Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika33 wrote:Czy któraś z Was miała covid w ciąży? Jestem w 12 tygodniu ciąży i od wczoraj mam potwierdzony Covid, jestem przerażona ☹️straciłam rok temu córcie w 5 miesiącu ciąży, potem bliźniaki w grudniu i teraz znów się boje ☹️
Ja miałam Covid w tej ciąży w lipcu, to było w czasie implantacji zarodka.
W poprzedniej ciąży miałam pod koniec siódmego miesiąca. Wtedy długo trwał, bardzo mnie umęczył kaszel, brzuch mi się spinał od tego kaszlu, krótko mówiąc ciężko było. Ale nie miało to żadnego wpływu na ciążę i dziecko. Jedynie co to po porodzie z tego powodu robili synkowi jakieś dodatkowe USG, na którym nic niepokojącego nie wyszło. I tyle. Nie martw się 😘Monika33 lubi tę wiadomość
-
Adeline wrote:Paflina też miałaś mieć dziś wizytę, jak tam ?
Dzięki za pamięć słodziaku wizytę mam jutro o 9:00. Idę z moim małżowinkiem 😁 Adeline a Ty jak żyjesz? Jak Twoje objawy?
Ja obudziłam się dziś z bólem głowy 🫠🫠
A_Agnieszka super wiadomości:) gratulacje ❤️A_Agnieszka lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:Pytam z ciekawości, bo gdzieś straszą jakie to atraszne wyjściowe ryzyka w Pappie są po 30.
Swoją drogą lekarz na NFZ nawet nie dał mi skierowania na krew z pappy....
Tzn nie dostałaś skierowania na prenatalne? Jeśli tak, to nie ma osobnego skierowania na krew, badanie z krwi i USG wchodzi w jedno i na krew umawiasz się tam, gdzie będzie USG wykonane- oni informują czy iles dni przed czy w tym samym dniu.
Agnieszka, gratuluję ♥️
Witam Was po małej mojej nieobecności i życzę cudownego samopoczucia i dalszych pozytywnych wieści z wizyt ♥️A_Agnieszka lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
[krakowianka]Ja miałam Covid w tej ciąży w lipcu, to było w czasie implantacji zarodka.
W poprzedniej ciąży miałam pod koniec siódmego miesiąca. Wtedy długo trwał, bardzo mnie umęczył kaszel, brzuch mi się spinał od tego kaszlu, krótko mówiąc ciężko było. Ale nie miało to żadnego wpływu na ciążę i dziecko. Jedynie co to po porodzie z tego powodu robili synkowi jakieś dodatkowe USG, na którym nic niepokojącego nie wyszło. I tyle. Nie martw się 😘
Dziękuję 😘 mnie póki co trochę katar i kaszel straszny i kicham cały czas. Nigdy nie miałam covid w ciąży i dlatego ten stres, w piątek jadę na 1 USG prenatalne i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. -
Monika33 wrote:Czy któraś z Was miała covid w ciąży? Jestem w 12 tygodniu ciąży i od wczoraj mam potwierdzony Covid, jestem przerażona ☹️straciłam rok temu córcie w 5 miesiącu ciąży, potem bliźniaki w grudniu i teraz znów się boje ☹️
Przykro mi. Pytanie czy znasz przyczynę poprzednich strat? Covid nie powinien mocno wpłynąć, kilka osób z grupy już miało.Monika33 lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Naay95 wrote:Tzn nie dostałaś skierowania na prenatalne? Jeśli tak, to nie ma osobnego skierowania na krew, badanie z krwi i USG wchodzi w jedno i na krew umawiasz się tam, gdzie będzie USG wykonane- oni informują czy iles dni przed czy w tym samym dniu.
Agnieszka, gratuluję ♥️
Witam Was po małej mojej nieobecności i życzę cudownego samopoczucia i dalszych pozytywnych wieści z wizyt ♥️
Nie potrzebuję żadnego skierowania na krew? Tzn idąc jutro na USG pierwszego trymestru, mam iść do laboratorium?
Tylko tyle że w rejestracji zabrali mi już skierowanie na USG...anka013 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Paflina wrote:Dzięki za pamięć słodziaku wizytę mam jutro o 9:00. Idę z moim małżowinkiem 😁 Adeline a Ty jak żyjesz? Jak Twoje objawy?
Ja obudziłam się dziś z bólem głowy 🫠🫠
A_Agnieszka super wiadomości:) gratulacje ❤️28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Patutka wrote:Tak. Ale USG na NFZ mam jutro. A wizytę u ginekologa 18.10
Nie potrzebuję żadnego skierowania na krew? Tzn idąc jutro na USG pierwszego trymestru, mam iść do laboratorium?
Tylko tyle że w rejestracji zabrali mi już skierowanie na USG...
U mnie po USG lekarz drukował kartke z którą poszłam do zabiegowego i tam pobierali krew, mówił że moge wyjśc z przychodni dopiero jak oddam krew.
