X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Dziewczyny poradzcie proszę. Od wieczora mam bardzo silne wymioty, nawet po łyżeczce wody od razu wymiotuje, w tym momencie już żółcią, do tego cała noc bardzo silne bóle i skurcze brzucha, teraz ogromna suchość w buzi i ból głowy jakby miało mi rozerwać, podejrzewamy zatrucie ale nie jestem w stanie od wczoraj przyjąć płynów i czuję się co raz słabiej, chcemy jechać na sor tylko podpowiedzcie na jaki jechać- zwykły, ginekologiczny? Nie jeździłam nigdy i nie mam pojęcia z czym to się je

Na każdym SORze powinni Ci być w stanie pomóc. Jedź tam, gdzie masz najbliżej / masz zaufanie. Dużo, dużo zdrówka!

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    Dziewczyny poradzcie proszę. Od wieczora mam bardzo silne wymioty, nawet po łyżeczce wody od razu wymiotuje, w tym momencie już żółcią, do tego cała noc bardzo silne bóle i skurcze brzucha, teraz ogromna suchość w buzi i ból głowy jakby miało mi rozerwać, podejrzewamy zatrucie ale nie jestem w stanie od wczoraj przyjąć płynów i czuję się co raz słabiej, chcemy jechać na sor tylko podpowiedzcie na jaki jechać- zwykły, ginekologiczny? Nie jeździłam nigdy i nie mam pojęcia z czym to się je
    Trzymam kciuki aby szybko to minęło! Teraz pełno wirusów już :( jak będziesz się lepiej czuła daj znać co zdiagnozowali, dużo sił dla Ciebie i malucha 💚

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Sajka Znajoma

Wysłany: 18 września 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was robiła NIFTY lub będzie robiła? Ja sobie zrobiłam w tamten czwartek tak dla świętego spokoju bo większość koleżanek poleca jeszcze wyniki są zwykle przed prenatalnymi i jest mniej stresu. Czekam na wyniki i mimo, że żadnych wskazań nie mialam do zrobienia tego testu to siedzę jak na szpilkach. 😱

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wyszła komuś cytomegalia? Wizyta dopiero za tydzień, a ja tu ze stresu zejdę do tego czasu...

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny czy ćwiczycie lub zamierzacie ćwiczyć w czasie ciąży? Ja od blisko 10 lat jest dość aktywna, teraz nie pozwalają mi mdłości ale czekam na drugi trymestr i bym chciała coś zacząć jeśli oczywiście nie będą już mnie męczyły.

Jeśli byłaś aktywna przed ciąża to w ciąży również możesz ćwiczyć 😊 może trochę mniej intensywnie, ale najlepiej dopytać swojego lekarza o to

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:

Ja bym na ginekologiczny pojechała, tam też zazwyczaj mniejsze kolejki niż na zwykłym.
    Daj znać jak się czujesz 😊

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy robicie badania prenatalne u lekarzy z certyfikatem FMF?

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Czy robicie badania prenatalne u lekarzy z certyfikatem FMF?
    Tylko tacy lekarze powinni wykonywać badania prenatalne, o ile się nie mylę..

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Dziewczyny, czy wyszła komuś cytomegalia? Wizyta dopiero za tydzień, a ja tu ze stresu zejdę do tego czasu...
    Mnieeeeeeeee.
    Tylko, że wyszła przebyta. A u Ciebie?

A_Agnieszka wrote:
    Ja u takiego mam badania.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Tika Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:

No właśnie znalazłam takiego co niby robi a nie ma go na liście. A pracuje w klinice niepłodności więc się trochę zdziwiłam 🫣

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Zrobiłam dzisiaj badania z krwi zlecone przez lekarza i mam podwyższoną ferrytynę. Norma do 204, a ja mam 239. Lekarz dodatkowo zlecił CMV IgG i wynik mam dodatni, a IgM ujemne. Czy któraś z Was tak miała? Czy to jest bardzo niebezpieczne? Jestem 10+2, w poniedziałek dopiero wizyta. :( czy mam się martwić?

IGG dodatnie oznacza, że przechodziłaś kiedyś infekcję, IGM ujemne to, że infekcja nie jest aktywna.

Robię badania u lekarki z aktualnymi certyfikatami na Śląsku

Karolina 26 lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaya jak tam sytuacja?

