Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Adeline wrote:No ja miałam ostatnią wizytę 5.09 i teraz dopiero 01.10 więc stres na maksa. Pappa krew mam w pon/wt i wtedy USG prenatalne tydzień później. Stresuje mnie to już teraz, czy kto tak długo nie widział malucha?
Ale nie martwię się co tam u maluszka, czekam sobie na kolejną wizytę.
Niektóre moje znajome miały tak fatalnych lekarzy że miały tylko 3 USG w ciąży i urodziły.
Trzeba trochę wyluzować. Co ma być to będzieAdeline, HolyFantasia, Martynka.98, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Patutka wrote:Kobietki po prenatalnych wiecie już kto mieszka w brzuszku?
Ja miałam wczoraj i maluch był taki ruchliwy, że ciężko było zbadać 😅
Raz pani doktor mówiła, że chłopiec, potem, że dziewczynka czyli dalej nic nie wiem😅
Mój lekarz prowadzący mówi, że on lubi po 16 tygodniu mówić bo wcześniej łatwo o pomyłkę.
USG wyszło mi dobrze ale muszę czekać tydzień na wyniki z krwi. Trochę się uspokoiłam. Zastanawiam się, czy jest duża szansa, że jak USG wyszło dobrze to pappa może wyjść źle mimo wszystko. Ech to czekanie... Trzeba mieć dużo cierpliwości w ciąży a ja nie mam 😁 -
krakowianka wrote:Ja miałam wczoraj i maluch był taki ruchliwy, że ciężko było zbadać 😅
Raz pani doktor mówiła, że chłopiec, potem, że dziewczynka czyli dalej nic nie wiem😅
Mój lekarz prowadzący mówi, że on lubi po 16 tygodniu mówić bo wcześniej łatwo o pomyłkę.
USG wyszło mi dobrze ale muszę czekać tydzień na wyniki z krwi. Trochę się uspokoiłam. Zastanawiam się, czy jest duża szansa, że jak USG wyszło dobrze to pappa może wyjść źle mimo wszystko. Ech to czekanie... Trzeba mieć dużo cierpliwości w ciąży a ja nie mam 😁Emimalina, krakowianka, Martynka.98 lubią tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Magii wrote:Też mam prenatalne 1.10 ostatnie USG miałam 10 września.
Ale nie martwię się co tam u maluszka, czekam sobie na kolejną wizytę.
Niektóre moje znajome miały tak fatalnych lekarzy że miały tylko 3 USG w ciąży i urodziły.
Trzeba trochę wyluzować. Co ma być to będzieMagii, Emimalina, Martynka.98, Marcycha lubią tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
krakowianka wrote:Ja miałam wczoraj i maluch był taki ruchliwy, że ciężko było zbadać 😅
USG wyszło mi dobrze ale muszę czekać tydzień na wyniki z krwi. Trochę się uspokoiłam. Zastanawiam się, czy jest duża szansa, że jak USG wyszło dobrze to pappa może wyjść źle mimo wszystko. Ech to czekanie... Trzeba mieć dużo cierpliwości w ciąży a ja nie mam 😁
Mnie w 12 tygodniu już bezbłędnie powiedzieli płeć w tamtych ciążach. Ale dzieciaki pokazały. No i lekarz z certyfikatem.
Tutaj jestem ciekawa kto zamieszkuje 🤪
krakowianka lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
W pierwszej ciąży w 12 tygodniu dowiedziałam się, że będzie chłopak i teraz tez liczę, że dowiem się na prenatalnych 😁 Obyyyyy😁 Moja bratowa nie chciała znać płci i wytrzymała do końca, podziwiam ją bo mnie by ciekawość zżerała. Dopiero jak urodzila, dowiedziała się, że ma córkę 😊
-
A wy w którym dokładnie momencie robicie Pappę?
U mnie ze względu na późną implantację ciąża jest młodsza w stosunku do daty transferu aż o 5 dni.
Jak pójdę na umówione spotkanie 14.10 to teoretycznie będzie 12+3 , ale wiek ciąży to będzie 11+5 i zastanawiam się czy to nie za wcześnie, czy nie przełożyć na kolejny tydzień tego badania.♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
-
nick nieaktualny
-
HolyFantasia wrote:A wy w którym dokładnie momencie robicie Pappę?
