X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Magii, Tika, ale okazy 😃
    Magii, no sam się nie urodził 🤪
    Gratuluję Wam i szacun dla tak "dużych porodów".
    Dajcie proszę znać jak Wasze krocza, czy urodziłyście z ochroną krocza, czy poszło inaczej?

Wracajcie szybko do domu ze swoimi chłopakami 😊

Ja rodziłam w wodzie i pękłam odrobinę, bo mała też wyszła z rączką przy uchu.

Gratuluję wszystkim rozpakowany mamusiom i trzymam kciuki za kolejne ❤️

Marcycha, (:Ania:), HolyFantasia, Tika, Madlen90, Koko90 lubią tę wiadomość

age.png
  • katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie ciesze za wszystkie dziewczyny, ktore juz urodzily i serdecznie Wam gratuluje, ale przyznam, ze mocno Wam zazdroszcze i smutno mi, ze zapowiada sie przenoszenie...
    Dzisiaj mam termin porodu i nic nie wskazuje, na rozpoczecie akcji. Pije herbatke z lisci malin i skorcze sie pojawiaja, po okresie wygaszenia, ale nie na tyle by rozkrecic porod. Dzisiaj mialm ktg, we wtorek kolejne i wizyta u ginekologa, zobaczymy co powie..

(:Ania:) lubi tę wiadomość

• Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Biedna, bardzo Ci współczuję tych nocnych skurczy, i to takie " bezowocne". Ja odkąd mi powiedzieli we wtorek, że szyjka miękka i rozwarcie na 2 cm byłam przekonana, że już zaraz coś się zacznie a wszystko się totalnie wyciszyło. Psychicznie jest mi źle i też ta wizja przenoszenia mnie dobija. Już to przerabiałam.
    Też to przerabiałam .Musimy wytrzymać jeszcze troszkę 💓

(:Ania:) lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do polecajek: na ranę po cc po powrocie do domu sprawdza się Epicyn hydrożel 2-3 razy dziennie. Ponoć może też nieźle zadziałać na świeże rozstępy.
    Ogólnie na brzuch po ciąży czy to z rozstępami czy bez oliwka Ozonella. Można poczytać opinie na Allegro. Pani polecała też Alantan Plus MAŚĆ i tu i dla nas (również na rozstępy) i dla maluszka na odparzenia.
    Na świeże rany Microdacyn 60.
    Ostatni, Argotiab krem ze srebrem, który może być stosowany już u wcześniaków, ale przede wszystkim na rany po cc i porodach sn.

Marta 40, HolyFantasia lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :D dawno się nie odzywałam ale podglądałam. Gratuluję Wam i zazdroszczę tym, którzy już są z bobasami w domu. Mój bobas już zszedł bardzo nisko. W środę na usg lekarz nie mógł oszacować wagi bo głowa jest nisko w miednicy. Brzuch mi się stawia ale to już trwa kilka tygodni. Położna powiedziała mi że mam chodzić minimum 4km dziennie xD wczoraj tyle zrobiłam i w nocy miałam dość mocne skurcze a w ciągu dnia miałam uczucie ciągnięcia w pochwie. Ogólnie mam obawy, że on jest już tak nisko a nic się nie dzieje.

Z dolegliwości to mam bóle w pachwinach i w podbrzuszu. A to stawianie brzucha jest czasem tak nieprzyjemne że szkoda gadać

Marta 40, Marcycha, HolyFantasia lubią tę wiadomość

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos przenoszenia to ja miałam nadzieję, że uda się przed terminem ale moja położna od początku mówiła że przenoszę, że brzuch wysoko i zero skurczy na ktg :(
    Zainteresowałyście mnie tym masażem szyjki ale podejrzewam, że zrobią mi coś takiego dopiero jak będę po terminie. Ciekawe czy idzie umówić się prywatnie na taki masażyk :D

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że my też już rozpakowane! Przyjęcie do szpitala we wtorek celem preindukcji z myślą o próbie vbac.
    Balonik niewiele dał, ordynator zdecydował o ostrożnej probie z żelem z prostaglandynami, w sumie 4 dawki, okropne skurcze które dały tylko zgładzenie szyjki i rozwarcie 2 cm przez dwa dni i dnie noce.
    Wczoraj spontanicznie odejście wód i od 16 własne skurcze. Męczyło mnie długo, dzisiaj postępujące rozwarcie i decyzja o dodaniu oxy przy 3 cm rozwarcia. Początkowo byłam w stanie przeoddychać skurcze, na około 6 cm kryzys, myślałam że nie dam rady. Mimo, ze wstępnie nie chciałam, po dwóch nieprzespanych nocach i mega męczących skurczach na oxy decyzja o zzo. Musieliśmy czekać na anestezjologa długo, i nagle, po 1 godzinie od znieczulenia- pełne rozwarcie. Mega ulga, mogłam się rozluźnić i lepiej współpracowałam.

