Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
S.Roszpunka wrote:Cześć dziewczyny.
Tylko zgłaszam, że ciąża się zatrzymała.
Życzę Wam wszystkiego dobrego i trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa.28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Życzę Wam wszystkiego dobrego i trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa. -
Życzę Wam wszystkiego dobrego i trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa.2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
Bardzo mi przykro, RoszpunkoNatalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Życzę Wam wszystkiego dobrego i trzymam kciuki za Was i Wasze maleństwa.
Roszpunki bardzo mi przykro, tego się boje najbardziej, trzymaj się.
Ja dziś pierwszy raz bez xonvea, muli mnie okropnie do kościoła wzięłam sobie gumę pregna vomi i udało się dotrwać do końca, zastanawiam się czy jutro dam radę w pracy wytrzymać, chciałabym już z nich schodzic ale nie wiem czy dam radę funkcjonować -
Kasiula09 wrote:Roszpunki bardzo mi przykro, tego się boje najbardziej, trzymaj się.
Ja dziś pierwszy raz bez xonvea, muli mnie okropnie do kościoła wzięłam sobie gumę pregna vomi i udało się dotrwać do końca, zastanawiam się czy jutro dam radę w pracy wytrzymać, chciałabym już z nich schodzic ale nie wiem czy dam radę funkcjonować
Bardzo współczuję takiego samopoczucia planujesz jakoś niedługo na zwolnienie przejść? Najgorzej tak się męczycKoko90 lubi tę wiadomość
Natalia
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧬- USG- 5+, pappa 4+
-
Naay95 wrote:Bardzo współczuję takiego samopoczucia planujesz jakoś niedługo na zwolnienie przejść? Najgorzej tak się męczyc
Chciałam do końca roku popracować, raczej dziś na wieczór znowu wezmę po nich przynajmniej funkcjonuje w miarę normalnie -
Przykro mi 😔 wiem co czujesz.. dużo sił dla Was ❤️ -
Strasznie mi przykro, współczuję Ci, nie ma słów które cokolwiek teraz zmienią. Dużo siły Ci życzę i nie bój się poprosić o pomoc psychologiczną jeśli jej potrzebujesz. Ściskam -
Hej. Jak samopoczucie na kolejny tydzień? Ja dziś muszę spuścić krew i oddać mocz. A tak mi się nie chce jechać do przychodni. Miałam zrobić sobie dłuższy spacer. Ale na głodnego nie dam rady. Więc wjedzie autobus. Pojadę przed zamknięciem bo rano są straszne kolejki. Tylko jak wytrzymać bez jedzenia do 9.30-10.00.
Ogólnie to trochę mnie już ten NFZ wkurza. Bo tylko w jednej przychodni mogę oddać krew i gin mi wypisuje badania na raty 🤦 więc będę sobie jeździć kolejne razy na następne badania i chodzić na wizyty żeby rzucił okiem na badania i wypisał kolejne 🤦 Bo wiele więcej to się na tych wizytach nie dzieje. Zazdroszczę tym które mają na NFZ więcej razy USG niż to obligatoryjne minimum. U mnie w mieście niestety ani jeden gin na NFZ nie robi więcej. Tak to jest jak się chce zaoszczędzić na badaniach.
Dobrze że chodzę sobie do mojego prywatnie i mogę podglądać Malucha często i dokładnie. -
Ja dziś mam termin na usg 1 trymestru, jesteśmy we Wrocławiu. Ma być tutaj grubo z wodą, zastanawiamy się czy zabrać się teraz do nas do Świeradowa. Tam już woda schodzi. Musiałabym wtedy przelożyć badanie....ech co za dylematy.
W poprzedniej ciąży pandemia, teraz powódz...
-
Modra wrote:Hej. Jak samopoczucie na kolejny tydzień? Ja dziś muszę spuścić krew i oddać mocz. A tak mi się nie chce jechać do przychodni. Miałam zrobić sobie dłuższy spacer. Ale na głodnego nie dam rady. Więc wjedzie autobus. Pojadę przed zamknięciem bo rano są straszne kolejki. Tylko jak wytrzymać bez jedzenia do 9.30-10.00.
Ogólnie to trochę mnie już ten NFZ wkurza. Bo tylko w jednej przychodni mogę oddać krew i gin mi wypisuje badania na raty 🤦 więc będę sobie jeździć kolejne razy na następne badania i chodzić na wizyty żeby rzucił okiem na badania i wypisał kolejne 🤦 Bo wiele więcej to się na tych wizytach nie dzieje. Zazdroszczę tym które mają na NFZ więcej razy USG niż to obligatoryjne minimum. U mnie w mieście niestety ani jeden gin na NFZ nie robi więcej. Tak to jest jak się chce zaoszczędzić na badaniach.
Dobrze że chodzę sobie do mojego prywatnie i mogę podglądać Malucha często i dokładnie.
