🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka,
Dzieci bardzo naśladują rodziców🙂 jeżeli prowadzi się aktywny tryb życia to też się do tego zapalają. U nas nie przeszkadza pogoda rower i spacery muszą być nawet jak leje bo nie wysiedzi w domu.
Bardzo polecam wam dostawke lionello luna, to był mój pierwszy zakup pamiętam na Black friday za jakieś bardzo małe pieniądze chyba ok 250zl a sprawdziła się świetnie 🙂
A przewijak z wanienka chicoo cuddle and bubble nadal używam 😀
Tosik712, Lianaa lubią tę wiadomość
-
Myślałam o tej dostawcę lionello. Bardzo lubię te firmę
Lianaa lubi tę wiadomość
-
Ja myślałam o dostawce Maxi Cosi lora air classic beige , nie wiem czy ktoś miał ? Ale fajnie jest regulowane myślę że się da do każdego łóżka dopasować
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Hej
Powiem wam że mam ostatnio dołek … przypadkiem poczytałam o poronieniu zatrzymanym i cała radość z ciąży odeszła.
Nie umiem tym detektorem trafić w tętno i skacze mi od 150 na 120 ale zaraz się urywa.
Brzuch jeden dzień dużo a w drugi dzień mały
Chyba się nakręcam ale jakiś smutek mi zagościł w duszy
Tak marzę o tym dziecku i chyba mnie to teraz przerasta.👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
29.10.2025 wizyta
19.11.2025 połówkowe

-
Uda się wrote:Hej
Powiem wam że mam ostatnio dołek … przypadkiem poczytałam o poronieniu zatrzymanym i cała radość z ciąży odeszła.
Nie umiem tym detektorem trafić w tętno i skacze mi od 150 na 120 ale zaraz się urywa.
Tak marzę o tym dziecku i chyba mnie to teraz przerasta.
Najgorsze co można robić, to się martwić! Ja miałam poronienie zatrzymane - ale to było w 6 tc! Też o tym myślałam oczywiście, ale stwierdziłam że jak nie zmienię nastawienia, to będzie tylko gorzej. Trzymam kciuki, żeby i Tobie się udało. Pierwszy krok to nie czytać złych informacji…. Po pierwszym trymestrze ryzyko utraty ciąży spada, nie ma co sobie dokładać zmartwień. Mi pomaga wyobrażanie sobie przyszłości z dzieckiem i kupowanie ubranek
z całych sił próbuje znaleźć dobre rzeczy i automatycznie się wtedy zmienia nastawienie 💖💖 ciąża to i tak dość trudna przygoda - daj sobie odetchnąć i cieszyć się, że będziesz mamą
poza tym jaki masz nick? UDA SIĘ 😍
Uda się, Kitana, Hermiona5, HimalayanDream, Tosik712, Idawoll lubią tę wiadomość
-
A też polecam przejść się do psychologa, pomoże nazwać lęki. Ja terapię skończyłam i bardzo mi pomogła też na początku tej ciąży, bo zostawiłam sobie parę spotkań. Szkoda życia na martwienie, kiedy w Tobie rośnie ludzik 😍 🤰
Uda się, Pawix20, siesiepy, Lianaa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za tipy wyprawkowe, dawajcie dalej
mnie się podoba łóżeczko stokke, które rośnie razem z dzieckiem, ale jakoś intuicyjnie wydaje mi się, że bardziej praktyczna byłaby dostawka?
My planujemy kupić komodę i na niej położyć przewijak. Składana wanienka też jest na liście. I w sumie tyle z zakupów.
