🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
ja się dzisiaj dorobiłam nowej karty ciąży u nowego lekarza 😅 fasolka dalej rośnie, serduszko pięknie bije ale pojawiło się małe odwarstwienie kosmówki (podobno na ten moment nieistotne klinicznie) czy któraś z Was miała coś takiego?
Dostałam też receptę na bonjeste jakby mdłości mnie dojechały.
Można mnie zapisać na kolejną wizytę 6 października i prenatalne 14 październikaDudka1997, Mysterka, jordan72, siesiepy, Yoanne, Dorkaa87, Monixma, Laura lubią tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅ANA3
✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
✅APS
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm i ❤️, 9+1 CRL 2,65 cm❤️
dawaj fasolko 🤞
-
To gratulacje! 🥳 mam nadzieję, że będzie dobrze, a skoro lekarz mówi że nieistotne, to na bank tak jest!
Ja mam też Bonjeste i myślę, czy brać, bo jest za duża żeby połknąć w całości 😝 czy ktoś to może brał i gryzł? Co się może stac? Gorzej zadziała? -
Jestem po wizycie, mamy 2,2cm małego bobka z rączkami i nóżkami 🙂
Następna wizyta 7 października.
Wygląda na to, że na razie wszystko ok i tego się trzymam!jordan72, Idawoll, Kitana, siesiepy, Kobea, mon08kow, Mysterka, Dudka1997, Pomarańczowa, sallvie, Dorkaa87, Uda się, Malowybitna, Laura , eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Powiedziałam dziś oficjalnie w pracy moim współpracownikom, choć jak byłam na zwolnieniu to się szef wygadał. Jest mi niesamowicie przykro, bo reakcja była taka jakbym im krzywdę wyrządziła największą 🙄 tym bardziej nie mam ochoty tam wracać, kurcze taki egoizm, co teraz z nimi i do tego że postawiłam w ich nieprzyjemnej sytuacji.... Do tego się dowiedziałam też czegoś co jedna osoba nagadała szefowi i już w ogóle nie mam ochoty pracować. Z kolei drugi dzial powiązany z moim reakcja super, taka normalna z gratulacjami. Jeszcze ostatni czas na zwolnieniu był taki ciężki i dostawałam informacje, że oni nie wiedzą co się dzieje, co z nimi będzie. Ja się już dziś wkurzyłam i powiedziałam, że nie miałam obowiązku informowania ich o ciąży, bo też padło, że mogłam im wcześniej powiedzieć o swoim stanie. Eh...
Mi trochę mdłości zelżyły wracają jak jestem głodna, a głodna się robię co chwilę 😅ale senność mnie w ciągu dnia łapie, akurat wtedy jak w pracy jestem.
O jaaaa ale reakcja! Współczuję bardzo i przytulam! Niestety są różni ludzie na świecie, walic ich - ważne że masz Dzidziulke i to szczęście dla Ciebie, a inni niech spieprzają 🫶🫶 -
Dzień dobry wieczór. Oddałam się grze komputerowej więc na forum mnie jak na lekarstwo. A pozostały czas spędzam w pracy i z mężem. 🥰
Podziwiam za zakupy wyprawkowe. Ja się nie odważę jeszcze długo, a pierwsze co kupię to chyba będzie laktator na Black friday. 🙈Wózek planuję z drugiej ręki, konkretny model. Planujemy zmieniać auto więc fotelik i baza poczeka na sam finisz.
Byliśmy wczoraj na grzybach. Ja zawsze robiłam bardzo dużo kilometrów, dużo chodziłam, biegałam nawet. I co? I wczoraj na krótkiej trasie musiałam sobie zrobić dwa przystanki bo umierałam. 😵 Kosmos. A z psem na standardowej trasie jaka pokonywałam, odcina mnie w połowie.Lianaa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
9.09 2,86cm i 178💓
Dominująca jędza 🥰 -
OvuFriendDrogie Użytkowniczki,
Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.
Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.
Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.
Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.
Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙
Zespół OvuFriend -
siesiepy wrote:Dzień dobry wieczór. Oddałam się grze komputerowej więc na forum mnie jak na lekarstwo. A pozostały czas spędzam w pracy i z mężem. 🥰
Podziwiam za zakupy wyprawkowe. Ja się nie odważę jeszcze długo, a pierwsze co kupię to chyba będzie laktator na Black friday. 🙈Wózek planuję z drugiej ręki, konkretny model. Planujemy zmieniać auto więc fotelik i baza poczeka na sam finisz.
Byliśmy wczoraj na grzybach. Ja zawsze robiłam bardzo dużo kilometrów, dużo chodziłam, biegałam nawet. I co? I wczoraj na krótkiej trasie musiałam sobie zrobić dwa przystanki bo umierałam. 😵 Kosmos. A z psem na standardowej trasie jaka pokonywałam, odcina mnie w połowie.siesiepy lubi tę wiadomość
-
Ja w grzyby nie umiem, ale chodzić po lesie uwielbiam. W weekend „przymusowo” spędziłam 2 godziny na leśnym parkingu, bo w drodze na plażę młoda zasnęła w aucie. Zjechałam więc do lasu, żeby był cień. Młoda smacznie spała, a ja się wyciszyłam w leśnym otoczeniu 😌
Dziś kolejne wizyty! Trzymam kciuki! 🍀
A, czy ja się wczoraj chwaliłam, że już nie wymiotowałam długo? Nooooo, to już nieaktualne 🤷♀️siesiepy lubi tę wiadomość
2023
07. (39+3) Ninka! 💖✨
2024
12. cb 💔 poronienie samoistnie
2025
28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
03.10. (12+6)🩺
__
-
Uwielbiam zbierać grzyby choć nie w każdej postaci lubię jeść😁
Trzymam kciuki za wizyty i polepszające się samopoczucie. Ja też wczoraj miałam dzień bez mdłości więc liczę że będzie tylko lepiej.siesiepy lubi tę wiadomość
-
Ja jutro w końcu wizyta i będziemy zakładać kartę ciąży, wczoraj zrobiłam badania, mam idealne, ale za to od godziny 14 do 18 leżałam w łóżku praktycznie bo tak mnie mdłości męczyły, dlatego zaraz idę ogarniać w domu póki jest dobrze, bo nie wiem co dzień przyniesie potem 😂
Lianaa lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Dzień dobry wieczór. Oddałam się grze komputerowej więc na forum mnie jak na lekarstwo. A pozostały czas spędzam w pracy i z mężem. 🥰
Byliśmy wczoraj na grzybach. Ja zawsze robiłam bardzo dużo kilometrów, dużo chodziłam, biegałam nawet. I co? I wczoraj na krótkiej trasie musiałam sobie zrobić dwa przystanki bo umierałam. 😵 Kosmos. A z psem na standardowej trasie jaka pokonywałam, odcina mnie w połowie.
Ooo a w co Grasz? Mi się marzy taki dzień z grami, uwielbiam strategie ale odkąd są dzieciaki niestety ciężko czas na takie coś wygospodarować.
siesiepy lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Laura wrote:Ooo a w co Grasz? Mi się marzy taki dzień z grami, uwielbiam strategie ale odkąd są dzieciaki niestety ciężko czas na takie coś wygospodarować.
Mam to samo. W 1 ciąży grałam w simsy, a teraz mogę sobie pomarzyć 😅 moja dwulatka jest ze mną w domu, nie ma drzemki już od miesięcy, a jak zaśnie wieczorem to ja nie mam siły się wykompac.
