Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A_Agnieszka wrote:Co mówią lekarze? Jak wczoraj usłyszałam, że ze względu na mój wiek jest dużo większe prawdopodobieństwo chorób, to mi się przykro zrobiło.
Teoretycznie zdaję sobie z tego sprawę, ale usłyszeć to prosto w oczy, to trochę cios dla mnie był.
Być może przez burzę hormonów jestem przewrażliwiona
Okropne! Ja mam 38, pierwsza ciąża w wieku 34.Modra, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
A_Agnieszka wrote:Co mówią lekarze? Jak wczoraj usłyszałam, że ze względu na mój wiek jest dużo większe prawdopodobieństwo chorób, to mi się przykro zrobiło.
Teoretycznie zdaję sobie z tego sprawę, ale usłyszeć to prosto w oczy, to trochę cios dla mnie był.
Być może przez burzę hormonów jestem przewrażliwionaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2024, 19:43
-
A_Agnieszka wrote:I wszystko ok z córcią mimo "takiego" wieku, prawda?
Ja nie przyjmuję, że cokolwiek może być nie tak, ale i tak bardzo się boję..A_Agnieszka lubi tę wiadomość
-
(:Ania:) wrote:Z synkiem:), oj, tak ciąża i synek książkowo. Moja szwagierka zaszła w ciążę w wieku 38 lat, długo się starali i wszystko było super. Lekarze w pl uwielbiają straszyć, w Dani w szpitalu po porodzie usłyszałam, że tu kobiety po 30 w pierwszej ciąży to norma i dzieci są zdrowe.
Ja też pierwszą ciążę przeszłam super. Poród również.
Miałam to szczęście że mój lekarz wbijał mi do głowy że jestem młoda i żeby się nie martwić. Dzięki takiemu podejściu było mi dużo łatwiej.(:Ania:), A_Agnieszka lubią tę wiadomość
-
(:Ania:) wrote:Z synkiem:), oj, tak ciąża i synek książkowo. Moja szwagierka zaszła w ciążę w wieku 38 lat, długo się starali i wszystko było super. Lekarze w pl uwielbiają straszyć, w Dani w szpitalu po porodzie usłyszałam, że tu kobiety po 30 w pierwszej ciąży to norma i dzieci są zdrowe.
Ach, synek? Przepraszam Ubzdurałam sobie, że masz dziewczynkę -
Hej dziewczyny. Udanej soboty ❤️ Ja dziś trochę mieszkanie ogarnęłam. I teraz sobie odpoczywam. Jednak w ciąży czuje spadek formy. Musiałam zrobić generalny porządek w lodowce bo mi wszystko śmierdzi 🤦
Tika lubi tę wiadomość
-
Umówiłam się na 16.08 na 1 wizytę. Zobaczymy czy już coś będzie widać.
Binia, Modra, bajkowadama lubią tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Modra wrote:Hej dziewczyny. Udanej soboty ❤️ Ja dziś trochę mieszkanie ogarnęłam. I teraz sobie odpoczywam. Jednak w ciąży czuje spadek formy. Musiałam zrobić generalny porządek w lodowce bo mi wszystko śmierdzi 🤦
To samo, odpycham męża dopóki nie pójdzie się umyć, bo nie mogę tego znieść 😂 to samo mam z jedzeniem, mam ogromny apetyt, ale nic mi nie wchodzi dobrze i jem, byle tylko zjeść. I z energią też bardzo ciężko, bo do tej pory miałam jej dużo i sprzątanie to robiłam w mgnieniu oka, bo mam świetnie wypracowany system, a teraz to pozmywanie garnków jest wysiłkiem po którym idę na kanapę, ciężko się do tego przyzwyczaićWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2024, 13:23
-
bajkowadama wrote:To samo, odpycham męża dopóki nie pójdzie się umyć, bo nie mogę tego znieść 😂 to samo mam z jedzeniem, mam ogromny apetyt, ale nic mi nie wchodzi dobrze i jem, byle tylko zjeść. I z energią też bardzo ciężko, bo do tej pory miałam jej dużo i sprzątanie to robiłam w mgnieniu oka, bo mam świetnie wypracowany system, a teraz to pozmywanie garnków jest wysiłkiem po którym idę na kanapę, ciężko się do tego przyzwyczaić
Jejku mam to samo! Mój ostatnio zjadl trochę czosnku na kolację i mimo oczywiście umycia zębów i spaniu do niego tyłem twarzą praktycznie w otwartym oknie cala prawię noc do kitu, tak mi ten zapach przeszkadzal 😅 spadek formy na maksa, wstałam o 10 dużo nie porobilam i teraz już leżę bo aż mi ciężko ręką ruszać. A dzisiaj mamy randkę więc jeszcze musze się ogarnąc, wyszykowac i zebrać siły na wieczór apetyt spadł całkowicie, zmuszam sie do kanapki bo jak zaczyna mnie mdlić mocniej to już wiem że czas coś przegryźć. A jak zjem to mdłości przeradzają się w odbijanie i tak w koło Macieju haha ale ta ciąża póki co i tak łagodnie, z córką od 6 do 13 tygodnia był dramat, tak silne mdłości i zawroty głowy że nie byłam w stanie większość dnia wstać z łóżka, schudłam w tym czasie ponad 5 kg.. a działy miesne to omijałam szerokim łukiem bo od razu cofka.. za to wynagrodziło mi to cudownym samopoczuciem reszty ciąży i od razu po porodzie- mogłam biegać i góry przenosić w tym szpitalu, pomagałam innym mamą z naczyniami itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2024, 13:42
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Mnie odpycha od mięsa. Ale słodkie mogłabym jeść na kilogramy 😂
Daisy___ lubi tę wiadomość
-
Modra wrote:Mnie odpycha od mięsa. Ale słodkie mogłabym jeść na kilogramy 😂
To ja mam właśnie odwrotnie. Konkrety ok zjem. Ale na samą myśl o słodyczach robi mi się nie dobrze 🙃Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Witajcie. Właśnie od paru dni żyje ze świadomością że zostanę mamą.Dwie piękne kreski na teście Oczywiście duże obawy bo córka już ma 21 lat a ja w sumie nie planowałam ciąży.Poki co dokuczają mi ogromne zawroty głowy .Pozdrawiam wszystkie mamusie Mój termin na 16 kwietnia
A_Agnieszka, Modra, Tika, (:Ania:), bajkowadama, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Marta 40 wrote:Witajcie. Właśnie od paru dni żyje ze świadomością że zostanę mamą.Dwie piękne kreski na teście Oczywiście duże obawy bo córka już ma 21 lat a ja w sumie nie planowałam ciąży.Poki co dokuczają mi ogromne zawroty głowy .Pozdrawiam wszystkie mamusie Mój termin na 16 kwietnia
-
Hej , melduję się ! ❤️
Betę z krwi robiłam dwa razy 💉
8 sierpnia wyszła 88,5
Dzisiaj rano robiłam i wyszło 301
Dodatkowo dzisiaj zrobiłam progesteron i wyszedł 31,6.
Czy jest w porządku ?
Wizytę mam planowo 28 sierpnia , będę próbowała jeszcze przyspieszyć o tydzień.
Czy was też boli momentami brzuch jakby miała się zaraz zacząć miesiączka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2024, 17:09
Modra, A_Agnieszka, Daisy___, S.Roszpunka lubią tę wiadomość