🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Idawoll wrote:A wiesz, że też się nad tym zastanawiałam ostatnio. Jakiś czas temu przestawiliśmy łóżko w sypialni i teraz w nowym ustawieniu najczęściej śpię na prawym boku - muszę spać „od wyjścia” 😅 Wcześniej spałam wyłącznie na lewym, bo łóżko stało na środku.. Teraz śpię beznadziejnie, wcześniej o niebo lepiej. I nie wiem, czy nie wrócimy do poprzedniego ustawienia, choćby w formie sprawdzenia, jak mi się będzie spało 😇
-
lady_89 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie do tych co są w kolejnych ciążach : jak to jest z tym leżeniem na prawym boku lub też na plecach? Wszędzie czytam że zalecane jest leżenie- spanie na lewym boku.
W teorii leżenie na lewym boku jest najbardziej korzystne chyba przede wszystkim ze względu na krążenie,nie tylko w ciąży, ale w ciąży przede wszystkim. Poza tym brzuch nie uciska wtedy naczyń krwionośnych, ani nic innego (jak dzieje sie w przypadku leżenia na plecach).
A w praktyce, z moich obserwacji - leżenie na plecach z dużym brzuchem to po prostu hardcore, bo za chwilę robi mi się słabo (więc prawda, że pojawia się ucisk na aortę); a leżenie na lewym boku uwielbiam i na codzień, ze względu na to, że nie mam wtedy żadnych trawiennych nieprzyjemności (żołądek jest takiego kształtu, że kiedy leży się na lewym boku, jego wlot jest powyżej reszty, więc nic się nie cofa) 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 20:11
lady_89, Mysterka lubią tę wiadomość
-
lady_89 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie do tych co są w kolejnych ciążach : jak to jest z tym leżeniem na prawym boku lub też na plecach? Wszędzie czytam że zalecane jest leżenie- spanie na lewym boku.
Kitana, lady_89, Pomarańczowa lubią tę wiadomość
-
Spałam zawsze jak mi było wygodnie 😅 im wyższa ciąża, to leżąc na plecach może bobas uciskać przeponę i może nam się gorzej oddychać, ale to nie tak że nie wolnolady_89, Pomarańczowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie. Po poprzedniej stracie ciąży jestem troche przewrażliwiona.. dzisiaj caly dzien gdy wstane po dluzszym czasie mam wodniste uplawy razem z resztkami luteiny, raz wiecej raz mniej ale generalnie mokre slady na bieliznie (biore 2 x 200mg rano i wieczorem). Dzisiaj jestem 12+1. Wcześniej raczej miałam same resztki po tabletce. Czy tez tak miewacie po luteinie?
-
lady_89, Mysterka lubią tę wiadomość
-
Pati31 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Po poprzedniej stracie ciąży jestem troche przewrażliwiona.. dzisiaj caly dzien gdy wstane po dluzszym czasie mam wodniste uplawy razem z resztkami luteiny, raz wiecej raz mniej ale generalnie mokre slady na bieliznie (biore 2 x 200mg rano i wieczorem). Dzisiaj jestem 12+1. Wcześniej raczej miałam same resztki po tabletce. Czy tez tak miewacie po luteinie?
-
Pati31 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Po poprzedniej stracie ciąży jestem troche przewrażliwiona.. dzisiaj caly dzien gdy wstane po dluzszym czasie mam wodniste uplawy razem z resztkami luteiny, raz wiecej raz mniej ale generalnie mokre slady na bieliznie (biore 2 x 200mg rano i wieczorem). Dzisiaj jestem 12+1. Wcześniej raczej miałam same resztki po tabletce. Czy tez tak miewacie po luteinie?2023
07. (39+3) Ninka! 💖✨
2024
12. cb 💔 poronienie samoistnie
2025
28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
03.10. (12+6)🩺
__
-
Pati31 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Po poprzedniej stracie ciąży jestem troche przewrażliwiona.. dzisiaj caly dzien gdy wstane po dluzszym czasie mam wodniste uplawy razem z resztkami luteiny, raz wiecej raz mniej ale generalnie mokre slady na bieliznie (biore 2 x 200mg rano i wieczorem). Dzisiaj jestem 12+1. Wcześniej raczej miałam same resztki po tabletce. Czy tez tak miewacie po luteinie?
W pierwszej ciąży brałam i tak - miałam tak za każdym razem na kilka godzin po aplikacji -
-
Kapa trzymam kciuki za Was, odpoczywaj i bądź dobrej myśli ❤️
Pati31 ja mam dużo śluzu, myślę że normalna sprawa przy takiej burzy hormonalnej, jaką jest ciąża 😁
Muszę rozejrzeć się na Vinted za dżinsami ciążowymi, nie dopinam się już w żadne spodnie 😢 -
Pati31, u mnie również sporo śluzu. Co prawda bardziej kremowy, zgłaszałam lekarce i mówiła, że wszystko ok. W poprzedniej ciąży mialam właśnie taki bardziej wodnisty.