Patutka nie wiem, liczę że może powie mi 17.10 na wizyciePatutka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam w tej ciazy, na samym początku, wszystko było ok.Monika33 lubi tę wiadomość
-
Adeline wrote:No nie, ja się też dziś obudziłam z bólem głowy, pierwszy raz od początku ciąży 😂 . Ogólnie to wolałabym aby te piersi spowrotem bolały to byłabym spokojniejsza, a tak to wieczorne mdłości albo rano jak za późno zjem. Np dziś skończyło się pawiem bo za późno wstałam na śniadanie 🙈 ale mimo to jakoś tak nie wiem czy czuje się ciążowa hmm brzuch niby taki większy ale z rana jak się budzę to jest płaski jakiś i nie widzę żeby macica się podwyższyła czy coś i mnie do stresuje jakoś ;c .
Moje też jakoś nie bolą. Dziś przy zakładaniu stanika nie uważałam i aż mnie zabolało.
Ja też mam tak z mdłościami że nie rozpoznaje że to głód i dopóki nie zjem to mnie męczy.
Ja też pierwszy raz od początku ciąży obudziłam się z bólem głowy. To może być od hormonów
Też mam poczucie że mój brzuch jest większy. Ostatnio myłam kabinę na kucka i miałam wrażenie że nie mam tyle miejsce co wcześniej 😊🤣 w sensie że sobie udami naciskam na brzuch. Po prostu odczuwam taki dyskomfort
Kupiłam sobie jakiś czas temu legginsy w Reserved ale chyba za bardzo uciskają brzuch. Może jednak wypróbuję ciążowe ubrania ale to za jakiś czas, jak brzuch będzie większy -
Kasiula09 wrote:U mnie po USG lekarz drukował kartke z którą poszłam do zabiegowego i tam pobierali krew, mówił że moge wyjśc z przychodni dopiero jak oddam krew.
Patutka nie wiem, liczę że może powie mi 17.10 na wizycie2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Monika33 wrote:Czy któraś z Was miała covid w ciąży? Jestem w 12 tygodniu ciąży i od wczoraj mam potwierdzony Covid, jestem przerażona ☹️straciłam rok temu córcie w 5 miesiącu ciąży, potem bliźniaki w grudniu i teraz znów się boje ☹️28.11.23r. - ⏸️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
27.11.24r - 375 g 🫶
21.01.25- wizyta
-
Paflina wrote:Moje też jakoś nie bolą. Dziś przy zakładaniu stanika nie uważałam i aż mnie zabolało.
Ja też mam tak z mdłościami że nie rozpoznaje że to głód i dopóki nie zjem to mnie męczy.
Ja też pierwszy raz od początku ciąży obudziłam się z bólem głowy. To może być od hormonów
Też mam poczucie że mój brzuch jest większy. Ostatnio myłam kabinę na kucka i miałam wrażenie że nie mam tyle miejsce co wcześniej 😊🤣 w sensie że sobie udami naciskam na brzuch. Po prostu odczuwam taki dyskomfort
Kupiłam sobie jakiś czas temu legginsy w Reserved ale chyba za bardzo uciskają brzuch. Może jednak wypróbuję ciążowe ubrania ale to za jakiś czas, jak brzuch będzie większy
Moj mąż chce być na prenatalnych też i jestem ciekawa czy ginekolog nie będzie miała z tym kłopotu? Chodzę prywatnie ale tak się skupia na tych badaniach że dzięki wizytę na 2 terminy ( w sensie mam 1.10 i 3.10 wizyty- swoja droga lepiej byłaby jedna bo to tyle kasy) . Kobitki które już mają dzieci i ich mężowie byli przy prenatalnych, jak to się odbywa? Lekarz robi pomiary i wtedy wpuszcza męża czy jest od początku czy jak ?28.11.23r. - ⏸️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
27.11.24r - 375 g 🫶
21.01.25- wizyta
-
Adeline wrote:
Moj mąż chce być na prenatalnych też i jestem ciekawa czy ginekolog nie będzie miała z tym kłopotu? Chodzę prywatnie ale tak się skupia na tych badaniach że dzięki wizytę na 2 terminy ( w sensie mam 1.10 i 3.10 wizyty- swoja droga lepiej byłaby jedna bo to tyle kasy) . Kobitki które już mają dzieci i ich mężowie byli przy prenatalnych, jak to się odbywa? Lekarz robi pomiary i wtedy wpuszcza męża czy jest od początku czy jak ?
Ja męża wszędzie biorę i sam też chce. Na prenatalnych wczoraj nawet nie pytałam, było to dla mnie oczywiste, że wchodzę z mężem 😆 weszłam tylko i lekarz powiedział, panią zapraszam tutaj a pana tam ( krzesełko specjalne dla partnerów obrócone w stronę drugiego monitora) prenatalne miałam przez brzuch tylko i od razu mąż i ja wszystko widzieliśmy, a lekarz zwracał się do nas razem.
Trafiliśmy na super lekarza. Luźny i wesoły, jak się dowiedział, że znamy płeć z badań genetycznych to stwierdził, że sprawdzi swoje umiejętności i spróbuję określić płeć i ciekawy był czy dobrze określi na etapie 12+2 co jest dość trudne. I dobrze wytypował 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 11:42
Adeline lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:Tak. Ale USG na NFZ mam jutro. A wizytę u ginekologa 18.10
Tylko tyle że w rejestracji zabrali mi już skierowanie na USG... -
Widziałam w tej przychodni że kobiety wchodzą z partnerami więc nie powinno być kłopotu
Adeline lubi tę wiadomość