Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
bajkowadama wrote:Dziewczyny gratulacje dla wszystkich! Widzę tylko po pierwszej stronie co się dzieje ale brakuje czasu, żeby poczytać wasze historie - melduję, że my też jesteśmy już we trójkę 🥹 Jestem mamą cudownego chłopca i chociaż jest ciężko, miłość do tego małego człowieka wynagradza wszystko. Mam nadzieję, ze kiedyś uda mi się usiąść do poczytania forum i zjeść ciepły obiad 😂 A za dziewczyny, które czekają na swój termin trzymam bardzo mocno kciuki!
ariete lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny my też już w końcu razem, dziś o 7:42 urodziła się Jagoda, poród w wodzie coś pięknego. Wczoraj po 20 zaczęli indukcję porodu, włożyli tasiemkę aby zmiękczyć szyjkę a po pół godzinie małej zaczęło spadać tętno więc musieli wyjąć, zaproponowali czopki na które się zgodziłam. Po nich zaczęły się nieregularne skurcze, które trwały całą noc i dały tylko 1 cm rozwarcia. Ale ok 6 wzięli mnie na porodówkę i nagle z 4 cm zrobiło się 8 cm. Weszłam do wanny spróbować i już zostałam 😃 jedna położna odbierała poród a druga nagrywała wszystko na pamiątkę dla nas 😃
Zuzanka95, (:Ania:), katpawl, EwK, Daisy___, krakowianka, Lamera, Adeline, Magii, Madlen90, Monika33, Marcycha, HolyFantasia, Soleil_, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Dziewczyny my też już w końcu razem, dziś o 7:42 urodziła się Jagoda, poród w wodzie coś pięknego. Wczoraj po 20 zaczęli indukcję porodu, włożyli tasiemkę aby zmiękczyć szyjkę a po pół godzinie małej zaczęło spadać tętno więc musieli wyjąć, zaproponowali czopki na które się zgodziłam. Po nich zaczęły się nieregularne skurcze, które trwały całą noc i dały tylko 1 cm rozwarcia. Ale ok 6 wzięli mnie na porodówkę i nagle z 4 cm zrobiło się 8 cm. Weszłam do wanny spróbować i już zostałam 😃 jedna położna odbierała poród a druga nagrywała wszystko na pamiątkę dla nas 😃
-
Kasiula09 wrote:Dziewczyny my też już w końcu razem, dziś o 7:42 urodziła się Jagoda, poród w wodzie coś pięknego. Wczoraj po 20 zaczęli indukcję porodu, włożyli tasiemkę aby zmiękczyć szyjkę a po pół godzinie małej zaczęło spadać tętno więc musieli wyjąć, zaproponowali czopki na które się zgodziłam. Po nich zaczęły się nieregularne skurcze, które trwały całą noc i dały tylko 1 cm rozwarcia. Ale ok 6 wzięli mnie na porodówkę i nagle z 4 cm zrobiło się 8 cm. Weszłam do wanny spróbować i już zostałam 😃 jedna położna odbierała poród a druga nagrywała wszystko na pamiątkę dla nas 😃
-
Czy któraś z Was miała ciągnący się czop? W poprzedniej ciąży mi nie odszedł, było wywolywanie i nie wiem czego się spodziewać, teraz nie jest to typowy duży glutek u mnie. Od rana pobolewa mnie brzuch, plecy i ogólnie źle się czuję. Może jest coś na rzeczy a może znowu nie🙃😅. Jutro masaż szyjki, zobaczymy.
-
Gratuluje dziewczyny szczesliwych rozwiazań!!
Ania
-
Mi jeszcze nic nie odpadlo niestety. Mam wzmozona ilosc śluzu, ale nie wyglada to jak czop. Mam mocne skurcze, tak intensywne, ze nie moge mowic (po kazdym z nich musze biec do lazienki), dzisiaj obudzilo mnie takie pulsowanie w krzyzu, ktore trwalo pol nocy, wczoraj tak mocny skurcz, ze ubudzilam sie z krzykiem, ale nic sie nie rozkreca, rano jest juz normalnie. Meczy mnie to czekanie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 19:30
(:Ania:), Madlen90 lubią tę wiadomość
-
katpawl wrote:Gratuluje dziewczyny szczesliwych rozwiazań!!
Ania
-
Mi jeszcze nic nie odpadlo niestety. Mam wzmozona ilosc śluzu, ale nie wyglada to jak czop. Mam mocne skorcze, tak intensywne, ze nie moge mowic (po kazdym z nich musze biec do lazienki), dzisiaj obudzill mnie takie pulsowanie w krzyzu, ktore trwalo pol nocy, wczoraj tak mocny skorcz, ze ubudzilam sie z krzykiem, ale nic sie nie rozkreca, rano jest juz normalnie. Meczy mnie to czekanie...
katpawl, a który masz teraz tydzień?
