Marcycha, Soleil_, Kasiula09 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ten masaż szyki. Dzisiaj podczas wizyty lekarka stwierdziła że mam około 1-2cm rozwarcia tak na jeden palec. Powiedziała że pomoże trochę szyjce. A potem mogę plamić.

No i oczywiście plamienie jest 🤪 do tego doszły bóle miesiączkowe. Miałyście plamienie jeśli tak jak długo?

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Zuzanka95 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Mam pytanie ten masaż szyki. Dzisiaj podczas wizyty lekarka stwierdziła że mam około 1-2cm rozwarcia tak na jeden palec. Powiedziała że pomoże trochę szyjce. A potem mogę plamić.

No i oczywiście plamienie jest 🤪 do tego doszły bóle miesiączkowe. Miałyście plamienie jeśli tak jak długo?

Jak leżałam przed pierwszym porodem na patologii i lekarz mi tak „trochę pomógł” to 4h później byłam na porodówce 😅 zaczęłam plamić i odszedł czop, później zaczęły się skurcze 😁

Tika lubi tę wiadomość

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:

Tak, przez 1-4 dni po masażu, zakładam, że to był czop, bo była to dość zbita masa w 2-3 kawałkach (podbarwiona na brązowo, potem na żółto, która się mocno ciągnęła), która potem jeszcze odchodziła kawałkami. Nie miałam skurczy jak na okres, zazdroszczę - tylko regularne twardnienia brzucha. Teraz już mam zwykłą - przezroczystą - wydzielinę.

Tika lubi tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:

Mi lekarz też wykonał taki leciutki masaż bo podczas badania szyjka przepuszczała palec. Potem pojawiło się trochę plamienia. Bóle miesiączkowe mam cały czas.
    To było 2 tygodnie temu i nic to nie dało 😅

Tika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jesteście niezastąpione 😄

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia, zainspirowałaś mnie tym wiesiołkiem, poproszę koleżankę co jutro do mnie przyjeżdża by mi kupiła 😁

HolyFantasia lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Woodwife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .

Melduje że od 5.04 nasza Lilianna jest już z nami . Termin miałam na 22.04 ,ale ona nie chciała czekać :)

Mała przebiła pęcherz dostałam zgodę na próbę sn i niestety nie wyszło. Po całej nocy skurczy krzyżowych na USG rano wyszło ,że blizna zaczyna być niebezpiecznie cienka.
    Było szybkie CC w narkozie !

Zdecydowanie wolę w znieczuleniu :*

Tika, Zuzanka95, Magii, (:Ania:), HolyFantasia, Marcycha, Soleil_, Koko90 lubią tę wiadomość

01.2014 pierwsza ciąża naturalna <3 synuś 2810g i 55 cm szczęścia
    12.2018 HSG (lewy jajowód niedrożny)
    05. 2019 Pierwsza wizyta niepłodnościowa, PCOS, IO
    11.2021 Kolejna wizyta (mąż się oswoił z myślą o wspomaganym zajściu w ciążę)
    11.2021-04.2022 zbieranie funduszy
    04.2022 start dofinansowania 1procedura ivf
    06.2022 punkcja
    Mamy 6 mrozaczków
    7.2022 pierwszy transfer nieudany (4BA)
    8.2022 drugi transfer(3BA)
    8dpt-34.53,10dpt- 47,44;11dpt - 30,71 :(
    9.2022 trzeci transfer (3BA)
    7dpt BETA HCG 25,22
    9dpt BETA HCG 49!
    12dpt BETA HCG 205 <3
    14dpt BETA HCG 594 <3
    16dpt BETA HCG 1378<3
    23dpt BETA HCG 11027<3
    26 dpt mamy <3

13.06 2023 CC WIKTORIA 4480gram 13.40

10.09.2024 ciąża naturalna
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woodwife wrote:
    Cześć dziewczyny .

Melduje że od 5.04 nasza Lilianna jest już z nami . Termin miałam na 22.04 ,ale ona nie chciała czekać :)

Mała przebiła pęcherz dostałam zgodę na próbę sn i niestety nie wyszło. Po całej nocy skurczy krzyżowych na USG rano wyszło ,że blizna zaczyna być niebezpiecznie cienka.

Gratulacje! 😊
    Który to był u Ciebie tc?

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g
    34+5 2360 g
    37+0 2900 g

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woodwife wrote:
    Cześć dziewczyny .

Serdeczne gratulacje 💓

preg.png
  • Woodwife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było to dokładnie 37+3.

