Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Naay95 wrote:Dziewczyny poradzcie proszę. Od wieczora mam bardzo silne wymioty, nawet po łyżeczce wody od razu wymiotuje, w tym momencie już żółcią, do tego cała noc bardzo silne bóle i skurcze brzucha, teraz ogromna suchość w buzi i ból głowy jakby miało mi rozerwać, podejrzewamy zatrucie ale nie jestem w stanie od wczoraj przyjąć płynów i czuję się co raz słabiej, chcemy jechać na sor tylko podpowiedzcie na jaki jechać- zwykły, ginekologiczny? Nie jeździłam nigdy i nie mam pojęcia z czym to się je
Na każdym SORze powinni Ci być w stanie pomóc. Jedź tam, gdzie masz najbliżej / masz zaufanie. Dużo, dużo zdrówka! -
Naay95 wrote:Dziewczyny poradzcie proszę. Od wieczora mam bardzo silne wymioty, nawet po łyżeczce wody od razu wymiotuje, w tym momencie już żółcią, do tego cała noc bardzo silne bóle i skurcze brzucha, teraz ogromna suchość w buzi i ból głowy jakby miało mi rozerwać, podejrzewamy zatrucie ale nie jestem w stanie od wczoraj przyjąć płynów i czuję się co raz słabiej, chcemy jechać na sor tylko podpowiedzcie na jaki jechać- zwykły, ginekologiczny? Nie jeździłam nigdy i nie mam pojęcia z czym to się je28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Dziewczyny, czy któraś z was robiła NIFTY lub będzie robiła? Ja sobie zrobiłam w tamten czwartek tak dla świętego spokoju bo większość koleżanek poleca jeszcze wyniki są zwykle przed prenatalnymi i jest mniej stresu. Czekam na wyniki i mimo, że żadnych wskazań nie mialam do zrobienia tego testu to siedzę jak na szpilkach. 😱
-
Kasiula09 wrote:Dziewczyny czy ćwiczycie lub zamierzacie ćwiczyć w czasie ciąży? Ja od blisko 10 lat jest dość aktywna, teraz nie pozwalają mi mdłości ale czekam na drugi trymestr i bym chciała coś zacząć jeśli oczywiście nie będą już mnie męczyły.
Jeśli byłaś aktywna przed ciąża to w ciąży również możesz ćwiczyć 😊 może trochę mniej intensywnie, ale najlepiej dopytać swojego lekarza o to -
Naay95 wrote:Dziewczyny poradzcie proszę. Od wieczora mam bardzo silne wymioty, nawet po łyżeczce wody od razu wymiotuje, w tym momencie już żółcią, do tego cała noc bardzo silne bóle i skurcze brzucha, teraz ogromna suchość w buzi i ból głowy jakby miało mi rozerwać, podejrzewamy zatrucie ale nie jestem w stanie od wczoraj przyjąć płynów i czuję się co raz słabiej, chcemy jechać na sor tylko podpowiedzcie na jaki jechać- zwykły, ginekologiczny? Nie jeździłam nigdy i nie mam pojęcia z czym to się je
Ja bym na ginekologiczny pojechała, tam też zazwyczaj mniejsze kolejki niż na zwykłym.
Daj znać jak się czujesz 😊 -
Czy robicie badania prenatalne u lekarzy z certyfikatem FMF?Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Peony22 wrote:Dziewczyny, czy wyszła komuś cytomegalia? Wizyta dopiero za tydzień, a ja tu ze stresu zejdę do tego czasu...
Tylko, że wyszła przebyta. A u Ciebie?
A_Agnieszka wrote:Tylko tacy lekarze powinni wykonywać badania prenatalne, o ile się nie mylę..2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
A_Agnieszka wrote:Tylko tacy lekarze powinni wykonywać badania prenatalne, o ile się nie mylę..
No właśnie znalazłam takiego co niby robi a nie ma go na liście. A pracuje w klinice niepłodności więc się trochę zdziwiłam 🫣Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Karolina 26 wrote:Cześć dziewczyny.
Zrobiłam dzisiaj badania z krwi zlecone przez lekarza i mam podwyższoną ferrytynę. Norma do 204, a ja mam 239. Lekarz dodatkowo zlecił CMV IgG i wynik mam dodatni, a IgM ujemne. Czy któraś z Was tak miała? Czy to jest bardzo niebezpieczne? Jestem 10+2, w poniedziałek dopiero wizyta. czy mam się martwić?