U mnie ze względu na późną implantację ciąża jest młodsza w stosunku do daty transferu aż o 5 dni.
Jak pójdę na umówione spotkanie 14.10 to teoretycznie będzie 12+3 , ale wiek ciąży to będzie 11+5 i zastanawiam się czy to nie za wcześnie, czy nie przełożyć na kolejny tydzień tego badania.
Ja miałam pobieraną krew wczoraj (12+2/12+3), a USG będę miała w poniedziałek (12+6/13).
Nie wiem, którą datą się kierować - czy tą z OM, czy tą z USGHolyFantasia lubi tę wiadomość
-
Jak pójdę na umówione spotkanie 14.10 to teoretycznie będzie 12+3 , ale wiek ciąży to będzie 11+5 i zastanawiam się czy to nie za wcześnie, czy nie przełożyć na kolejny tydzień tego badania.
Też jestem po transferze i u mnie wychodzą 2 dni różnicy, ale lekarka mówi że do tygodnia jest okej, więc liczy po ostatniej miesiaczce (miałam transfer na naturalnym cyklu) w poniedziałek mam prenatalne, to będzie niby 12+0, ale równie dobrze może być 11+5 🫣
-
Cześć dziewczyny ja wczoraj miałam prentalne na NFZ ale wyszłam tak zniesmaczona że szok wizyta trwała nie wiem czy 10 minut, lekarz tak wszystko szybko robił i omawiał że ja nie nadąrzałam z informacjami i zastanawiam się czy kolejne nie zrobić już prywatnie u swojego lekarza bo on jest bardzo dokładny, nigdzie się nie śpieszy. Póki co powiedział że z usg wychodzi wszystko dobrze i nie ma się do czego przyczepić a to jest najważniejsze w tym wszystkim. Krew oddana, do dwóch tygodni powinien być wynik. Płci oczywiście też mi nie powiedział. Termin pokrywa się ten co mam z OM na 30.03.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 08:36
-
Hania1990 wrote:Też jestem po transferze i u mnie wychodzą 2 dni różnicy, ale lekarka mówi że do tygodnia jest okej, więc liczy po ostatniej miesiaczce (miałam transfer na naturalnym cyklu) w poniedziałek mam prenatalne, to będzie niby 12+0, ale równie dobrze może być 11+5 🫣
Kurcze a ja myślałam, że jak na pierwszym USG wyjdzie ciąża starsza/młodsza to, że to jest nowy obowiązujący wiek i nim się trzeba kierować. Mi wyszła ciąża 3 dni starsza i sobie już na wszystkich aplikacjach pozmieniałam i teraz nie wiem czy powinnam wrócić do daty z OM? Wy u siebie zmieniałyście? Pewnie taki najbardziej wiążący termin to wyjdzie dopiero na prenatalnych? -
Asia2121 wrote:Kurcze a ja myślałam, że jak na pierwszym USG wyjdzie ciąża starsza/młodsza to, że to jest nowy obowiązujący wiek i nim się trzeba kierować. Mi wyszła ciąża 3 dni starsza i sobie już na wszystkich aplikacjach pozmieniałam i teraz nie wiem czy powinnam wrócić do daty z OM? Wy u siebie zmieniałyście? Pewnie taki najbardziej wiążący termin to wyjdzie dopiero na prenatalnych?
Ponoć najpewniejszy wiek ciąży i data porodu to te z prenatalnych, ale specjalistka nie jestem 😂Asia2121, Daisy___ lubią tę wiadomość
-
Patutka wrote:Spokojnie, myślę, że gdyby coś było na rzeczy, to właśnie coś by już na pewno na USG było nie tak.
Mnie w 12 tygodniu już bezbłędnie powiedzieli płeć w tamtych ciążach. Ale dzieciaki pokazały. No i lekarz z certyfikatem.