O kurcze to naprawdę współczuję u mnie na szczęście na każdej wizycie USG ale za to dopiero sobie uświadomiłam że poza prośba o zrobienie moczu nie dostałam żadnego skierowania na badania krwi a mam przyjść między 15-18 tygodniem, wydaje mi się że jakieś w międzyczasie powinnam mieć zlecone a ja dziś lekko stresik ale z drugiej stronie ekscytacja bo 12.30 prenatalne ♥️
@nessssssa ja we Wrocławiu mieszkam i też mam tu dziś prenatalne, w którym masz miejscu? Póki co bez problemu z wodą, jutro ma przyjść ta największa fala ale też bez zalewania miasta itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2024, 07:40
Modra lubi tę wiadomość
Natalia
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧬- USG- 5+, pappa 4+
-
Modra wrote:Hej. Jak samopoczucie na kolejny tydzień? Ja dziś muszę spuścić krew i oddać mocz. A tak mi się nie chce jechać do przychodni. Miałam zrobić sobie dłuższy spacer. Ale na głodnego nie dam rady. Więc wjedzie autobus. Pojadę przed zamknięciem bo rano są straszne kolejki. Tylko jak wytrzymać bez jedzenia do 9.30-10.00.
Dobrze że chodzę sobie do mojego prywatnie i mogę podglądać Malucha często i dokładnie.
nie macie w przychodni wydzielonego dnia dla ciężarnych? albo wizyt na konkretną godzinę?
masakra 🫣🫣
i jak to badania na raty? powinnaś mieć wizytę raz na 4 tygodnie, przy każdej usg i badania zlecone po każdej wizycie na następną. może weź powiedz temu gin żeby sobie sam tak jeździł 😂😮💨
Mam wrażenie że NFZ działa w miarę ok tylko w warszawie i to jak człowiek jest zdrowy w miarę 😂HolyFantasia lubi tę wiadomość
-
hejka
O jak fajnie że już macie prenatalne. Ja mam w środę wizytę i pewnie dostanę skierowanie.
Czuję się naprawdę ok
Poprzednią ciąże prowadziłam na nfz i mimo, że lekarz okazał się dupkiem to same wizyty były naprawdę ok. Na każdej wizycie usg, mierzenie maluszka, podglądanie. Jeszcze mieliśmy do dyspozycji położną, która najpierw ważyła, sprawdzała ciśnienie i można było się zawsze o coś dopytać.Modra lubi tę wiadomość
-
Binia wrote:nie macie w przychodni wydzielonego dnia dla ciężarnych? albo wizyt na konkretną godzinę?
masakra 🫣🫣
i jak to badania na raty? powinnaś mieć wizytę raz na 4 tygodnie, przy każdej usg i badania zlecone po każdej wizycie na następną. może weź powiedz temu gin żeby sobie sam tak jeździł 😂😮💨
Mam wrażenie że NFZ działa w miarę ok tylko w warszawie i to jak człowiek jest zdrowy w miarę 😂
Jakie macie zlecane badania? Ja miałam tylko przy pierwszej wizycie (6tydz) krew, mocz, glukoza, TSH i te wszystkie wirusówki a chodzie na Luxmed. Teraz miałam wizytę i mam przyjść za 4 tyg (czyli już w 2 trym) ale nie dostałam żadnych skierowań.
Wiadomo w międzyczasie prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2024, 08:00
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Hej, ja też chodzę na Luxmed, bo moja gin akurat raz na tydzień tam przyjmuje. Ale dostać się do niej na Luxmed to jakiś cud nad Wisłą.
Dziś obudziłam się z opryszczką na ustach - jak nie urok, to.... Zamówiłam teleporadę z gin z Luxmedu, dowiem się, czy i co mogę stosować. Wściekła jestem jak nie wiem!
Ja USG I trymestru mam za tydzień w poniedziałek. W piątek idę na test PAPPA i te wszystkie inne z krwi, które kazali zrobić + Plgf (bo moja gin zasugerowała, że warto zrobić dodatkowo).
Dziewczyny z terenów zalewowych - jak się macie? Jak u Was sytuacja? Czy wszystkie jesteście bezpieczne?
Uważajcie na siebie! -
A_Agnieszka wrote:Hej, ja też chodzę na Luxmed, bo moja gin akurat raz na tydzień tam przyjmuje. Ale dostać się do niej na Luxmed to jakiś cud nad Wisłą.
Dziś obudziłam się z opryszczką na ustach - jak nie urok, to.... Zamówiłam teleporadę z gin z Luxmedu, dowiem się, czy i co mogę stosować. Wściekła jestem jak nie wiem!
Ja USG I trymestru mam za tydzień w poniedziałek. W piątek idę na test PAPPA i te wszystkie inne z krwi, które kazali zrobić + Plgf (bo moja gin zasugerowała, że warto zrobić dodatkowo).
Dziewczyny z terenów zalewowych - jak się macie? Jak u Was sytuacja? Czy wszystkie jesteście bezpieczne?
Uważajcie na siebie!
Robisz pappa i USG przez Luxmed? Masz finansowane 100% bo ja tylko częściowo i zastanawiam się czy robić u nich czy na NFZOna: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc