X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ja mam prenatalne ... ale stres!
    Kto jeszcze dziś wizytuje? :)

Sajka, Modra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Asia2121 Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wiadomości z całego weekendu, bo nie miałam opcji podglądać forum :)

Z ciekawości spytam, dziewczyny, które mają zachcianki na śledzie - suplementujecie na codzień omegę? Zastanawiam się czy ta zachcianka może mieć związek z tym, że organizm po prostu komunikuje czego potrzebuje.
    Chociaż to na pewno też nie jest reguła, na przykład ja suplementuję kwas foliowy, a tak mnie ciągnie do pomarańczy i soku pomarańczowego, że nie wyobrażam sobie dnia bez :)

A_Agnieszka - ja mam dzisiaj wizytę, ale to dopiero pierwsza u mojego lekarza prowadzącego (wcześniej robiłam tylko USG prywatnie). Więc pewnie dopiero dzisiaj mi założą kartę ciąży, dadzą skierowania na badania itp. Więc ja na wcześniejszym etapie niż większość tu dziewczyn :D

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 wrote:

Z ciekawości spytam, dziewczyny, które mają zachcianki na śledzie - suplementujecie na codzień omegę? Zastanawiam się czy ta zachcianka może mieć związek z tym, że organizm po prostu komunikuje czego potrzebuje.
    Chociaż to na pewno też nie jest reguła, na przykład ja suplementuję kwas foliowy, a tak mnie ciągnie do pomarańczy i soku pomarańczowego, że nie wyobrażam sobie dnia bez :)

A_Agnieszka - ja mam dzisiaj wizytę, ale to dopiero pierwsza u mojego lekarza prowadzącego (wcześniej robiłam tylko USG prywatnie). Więc pewnie dopiero dzisiaj mi założą kartę ciąży, dadzą skierowania na badania itp. Więc ja na wcześniejszym etapie niż większość tu dziewczyn :D

Hej, chyba nie ma reguły. Ja suplementuje omegę od przeszło czterech miesięcy, więc wydaje mi się, że to nie ma specjalnie jakiegoś większego powiązania.

Asia2121 lubi tę wiadomość

• bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półtorej godziny z laptopem w łóżku i was nadrobiłam 😂 cieszę się z waszych serduszek i usg ❤️ i okropnie mi przykro z powodu Roszpunki 😣

Miałam zjazd psychiczny przez kilka tygodni i nawet nie zaglądałam na forum. Tyle wymiotowałam że schudłam 3 kg (co jest śmieszne bo spodni już żadnych nie mogę nosić, ale boję się kupować sobie nowe dopóki nie będę mieć pewności że ciąża się utrzyma) no i wkręciłam sobie, że na pewno dziecku zaszkodziłam i że zawalam strasznie bo nie dostarczam mu tego czego potrzebuje żeby zdrowo rosnąć. Także na wizytę w zeszłym tygodniu szłam z ciężkim sercem i łzami w oczach bo spodziewałam się usłyszeć najgorsze, ale fasolka nam pomachała na USG. Mamy 5cm człowieczka.
    27 września mam prenatalne, których znowu się boję, ale cieszę się też że nareszcie doczekałam i odliczam już te 4 dni.

(:Ania:), Emimalina, Paflina lubią tę wiadomość

preg.png
  • anka013 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 wrote:

Chociaż to na pewno też nie jest reguła, na przykład ja suplementuję kwas foliowy, a tak mnie ciągnie do pomarańczy i soku pomarańczowego, że nie wyobrażam sobie dnia bez

A żelazo? Ja tak miałam i okazało się właśnie, że to kwestia małego poziomu żelaza plus suplementacja kwasu foliowego niemetylowanego.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka013 zaciekawiło mnie to co napisałaś. Żelazo mam na wysokim poziomie, niestety ferrytyna bardzo słabo. Co do kwasu foliowego miałam lekko przekroczony.

• Emimalina Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Półtorej godziny z laptopem w łóżku i was nadrobiłam 😂 cieszę się z waszych serduszek i usg ❤️ i okropnie mi przykro z powodu Roszpunki 😣

Miałam zjazd psychiczny przez kilka tygodni i nawet nie zaglądałam na forum. Tyle wymiotowałam że schudłam 3 kg (co jest śmieszne bo spodni już żadnych nie mogę nosić, ale boję się kupować sobie nowe dopóki nie będę mieć pewności że ciąża się utrzyma) no i wkręciłam sobie, że na pewno dziecku zaszkodziłam i że zawalam strasznie bo nie dostarczam mu tego czego potrzebuje żeby zdrowo rosnąć. Także na wizytę w zeszłym tygodniu szłam z ciężkim sercem i łzami w oczach bo spodziewałam się usłyszeć najgorsze, ale fasolka nam pomachała na USG. Mamy 5cm człowieczka.
    27 września mam prenatalne, których znowu się boję, ale cieszę się też że nareszcie doczekałam i odliczam już te 4 dni.