-
Chodzę na terapię od 4 lat i jest ogólnie okej ale teraz taki dołek mnie dopadłjordan72 wrote:A też polecam przejść się do psychologa, pomoże nazwać lęki. Ja terapię skończyłam i bardzo mi pomogła też na początku tej ciąży, bo zostawiłam sobie parę spotkań. Szkoda życia na martwienie, kiedy w Tobie rośnie ludzik 😍 🤰
👩🏻40
👱🏻♂️43
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
19.08.2025 mamy ❤️
29.10.2025 wizyta
19.11.2025 połówkowe

-
jordan72 wrote:Najgorsze co można robić, to się martwić! Ja miałam poronienie zatrzymane - ale to było w 6 tc! Też o tym myślałam oczywiście, ale stwierdziłam że jak nie zmienię nastawienia, to będzie tylko gorzej. Trzymam kciuki, żeby i Tobie się udało. Pierwszy krok to nie czytać złych informacji…. Po pierwszym trymestrze ryzyko utraty ciąży spada, nie ma co sobie dokładać zmartwień. Mi pomaga wyobrażanie sobie przyszłości z dzieckiem i kupowanie ubranek
z całych sił próbuje znaleźć dobre rzeczy i automatycznie się wtedy zmienia nastawienie 💖💖 ciąża to i tak dość trudna przygoda - daj sobie odetchnąć i cieszyć się, że będziesz mamą
poza tym jaki masz nick? UDA SIĘ 😍
Dziękuję Ci za te słowa ♥️♥️ będę wracać do twojej odpowiedzi bo masz pełną rację
czasem poprostu emocje nie chcą nadążać za rozumem 🫣
👩🏻40
👱🏻♂️43
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
19.08.2025 mamy ❤️
29.10.2025 wizyta
19.11.2025 połówkowe

-
Bo ciężko jest na dłużej złapać tętno ale jak słyszysz takie szybkie bicie to to jest to co ma być 🙂 zobacz sobie filmiki na YouTube.
Uda się lubi tę wiadomość
-
Ola 🦋 wrote:Spoczko, czytałam o tym
ale jednak byłoby mi trudno funkcjonować przy tak popsutej ostrości. Zmieniłam soczewkę o 0,25 póki co i już nie muszę się mrużyć jak coś oglądam.
A to zgodnie z Twoją wiedzą co się robi w takiej sytuacji? I czy zmiana tych soczewek na mocniejsze może w jakiś sposób zaszkodzić?
Zmiana o 0,25dptr brzmi rozsądniej. „Ćwiartka” więcej nie zaszkodzi, jeśli faktycznie teraz trudno jest Ci funkcjonować w obecnej korekcji. Przebadaj się tak 2-3 miesiące po porodzie, kiedy już wzrok się unormuje ☺️ -
Uda się, Ty zawsze tutaj byłaś naszym motorkiem napędowym! Tak jak Jordan pisze - ryzyko poronienia po pierwszym trymestrze jest baaaardzo niskie.
Głowa do góry! Wierzymy w nasze maluszki - wszystkie urodzą się zdrowe i w terminach!
Co do brzucha to też mam jednego dnia mniejszy, innego większy. Tutaj no niestety mają też jelita dużo do powiedzenia 🤪 Pisałaś ostatnio o bólach, ciągnięciach. Dzisiaj czułam różne kłucia w macicy, ale nie skupiałam się na tym bólu. Oderwałam od tego swoje myśli, bo wiem że gdybym skupiła na tym bólu całą swoją uwagę to byłoby jeszcze gorzej.
-
jordan72 wrote:Dzięki dziewczyny za tipy wyprawkowe, dawajcie dalej
mnie się podoba łóżeczko stokke, które rośnie razem z dzieckiem, ale jakoś intuicyjnie wydaje mi się, że bardziej praktyczna byłaby dostawka?
My planujemy kupić komodę i na niej położyć przewijak. Składana wanienka też jest na liście. I w sumie tyle z zakupów.
Nie wiem czy macie już gondolę, ale w razie gdybyście mieli ten zakup przed sobą to świetne są gondole z odpinanym materiałem z przodu, tak że zostaje sama siateczka i gdy bobas ma już te powiedzmy 3 miesiące i dużo czasu spędza na brzuchu to wtedy może jeździć w wózku na brzuszku i wszystko oglądać dookoła. To było coś czego żałowaliśmy, że nie mamy w naszym wózku i podkładałam młodej kocyk pod materacyk żeby leżała troszkę wyżej i żeby jej oczy wystawały znad wózka 😅 -
Kobea wrote:Hejka,
Dzieci bardzo naśladują rodziców🙂 jeżeli prowadzi się aktywny tryb życia to też się do tego zapalają. U nas nie przeszkadza pogoda rower i spacery muszą być nawet jak leje bo nie wysiedzi w domu.
Bardzo polecam wam dostawke lionello luna, to był mój pierwszy zakup pamiętam na Black friday za jakieś bardzo małe pieniądze chyba ok 250zl a sprawdziła się świetnie 🙂
A przewijak z wanienka chicoo cuddle and bubble nadal używam 😀
Fajna ta dostawka! A jak kółeczka Ci się sprawdzały? Bo z tego co widzę w opiniach to są czasem uwagi do kółek i do opuszczanego boku dostawki, że nie da się maksymalnie tego boku opuścić. -
Nie martw się mam czasem to samo , ja wyszukuje tętno ale średnio 130-140 i zastanawiam się czy to nie za mało , ostatnio praktycznie z dwóch stron na dole wyszukałam co też jest dziwne 🫣mam wrażenie że maluch się tak rusza .. z brzuchem mam to samo , zwłaszcza rano jak wstaje to mały i się zastanawiam czy wszystko dobrze … wieczorem jest większy ale chyba ten strach zostanie na dłużejUda się wrote:Hej
także rozumiem Cię doskonale
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Hermiona5 wrote:Nie wiem czy macie już gondolę, ale w razie gdybyście mieli ten zakup przed sobą to świetne są gondole z odpinanym materiałem z przodu, tak że zostaje sama siateczka i gdy bobas ma już te powiedzmy 3 miesiące i dużo czasu spędza na brzuchu to wtedy może jeździć w wózku na brzuszku i wszystko oglądać dookoła. To było coś czego żałowaliśmy, że nie mamy w naszym wózku i podkładałam młodej kocyk pod materacyk żeby leżała troszkę wyżej i żeby jej oczy wystawały znad wózka 😅
Już oglądałam takie wózki…. Póki co na topie u mnie jest Venicci Upline, z tego co widzę dobrze sprawdza się u wysokich osób, ma też właśnie odpinany materiał na gondoli, sama gondola jest dłuższa, ponoć nieźle sprawdza się na ścieżkach terenowych… a wy już macie jakieś wózki na oku?
Tosik712 lubi tę wiadomość
-
Heh choroba mi nie odpuszcza. Leżę z zatkanym nosem 🤦
Co do wyprawki, to ubranka obiecała mi już bratowa po synku. Zastanawiam się właśnie nad dostawką zamiast tradycyjnego łóżeczka, wanienka jakaś składana i wózek. Co do wózków to chyba Cybex balios , chociaż ostatnio wpadł mi w oko Carello Ultimo 2w1 i Bebetto Flavio Pro. Ogólnie chyba za duży wybór tego jest 😅 ale z pewnością kupię coś używanego. -
Ja na pewno będę chciała odstawkę drewniana, ale taka ileś tam w jednym, żeby można było w razie czego zrobić z tego łóżeczko i oddelegować dziecko do pokoju. Niee wiem ile realnie będę chciała żeby dziecko z nami spało w sypialni, co będzie wygodniejsze dla nas jako rodziców. Będę szukać też pewnie jakiejś niani ale to na spokojnie. Siostry mi się na tym wychowały i wspominam bardzo dobrze. 😁jordan72 wrote:Dzięki dziewczyny za tipy wyprawkowe, dawajcie dalej
Do pokoju wejdzie jeszcze komoda, chyba ta z Ikei, na to przewijak. Fotel z podnóżkiem to dla mnie must have. Wózek weźmiemy używany, mam na oku terenowy X-lander xmove ale ustaliliśmy z mężem, że najpierw sobie potestujemy wózki w jakimś sklepie. Fotelik do auta też pewnie weźmiemy używany, docelowo wymienimy auto ale pewnie przed narodzinami się nie uda, więc mam świadomość tego że temat bazy i fotelika jest tymczasowy. Na razie na pewno mam wybrany laktator i czekam na Black friday. 😆 I wiem, że butelkę jak coś to bym chciała Philips Avent.
