X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Martek.3q Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też serducho w piątek 😁

Koko90, Kori_ lubią tę wiadomość

29.07 IVF ❄️
    7dpt ⏸️ 83,31 mlU/ml
    9 dpt 176,56 mlU/ml
    11 dpt 526,67 mlU/ml
    07.10. 6,3cm chłopca 💙
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko90 wrote:
    Ja mam teraz okres urlopowy i w pracy jak jestesmy powiedzmy we 3 na jednym stanowisku, to teraz skonczyla urlop 1 z nas, od września idę ja, a po moim powrocie na 2 tyg idzie trzecia osoba. Strasznie mi głupio odejść we wrześniu, ale pracuję też z chorymi ludźmi, a nawet gdy to będę chciała zminimalizować, to reszta personelu się zaraża i może zarazić mnie. Covida teraz od cholery, a szczerze mówiąc to do pracy chodziłam tyle razy gdy nie powinnam (skrecona kostka czy takie zapalenie krtani, że tylko szept wchodził w grę), bo "nie było ludzi", bo jako "manager" byłam odpowiedzialna. Jeśli pojutrze na wizycie wszystko będzie dobrze, to ja już nie wracam po moim urlopie. Pozalatwiam zastępstwa na tę drugą połowę września, ale o ile ja to tam ciul, to pomyśl sobie Patutka o maluszku, którego masz w brzuchu. Nie narażaj go i daj sobie spokój. To nienormalne, że oczekuje się od Ciebie, żebyś chodziła na nocki. Nie powinno Cię to w ogóle interesować. Przełożony jest od tego, żeby coś wykombinować. Sama jestem przełożoną u siebie w pracy i gdy były dyżury nocne, a koleżanka zaszła w ciążę, to było to dla mnie totalnie oczywiste, że nie robi nocek :/
    No tak masz rację, szczególnie jeśli ty jesteś narażona na choroby to nawet nie ma co myśleć żeby siedzieć w pracy.

Powtórzę się, ale te moje obawy są tylko i wyłącznie dlatego, że umowa jest od końca maja, do sierpnia byłam 10 dni na urlopie, miałam dwa urlopy okolicznościowe bo zmarł mi szwagier, No i chyba 3 dni L4.
    No i teraz wydarzyło się tak że dzieciaki się rozchorowały No i od 14 do pierwszego mam to zwolnienie.
    Ale już mi to uświadomiłyście, że jestem głupia i że martwię się tym zusem.
    No ale ja taka jestem, że lubię się zamartwiać tym co nie potrzeba, A mną nie martwi się nikt.

Gdzieś tam pisałam dzisiaj, że kierowniczka właśnie się odezwała kiedy mąż przywiezie zaświadczenie bo chciałaby dostosować grafik.
    Z tym że ja po prostu nie czuję się teraz na siłach no i trochę się obawiam.
    Jakby nie było to trzeba się liczyć z non stop z kontaktem z drugim człowiekiem i to nie 10 osób na zmianę tylko z 500 dotykaniem różnych rzeczy, a przede wszystkim stresem.

Koko90 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko. Wg USG 6plus2, 0,54cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2024, 16:34

Asia2121, Patutka, Marta 40, A_Agnieszka, anka013, Koko90, Paflina, Tika, Sisska, Marcycha, Kori_, Ilona.., S.Roszpunka, Patka123, LadyDaga, Adeline, EwK, Soleil_ lubią tę wiadomość

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Asia2121 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No tak masz rację, szczególnie jeśli ty jesteś narażona na choroby to nawet nie ma co myśleć żeby siedzieć w pracy.

Powtórzę się, ale te moje obawy są tylko i wyłącznie dlatego, że umowa jest od końca maja, do sierpnia byłam 10 dni na urlopie, miałam dwa urlopy okolicznościowe bo zmarł mi szwagier, No i chyba 3 dni L4.
    No i teraz wydarzyło się tak że dzieciaki się rozchorowały No i od 14 do pierwszego mam to zwolnienie.
    Ale już mi to uświadomiłyście, że jestem głupia i że martwię się tym zusem.
    No ale ja taka jestem, że lubię się zamartwiać tym co nie potrzeba, A mną nie martwi się nikt.

Gdzieś tam pisałam dzisiaj, że kierowniczka właśnie się odezwała kiedy mąż przywiezie zaświadczenie bo chciałaby dostosować grafik.
    Z tym że ja po prostu nie czuję się teraz na siłach no i trochę się obawiam.
    Jakby nie było to trzeba się liczyć z non stop z kontaktem z drugim człowiekiem i to nie 10 osób na zmianę tylko z 500 dotykaniem różnych rzeczy, a przede wszystkim stresem.