Tutaj jestem ciekawa kto zamieszkuje 🤪
To szkoda, że u mnie nie udało się dowiedzieć kto tam u mnie mieszka, ciekawość mnie zżera 🤪 O ile w pierwszej ciąży było mi to zupełnie obojętne, tak teraz w drugiej ciąży w głębi serca marzę o dziewczynce bo zawsze chciałam mieć parkę 😁 Ale oczywiście jak będzie drugi chłopiec to też super, byle wszystko było dobrze z dzieckiem 😊 -
Asia2121 wrote:Kurcze a ja myślałam, że jak na pierwszym USG wyjdzie ciąża starsza/młodsza to, że to jest nowy obowiązujący wiek i nim się trzeba kierować. Mi wyszła ciąża 3 dni starsza i sobie już na wszystkich aplikacjach pozmieniałam i teraz nie wiem czy powinnam wrócić do daty z OM? Wy u siebie zmieniałyście? Pewnie taki najbardziej wiążący termin to wyjdzie dopiero na prenatalnych?
najbardziej wiążący to ten który masz wpisany w kartę ciąży - bo potem na ktg i jak będziesz rodzic to ci to spisują z karty ciąży, nie pytają który tydzień i dzień 🤗 ja miałam dzidzie starsza o kilka dni ale nigdy nikomu się nie chciało tego zmienić mi w karcie, więc jak urodziłam to wpisali mi 36+1 zamiast 37+0 i mam wcześniaka i więcej szczepień darmowych 🫣😂
niby kilka dni a robi rozniceAsia2121 lubi tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Cześć dziewczyny ja wczoraj miałam prentalne na NFZ ale wyszłam tak zniesmaczona że szok wizyta trwała nie wiem czy 10 minut, lekarz tak wszystko szybko robił i omawiał że ja nie nadąrzałam z informacjami i zastanawiam się czy kolejne nie zrobić już prywatnie u swojego lekarza bo on jest bardzo dokładny, nigdzie się nie śpieszy. Póki co powiedział że z usg wychodzi wszystko dobrze i nie ma się do czego przyczepić a to jest najważniejsze w tym wszystkim. Krew oddana, do dwóch tygodni powinien być wynik. Płci oczywiście też mi nie powiedział. Termin pokrywa się ten co mam z OM na 30.03.
Ale w sumie od początku już mnie wkurzył. FHR wyszło 174 ud/min. Myślicie, że powinnam się martwić? -
Binia wrote:najbardziej wiążący to ten który masz wpisany w kartę ciąży - bo potem na ktg i jak będziesz rodzic to ci to spisują z karty ciąży, nie pytają który tydzień i dzień 🤗 ja miałam dzidzie starsza o kilka dni ale nigdy nikomu się nie chciało tego zmienić mi w karcie, więc jak urodziłam to wpisali mi 36+1 zamiast 37+0 i mam wcześniaka i więcej szczepień darmowych 🫣😂
niby kilka dni a robi rozniceLadyDaga, Binia lubią tę wiadomość
-
krakowianka wrote:To szkoda, że u mnie nie udało się dowiedzieć kto tam u mnie mieszka, ciekawość mnie zżera 🤪 O ile w pierwszej ciąży było mi to zupełnie obojętne, tak teraz w drugiej ciąży w głębi serca marzę o dziewczynce bo zawsze chciałam mieć parkę 😁 Ale oczywiście jak będzie drugi chłopiec to też super, byle wszystko było dobrze z dzieckiem 😊
Ja dzisiaj miałam rutynową wizytę, jestem na minusie 4 kg 🤪
No i podejrzałam młodego człowieka, ma już całe 5,4 cm 🤩
Ale USG tak słabej jakości w gabinecie, że nawet nie spytałam, A niby 11+4 ale coś nadrabia ten maluch, bo wyszedł rozmiarowo większy, niż termin pierwszego USG, ale dalej jest mniejszy niż om.
Tak czy siak w przyszłym tygodniu w urodziny mojego syna 25 września mamy USG pierwszego trymestru 😁
Ale wiadomo każdy lekarz ma swoje.HolyFantasia lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ja po wizycie, wszystko jest dobrze 🥰
Glukoza na czczo wyszła mi dobrze, i lekarz chciał mi odpuścić krzywą ale poprosiłam o skierowanie bo mówię, że mierze w domu cukier i jest różnie.
https://zapodaj.net/plik-Twu0Y6ncRo
https://zapodaj.net/plik-dLnwhKYztVHolyFantasia, anka013, Asia2121, Stela, A_Agnieszka, Paflina, Koko90, Emimalina, Binia, (:Ania:), bajkowadama lubią tę wiadomość