Co do spania, też śpię różnie. Na plecach rzadko, bo mi niewygodnie. Jednak częściej na prawym boku, bo od tej strony spi córka 🙂
Najwiekszy problem mam z ubraniami, bo może się dopinam, ale nienawidzę jak mnie coś opina czy cisnie w obrębie brzucha. Wiec nawet dresy czy legginsy muszą być luźne i jak tu wyjść do ludzi ;/ jak mam opiete to mnie zaraz żołądek boli i czuję się strasznie wzdeta. Kurcze, ja tak z każdym dniem czekam kiedy będzie lepiej, bo energii mi totalnie brakuje 🥲03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
Kapa wrote:Ja się meludję ze szpitala - trafiłam z silnym krwawieniem i w sumie nadal leci ze mnie ciurkiem żywą krwią. Ja się w 6 tc. przejmowałam jakimiś lekko pobrudzonymi majtkami z zaschnietą krwią a to co się teraz dzieje to dopiero to jest hardcore... Majtki całe we krwi, spodnie w krwi, na ziemi krew.
Ciąża żywa, przyczyn krwawienia na razie nie widać. Na oddziale mnie zostawili. Nie spodziewałam się, że mnie to spotka...
Czy któraś z was tak miała w poprzednich ciążach?
Hej, tak miałam tak w 2 ciąży dokładnie tak samo. U mnie to akurat były krwiaki, karmiłam wtedy piersią i widzę że też karmisz, mi wtedy lekarze zakazali już karmić przez te krwawienie. Ogólnie wszystko dobrze się skończyło, córeczka urodziła się zdrowa 🤍Kapa lubi tę wiadomość
2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo -
Biorę utrogestan-globulka nie tabletka. Też mi trochę wycieka właśnie w formie śluzu.
Ja najbardziej lubię spać na brzuchu, i za niedługo mogę o tym zapomnieć 😄 nie wytrzymałabym chyba tylko na jednym boku, raczej w trzecim trymestrze to przetaczanie z boku na bok było 🤣
Jestem wdzięczna że znowu ciąża przez zimę bo nie wiem jakbym wytrzymała upały, w ostatniej ciąży to w nocy w marcu było z 18 stopni w domu a i tak mi było gorąco 🤭 -
Mi wywaliło w tym tygodniu brzuch już trochę chociaż waga jakoś nie leci, więc muszę też chyba dobrać się do moich ciążowych ukochanych spodni które nie cisną w brzuch. Powiem Wam że w sumie ja z ciążowych ciuchów to mało kupowałam raczej chodziłam w luźnych sukienkach z przed ciąży ale akurat spodnie uważam że są super wynalazkiem i mam chyba z 6 par w różnych kolorach więc przynajmniej na zimę będę już wyposażona w odpowiednią garderobę
ja głównie z c&a kupowałam jakoś mi one dobrze leżą i też u mnie sporo wytrzymały bo i moje dwie ciążę i je pożyczałam w rodzinie
Ciekawe wogole jak to jest z takim brzuchem w zime bo ja w sumie poprzednie ciążę bardziej w lato byłam brzuchata , natomiast mi jakoś to bardzo nie przeszkadzało bo ja lubię ciepełko , mam nadzieję że nie będę marzła i faktycznie tą ciąża będzie mnie trochę dogrzewać 😆
Co do spania to ja śpię nawet bez ciąży na boku na plecach nie potrafię więc już jak był brzuch większy w poprzednich ciazach to chyba naturalnie jakoś tak lepiej mi było na lewej stronie ale też jak miałam ochotę to spałam na prawej 😊Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Natomiast co do upławów to mam takie i takie od początku brania i na pewno nie są one z powodu opryszczki tylko tak jest po tych tabletkach dopochwowych. Niestety ja jestem cała pokaleczona, boli mnie nawet podmywanie wodą i pewnie te mikrouszkodzenia plus ciągła wilgoć przyczyniły się do powstania opryszczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 23:35
-
Hej 🩷 Meldujemy się po pierwszych prenatalnych. Maleństwo świetnie się rozwija. Ma już 5,6 cm 😍 To było niesamowite zobaczyć jak się rusza. Cudowny czas przed nami! Czekam na Wasze wizyty 💕
Pomarańczowa, Idawoll, Kobea, Uda się, lady_89, Świeżynka97, Dorkaa87, Dudka1997, krolik, Pati31, eM 🌺, HimalayanDream, mon08kow, Lolcia37, Ninia, kasia97, Kitana, Yoanne, Hermiona5, jordan72, Laura , Lianaa lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
🌸 25.07 - 10 dpo ⏸️
🌸 26.07 - beta 46 🩷
🌸 28.07 - beta 173 🩷
🌸 31.07 - beta 882 🩷
🌸 07.08 - beta 13501 🩷
🌸13.08 - 3mm maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️
🌸01.09 - 2,2cm malutkiego człowieczka 💕
🌸23.09 - prenatalne - 5,6 cm i 55 g naszego maluszka 🩷
Po roku starań… nareszcie Ty! Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
Kapa wrote:Ja się meludję ze szpitala - trafiłam z silnym krwawieniem i w sumie nadal leci ze mnie ciurkiem żywą krwią. Ja się w 6 tc. przejmowałam jakimiś lekko pobrudzonymi majtkami z zaschnietą krwią a to co się teraz dzieje to dopiero to jest hardcore... Majtki całe we krwi, spodnie w krwi, na ziemi krew.
Ciąża żywa, przyczyn krwawienia na razie nie widać. Na oddziale mnie zostawili. Nie spodziewałam się, że mnie to spotka...
Czy któraś z was tak miała w poprzednich ciążach?
Jeju kochana jestem z Tobą i przesyłam moc pozytywnej energii. Ważne że dzidziuś ok ♥️Kapa lubi tę wiadomość
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
24.07 prog. 20,23 ng/ml
02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
06.08.2025 1202 mIU/ml
13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml