Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisska ale bejbik. I to w HDw3d jestem podekscytowana i czekam na moje badania w środę. Z tego co czytam w waszych wpisach to 11+3 to będzie za wcześnie na rozpoznanie płci potem idę jeszcze raz prywatnie w 12+1 to może mi coś powie
Dziś wgl nie mam objawów, wczoraj to samo. Tylko w ciągu dnia miałam straszny spadek energii. Dziś znowu wszystko normalnie. Czasem mam ból brzucha, ból w pachwinie albo takie ciągnięcie macicy. Mam nadzieję że wszystko git. Jakiś niepokojących objawów nie mam. Licze że wszystko będzie dobrze
Sisska lubi tę wiadomość
-
Paflina wrote:Sisska ale bejbik. I to w HDw3d jestem podekscytowana i czekam na moje badania w środę. Z tego co czytam w waszych wpisach to 11+3 to będzie za wcześnie na rozpoznanie płci potem idę jeszcze raz prywatnie w 12+1 to może mi coś powie
Dziś wgl nie mam objawów, wczoraj to samo. Tylko w ciągu dnia miałam straszny spadek energii. Dziś znowu wszystko normalnie. Czasem mam ból brzucha, ból w pachwinie albo takie ciągnięcie macicy. Mam nadzieję że wszystko git. Jakiś niepokojących objawów nie mam. Licze że wszystko będzie dobrzePaflina, Asia2121 lubią tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Dziewczyny a jecie śledzie w ciąży? Niby są surowe ale zazwyczaj są z solanki a ona zabija bakterie. W internecie piszą że można ale mam z tyłu głowy że to surowa ryba 😬
-
Adeline wrote:No to mamy tak samo, jedynie mam lekkie mdłości i wczoraj wymioty ale poza tym to właśnie nic 🙈 musimy wierzyc że wszystko dobrze, jeszcze dzis byłam w szpitalu u przyjaciółki bo urodziła, coś pięknego, marzy mi się już ten dzień kiedy będę leżeć obok okruszka 💚
Ja w ciąży wymiotowałam tylko raz. Tak to tylko mdłości. No ja też jestem ciekawa co z tego wyrośnie mam nadzieję że na prenatalnych wszystko będzie cacy i dzidzia będzie zdrowa. Ja robię prywatnie prenatalne + pappa i powiedzieli mi 600 ziko🫠🫠
Adeline a jak spisz w nocy? Budzisi się co noc na siku ? 😅
Ja walczę o miejsce bo pies zabiera miejsce a mąż kołdrę. Dzisiaj jak wróciłam w nocy z toalety to nie miałam gdzie się położyć. Chciałam przesunąć mojego psa a ona się przestraszyła i mnie ugryzła 🤣 nie jakoś mocno ale złapała mnie za palce zębami. Czasami ma taki twardy sen, że warszczy przez sen, wierzga nogami i widać że gałki ocznej jej latają pod powiekamiAdeline lubi tę wiadomość
-
Paflina wrote:Sisska ale bejbik. I to w HDw3d jestem podekscytowana i czekam na moje badania w środę. Z tego co czytam w waszych wpisach to 11+3 to będzie za wcześnie na rozpoznanie płci potem idę jeszcze raz prywatnie w 12+1 to może mi coś powie
Dziś wgl nie mam objawów, wczoraj to samo. Tylko w ciągu dnia miałam straszny spadek energii. Dziś znowu wszystko normalnie. Czasem mam ból brzucha, ból w pachwinie albo takie ciągnięcie macicy. Mam nadzieję że wszystko git. Jakiś niepokojących objawów nie mam. Licze że wszystko będzie dobrze
Jeszcze zdj w kolorze miałam w 3d, ale mi lekarz mówi żebym sobie telefonem zdj zeobils ekranu, a telefon był w wc i jak poszłam się ubrać to już potem zapomniałam cyknąć jak rozmawialiśmy 😅
-
Paflina wrote:Dziewczyny a jecie śledzie w ciąży? Niby są surowe ale zazwyczaj są z solanki a ona zabija bakterie. W internecie piszą że można ale mam z tyłu głowy że to surowa ryba 😬
Ja jem te śledziki na raz z lisnera. Najlepiej mi smakują i cukier mam dobry po nich. W ciąży z synem też je jadłam, jakoś 1-2x w tyg i dziecko zdrowe 😊Paflina lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Jestem po prenatalnych dzisiaj. Wszystko wyszło dobrze. Tak ze mnie stres zszedł. Taka ulga!