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Mnieeeeeeeee.
    Tylko, że wyszła przebyta. A u Ciebie?

Niestety zarówno igm jak i igg pozytywne i nie wiem co dalej 😔 chociaż czytałam, że to też może oznaczać przebytą jakoś niedawno. Czekam co lekarz na to powie, ale stresuje mnie to..

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.Mi przeszły nagle wszystkie objawy jak ręką odjął nagle.Jak pamiętacie jeszcze w poniedziałek umierałam a od wtorku zero kompletnie nic.Mysle że w końcu to się skończyło choć nie wiadomo czy to jeszcze nie wroci

HolyFantasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sajka Znajoma

Wysłany: 18 września 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Witam dziewczyny.Mi przeszły nagle wszystkie objawy jak ręką odjął nagle.Jak pamiętacie jeszcze w poniedziałek umierałam a od wtorku zero kompletnie nic.Mysle że w końcu to się skończyło choć nie wiadomo czy to jeszcze nie wroci

Cały 9 tydzien miałam kiepski, pyknął 10ty i wszystko zniknęło :) to chyba jakiś taki najgorszy tydzień a przynajmniej tak w aplikacji miałam napisane. Mimo, że w ogóle w sumie u mnie tylko mdlosci były ani razu nie miałam spotkania z porcelaną w WC. To i tak ten 9 tydzień było dość ciężko.

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:

Mam jak Ty i Sajka, 10 tc - wieczorne mdłości przeszły i nawet napiłam się kawy 😁

Sajka, Marta 40 lubią tę wiadomość

👧 07.2022
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Mam jak Ty i Sajka, 10 tc - wieczorne mdłości przeszły i nawet napiłam się kawy 😁
    Och jak ja się cieszę aż się żyć chcę i oby już nie wróciły🤣

Modra, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Niestety zarówno igm jak i igg pozytywne i nie wiem co dalej 😔 chociaż czytałam, że to też może oznaczać przebytą jakoś niedawno. Czekam co lekarz na to powie, ale stresuje mnie to..
    Jak wysokie masz tw parametry?

Coś wiwm o stresie... W 2016 w ciąży z córką wszystko było ujemne.
    Nagle w 2020 w ciąży w synem koniec marca- wybuch covid, a ja z córką w szpitalu... Wyszło jej cmv...
    Ale w szpitalu nawet nie chcieli mi pobrać krwi mimo, ze ro był też jakoś już 15 tydzień.
    Wszystko zależy od tego, jakie masz te wartości.
    U mnie po wyjściu ze szpitala okazało się, że to bylo dość świeże zakażenie. Ale tuż przed ciążą.
    Igg ogólnie świadczy o zakażeniu powrwotnym.
    Ale żeby bylo wiadomo co i jak to dwa parametry są ważne.

Ps. Ze swojej bezsenności wyjęłam segregator ciążowy z synem i wyszukałam badania.
    I to i to mialam dodatnie. Jak chcesz mogę Ci wysłać priv czy coś to sobie zobaczysz jak bylo u mnie.
    W ciąży z symem sprawdzali mi to 4 razy.
    W tej ciąży czyli 3 mam już tylko igm wielkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 03:54

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Karolina 26 Znajoma

Wysłany: 19 września 2024, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    IGG dodatnie oznacza, że przechodziłaś kiedyś infekcję, IGM ujemne to, że infekcja nie jest aktywna.

Robię badania u lekarki z aktualnymi certyfikatami na Śląsku

Dziękuję za odpowiedź. :)

• Hania1990 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2024, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was robiła NIFTY lub będzie robiła? Ja sobie zrobiłam w tamten czwartek tak dla świętego spokoju bo większość koleżanek poleca jeszcze wyniki są zwykle przed prenatalnymi i jest mniej stresu. Czekam na wyniki i mimo, że żadnych wskazań nie mialam do zrobienia tego testu to siedzę jak na szpilkach. 😱

Ja robiłam sanco i wczoraj przyszedł wynik, ale czekałam równy tydzień, męka! Trzymam kciuki, ja mam prenatalne w poniedziałek i ten wynik sprawił, że już mnie aż tak nie przerażają. Bez niego chyba bym zeszła na zawał 🫣😂

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