Końcówka trudna, mała miała spadki tętna więc decyzja o nacięciu i próżnociągu.
    Mała 10/10, 3950g, głowa 38 cm 😳
    Trudny ale piękny poród, jestem dumna z naszego vbacu, czuje się jak heroska💪

Trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane, dużo zdrowia dla Was!!!

(:Ania:), Zuzanka95, Marcycha, HolyFantasia, Kasiula09, Magii, EwK, Soleil_, Tika, Koko90, krakowianka lubią tę wiadomość

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    Melduję, że my też już rozpakowane! Przyjęcie do szpitala we wtorek celem preindukcji z myślą o próbie vbac.
    Balonik niewiele dał, ordynator zdecydował o ostrożnej probie z żelem z prostaglandynami, w sumie 4 dawki, okropne skurcze które dały tylko zgładzenie szyjki i rozwarcie 2 cm przez dwa dni i dnie noce.
    Wczoraj spontanicznie odejście wód i od 16 własne skurcze. Męczyło mnie długo, dzisiaj postępujące rozwarcie i decyzja o dodaniu oxy przy 3 cm rozwarcia. Początkowo byłam w stanie przeoddychać skurcze, na około 6 cm kryzys, myślałam że nie dam rady. Mimo, ze wstępnie nie chciałam, po dwóch nieprzespanych nocach i mega męczących skurczach na oxy decyzja o zzo. Musieliśmy czekać na anestezjologa długo, i nagle, po 1 godzinie od znieczulenia- pełne rozwarcie. Mega ulga, mogłam się rozluźnić i lepiej współpracowałam.

Gratulacje przede wszystkim dla Ciebie jesteś dzielna💓

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:

Gratulacje! 🥰
    Miałam bardzo podobny przebieg pierwszego porodu, zwłaszcza końcówkę 🤗

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam w bólach 🫣🤪 Lidię dn. 12.04.2025 o 1:30, wadze 3550 g i 52 cm.

Szczegóły później, ale nadal nie wierzę 🫣😄
    Jest słodka i spokojna.

Nosa, Zuzanka95, Kasiula09, Magii, (:Ania:), Asia2121, HolyFantasia, Paflina, Lamera, EwK, Soleil_, Tika, Koko90, Adeline, krakowianka lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 22 jestem w skurczach kąpiele prysznice nic nie pomogło teraz pomału po ścianach bym chodziła ale lekarz kazał czekać w domu bo są nieregularne

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Jest słodka i spokojna.
    Gratulacje 💓

preg.png

Wysłany: 12 kwietnia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Jest słodka i spokojna.
    Gratulacje ☺️

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, dziewczyny :)

Urodziłam 9.04.25 wieczorem. Nieudana próba VBAC, ale z cichym rozejściem blizny, więc dobrze, że wszystko dobrze się skończyło 😍

(:Ania:), Zuzanka95, Lamera, HolyFantasia, EwK, Soleil_, Tika, Kasiula09, Adeline, krakowianka lubią tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022

Wysłany: 12 kwietnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:

Urodziłam 9.04.25 wieczorem. Nieudana próba VBAC, ale z cichym rozejściem blizny, więc dobrze, że wszystko dobrze się skończyło 😍
    Gratulacje😊

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:

Gratulacje

preg.png
  • Zuzanka95 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:

Gratulacje! Czy czułaś jakoś to rozchodzenie? Czy w szpitalu monitorowali to w trakcie porodu?

Wysłany: 12 kwietnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Dziewczyny od 22 jestem w skurczach kąpiele prysznice nic nie pomogło teraz pomału po ścianach bym chodziła ale lekarz kazał czekać w domu bo są nieregularne
    Jak Marta się trzymasz? Są postępy?

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanka95 wrote:
    Gratulacje! Czy czułaś jakoś to rozchodzenie? Czy w szpitalu monitorowali to w trakcie porodu?

Zero objawów, ale miałam monitoring - ciągle KTG w aktywnej fazie porodu z oksytocyną, zdaniem lekarza proponującego mi cięcie/powtórną indukcję miałam wzorowy zapis, więc była opcja ponownego działania w stronę porodu SN, tak że jestem ciekawym przypadkiem. Po podjęciu decyzji o cięciu podłączali mnie do KTGA raz na 3 h, ale nie miałam już wtedy praktycznie skurczy.

Przed ciążą blizna była raczej cienka (3 mm), ale elastyczna i ciągła.

Jestem ciekawa, kiedy się rozeszła, czy podczas próby naturalnego, czy w czasie cięcia; może dowiem się z wypisu :D

preg.png
    👧 07.2022
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Posypały się bobasy w ostatnich dniach, super! 😄

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g
    34+5 2360 g
    37+0 2900 g

preg.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