Dziękuję Wam za wszystkie rady wczoraj. Ostatecznie miałam dopochwowe ale za to jakość piękna obrazu.
Usłyszeliśmy też pierwszy raz serduszko ❤️
Mój ludzik ma już 6,11cm ☺️A_Agnieszka, Paflina, Binia, LadyDaga, HolyFantasia, Sisska, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Paflina wrote:Dziewczyny a jecie śledzie w ciąży? Niby są surowe ale zazwyczaj są z solanki a ona zabija bakterie. W internecie piszą że można ale mam z tyłu głowy że to surowa ryba 😬28.11.23r. - ⏸️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
27.11.24r - 375 g 🫶
21.01.25- wizyta
-
Paflina wrote:Ja w ciąży wymiotowałam tylko raz. Tak to tylko mdłości. No ja też jestem ciekawa co z tego wyrośnie mam nadzieję że na prenatalnych wszystko będzie cacy i dzidzia będzie zdrowa. Ja robię prywatnie prenatalne + pappa i powiedzieli mi 600 ziko🫠🫠
Adeline a jak spisz w nocy? Budzisi się co noc na siku ? 😅
Ja walczę o miejsce bo pies zabiera miejsce a mąż kołdrę. Dzisiaj jak wróciłam w nocy z toalety to nie miałam gdzie się położyć. Chciałam przesunąć mojego psa a ona się przestraszyła i mnie ugryzła 🤣 nie jakoś mocno ale złapała mnie za palce zębami. Czasami ma taki twardy sen, że warszczy przez sen, wierzga nogami i widać że gałki ocznej jej latają pod powiekami
No u mnie wizyta prenatalna 380 zł i na kolejny dzień kolejna 280 zł bo moja ginekolog dzieli to na 2 wizyty bo na prenatalnej tylko niby poświęca się dziecku, i jeszcze 200 zł krew pappa wiec kupa hajsu 🙈💩 jak wyniki będą dobre to niech i jest 2x tyle! . Hehe każda z nas na pewno tak podchodzi do tego 💚 pocieszam się że mam płacone za siedzenie w domu więc niech choć maluch ma opiekę lepszą.
Ale się roześmiałam jak przeczytałam o nocy i psie 😂 bo jakbym czytała o Sobie. My śpimy z maltańczykiem, zawsze śpi obok głów lub w nogach, a że ja naprawdę dużo wstaje do WC w nocy to ten sam scenariusz, poduszka zajęta odrazu przez milusińskiego, mąż też kołdrę zabierze 😂 siku kilka razy w nocy jest, ale niby zaraz to minie jak macica nam się podwyższy ku górze ;> i wcześniej jeszcze musiałam jeść w nocy bo mnie mdliło a teraz w nocy nie ma tragedii
I zaliczyłam pawia w nocy bo byliśmy na pępkowym, mąż się tak napił że puścił pawia mi w domu i ja zaraz po nim i razem sobie wymiotowaliśmy 😂💚 myślałam że to utuke 😂 . Czy ktoś po was widzi ciążę ? Mnie się już 2 os pytały czy jestem w ciąży, po 1 nie piję przy okazjach gdzie nie muszę być kierowcą a po drugie że niby się zmieniłam z twarzy trochę i przytyłam w brzuchu hmmm 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2024, 10:17
Emimalina, Paflina lubią tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
27.11.24r - 375 g 🫶
21.01.25- wizyta
-
nick nieaktualnyPaflina wrote:Dziewczyny a jecie śledzie w ciąży? Niby są surowe ale zazwyczaj są z solanki a ona zabija bakterie. W internecie piszą że można ale mam z tyłu głowy że to surowa ryba 😬
-
Dziewczyny a co myślicie o poduszkach ciążowych? Mam ostatnio spore bóle pleców i zastanawiam się nad kupnem.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Adeline wrote:No u mnie wizyta prenatalna 380 zł i na kolejny dzień kolejna 280 zł bo moja ginekolog dzieli to na 2 wizyty bo na prenatalnej tylko niby poświęca się dziecku, i jeszcze 200 zł krew pappa wiec kupa hajsu 🙈💩 jak wyniki będą dobre to niech i jest 2x tyle! . Hehe każda z nas na pewno tak podchodzi do tego 💚 pocieszam się że mam płacone za siedzenie w domu więc niech choć maluch ma opiekę lepszą.