A tak to z takich większych rzeczy... Chyba tyle na razie wymyśliłam. Widziałam że są jakieś bujaki, kosze Mojżesza i inne cuda, jeszcze nie weryfikowałam czy w ogóle cokolwiek z tego potrzebuje lub bym chciała.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu: accofil, neoparin, acard, encorton, luteina → został neoparin 0,6

-
Nie czytaj o takich rzeczach. Po co ci rozważanie tak dramatycznego scenariusza ciąży? Tętno łapałaś, a więc było, co z tego że na chwilę. Wielkość brzucha zależy od jelit, zawartości w nich, wzdęć. Jeśli jest treść jelitowa lub wzdęcia, to macica jest wypychana trochę do przodu. Plus czujemy się pełniejsze. Jeśli nie, to pamiętaj, że to logiczne, że brzuszek jest mniejszy. Ja teraz przez weekend miałam bebzon taki od wzdęć, puchnięcia itd., że w za dużych spodniach ciążowych było mi super wygodnie... Kilogramy też na plusie 3 dodatkowe od ostatniego pomiaru. Właśnie zaczęłam tą wodę zrzucać, wzdęcie minęło i brzuszek od razu mniejszy, a ja czuję tylko ulgę i wdzięczność. 😅😁Uda się wrote:Hej
Terapia o której wspominała Jordan to dobra droga, pomoże ci uporać się z lękami i pozwoli cieszyć się ciążą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 00:01
Lianaa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu: accofil, neoparin, acard, encorton, luteina → został neoparin 0,6

-
Tosik712 wrote:Heh choroba mi nie odpuszcza. Leżę z zatkanym nosem 🤦
Co do wyprawki, to ubranka obiecała mi już bratowa po synku. Zastanawiam się właśnie nad dostawką zamiast tradycyjnego łóżeczka, wanienka jakaś składana i wózek. Co do wózków to chyba Cybex balios , chociaż ostatnio wpadł mi w oko Carello Ultimo 2w1 i Bebetto Flavio Pro. Ogólnie chyba za duży wybór tego jest 😅 ale z pewnością kupię coś używanego.
Ja sobie robiłam ranking wózków pod względem łatwości rozkładania i lekkości i Cybex Balios wygrał. Ja właśnie wybieram ten model. Nie patrzyłam na marki, pod kątem „to jest modne, to bierę” ale faktycznie w tym zestawieniu mi wyszedł całkiem ok ☺️ mieszkam na 3 piętrze, więc u mnie to podstawa…
Co do fotelika, boję się kupić używany, bo te wszystkie atesty bezpieczeństwa itd. ciągle się się uaktualniają i normy również. Więc wybierzemy pewnie jakoś po zakupie wózka. Na pewno nie w pakiecie wraz z wózkiem, bo te są o kant tyłka.
Uda się - kurczę, twoje obawy i leki przypominają mi siebie sprzed miesiąca. Ja się bałam o wszystko, doprowadziło mnie to do małego załamania, paskudnych myśli i braku radości z syna, ciąży. Teraz już jest ok ale to był okropny czas. Jeżeli sobie nie radzisz, terapia podniesie cię na nogi ❤️ ciężko zauważyć, że te wszystkie scenariusze są tylko w naszej głowie..
ps: może dlatego nie mam żadnego detektora tętna, bo znając moją psychikę, dostałabym do głowy totalnie 😶Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 06:53
Tosik712 lubi tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy)