SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Dziewczyny poradzcie proszę. Od wieczora mam bardzo silne wymioty, nawet po łyżeczce wody od razu wymiotuje, w tym momencie już żółcią, do tego cała noc bardzo silne bóle i skurcze brzucha, teraz ogromna suchość w buzi i ból głowy jakby miało mi rozerwać, podejrzewamy zatrucie ale nie jestem w stanie od wczoraj przyjąć płynów i czuję się co raz słabiej, chcemy jechać na sor tylko podpowiedzcie na jaki jechać- zwykły, ginekologiczny? Nie jeździłam nigdy i nie mam pojęcia z czym to się je

Na każdym SORze powinni Ci być w stanie pomóc. Jedź tam, gdzie masz najbliżej / masz zaufanie. Dużo, dużo zdrówka!

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Dziewczyny poradzcie proszę. Od wieczora mam bardzo silne wymioty, nawet po łyżeczce wody od razu wymiotuje, w tym momencie już żółcią, do tego cała noc bardzo silne bóle i skurcze brzucha, teraz ogromna suchość w buzi i ból głowy jakby miało mi rozerwać, podejrzewamy zatrucie ale nie jestem w stanie od wczoraj przyjąć płynów i czuję się co raz słabiej, chcemy jechać na sor tylko podpowiedzcie na jaki jechać- zwykły, ginekologiczny? Nie jeździłam nigdy i nie mam pojęcia z czym to się je
    Trzymam kciuki aby szybko to minęło! Teraz pełno wirusów już :( jak będziesz się lepiej czuła daj znać co zdiagnozowali, dużo sił dla Ciebie i malucha 💚

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Sajka Znajoma

Wysłany: 18 września 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was robiła NIFTY lub będzie robiła? Ja sobie zrobiłam w tamten czwartek tak dla świętego spokoju bo większość koleżanek poleca jeszcze wyniki są zwykle przed prenatalnymi i jest mniej stresu. Czekam na wyniki i mimo, że żadnych wskazań nie mialam do zrobienia tego testu to siedzę jak na szpilkach. 😱

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wyszła komuś cytomegalia? Wizyta dopiero za tydzień, a ja tu ze stresu zejdę do tego czasu...

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny czy ćwiczycie lub zamierzacie ćwiczyć w czasie ciąży? Ja od blisko 10 lat jest dość aktywna, teraz nie pozwalają mi mdłości ale czekam na drugi trymestr i bym chciała coś zacząć jeśli oczywiście nie będą już mnie męczyły.

Jeśli byłaś aktywna przed ciąża to w ciąży również możesz ćwiczyć 😊 może trochę mniej intensywnie, ale najlepiej dopytać swojego lekarza o to

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:

Ja bym na ginekologiczny pojechała, tam też zazwyczaj mniejsze kolejki niż na zwykłym.
    Daj znać jak się czujesz 😊

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy robicie badania prenatalne u lekarzy z certyfikatem FMF?

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Czy robicie badania prenatalne u lekarzy z certyfikatem FMF?
    Tylko tacy lekarze powinni wykonywać badania prenatalne, o ile się nie mylę..

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Dziewczyny, czy wyszła komuś cytomegalia? Wizyta dopiero za tydzień, a ja tu ze stresu zejdę do tego czasu...
    Mnieeeeeeeee.
    Tylko, że wyszła przebyta. A u Ciebie?

A_Agnieszka wrote:
    Ja u takiego mam badania.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Tika Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:

No właśnie znalazłam takiego co niby robi a nie ma go na liście. A pracuje w klinice niepłodności więc się trochę zdziwiłam 🫣

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Zrobiłam dzisiaj badania z krwi zlecone przez lekarza i mam podwyższoną ferrytynę. Norma do 204, a ja mam 239. Lekarz dodatkowo zlecił CMV IgG i wynik mam dodatni, a IgM ujemne. Czy któraś z Was tak miała? Czy to jest bardzo niebezpieczne? Jestem 10+2, w poniedziałek dopiero wizyta. :( czy mam się martwić?

IGG dodatnie oznacza, że przechodziłaś kiedyś infekcję, IGM ujemne to, że infekcja nie jest aktywna.