IGG dodatnie oznacza, że przechodziłaś kiedyś infekcję, IGM ujemne to, że infekcja nie jest aktywna.
Robię badania u lekarki z aktualnymi certyfikatami na ŚląskuKarolina 26 lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
Patutka wrote:Mnieeeeeeeee.
Tylko, że wyszła przebyta. A u Ciebie?
Niestety zarówno igm jak i igg pozytywne i nie wiem co dalej 😔 chociaż czytałam, że to też może oznaczać przebytą jakoś niedawno. Czekam co lekarz na to powie, ale stresuje mnie to.. -
Witam dziewczyny.Mi przeszły nagle wszystkie objawy jak ręką odjął nagle.Jak pamiętacie jeszcze w poniedziałek umierałam a od wtorku zero kompletnie nic.Mysle że w końcu to się skończyło choć nie wiadomo czy to jeszcze nie wroci
HolyFantasia lubi tę wiadomość
-
Marta 40 wrote:Witam dziewczyny.Mi przeszły nagle wszystkie objawy jak ręką odjął nagle.Jak pamiętacie jeszcze w poniedziałek umierałam a od wtorku zero kompletnie nic.Mysle że w końcu to się skończyło choć nie wiadomo czy to jeszcze nie wroci
Cały 9 tydzien miałam kiepski, pyknął 10ty i wszystko zniknęło to chyba jakiś taki najgorszy tydzień a przynajmniej tak w aplikacji miałam napisane. Mimo, że w ogóle w sumie u mnie tylko mdlosci były ani razu nie miałam spotkania z porcelaną w WC. To i tak ten 9 tydzień było dość ciężko. -
Marta 40 wrote:Witam dziewczyny.Mi przeszły nagle wszystkie objawy jak ręką odjął nagle.Jak pamiętacie jeszcze w poniedziałek umierałam a od wtorku zero kompletnie nic.Mysle że w końcu to się skończyło choć nie wiadomo czy to jeszcze nie wroci
Mam jak Ty i Sajka, 10 tc - wieczorne mdłości przeszły i nawet napiłam się kawy 😁Sajka, Marta 40 lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
Peony22 wrote:Niestety zarówno igm jak i igg pozytywne i nie wiem co dalej 😔 chociaż czytałam, że to też może oznaczać przebytą jakoś niedawno. Czekam co lekarz na to powie, ale stresuje mnie to..
Coś wiwm o stresie... W 2016 w ciąży z córką wszystko było ujemne.
Nagle w 2020 w ciąży w synem koniec marca- wybuch covid, a ja z córką w szpitalu... Wyszło jej cmv...
Ale w szpitalu nawet nie chcieli mi pobrać krwi mimo, ze ro był też jakoś już 15 tydzień.
Wszystko zależy od tego, jakie masz te wartości.
U mnie po wyjściu ze szpitala okazało się, że to bylo dość świeże zakażenie. Ale tuż przed ciążą.
Igg ogólnie świadczy o zakażeniu powrwotnym.
Ale żeby bylo wiadomo co i jak to dwa parametry są ważne.
Ps. Ze swojej bezsenności wyjęłam segregator ciążowy z synem i wyszukałam badania.
I to i to mialam dodatnie. Jak chcesz mogę Ci wysłać priv czy coś to sobie zobaczysz jak bylo u mnie.
W ciąży z symem sprawdzali mi to 4 razy.
W tej ciąży czyli 3 mam już tylko igm wielkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 03:54
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Sajka wrote:Dziewczyny, czy któraś z was robiła NIFTY lub będzie robiła? Ja sobie zrobiłam w tamten czwartek tak dla świętego spokoju bo większość koleżanek poleca jeszcze wyniki są zwykle przed prenatalnymi i jest mniej stresu. Czekam na wyniki i mimo, że żadnych wskazań nie mialam do zrobienia tego testu to siedzę jak na szpilkach. 😱
Ja robiłam sanco i wczoraj przyszedł wynik, ale czekałam równy tydzień, męka! Trzymam kciuki, ja mam prenatalne w poniedziałek i ten wynik sprawił, że już mnie aż tak nie przerażają. Bez niego chyba bym zeszła na zawał 🫣😂