Nie martw się wymiotami. Dziecko weźmie sobie wszystko czego potrzebuje od Ciebie. Bez względu na to ile dostarczasz!
    Trzymam kciuki za prenatalne!

bajkowadama lubi tę wiadomość

🩷 🍼 2.04.25

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ! :) życzę samych pięknych wizyt i dobrych wiadomości 💚

Ja dziś zrobiłam pappe, a za tydzień prenatalne, ile czekałyście na wynik? 😊

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Trzymam kciuki. Ja dopiero w środę i w poniedziałek :c

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • anka013 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Anka013 zaciekawiło mnie to co napisałaś. Żelazo mam na wysokim poziomie, niestety ferrytyna bardzo słabo. Co do kwasu foliowego miałam lekko przekroczony.
    Bo tam jest dużo witaminy C, a ona baaardzooo pomaga w przyswajaniu żelaza. Stąd miałam tak, że sok pomarańczowy piłam litrami 😉

Stela lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:

2 dni, a nawet mniej bo w czwartek po 18 zrobiłam w w sobote przed południem dostałam wyniki

preg.png
  • anka013 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:

Ja we wtorek robiłam pappa, a w czwartek miałam USG i dostałam już pełny wynik. Wiec dwa dni w sumie 😉

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Trzymam kciuki. Ja dopiero w środę i w poniedziałek :c
    Dziękuję! Mam już takiego stresa, że nie mogę się na pracy w ogóle skupić.
    A wizyta dopiero na 17...

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Trzymam kciuki, ja mam 2 października, jeszcze ponad tydzień 🙃

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    My dziś w końcu po 3.5 tygodniach zobaczyliśmy znów naszego człowieczka i bezsprzecznie - będzie chłopak 👶🏻 lekarzowi bardzo się podobał na USG, poogladal go dosyć konkretnie, tętno 170/min, ponad 3 cm dziecka. Już mniej niestety podobał mu się mój mięśniak, który z 3 cm przed ciążą urósł do 5.5 cm, więc jednak cieszę się, że nie zdecydowaliśmy się na transfer dwóch zarodków.

Jeszcze prenatalne za tydzień w środę 🙂 jutro lub pojutrze jadę na niftypro do testdna w Katowicach.

Dziewczyny przeziębione - dobrze jest płukać gardło szałwią, rumiankiem i stosować propolis. Na kaszel to bardziej inhalacje z nebu-dose hipertonic lub hialuronic.

(:Ania:), Sisska, bajkowadama lubią tę wiadomość

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Dziękuję! Mam już takiego stresa, że nie mogę się na pracy w ogóle skupić.
    A wizyta dopiero na 17...
    Daj spokój, na pewno będzie wszystko super. Trzymam ogromne kciuki ♥️
    Będziesz chciała się wstępnie dowiedzieć kto mieszka?
    Daj koniecznie znać 🤩

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Sajka Znajoma

Wysłany: 23 września 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:

Ja dziś miałam ale 2h przed prenatalnymi dostałam wyniki z Nifty na maila, więc już na same prenatalne miałam luzik. :) ale ten tydzień miałam mega stres czekając. Jak ktoś się zastanawia nad nifty przed prenatalnymi tak dla spokojnej głowy to mega polecam. Myślałam, że dostanę parę dni wcześniej wyniki, ale i tak warto, bo teraz się nie stresuje kolejny tydzień na te oceny ryzyka z pappa. A że jestem po 30tce to chciałam być spokojna :)

(:Ania:), Koko90, bajkowadama lubią tę wiadomość

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie trochę pomarańczowego plamienia na papierze przy podcieraniu, a zakończyłam leczenie infekcji w zeszły wtorek, więc to chyba nie resztki leku... właśnie przepisałam się z piątku na jutro na wizytę, trzymajcie kciuki 😭😭😭

(:Ania:) lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    U mnie właśnie trochę pomarańczowego plamienia na papierze przy podcieraniu, a zakończyłam leczenie infekcji w zeszły wtorek, więc to chyba nie resztki leku... właśnie przepisałam się z piątku na jutro na wizytę, trzymajcie kciuki 😭😭😭
    Daisy, trzymamy kciuki, daj nam znać jutro. Też bym się zmartwiła, ale w większości przypadków okazuje się, że to nic poważnego. Oby do jutra jakoś przetrwać.

Daisy___ lubi tę wiadomość

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Trzymam kciuki.. 🫶

Daisy___ lubi tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