No to chyba masz odpowiedź co zrobić :) Porównaj sobie pierwsze zdanie, radę jaką dałaś Koko a potem przeczytaj ostatnie zdanie swojej wypowiedzi. Też jesteś narażona na choroby w pracy mając kontakt z taką ilością ludzi.

Patutka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 wrote:
    No to chyba masz odpowiedź co zrobić :) Porównaj sobie pierwsze zdanie, radę jaką dałaś Koko a potem przeczytaj ostatnie zdanie swojej wypowiedzi. Też jesteś narażona na choroby w pracy mając kontakt z taką ilością ludzi.
    Ahhhh, A wiesz kochana że próbowałam nawet dzisiaj załatwić to l4?
    Miałam dzisiaj tą wizytę pan doktor nawet mnie nie zbadał....
    Dostałam już skierowanie na USG pierwszego trymestru. Kurde kiedy to minęło? Że już 12 tydzień będzie 24.09... szok

Tak czy siak pan doktor Chyba nie miał humoru, dostałam łaskawie skierowanie na te badania, receptę na lek przeciwwymiotny a pytając się o zwolnienie to niestety opiekę mam do soboty na syna, więc dopiero w piątek może być wystawione zwolnienie na sobotę 😑

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą co do tej wizyty, to oprócz niesmaku ponieważ mamy nie zbadał, No to ja mam ten prywatny największy pakiet w medicoverze to dostałam skierowanie na USG pierwszego trymestru bo to już za miesiąc No i skierowanie na test pappa.
    Zapisał mnie na wizytę 1 października i wiecie co? Oprócz tych dwóch skierowań Nie dostałam skierowania na krew Czy mocz. Czyli wychodzi na to że będę ponad dwa i pół miesiąca bez badań krwi?
    Ogólnie rzecz biorąc jestem w ciąży trzeci raz, ale ten lekarz to naprawdę jest jakiś ewenement

2016 🩷

2020 🩵

• Modra Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Swoją drogą co do tej wizyty, to oprócz niesmaku ponieważ mamy nie zbadał, No to ja mam ten prywatny największy pakiet w medicoverze to dostałam skierowanie na USG pierwszego trymestru bo to już za miesiąc No i skierowanie na test pappa.
    Zapisał mnie na wizytę 1 października i wiecie co? Oprócz tych dwóch skierowań Nie da ostałam skierowania na krew Czy mocz. Czyli wychodzi na to że będę ponad dwa i pół miesiąca bez badań krwi?
    Ogólnie rzecz biorąc jestem w ciąży trzeci raz, ale ten lekarz to naprawdę jest jakiś ewenement
    To jest serio jakiś burak a nie lekarz.
    Mój się mnie już dziś pytał czy chce L4 ale mówię że póki co do końca września jestem na wychowawczym. To zaraz zaproponował że od października. Skierowania na badania to chce od tego na NFZ i mój gin wie.
    A prenatalne w jego przychodni robią i już mi mówił zdobędziemy umawiać. Zresztą w pierwszej ciąży bardzo sobie chwaliłam prenatalne u nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2024, 18:23

Daisy___ lubi tę wiadomość

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    To jest serio jakiś burak a nie lekarz.
    Mój się mnie już dziś pytał czy chce L4 ale mówię że póki co do końca września jestem na wychowawczym. To zaraz zaproponował że od października. Skierowania na badania to chce od tego na NFZ i mój gin wie.
    A prenatalne w jego przychodni robią i już mi mówił zdobędziemy umawiać. Zresztą w pierwszej ciąży bardzo sobie chwaliłam prenatalne u nich.
    To widzisz ja dostałam na pappe bo mam w cenie, no i na 1 trymestr.
    Badania jak robilam 16.08 z jego skierowania- 1 wizyta 4.08, teraz byla druga- kolejną napisał na 1.10 i co? I jaj*co, no do października mam nie robić badań krwi ani moczu. Słabo?
    Bo pewnie w październiku da, to dopiero na koniec października trzeba będzie zrobić.
    To tragedia jest. Siedzę i płacze bo źle się czuję, bo brak mi sił już...

A jak wspomniałam o bolu brzucha to zero tematu. Nic jakby to palec był.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2024, 19:26

2016 🩷

2020 🩵

• SailorMoon Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Badania jak robilam 16.08 z jego skierowania- 1 wizyta 4.08, teraz byla druga- kolejną napisał na 1.10 i co? I jaj*co, no do października mam nie robić badań krwi ani moczu. Słabo?
    Bo pewnie w październiku da, to dopiero na koniec października trzeba będzie zrobić.

