Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam wiadomości z całego weekendu, bo nie miałam opcji podglądać forum
Z ciekawości spytam, dziewczyny, które mają zachcianki na śledzie - suplementujecie na codzień omegę? Zastanawiam się czy ta zachcianka może mieć związek z tym, że organizm po prostu komunikuje czego potrzebuje.
Chociaż to na pewno też nie jest reguła, na przykład ja suplementuję kwas foliowy, a tak mnie ciągnie do pomarańczy i soku pomarańczowego, że nie wyobrażam sobie dnia bez
A_Agnieszka - ja mam dzisiaj wizytę, ale to dopiero pierwsza u mojego lekarza prowadzącego (wcześniej robiłam tylko USG prywatnie). Więc pewnie dopiero dzisiaj mi założą kartę ciąży, dadzą skierowania na badania itp. Więc ja na wcześniejszym etapie niż większość tu dziewczynA_Agnieszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsia2121 wrote:Nadrobiłam wiadomości z całego weekendu, bo nie miałam opcji podglądać forum
Z ciekawości spytam, dziewczyny, które mają zachcianki na śledzie - suplementujecie na codzień omegę? Zastanawiam się czy ta zachcianka może mieć związek z tym, że organizm po prostu komunikuje czego potrzebuje.
Chociaż to na pewno też nie jest reguła, na przykład ja suplementuję kwas foliowy, a tak mnie ciągnie do pomarańczy i soku pomarańczowego, że nie wyobrażam sobie dnia bez
A_Agnieszka - ja mam dzisiaj wizytę, ale to dopiero pierwsza u mojego lekarza prowadzącego (wcześniej robiłam tylko USG prywatnie). Więc pewnie dopiero dzisiaj mi założą kartę ciąży, dadzą skierowania na badania itp. Więc ja na wcześniejszym etapie niż większość tu dziewczyn
Hej, chyba nie ma reguły. Ja suplementuje omegę od przeszło czterech miesięcy, więc wydaje mi się, że to nie ma specjalnie jakiegoś większego powiązania.Asia2121 lubi tę wiadomość
-
Półtorej godziny z laptopem w łóżku i was nadrobiłam 😂 cieszę się z waszych serduszek i usg ❤️ i okropnie mi przykro z powodu Roszpunki 😣
Miałam zjazd psychiczny przez kilka tygodni i nawet nie zaglądałam na forum. Tyle wymiotowałam że schudłam 3 kg (co jest śmieszne bo spodni już żadnych nie mogę nosić, ale boję się kupować sobie nowe dopóki nie będę mieć pewności że ciąża się utrzyma) no i wkręciłam sobie, że na pewno dziecku zaszkodziłam i że zawalam strasznie bo nie dostarczam mu tego czego potrzebuje żeby zdrowo rosnąć. Także na wizytę w zeszłym tygodniu szłam z ciężkim sercem i łzami w oczach bo spodziewałam się usłyszeć najgorsze, ale fasolka nam pomachała na USG. Mamy 5cm człowieczka.
27 września mam prenatalne, których znowu się boję, ale cieszę się też że nareszcie doczekałam i odliczam już te 4 dni.(:Ania:), Emimalina, Paflina lubią tę wiadomość
-
Asia2121 wrote:Nadrobiłam wiadomości z całego weekendu, bo nie miałam opcji podglądać forum
A żelazo? Ja tak miałam i okazało się właśnie, że to kwestia małego poziomu żelaza plus suplementacja kwasu foliowego niemetylowanego. -
nick nieaktualny
-
bajkowadama wrote:Półtorej godziny z laptopem w łóżku i was nadrobiłam 😂 cieszę się z waszych serduszek i usg ❤️ i okropnie mi przykro z powodu Roszpunki 😣
Miałam zjazd psychiczny przez kilka tygodni i nawet nie zaglądałam na forum. Tyle wymiotowałam że schudłam 3 kg (co jest śmieszne bo spodni już żadnych nie mogę nosić, ale boję się kupować sobie nowe dopóki nie będę mieć pewności że ciąża się utrzyma) no i wkręciłam sobie, że na pewno dziecku zaszkodziłam i że zawalam strasznie bo nie dostarczam mu tego czego potrzebuje żeby zdrowo rosnąć. Także na wizytę w zeszłym tygodniu szłam z ciężkim sercem i łzami w oczach bo spodziewałam się usłyszeć najgorsze, ale fasolka nam pomachała na USG. Mamy 5cm człowieczka.