Ale się roześmiałam jak przeczytałam o nocy i psie 😂 bo jakbym czytała o Sobie. My śpimy z maltańczykiem, zawsze śpi obok głów lub w nogach, a że ja naprawdę dużo wstaje do WC w nocy to ten sam scenariusz, poduszka zajęta odrazu przez milusińskiego, mąż też kołdrę zabierze 😂 siku kilka razy w nocy jest, ale niby zaraz to minie jak macica nam się podwyższy ku górze ;> i wcześniej jeszcze musiałam jeść w nocy bo mnie mdliło a teraz w nocy nie ma tragedii
I zaliczyłam pawia w nocy bo byliśmy na pępkowym, mąż się tak napił że puścił pawia mi w domu i ja zaraz po nim i razem sobie wymiotowaliśmy 😂💚 myślałam że to utuke 😂 . Czy ktoś po was widzi ciążę ? Mnie się już 2 os pytały czy jestem w ciąży, po 1 nie piję przy okazjach gdzie nie muszę być kierowcą a po drugie że niby się zmieniłam z twarzy trochę i przytyłam w brzuchu hmmm 🙈
O kurcze! Jak pomyślę że mój by się taki śmierdzący obok mnie położył to bym uciekła. Nie mogłabym zasnąć jakby zionął alko 😬 ja ostatnio miałam ochotę na śledzie w śmietanie i miałam po nim zgagę pewnie przez śmietanę, śledzik by mi tego nie zrobił 🫠🤣
U mnie na razie nie widać ciąży . Ale ja ogólnie mam nadwagę i brzuszek więc nic się nie odznacza. Ja natomiast czuje po spodniach że coś się dzieje. Po domu chodzę w dresie a na zewnątrz w legginsach 😀 jeansy za ciasne, nie będę dzieciaka gniotła. Waga pokazuje 1kg mniej niż tydzień temu.
No i mam problemy skórne, szczególnie na brodzie ale nikt nie łączy tego odrazu z ciążą 😅 -
Tika wrote:Dziewczyny a co myślicie o poduszkach ciążowych? Mam ostatnio spore bóle pleców i zastanawiam się nad kupnem.
Ja na pewno kupię ale pewnie w późniejszym etapie ciąży. Teraz śpię z podszuka między kolanami, lepiej mi się zasypiaTika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTika wrote:Dziewczyny a co myślicie o poduszkach ciążowych? Mam ostatnio spore bóle pleców i zastanawiam się nad kupnem.
Tika lubi tę wiadomość
-
A_Agnieszka wrote:Hej, a ja dziś czuję, jakbym jakąś wielką kulę w podbrzuszu miała, jakiś "czop", sama nie wiem, co czuję.
Nie wiem, czy to naturalne, co czuję, czy coś nie tak...
Zaczynam dostawać szaleju...
Dziecko się pewnie rozpycha, robi sobie miejsce i dlatego tak czujesz. Spokojnie 😊
Po mnie ciąży nie widać. W pierwszej ciąży nawet w 9msc ludzie nie zauważali brzucha 🤣A_Agnieszka lubi tę wiadomość
-
Hania1990 wrote:Dziewczyny a kiedy startujecie z wyprawka? Wózek? Ja myślę na black friday cos już kupić 🫣
Ja pewnie jak się dowiem na 100% jaka płeć. Ale to na spokojnie po trochę będę kupować, żeby sobie koszty rozłożyć na każdy miesiąc coś. Ale mi np odpada wózek, łóżeczko czyli te najdroższ, bo mam po synu. -
Sisska wrote:Ja pewnie jak się dowiem na 100% jaka płeć. Ale to na spokojnie po trochę będę kupować, żeby sobie koszty rozłożyć na każdy miesiąc coś. Ale mi np odpada wózek, łóżeczko czyli te najdroższ, bo mam po synu.
No właśnie ja od środy wiem, że będzie dziewczynka i zaczęło mnie nosić 😂 -
Przyszły mi dziś wyniki Pappa wszystkie ryzyka niskie uff kamień z serca.
Odnośnie wyprawki ja czekam najpierw co się kryje w brzuszku bo mam mnóstwo ubrań po córkach więc jak będzie znowu trzecia to bardzo mało będę musiała dokupić poza tym wózek, wanienka, łóżeczko wszystko mam aby fotelik musimy kupić z tych większych rzeczyPaflina, (:Ania:) lubią tę wiadomość