Hmmm trochę dziwne to, ale powinnaś dostać oprócz skierowań na prenatalne to zlecenia badań krwi.
    Ja byłam na pierwszej wizycie w 7 tygodniu (6+4 jakoś tak) i dostałam cały zestaw… 15 badań laboratoryjnych i skierowanie na prenatalne i pappe. I od razu została założona karta ciąży.
    Może masz możliwość zmienić lekarza?

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Zapisał mnie na wizytę 1 października i wiecie co? Oprócz tych dwóch skierowań Nie dostałam skierowania na krew Czy mocz. Czyli wychodzi na to że będę ponad dwa i pół miesiąca bez badań krwi?

W pierwszym poście wrzuciłam badania do 10tc na grafice od mamy ginekolog, powinnaś mieć pakiet skierowań. Zmieniłabym lekarza, jeśli się da.

👧 07.2022
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Nie możesz zmienić lekarza? Troszkę słabe ma podejście, ja byłam na pierwszej wizycie 14.08 wtedy miałam zrobić podstawowe krew, mocz, TSH i glukozę teraz idę 2.09 i powiedział że mi na tej wizycie już poda pakiet badań jaki będę musiała zrobić na kolejną wizytę. Od razu się pytal czy będę robić prenatalne u niego prywatnie czy na NFZ i powiedziałam że u niego ale po przeanalizowaniu stwierdziłam że zrobię na NFZ o czym go poinformowałam telefonicznie i nie było problemu ma mi wystawić skierowanie na wizycie

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja dalej w szpitalu,wczoraj było krwawienie dość silne,ale po lekach ustało,fasolka żywa i rośnie,krwiak pod kosmówka się zmniejsza,mi wrócił apetyt 😁pobolewa mnie brzuch,ale podobno to normalne na początku ciąży bo macica się rozrasta.Nie zamartwiaj cię się na zapas,jeśli macie możliwość to odpoczywajcie,ja przymusowo leżę 4 dzień na łóżku szpitalnym,już aż plecy bolą,ale wiadomo że zrobi się wszystko dla dzieciątka spokojnych snów!

Koko90, Kori_, Modra, Martek.3q, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Hej dziewczyny,ja dalej w szpitalu,wczoraj było krwawienie dość silne,ale po lekach ustało,fasolka żywa i rośnie,krwiak pod kosmówka się zmniejsza,mi wrócił apetyt 😁pobolewa mnie brzuch,ale podobno to normalne na początku ciąży bo macica się rozrasta.Nie zamartwiaj cię się na zapas,jeśli macie możliwość to odpoczywajcie,ja przymusowo leżę 4 dzień na łóżku szpitalnym,już aż plecy bolą,ale wiadomo że zrobi się wszystko dla dzieciątka spokojnych snów!
    Trzymaj się Kochana.Ja dziś wyszłam do domu ale niestety muszę praktycznie cały czas leżeć.Damy radę.Gratuluje dobrych wiadomości na wizytach.Ja miałam iść na L4 w październiku no ale wyszło inaczej

Kori_, Modra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj powiedziałam o ciąży moim przełożonym i w sumie było lepiej niż myślałam, podziękowały mi, że tak wcześnie mówię i że, będą już szukać kogoś na moje miejsce. Wiem, że powiedziałam bardzo wcześnie ale przez moją specyfikę pracy teraz jest najlepszy czas, zapytały do kiedy chce pracować i że, rozumieją jeśli będą źle się czuć i będę musiała przejść na l4 wcześniej, ufff odetchnęłam że mam to za sobą już 😅

anka013, Modra, Martek.3q, Asia2121, A_Agnieszka lubią tę wiadomość

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Zamieniłabym lekarza. Nie ma sensu 9mieziecy z takim

Patutka, M93 lubią tę wiadomość

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    Ja dzisiaj powiedziałam o ciąży moim przełożonym i w sumie było lepiej niż myślałam, podziękowały mi, że tak wcześnie mówię i że, będą już szukać kogoś na moje miejsce. Wiem, że powiedziałam bardzo wcześnie ale przez moją specyfikę pracy teraz jest najlepszy czas, zapytały do kiedy chce pracować i że, rozumieją jeśli będą źle się czuć i będę musiała przejść na l4 wcześniej, ufff odetchnęłam że mam to za sobą już 😅
    Super wieści

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.08.24 ⏸️
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    W pierwszym poście wrzuciłam badania do 10tc na grafice od mamy ginekolog, powinnaś mieć pakiet skierowań. Zmieniłabym lekarza, jeśli się da.
    Dziękuję za uwagę, jestem w ciąży trzeci raz więc wiem jak to wygląda. ;)
    Dlatego też napisałam że jestem poirytowana zachowaniem lekarza, że nie dostałam skierowania na badania na wizytę która ma być 1 października. 2 miesiące bez badań to świat i ludzie w ciąży!