27 września mam prenatalne, których znowu się boję, ale cieszę się też że nareszcie doczekałam i odliczam już te 4 dni.
Nie martw się wymiotami. Dziecko weźmie sobie wszystko czego potrzebuje od Ciebie. Bez względu na to ile dostarczasz!
Trzymam kciuki za prenatalne!bajkowadama lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie ! życzę samych pięknych wizyt i dobrych wiadomości 💚
Ja dziś zrobiłam pappe, a za tydzień prenatalne, ile czekałyście na wynik? 😊28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Stela wrote:Anka013 zaciekawiło mnie to co napisałaś. Żelazo mam na wysokim poziomie, niestety ferrytyna bardzo słabo. Co do kwasu foliowego miałam lekko przekroczony.
Stela lubi tę wiadomość
-
Adeline wrote:Hej mamusie ! życzę samych pięknych wizyt i dobrych wiadomości 💚
Ja dziś zrobiłam pappe, a za tydzień prenatalne, ile czekałyście na wynik? 😊
2 dni, a nawet mniej bo w czwartek po 18 zrobiłam w w sobote przed południem dostałam wyniki -
Adeline wrote:Hej mamusie ! życzę samych pięknych wizyt i dobrych wiadomości 💚
Ja dziś zrobiłam pappe, a za tydzień prenatalne, ile czekałyście na wynik? 😊 -
Cześć Dziewczyny
My dziś w końcu po 3.5 tygodniach zobaczyliśmy znów naszego człowieczka i bezsprzecznie - będzie chłopak 👶🏻 lekarzowi bardzo się podobał na USG, poogladal go dosyć konkretnie, tętno 170/min, ponad 3 cm dziecka. Już mniej niestety podobał mu się mój mięśniak, który z 3 cm przed ciążą urósł do 5.5 cm, więc jednak cieszę się, że nie zdecydowaliśmy się na transfer dwóch zarodków.
Jeszcze prenatalne za tydzień w środę 🙂 jutro lub pojutrze jadę na niftypro do testdna w Katowicach.
Dziewczyny przeziębione - dobrze jest płukać gardło szałwią, rumiankiem i stosować propolis. Na kaszel to bardziej inhalacje z nebu-dose hipertonic lub hialuronic.(:Ania:), Sisska, bajkowadama lubią tę wiadomość
2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
A_Agnieszka wrote:Dziękuję! Mam już takiego stresa, że nie mogę się na pracy w ogóle skupić.
A wizyta dopiero na 17...
Będziesz chciała się wstępnie dowiedzieć kto mieszka?
Daj koniecznie znać 🤩A_Agnieszka lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
A_Agnieszka wrote:Dziś ja mam prenatalne ... ale stres!
Kto jeszcze dziś wizytuje?
Ja dziś miałam ale 2h przed prenatalnymi dostałam wyniki z Nifty na maila, więc już na same prenatalne miałam luzik. ale ten tydzień miałam mega stres czekając. Jak ktoś się zastanawia nad nifty przed prenatalnymi tak dla spokojnej głowy to mega polecam. Myślałam, że dostanę parę dni wcześniej wyniki, ale i tak warto, bo teraz się nie stresuje kolejny tydzień na te oceny ryzyka z pappa. A że jestem po 30tce to chciałam być spokojna(:Ania:), Koko90, bajkowadama lubią tę wiadomość
-
U mnie właśnie trochę pomarańczowego plamienia na papierze przy podcieraniu, a zakończyłam leczenie infekcji w zeszły wtorek, więc to chyba nie resztki leku... właśnie przepisałam się z piątku na jutro na wizytę, trzymajcie kciuki 😭😭😭
(:Ania:) lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
Daisy___ wrote:U mnie właśnie trochę pomarańczowego plamienia na papierze przy podcieraniu, a zakończyłam leczenie infekcji w zeszły wtorek, więc to chyba nie resztki leku... właśnie przepisałam się z piątku na jutro na wizytę, trzymajcie kciuki 😭😭😭
Daisy___ lubi tę wiadomość
2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
Daisy___ wrote:U mnie właśnie trochę pomarańczowego plamienia na papierze przy podcieraniu, a zakończyłam leczenie infekcji w zeszły wtorek, więc to chyba nie resztki leku... właśnie przepisałam się z piątku na jutro na wizytę, trzymajcie kciuki 😭😭😭
Daisy___ lubi tę wiadomość
28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