Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj, mezczyzni potrafia czasami zaskoczyc glupimi pomyslawi/tekstami. Moj od mojego 37 tc ma zakaz wychodzenia na piwo i dluzsze wyjazdy (nie mam prawa jazdy, ani nikogo kto by mnie zawiozl do szpitala). Raz kolega go wyciagnal, ale kazalam mu pic bezalkoholowe, zeby w razie czego podjechal. Przez krotki moment balam sie, ze ulegnie jego namowom, bo podgadywal, ze jeszcze jestem przed terminem i nic sie nie powinno stac, ale moje spojrzenie go otrzezwilo xd
Za to rozbawil mnie slowami, ze fajnie by bylo jakbym urodzila tydzien przed, albo tydzien po terminie, bo w sam termin bedzie mial duzo roboty w pracy i biorac urlop, nie bedzie mial komu przekazac obowiazkow. Zeby to bylo takie proste, jak wacpanna sie na swiat nie pcha... 😅
Co do puchniecia, u mnie ustapilo. Nawet trochę schudlam, podejrzewam, ze schodzi ze mnie woda wlasnie. Dokucza mi jedynie straszne dretwienie konczyn (przez to ciagle sie budze w nocy)
Mnie kwestia zwolnienia juz zaczela stresowac. Mam do piątku, lekarz we wtorek, ale moj prowadzacy jest na urlopie i ten jest w zastepstwie.. Mam nadzieje, ze bez problemu mi przedluzy l4, bo nie wiem co w sytuacji, gdyby odmowil...
Czy wtedy moge wziac zwykly urlop? Albo wstecznie zlozyc wniosek o macierzynski? -
Dziewczyny, meldujemy się z Jerzykiem. Urodził się w środę o 21:11.
Duży chłopak urodzony SN ze znieczuleniem. 3975 g szczęścia 🩵🩵Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 05:54
Klaudek11, Daisy___, HolyFantasia, EwK, (:Ania:), Soleil_, Zuzanka95, anka013, Madlen90, krakowianka, Marcycha, Kasiula09, Koko90, Adeline lubią tę wiadomość
-
katpawl wrote:Oj, mezczyzni potrafia czasami zaskoczyc glupimi pomyslawi/tekstami. Moj od mojego 37 tc ma zakaz wychodzenia na piwo i dluzsze wyjazdy (nie mam prawa jazdy, ani nikogo kto by mnie zawiozl do szpitala). Raz kolega go wyciagnal, ale kazalam mu pic bezalkoholowe, zeby w razie czego podjechal. Przez krotki moment balam sie, ze ulegnie jego namowom, bo podgadywal, ze jeszcze jestem przed terminem i nic sie nie powinno stac, ale moje spojrzenie go otrzezwilo xd
Za to rozbawil mnie slowami, ze fajnie by bylo jakbym urodzila tydzien przed, albo tydzien po terminie, bo w sam termin bedzie mial duzo roboty w pracy i biorac urlop, nie bedzie mial komu przekazac obowiazkow. Zeby to bylo takie proste, jak wacpanna sie na swiat nie pcha... 😅
Co do puchniecia, u mnie ustapilo. Nawet trochę schudlam, podejrzewam, ze schodzi ze mnie woda wlasnie. Dokucza mi jedynie straszne dretwienie konczyn (przez to ciagle sie budze w nocy)
Mnie kwestia zwolnienia juz zaczela stresowac. Mam do piątku, lekarz we wtorek, ale moj prowadzacy jest na urlopie i ten jest w zastepstwie.. Mam nadzieje, ze bez problemu mi przedluzy l4, bo nie wiem co w sytuacji, gdyby odmowil...
Czy wtedy moge wziac zwykly urlop? Albo wstecznie zlozyc wniosek o macierzynski?
Zawsze jeszcze możesz podejść do lekarza rodzinnego i wyjaśnić, że Twój lekarz prowadzący jest na urlopie, a potrzebujesz zwolnienia. Przy końcówce ciąży, jak już to zwolnienie miałaś, to raczej lekarz nie powinien robić problemów z wypisaniem dalej.katpawl lubi tę wiadomość
15.07.2021 💔👼
13.05.2022 💔👼
22.06.2023 ❤️🩷👶
24.05.2024 💔👼
25.03.2025 ❤️🩵👶 -
Dziewczyny no masaż szyki chyba zdziałał cuda. Nasz Franek urodził się wczoraj 09.04, poród naturalny, oksytocyna i ZZO. W nocy zaczęły mi się sączyć wody i jechaliśmy do szpitala.
Szacowana masę miał 3500, lekarz mówił że więcej niż 3800 nie będzie. A chłopak w 39+4 miał 4200! Jeszcze rodził się z ręką przy główce 🤯🤪
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn a reszcie powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 20:48
HolyFantasia, anka013, Binia, Marcycha, (:Ania:), Soleil_, EwK, krakowianka, Kasiula09, Madlen90, Koko90 lubią tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
39t+4d synek ❤️ -
Tika wrote:Dziewczyny no masaż szyki chyba zdziałał cuda. Nasz Franek urodził się wczoraj 09.04, poród naturalny, oksytocyna i ZZO. W nocy zaczęły mi się sączyć wody i jechaliśmy do szpitala.
Szacowana masę miał 3500, lekarz mówił że więcej niż 3800 nie będzie. A chłopak w 39+4 miał 4200! Jeszcze rodził się z ręką przy główce 🤯🤪
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn a reszcie powodzenia!Tika lubi tę wiadomość
-
Tika wrote:Dziewczyny no masaż szyki chyba zdziałał cuda. Nasz Franek urodził się wczoraj 09.04, poród naturalny, oksytocyna i ZZO. W nocy zaczęły mi się sączyć wody i jechaliśmy do szpitala.
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn a reszcie powodzenia!
o kurde jaki spory + ta ręka! 🫣 jesteś mega dzielna!Tika lubi tę wiadomość
-
Magii, Tika, ale okazy 😃
Magii, no sam się nie urodził 🤪
Gratuluję Wam i szacun dla tak "dużych porodów".
Dajcie proszę znać jak Wasze krocza, czy urodziłyście z ochroną krocza, czy poszło inaczej?
Wracajcie szybko do domu ze swoimi chłopakami 😊Magii, Tika lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla Was dziewczyny!
My w końcu, po prawie dwóch miesiącach w szpitalu, jutro wychodzimy do domu 😁Tika, (:Ania:), Soleil_, Marcycha, EwK, Marta 40 lubią tę wiadomość
-
Marcycha wrote:Magii, Tika, ale okazy 😃
Magii, no sam się nie urodził 🤪
Gratuluję Wam i szacun dla tak "dużych porodów".
Dajcie proszę znać jak Wasze krocza, czy urodziłyście z ochroną krocza, czy poszło inaczej?
Wracajcie szybko do domu ze swoimi chłopakami 😊
Niestety nacięcie inaczej by nie przeszedł. Położna bardzo się starała ochronić krocze - tkanki mam super elastyczne ale jak zobaczyli główkę to stwierdzili że nie przejdzie. Ale dzięki temu udało się SN.Marcycha, pp2018 lubią tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
39t+4d synek ❤️ -
Tika wrote:Niestety nacięcie inaczej by nie przeszedł. Położna bardzo się starała ochronić krocze - tkanki mam super elastyczne ale jak zobaczyli główkę to stwierdzili że nie przejdzie. Ale dzięki temu udało się SN.
wiec było duże ryzyko.
Tika, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Niech te pamiątkowe ranki szybko się goją 😊 Przyznam, że też bym chciała żeby na SN się skończyło 😉
Wczoraj brałam udział w jednym webinarze odnośnie ran poporodowych i pielęgnacji skóry noworodka i zapisałam parę przydatnych nazw. Napiszę później jakie specyfiki zapisałam.
Ja dziś od 6 do 8 miałam delikatne, ale całkiem regularne skurcze, teraz się wyciszyły. Wczoraj wrocil moj z delegacji. Poczułyśmy sie z Lidią bezpiecznie to sie coś ruszyło 😁 Pojechal teraz w okoliczne tereny i sie wyciszyło, "Tata pojechal to nie wychodzę". Czuję w całym ciele, że to bedzie córunia tatunia 😅 No nic trzeba dziś odkurzyć, zmopować podłogę i zrobić parę słoików z naturalną kostką rosołową. Niech grawitacja też podziała 😆HolyFantasia, Tika lubią tę wiadomość
-
Tika, Magii gratki ogromne! 🥳
Najważniejsze że udało się zacząć i skończyć SN, bez żadnych nagłych cesarkę, mimo komplikacji i dużych bobasów. 😄
Cudownie że już jesteście razem.
Marcycha, czekam na te polecajki! 😁
Też już dzisiaj z rana ogarnęłam wszystkie szafki w kuchni i lodówkę wypucowałam.
W końcu mam wolne od tego tygodnia i powiem Wam że już nie wiem co ze sobą zrobić, takie odpoczywanie cały dzień wykańcza mnie bardziej niż praca 😂
Już by się ten maluch przydał, bo przy nim to na pewno będą ręce pełne roboty 😁
Co do skurczów to dalej mam tylko rano po przebudzeniu, takie typowo okresowe, w ciągu dnia i wieczorem cisza. 🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 10:50
Tika lubi tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
31+4 III USG prenatalne: 1625 g
34+5 2360 g
37+0 2900 g
-
Marta 40 wrote:Ja już też wysiadam psychicznie noce całe w skurczach a potem cisza,jestem cały dzień padnięta do tego znów pojawiły się mdłości .Dziś rano normalnie się już poryczalam a jak pomyślę że jeszcze mogę przenosić do 2 tyg to masakra🙄