Robię badania u lekarki z aktualnymi certyfikatami na Śląsku

Karolina 26 lubi tę wiadomość

👧👦
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaya jak tam sytuacja?

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Mnieeeeeeeee.
    Tylko, że wyszła przebyta. A u Ciebie?

Niestety zarówno igm jak i igg pozytywne i nie wiem co dalej 😔 chociaż czytałam, że to też może oznaczać przebytą jakoś niedawno. Czekam co lekarz na to powie, ale stresuje mnie to..

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.Mi przeszły nagle wszystkie objawy jak ręką odjął nagle.Jak pamiętacie jeszcze w poniedziałek umierałam a od wtorku zero kompletnie nic.Mysle że w końcu to się skończyło choć nie wiadomo czy to jeszcze nie wroci

HolyFantasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sajka Znajoma

Wysłany: 18 września 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Witam dziewczyny.Mi przeszły nagle wszystkie objawy jak ręką odjął nagle.Jak pamiętacie jeszcze w poniedziałek umierałam a od wtorku zero kompletnie nic.Mysle że w końcu to się skończyło choć nie wiadomo czy to jeszcze nie wroci

Cały 9 tydzien miałam kiepski, pyknął 10ty i wszystko zniknęło :) to chyba jakiś taki najgorszy tydzień a przynajmniej tak w aplikacji miałam napisane. Mimo, że w ogóle w sumie u mnie tylko mdlosci były ani razu nie miałam spotkania z porcelaną w WC. To i tak ten 9 tydzień było dość ciężko.

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:

Mam jak Ty i Sajka, 10 tc - wieczorne mdłości przeszły i nawet napiłam się kawy 😁

Sajka, Marta 40 lubią tę wiadomość

👧👦
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Mam jak Ty i Sajka, 10 tc - wieczorne mdłości przeszły i nawet napiłam się kawy 😁
    Och jak ja się cieszę aż się żyć chcę i oby już nie wróciły🤣

Modra, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Niestety zarówno igm jak i igg pozytywne i nie wiem co dalej 😔 chociaż czytałam, że to też może oznaczać przebytą jakoś niedawno. Czekam co lekarz na to powie, ale stresuje mnie to..
    Jak wysokie masz tw parametry?

Coś wiwm o stresie... W 2016 w ciąży z córką wszystko było ujemne.
    Nagle w 2020 w ciąży w synem koniec marca- wybuch covid, a ja z córką w szpitalu... Wyszło jej cmv...
    Ale w szpitalu nawet nie chcieli mi pobrać krwi mimo, ze ro był też jakoś już 15 tydzień.
    Wszystko zależy od tego, jakie masz te wartości.
    U mnie po wyjściu ze szpitala okazało się, że to bylo dość świeże zakażenie. Ale tuż przed ciążą.
    Igg ogólnie świadczy o zakażeniu powrwotnym.
    Ale żeby bylo wiadomo co i jak to dwa parametry są ważne.

Ps. Ze swojej bezsenności wyjęłam segregator ciążowy z synem i wyszukałam badania.
    I to i to mialam dodatnie. Jak chcesz mogę Ci wysłać priv czy coś to sobie zobaczysz jak bylo u mnie.
    W ciąży z symem sprawdzali mi to 4 razy.
    W tej ciąży czyli 3 mam już tylko igm wielkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 03:54

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Karolina 26 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2024, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    IGG dodatnie oznacza, że przechodziłaś kiedyś infekcję, IGM ujemne to, że infekcja nie jest aktywna.

Robię badania u lekarki z aktualnymi certyfikatami na Śląsku

Dziękuję za odpowiedź. :)

• Hania1990 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2024, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was robiła NIFTY lub będzie robiła? Ja sobie zrobiłam w tamten czwartek tak dla świętego spokoju bo większość koleżanek poleca jeszcze wyniki są zwykle przed prenatalnymi i jest mniej stresu. Czekam na wyniki i mimo, że żadnych wskazań nie mialam do zrobienia tego testu to siedzę jak na szpilkach. 😱

Ja robiłam sanco i wczoraj przyszedł wynik, ale czekałam równy tydzień, męka! Trzymam kciuki, ja mam prenatalne w poniedziałek i ten wynik sprawił, że już mnie aż tak nie przerażają. Bez niego chyba bym zeszła na zawał 🫣😂

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