Ogólnie córka 20 miesięczna czuła coś od rana . Rano jak wstała przyszła do nas do łóżka i mówi mama Lila gdzie ? A ja że w brzuszku a ona na łóżeczko pokazała . Wiecie jak to działa człowiek mówi doczekać się nie może .
    Cały dzień miałam dobry pojechałam z mężem do pracy ,bo nie chciałam siedzieć sama w domu. Brzuch bolał ,ale to standardowo jak zawsze. Były lody ,słodkości,obiadek w naszym ulubionym barze wróciłam do domu . Odebrałam córkę ze żłobka . Ona dalej swoje Lila i Lila ,dawała e kość była płaczliwa , tulaśna itd. Siedziałysmy na ogrodzie to mówię pojeżdżę kosiarka tam i spowrotem :) mąż wrócił posprzątał trawę ,wzięłam kąpiel i się położyliśmy :)

O 23 usłyszałam dzwięk jakby ,ktoś ukręcił chrząstkę z kurczaka i mała mocno kopnęła aż zabolało. Przekręciłem się na plecy i coś się wylało :) kazałam biec po ręczniki wstałam i poszły wody.

Najlepsze ,że córka wstała w nocy jak nas nie było( spala jak wyjeżdżaliśmy ) zawołała teściowa j powiedziała mama Lila ijo ijo ...skąd wiedziała nikt nie wie !

Marcycha, HolyFantasia, Soleil_, Koko90 lubią tę wiadomość

01.2014 pierwsza ciąża naturalna <3 synuś 2810g i 55 cm szczęścia
    12.2018 HSG (lewy jajowód niedrożny)
    05. 2019 Pierwsza wizyta niepłodnościowa, PCOS, IO
    11.2021 Kolejna wizyta (mąż się oswoił z myślą o wspomaganym zajściu w ciążę)
    11.2021-04.2022 zbieranie funduszy
    04.2022 start dofinansowania 1procedura ivf
    06.2022 punkcja
    Mamy 6 mrozaczków
    7.2022 pierwszy transfer nieudany (4BA)
    8.2022 drugi transfer(3BA)
    8dpt-34.53,10dpt- 47,44;11dpt - 30,71 :(
    9.2022 trzeci transfer (3BA)
    7dpt BETA HCG 25,22
    9dpt BETA HCG 49!
    12dpt BETA HCG 205 <3
    14dpt BETA HCG 594 <3
    16dpt BETA HCG 1378<3
    23dpt BETA HCG 11027<3
    26 dpt mamy <3

13.06 2023 CC WIKTORIA 4480gram 13.40

10.09.2024 ciąża naturalna

Wysłany: 9 kwietnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Woodwife🥰

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Wam pisałam że w czwartek mamy się zgłosić na indukcję.
    To dziś o 2 w nocy jak na filmach odeszły mi wody 😅 jestem aktualnie na patologi ciąży, ponieważ nie mam jeszcze regularnych skurczy, ale rozwarcie jest na 4 cm.
    Wiec czekam sobie spokojnie.

Zuzanka95, (:Ania:), Woodwife, WerkA, HolyFantasia, Marcycha, Soleil_, Binia, EwK, Tika, Kasiula09 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Wczoraj Wam pisałam że w czwartek mamy się zgłosić na indukcję.
    To dziś o 2 w nocy jak na filmach odeszły mi wody 😅 jestem aktualnie na patologi ciąży, ponieważ nie mam jeszcze regularnych skurczy, ale rozwarcie jest na 4 cm.
    Wiec czekam sobie spokojnie.
    Powodzenia💓

Magii lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woodwife, ale historia 😄
    Gratuluję szczęśliwego rozwiązania i czułej córci 😊 Wracaj szybko do pełni sił.

Magii, szok, że to ciało jednak wie co ma robić 🙃 Powodzenia i szybkiego, lekkiego porodu życzę 😊

Ja już wiem od położnej co mam robić. Termin na niedzielę, zwolnienie od lekarza do wtorku. Jak do wtorku nic się nie wydarzy, to w środę mam przyjechać na izbę do szpitala i tam już się będzie działo zgodnie zaleceniami. Ale co mnie dziś mój podniósł ciśnienie. Pyta się mnie czy mam jakieś plany na piątek, bo w sumie pogoda na te rowery to chyba niepewna w tej Wiśle. Ja się pytam w jakiej Wiśle, a on mi na to, no te rowery z Michciem. Pytał mnie w piątek czy może jechać na rowery za tydzień (teraz to juz ten piatek)(termin porodu mam na niedzielę). Myślałam, że to w rodzinnym mieście te rowery, wiec mówię spoko jak się coś zacznie, to przyjedzie (45 min. jazdy), a on mi teraz mówi, że to rowery w Wiśle (3 h jazdy), to mu mówię, ŻE COOOOO? W ogóle jak on mógł pomyśleć, że to spoko pomysł w tym terminie 😝🤯🤯🤯

(:Ania:) lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png

Wysłany: 9 kwietnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Woodwife, ale historia 😄
    Gratuluję szczęśliwego rozwiązania i czułej córci 😊 Wracaj szybko do pełni sił.