SailorMoon wrote:
    Hmmm trochę dziwne to, ale powinnaś dostać oprócz skierowań na prenatalne to zlecenia badań krwi.
    Ja byłam na pierwszej wizycie w 7 tygodniu (6+4 jakoś tak) i dostałam cały zestaw… 15 badań laboratoryjnych i skierowanie na prenatalne i pappe. I od razu została założona karta ciąży.
    Może masz możliwość zmienić lekarza?
    No jakoś byłam z 5 tygodniu u niego, to dostałam skierowanie na pierwsze badania.
    No ale mowa jest o tym że teraz odbyłam drugą wizytę, u tego lekarza dostałam dzisiaj kartę ciąży, dostałam skierowanie na paczce i USG pierwszego trymestru, a nie dostałam na krew i mocz. Hit 😱

Jasne że zmienię tego lekarza, hitem jest to że to lekarz prywatny 🫣😂

Modra wrote:
    Zamieniłabym lekarza. Nie ma sensu 9mieziecy z takim
    Jasne, że zmienię! Szukam już. Szczególnie, ze to lekarz prywatny 🫣😂😂😂
    Naprawdę zrobił mi dzień 😂
    Masakra na kogo można trafić i wydawać pieniądze....

To na NFZ dostałam pakiet skierowań na usg piersi, cytologię, nawet na krzywą cukrową już bo moja mama ma cukrzycę. Super doktorka ;)

Modra lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jasne, że zmienię! Szukam już. Szczególnie, ze to lekarz prywatny 🫣😂😂😂
    Naprawdę zrobił mi dzień 😂
    Masakra na kogo można trafić i wydawać pieniądze....

To na NFZ dostałam pakiet skierowań na usg piersi, cytologię, nawet na krzywą cukrową już bo moja mama ma cukrzycę. Super doktorka ;)

Przepraszam Cię, zapomniałam, nie zauważyłam, że to pytanie retoryczne 😅

Patutka lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Nie możesz zmienić lekarza? Troszkę słabe ma podejście, ja byłam na pierwszej wizycie 14.08 wtedy miałam zrobić podstawowe krew, mocz, TSH i glukozę teraz idę 2.09 i powiedział że mi na tej wizycie już poda pakiet badań jaki będę musiała zrobić na kolejną wizytę. Od razu się pytal czy będę robić prenatalne u niego prywatnie czy na NFZ i powiedziałam że u niego ale po przeanalizowaniu stwierdziłam że zrobię na NFZ o czym go poinformowałam telefonicznie i nie było problemu ma mi wystawić skierowanie na wizycie
    Bardzo słabe!
    A wiecie jakim tekstem rzucił jak powiedziałam, że to 3 ciąża? Że to dziecko dla karty dużej rodziny!!!! 🫣😂

Wiesz on mi w ogóle mega duży pakiet badań dał jak byłam u niego na tej pierwszej wizycie w pierwszym tygodniu, tam była cytomegalia różyczkach i w kiła glukoza i tak dalej bardzo dużo tego.

Co nie zmienia faktu że teraz na trzecią wizytę też powinnam przyjść ze świeżym pakietem wyników badań, a ja nie mam skierowania 😂

Za to pani doktor z NFZ zadbała o wszystko więc super.

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori_ wrote:
    Super. Nie ma też co ukrywać, jeśli chodzi o dobro małego człowieka.
    Ja też bałam sie mówić bo wcześnie ale ehhhh...
    A który masz tydzień teraz?

Słuchajcie. 😂 Jedyną osobą przed którą będę ukrywać nawet do 20tx to kochana tesciowa 😂♥️

Daisy___ wrote:
    Przepraszam Cię, zapomniałam, nie zauważyłam, że to pytanie retoryczne 😅
    Hahahaha hahaha ♥️ apoko zdarza się najlepszym 😁🥰
    Ja po prostu jestem zdegustowana!

No to jutro zapisałam się do pani doktor która jest polecana na grupie, więc może jej uda się od soboty wystawić L4, pisze daną sytuację bólu brzucha, jak również poproszę o objęcie mnie opieką jeżeli ta wizyta mi podpasuje i skierowaniem na pakiet badań.

Gratuluje wszystkim serduszek ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2024, 21:53

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