Też uwielbiam chodzić na grzyby, chociaż w naszych terenach nie ma jeszcze za wiele. W 2022 ciąży był wysyp grzybów u nas to chodziłam pamiętam nawet 2x dziennie na spacer, przydałoby się teraz też troszkę ruszyć, ale siły totalnie braksiesiepy lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
Grzyby o jaaa 🥰 uwielbiam chodzić, ale mój mąż nie jest entuzjastą i nie mam z kimś, ale za dzieciaka u babci niemalże codziennie chodziliśmy 😍
Też uwielbiam grać i liczę na to, że jak już wyląduje na l4 to troszkę pogram w Simsy 🤣 też jak Pomarańczowa w ciazy ze starszą grałam. Mam mega sentyment do tej gry 🥹Limone, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Ja się meludję ze szpitala - trafiłam z silnym krwawieniem i w sumie nadal leci ze mnie ciurkiem żywą krwią. Ja się w 6 tc. przejmowałam jakimiś lekko pobrudzonymi majtkami z zaschnietą krwią a to co się teraz dzieje to dopiero to jest hardcore... Majtki całe we krwi, spodnie w krwi, na ziemi krew.
Ciąża żywa, przyczyn krwawienia na razie nie widać. Na oddziale mnie zostawili. Nie spodziewałam się, że mnie to spotka...
Czy któraś z was tak miała w poprzednich ciążach? -
Kapa wrote:Ja się meludję ze szpitala - trafiłam z silnym krwawieniem i w sumie nadal leci ze mnie ciurkiem żywą krwią. Ja się w 6 tc. przejmowałam jakimiś lekko pobrudzonymi majtkami z zaschnietą krwią a to co się teraz dzieje to dopiero to jest hardcore... Majtki całe we krwi, spodnie w krwi, na ziemi krew.
Ciąża żywa, przyczyn krwawienia na razie nie widać. Na oddziale mnie zostawili. Nie spodziewałam się, że mnie to spotka...
Czy któraś z was tak miała w poprzednich ciążach?
Współczuję i mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! 🫶Kapa lubi tę wiadomość
-
Kapa wrote:Ja się meludję ze szpitala - trafiłam z silnym krwawieniem i w sumie nadal leci ze mnie ciurkiem żywą krwią. Ja się w 6 tc. przejmowałam jakimiś lekko pobrudzonymi majtkami z zaschnietą krwią a to co się teraz dzieje to dopiero to jest hardcore... Majtki całe we krwi, spodnie w krwi, na ziemi krew.
Ojejuwspółczuję, trzymaj się 💛 dużo siły dla Ciebie I maluszka ❤️
Kapa lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
Moja ciąża jest też prawdopodobnie tydzień młodsza niż pokazuje suwaczek więc te przygody były na wcześniejszym etapie niż u Ciebie był to 8 o 10 tydzień.
Wiem jakie to są nerwy, wysyłam dobrą energię. Najważniejsze że maluch żyje ❤️❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 11:46
Kapa lubi tę wiadomość
-
O kurcze..wspolczuje tego stresu:(
Ja w pierwszej ciąży z córką miałam krwawienia ale nie tak hardcorowe więc niestety nie wiem czym takie coś może być spowodowane , najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy.Kapa lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Stan 3 - ❄️
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
✔ AHM 4.0 -
krolik wrote:Grzyby o jaaa 🥰 uwielbiam chodzić, ale mój mąż nie jest entuzjastą i nie mam z kimś, ale za dzieciaka u babci niemalże codziennie chodziliśmy 😍
Też uwielbiam grać i liczę na to, że jak już wyląduje na l4 to troszkę pogram w Simsy 🤣 też jak Pomarańczowa w ciazy ze starszą grałam. Mam mega sentyment do tej gry 🥹
Heh..o tak simsy to klasyk 😆 bym sobie wybudowała duża chatę i zrobiła 10 dzieci 😁 ale boje się że jak bym się wkręciła to bym o tych dzieciach naprawde zapomniala 😆
Ja strasznie tez lubię Age of Empires ale to już jest taka bardziej strategia i chyba bardziej faceci lubią w to grać ale jak nie bylo dzieciaków to sporo się w to grało.Starania od 05.2019
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Stan 3 - ❄️
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
✔ AHM 4.0 -
O matko, trzymaj się! Najważniejsze, że z maluchem ok. Oby jak najszybciej minęło 🥺Kapa lubi tę wiadomość