Mnie też to już męczy psychicznie i fizycznie, ale jak widzę to i tak mam dobrze, bo noce względnie przesypiam🫣. -
Kurcze czy tylko ja zostaję na drugą połowę kwietnia? Termin mam na 22 kwietnia. Puki co nie stwierdzam skurczy, czop tez chyba na swoim miejscu bo.nie widziałam.aby odpadł.. dziś byłam na USG i niby jakieś małe rozwarcie jest tak lekarz stwierdził.
Gratulacje dla wszystkich mam co już mają pociechy przy sobie. Dużo sił dla Was i szybkiej regeneracji.krakowianka lubi tę wiadomość
-
Madlen90 wrote:Kurcze czy tylko ja zostaję na drugą połowę kwietnia? Termin mam na 22 kwietnia. Puki co nie stwierdzam skurczy, czop tez chyba na swoim miejscu bo.nie widziałam.aby odpadł.. dziś byłam na USG i niby jakieś małe rozwarcie jest tak lekarz stwierdził.
Gratulacje dla wszystkich mam co już mają pociechy przy sobie. Dużo sił dla Was i szybkiej regeneracji.
Nie jesteś sama 😁 ja z terminem z OM na 30.04 a z USG na 25.04ale chciałabym próbować Vbac więc muszę pilnować wagi dzidziutka
w czwartek idę do szpitala na kwalifikacje i zobaczę co mi powiedzą
-
Binia, krakowianka, bajkowadama, Kasiula, ogromne gratulacje! Za każdym razem, jak któraś z Was pisze, że urodziła to mam w sobie taki wewnetrzny ogromny podziw do Was, a Wy zwykle tak o tym lekko piszecie 😅 Jesteście wielkie duchem!
U nas co ciekawe po kolejnych przytulankach nic się nie zadziało, a po wcześniejszych miałam skurcze takie jak na okres. Wczoraj wieczorem(w sumie to przedwczoraj, bo juz jest nad ranem🙃) sporo tych spinających brzuch, a z kolei wczoraj miałam bardzo dużo energii, której daaawno nie miałam i zrobiłam dużo rzeczy w domu, które wcześniej odkładałam. Teraz spać nie mogę, ciekawe jaki będzie dzień.
Tak sobie myślę, że może gdyby Mój był na miejscu, nie w delegacji (choc to tylko 1,5 h jazdy) i gdybym miala samochod, ktory od kilku tyg. jest u mechanika (ma byc na weekend), to córcia wyklułaby się szybciej, bo czułabym się pewniej 🤔 Może zadzwonię dziś do położnej zapytam jak działać i coś ustalimy konkretnego. W środę na śniadanie przyjeżdża do mnie ciężarna koleżanka, jak coś to zawiezie mnie na porodówkę 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 05:30
krakowianka, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
@Kasiula09
Ogromne gratulacje!
Super, że udało Ci się urodzić w wodzie, to również moje marzenie, super, że masz takie pozytywne doświadczenie. 🤗🥳
@(:Ania:)
Mi odeszło sporo czopa w niedzielę tydzień temu (36+3) taka glutowata galareta, w kolorze ciemno żółtym, podbarwiona starą krwią. Akurat było to zaraz po tym jak sobie solidnie kichnęłam 😂 ale od tamtej pory nic więcej nie wyszło.
@Madlen
Ja też mam termin na II poł. kwietnia. Dokładnie na 25.04 🙂
Trochę liczę na to, że może bliżej 20.04 będzie poród, bo już mnie nudzi to oczekiwanie 😅
Od 37+1 stosuję na wieczór 1000 mg oleju z wiesiołka dopochwowo i piję herbatę z liści malin.
Liczę na to, że to dobrze przygotuje szyjkę macicy do porodu i skróci fazę rozwierania szyjki. A może też przy okazji przyspieszy nieco sam poród. 😜
Odkąd biorę ten wiesiołek to faktycznie czuję nasilone skurcze, zwłaszcza rano, po nocy.Madlen90, pp2018, Marcycha, Kasiula09 lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
31+4 III USG prenatalne: 1625 g
34+5 2360 g
37+0 2900 g
-
Gratuluję wszystkim Mamom, których Dzieciaczki są już po tej stronie brzucha 🥰❤️
A tym, które czekają.. Jeszcze trochę i zaraz będziecie miały dzieciaczki w objęciach. Ani się obejrzycie 😉 a to oczekiwanie i wszystkie działania, żeby już się zaczęło, fajnie się później wspomina ☺️HolyFantasia, katpawl, Daisy___, krakowianka lubią tę wiadomość
15.07.2021 💔👼
13.05.2022 💔👼
22.06.2023 ❤️🩷👶
24.05.2024 💔👼
25.03.2025 ❤️🩵👶 -
Magii wrote:My jesteśmy po ktg. W czwartek mam się zgłosić na indukcję. I szczerze jestem trochę przerażona samym pobytem w szpitalu, nie wiem kompletnie czego się spodziewać, jak się przygotować itp
Z jakiego powodu decyzja o indukcji u Ciebie? 🙂♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