Magii, szok, że to ciało jednak wie co ma robić 🙃 Powodzenia i szybkiego, lekkiego porodu życzę 😊

Ja już wiem od położnej co mam robić. Termin na niedzielę, zwolnienie od lekarza do wtorku. Jak do wtorku nic się nie wydarzy, to w środę mam przyjechać na izbę do szpitala i tam już się będzie działo zgodnie zaleceniami. Ale co mnie dziś mój podniósł ciśnienie. Pyta się mnie czy mam jakieś plany na piątek, bo w sumie pogoda na te rowery to chyba niepewna w tej Wiśle. Ja się pytam w jakiej Wiśle, a on mi na to, no te rowery z Michciem. Pytał mnie w piątek czy może jechać na rowery za tydzień (teraz to juz ten piatek)(termin porodu mam na niedzielę). Myślałam, że to w rodzinnym mieście te rowery, wiec mówię spoko jak się coś zacznie, to przyjedzie (45 min. jazdy), a on mi teraz mówi, że to rowery w Wiśle (3 h jazdy), to mu mówię, ŻE COOOOO? W ogóle jak on mógł pomyśleć, że to spoko pomysł w tym terminie 😝🤯🤯🤯
    3 h jazdy, nieźle 🫣. Męska wyobraźnia😅. Mój z kolei mnie pyta jaki JA mam plan jeśli zacznie się i trzeba będzie szybko jechać do szpitala, co JA zrobię... To chyba nie tak powinno wyglądać 🤷🏻‍♀️.
    Miałam dzisiaj drzemkę z synkiem i jak się obudziłam to miałam spuchnięte ręce, prawą prawie do łokcia, pierwszy raz w tej ciąży, w poprzedniej ciąży tylko stopy mi puchły. Jak jest u Was?

preg.png
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawie się czyta te Wasze historie 😃 dużo w tym niesamowitości 😊
    Magii dawaj znać jak sytuacja!

My na szczęście mamy do szpitala dosłownie 3 minuty autem, ale jesteśmy z mężem umówieni, że jak sie zacznie w ciągu dnia to zrywa sie z pracy i jedzie po mnie. Chociaż większość porodów jednak zaczyna sie w nocy, wiec tym bardziej na luzie. 🙂
    Na pewno nie chciałabym żeby był w tym czasie w innym mieście 😅
    Mój to się mnie nawet już dwa tygodnie temu pytał czy to jest ok, jak wyjdzie do kolegi na wieczór, bo przecież już coś może się zadziać, także traktuje sprawę poważnie 🙃

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g
    34+5 2360 g
    37+0 2900 g

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreflektował się później i mówi, że jak to wodnik, jest bardzo kreatywny (to fakt) 😆😅 Ale dzięki temu już wiem dlaczego dal mi tyle serduszek, jak odpisywałam wtedy, nie wiedząc, że to w Wiśle, że w sumie nie ma problemu 😆

Ania, no może on też ma jakiś pomysł na to, tylko najpierw chciał znać Twoje spojrzenie na sytuację? 😅 Albo może myśli, że Ty po rozmowach z lekarzem wiesz coś czego on nie wie? 😉

Mnie mało puchnie cokolwiek. W sensie jestem lekko opuchnięta ogólnie. Dosłownie kilka razy bardziej miałam lewą kostkę i łydkę, ale za to mecze się z hemoroidami. Myślę, że wszystko zależy jak się układają nasze narządy i bobas, różnie każdej coś uciska 😉

HolyFantasia, (:Ania:) lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png

Wysłany: 9 kwietnia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Zreflektował się później i mówi, że jak to wodnik, jest bardzo kreatywny (to fakt) 😆😅 Ale dzięki temu już wiem dlaczego dal mi tyle serduszek, jak odpisywałam wtedy, nie wiedząc, że to w Wiśle, że w sumie nie ma problemu 😆

Ania, no może on też ma jakiś pomysł na to, tylko najpierw chciał znać Twoje spojrzenie na sytuację? 😅 Albo może myśli, że Ty po rozmowach z lekarzem wiesz coś czego on nie wie? 😉

Mnie mało puchnie cokolwiek. W sensie jestem lekko opuchnięta ogólnie. Dosłownie kilka razy bardziej miałam lewą kostkę i łydkę, ale za to mecze się z hemoroidami. Myślę, że wszystko zależy jak się układają nasze narządy i bobas, różnie każdej coś uciska 😉

Mój też wodnik🤣
    Ja ogólnie nie jestem spuchnięta, trochę stopy i dzisiaj ręce ale też bolała mnie głowa wyjątkowo

preg.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