Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2025, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, mezczyzni potrafia czasami zaskoczyc glupimi pomyslawi/tekstami. Moj od mojego 37 tc ma zakaz wychodzenia na piwo i dluzsze wyjazdy (nie mam prawa jazdy, ani nikogo kto by mnie zawiozl do szpitala). Raz kolega go wyciagnal, ale kazalam mu pic bezalkoholowe, zeby w razie czego podjechal. Przez krotki moment balam sie, ze ulegnie jego namowom, bo podgadywal, ze jeszcze jestem przed terminem i nic sie nie powinno stac, ale moje spojrzenie go otrzezwilo xd

Za to rozbawil mnie slowami, ze fajnie by bylo jakbym urodzila tydzien przed, albo tydzien po terminie, bo w sam termin bedzie mial duzo roboty w pracy i biorac urlop, nie bedzie mial komu przekazac obowiazkow. Zeby to bylo takie proste, jak wacpanna sie na swiat nie pcha... 😅

Co do puchniecia, u mnie ustapilo. Nawet trochę schudlam, podejrzewam, ze schodzi ze mnie woda wlasnie. Dokucza mi jedynie straszne dretwienie konczyn (przez to ciagle sie budze w nocy)

Mnie kwestia zwolnienia juz zaczela stresowac. Mam do piątku, lekarz we wtorek, ale moj prowadzacy jest na urlopie i ten jest w zastepstwie.. Mam nadzieje, ze bez problemu mi przedluzy l4, bo nie wiem co w sytuacji, gdyby odmowil...
    Czy wtedy moge wziac zwykly urlop? Albo wstecznie zlozyc wniosek o macierzynski?

• Soleil_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2025, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz złożyć wniosek o macierzyński przed porodem

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    age.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, meldujemy się z Jerzykiem. Urodził się w środę o 21:11.
    Duży chłopak urodzony SN ze znieczuleniem. 3975 g szczęścia 🩵🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2025, 05:54

Klaudek11, Daisy___, HolyFantasia, EwK, (:Ania:), Soleil_, Zuzanka95, anka013, Madlen90, krakowianka, Marcycha, Kasiula09, Koko90, Adeline lubią tę wiadomość

• Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Duży chłopak urodzony SN ze znieczuleniem. 2975 g szczęścia 🩵🩵
    Gratulacje 💓 💓

Magii lubi tę wiadomość

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Gratulacje 🥰

age.png
  • katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:

Gratulacje!

• anka013 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Oj, mezczyzni potrafia czasami zaskoczyc glupimi pomyslawi/tekstami. Moj od mojego 37 tc ma zakaz wychodzenia na piwo i dluzsze wyjazdy (nie mam prawa jazdy, ani nikogo kto by mnie zawiozl do szpitala). Raz kolega go wyciagnal, ale kazalam mu pic bezalkoholowe, zeby w razie czego podjechal. Przez krotki moment balam sie, ze ulegnie jego namowom, bo podgadywal, ze jeszcze jestem przed terminem i nic sie nie powinno stac, ale moje spojrzenie go otrzezwilo xd

Za to rozbawil mnie slowami, ze fajnie by bylo jakbym urodzila tydzien przed, albo tydzien po terminie, bo w sam termin bedzie mial duzo roboty w pracy i biorac urlop, nie bedzie mial komu przekazac obowiazkow. Zeby to bylo takie proste, jak wacpanna sie na swiat nie pcha... 😅

Co do puchniecia, u mnie ustapilo. Nawet trochę schudlam, podejrzewam, ze schodzi ze mnie woda wlasnie. Dokucza mi jedynie straszne dretwienie konczyn (przez to ciagle sie budze w nocy)

Mnie kwestia zwolnienia juz zaczela stresowac. Mam do piątku, lekarz we wtorek, ale moj prowadzacy jest na urlopie i ten jest w zastepstwie.. Mam nadzieje, ze bez problemu mi przedluzy l4, bo nie wiem co w sytuacji, gdyby odmowil...
    Czy wtedy moge wziac zwykly urlop? Albo wstecznie zlozyc wniosek o macierzynski?

Zawsze jeszcze możesz podejść do lekarza rodzinnego i wyjaśnić, że Twój lekarz prowadzący jest na urlopie, a potrzebujesz zwolnienia. Przy końcówce ciąży, jak już to zwolnienie miałaś, to raczej lekarz nie powinien robić problemów z wypisaniem dalej.

katpawl lubi tę wiadomość

15.07.2021 💔👼
    13.05.2022 💔👼
    22.06.2023 ❤️🩷👶
    24.05.2024 💔👼
    25.03.2025 ❤️🩵👶
  • katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka013

O tym nie pomyslam, dziekuje 🙂

anka013 lubi tę wiadomość

• Tika Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no masaż szyki chyba zdziałał cuda. Nasz Franek urodził się wczoraj 09.04, poród naturalny, oksytocyna i ZZO. W nocy zaczęły mi się sączyć wody i jechaliśmy do szpitala.

Szacowana masę miał 3500, lekarz mówił że więcej niż 3800 nie będzie. A chłopak w 39+4 miał 4200! Jeszcze rodził się z ręką przy główce 🤯🤪

Gratulacje dla wszystkich dziewczyn a reszcie powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2025, 20:48

HolyFantasia, anka013, Binia, Marcycha, (:Ania:), Soleil_, EwK, krakowianka, Kasiula09, Madlen90, Koko90 lubią tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Dziewczyny no masaż szyki chyba zdziałał cuda. Nasz Franek urodził się wczoraj 09.04, poród naturalny, oksytocyna i ZZO. W nocy zaczęły mi się sączyć wody i jechaliśmy do szpitala.

Szacowana masę miał 3500, lekarz mówił że więcej niż 3800 nie będzie. A chłopak w 39+4 miał 4200! Jeszcze rodził się z ręką przy główce 🤯🤪

Super👍 Gratulacje 💓💓

Tika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:

o kurde jaki spory + ta ręka! 🫣 jesteś mega dzielna!

Tika lubi tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii, Tika, ale okazy 😃
    Magii, no sam się nie urodził 🤪
    Gratuluję Wam i szacun dla tak "dużych porodów".
    Dajcie proszę znać jak Wasze krocza, czy urodziłyście z ochroną krocza, czy poszło inaczej?

Wracajcie szybko do domu ze swoimi chłopakami 😊

Magii, Tika lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2025, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Was dziewczyny!

My w końcu, po prawie dwóch miesiącach w szpitalu, jutro wychodzimy do domu 😁

Tika, (:Ania:), Soleil_, Marcycha, EwK, Marta 40 lubią tę wiadomość

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    17.02 - 31+5 jestem już na świecie 👶🏻
    event.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2025, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Magii, Tika, ale okazy 😃
    Magii, no sam się nie urodził 🤪
    Gratuluję Wam i szacun dla tak "dużych porodów".
    Dajcie proszę znać jak Wasze krocza, czy urodziłyście z ochroną krocza, czy poszło inaczej?

Wracajcie szybko do domu ze swoimi chłopakami 😊

Niestety nacięcie inaczej by nie przeszedł. Położna bardzo się starała ochronić krocze - tkanki mam super elastyczne ale jak zobaczyli główkę to stwierdzili że nie przejdzie. Ale dzięki temu udało się SN.

Marcycha, pp2018 lubią tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️

Wysłany: 11 kwietnia 2025, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

Tika lubi tę wiadomość

age.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2025, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Niestety nacięcie inaczej by nie przeszedł. Położna bardzo się starała ochronić krocze - tkanki mam super elastyczne ale jak zobaczyli główkę to stwierdzili że nie przejdzie. Ale dzięki temu udało się SN.
    U mnie tak samo, musieli naciąć bo chłopak źle wstawiał głowę w kanał i jak już był na końcówce to tętno mu spadło do poniżej 80 :/ wiec było duże ryzyko.

Tika, Marcycha lubią tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2025, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te pamiątkowe ranki szybko się goją 😊 Przyznam, że też bym chciała żeby na SN się skończyło 😉
    Wczoraj brałam udział w jednym webinarze odnośnie ran poporodowych i pielęgnacji skóry noworodka i zapisałam parę przydatnych nazw. Napiszę później jakie specyfiki zapisałam.

Ja dziś od 6 do 8 miałam delikatne, ale całkiem regularne skurcze, teraz się wyciszyły. Wczoraj wrocil moj z delegacji. Poczułyśmy sie z Lidią bezpiecznie to sie coś ruszyło 😁 Pojechal teraz w okoliczne tereny i sie wyciszyło, "Tata pojechal to nie wychodzę". Czuję w całym ciele, że to bedzie córunia tatunia 😅 No nic trzeba dziś odkurzyć, zmopować podłogę i zrobić parę słoików z naturalną kostką rosołową. Niech grawitacja też podziała 😆

HolyFantasia, Tika lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika, Magii gratki ogromne! 🥳
    Najważniejsze że udało się zacząć i skończyć SN, bez żadnych nagłych cesarkę, mimo komplikacji i dużych bobasów. 😄
    Cudownie że już jesteście razem.

Marcycha, czekam na te polecajki! 😁
    Też już dzisiaj z rana ogarnęłam wszystkie szafki w kuchni i lodówkę wypucowałam.
    W końcu mam wolne od tego tygodnia i powiem Wam że już nie wiem co ze sobą zrobić, takie odpoczywanie cały dzień wykańcza mnie bardziej niż praca 😂
    Już by się ten maluch przydał, bo przy nim to na pewno będą ręce pełne roboty 😁

Co do skurczów to dalej mam tylko rano po przebudzeniu, takie typowo okresowe, w ciągu dnia i wieczorem cisza. 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2025, 10:50

Tika lubi tę wiadomość

♀️ '93
    AMH 2.61
    wyniki w normie
    ♂️ '89
    b. niska liczebność plemników

24.07.24 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g
    40+3 poród 🥳 3200 g, 54 cm

age.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2025, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też wysiadam psychicznie noce całe w skurczach a potem cisza,jestem cały dzień padnięta do tego znów pojawiły się mdłości .Dziś rano normalnie się już poryczalam a jak pomyślę że jeszcze mogę przenosić do 2 tyg to masakra🙄

preg.png

Wysłany: 11 kwietnia 2025, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Ja już też wysiadam psychicznie noce całe w skurczach a potem cisza,jestem cały dzień padnięta do tego znów pojawiły się mdłości .Dziś rano normalnie się już poryczalam a jak pomyślę że jeszcze mogę przenosić do 2 tyg to masakra🙄
    Biedna, bardzo Ci współczuję tych nocnych skurczy, i to takie " bezowocne". Ja odkąd mi powiedzieli we wtorek, że szyjka miękka i rozwarcie na 2 cm byłam przekonana, że już zaraz coś się zacznie a wszystko się totalnie wyciszyło. Psychicznie jest mi źle i też ta wizja przenoszenia mnie dobija. Już to przerabiałam.

age.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