🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Świeżynka97 wrote:Od kilku dni okropnie drętwieją mi dłonie,ciężko utrzymać nawet szklankę, zapomniałam dzisiaj wspomnieć o tym lekarzowi,ale poczytałam,że w ciąży to się zdarza i kupiłam magnez z nadzieję, że pomoże
Oj znam aż za dobrze z poprzedniej ciąży 🥴 Zaczęło się od drętwienia jednej dłoni w nocy, a po kilku tygodniach obydwie dłonie miałan zdrętwiałe na maxa non stop, praktycznie brak czucia w opuszkach połowy palców, w nocy, rano i przy pewnych ruchach wkurzający ból w nadgarstkach... Latałam przez 4 ostatnie miesiące ciąży do fizjo na różne różniste zabiegi i masaże i dupa 🤦♀️ Serio wymęczyło mnie to o wiele bardziej, niż poranne mdłości 🫣 Ale przeszło samo w trakcie połogu. Mam cichą nadzieję, że nie będę mieć powtórki z rozrywki. Na razie (żeby nie zapeszyć!) Mam jedynie leciutkie drętwienie, kiedy leżę w mniej wygodnej pozycji, albo dłużej schylam głowę. Liczę, że ćwiczenia pomogą.
Swoją drogą, Wy tu o wyprawce, a ja na razie zapełniłam grudniowy kalendarz zakupami, gotowaniem i pieczeniem świątecznym, pakowaniem prezentów itd 😅 Mam na końcówkę roku jeszcze tylko 1 ambitny plan, żeby wystawić na Vinted za małe ciuchy najstarszej, które zawalają mi kawał sypialni, no i zorganizować przestrzeń dla Natalki. Wić gniazdko, kupować wyprawkę, segregować ciuszki, prać itd itd zaczynam dopiero od stycznia, bo dopiero wtedy znajdę czas.
Lianaa lubi tę wiadomość
-
lady_89 wrote:Krolik to faktycznie loteria i człowiek nie wie na co się przyszykować. Z resztą z wieloma rzeczami tak jest przy dziecku, ja w większości będę testować co się sprawdzi a co nie jak to przy pierworodnym bywa.
Zdecydowanie, pierwsze dziecko to też taki królik doświadczalny niestety 😅 -
Miałam taki pożyczony rożek przy synu, bo wtedy na listach wyprawkowych do szpitala był rożek. Zupełnie z niego nie korzystałam , był dla mnie taki nie poręczny, wolałam otulić w kocyk albo pieluszkę bambusowa. Syn spał bardzo długo w spiworku, jeszcze jak miał z 1,5 roku. Przy córce mi się śpiworek nie sprawdził, zupełnie nie chciała w nim spać , kopała nogami i się denerwowała. Po kilku próbach spania w spiworku wystawiłam go na vinted i sprzedałam. Spala bez przykrycia albo była przykryta kocykiem bambusowym. Teraz ma 15 mc i ma kołderkę. Każde dziecko inne i co innego mu pasuje.lady_89 wrote:Dziewczyny a kupujecie rożek? Mam taką rozkminę bo raczej do spania kupię śpiworek zapinany i rożek wydaje mi się zbędny czy może macie inne doświadczenia?
lady_89 lubi tę wiadomość
-
Kitana ja mam podobnie, aktualnie jestem w trakcie porządkowania domu z gratów 😆 ale ile udało mi się zrobić i w szoku jestem ile worow na śmietnik idzie. Jak uporam się z odgruzowaniem mieszkania, malowaniem i przemeblowaniem u dziewczyn w pokoju, świętami to po nowym roku zajmę się już najmłodszą 😁
-
Mnie od środy poskładało, męża też , dopadła nas jakaś jelitówka, nawet nie wiem czy córka ze żłobka przyniosła , czy syn z przedszkola bo o oni mieli minimalne objawy, trochę mniejszy apetyt, parę kup i po krzyku. Za to mi było tak nie dobrze i tak słabo, że nawet na leżąco było mi źle.
Ja na krzywą pójdę w przyszłym roku już. Bo u mnie dopiero 19 tc.
Jutro z synem piekę pierniczki i dekoruję, bo za tydzień Mikołajki a zawsze zostawiamy dla Mikołaja pierniczki i mleczko.
Zacznę też jutro dekorować mieszkanie na święta bo uwielbiam dekoracje bożonarodzeniowe. To jedyny taki czas kiedy dekoruję mieszkanie. Nie wiem co z choinką w tym roku, bo córka ma 15 mc i pewnie będzie zdejmować dekoracje z choinki i rzucać. Chyba kupimy małą i postawimy na stole albo komodzie. -
E luzik, tu kilka osób było zainteresowanych tym cybexem jak widziałam, więc mogą od razu zgarnąć fajne łóżeczko. 😁 Promka dobra, z takimi możesz wpadać.ellevv wrote:Mi tam brakuje skrzydełek do zestawu 🤣🤣
Ja was tak przepraszam że wbiłam na wątek 🙈
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Wiesz co, ja wychodzę z założenia że jeśli nie wiem jak będzie, to celuję w wygodną opcje i laktator muszlowy. Nie chodzi mi o to żeby siedzieć z ręcznym i nic nie robić, tylko odciągać. Czy się sprawdzi - nie wiem. Wiem, że łatwiej będzie mi potem kupić ewentualnie ręczny, jeśli wybrany muszlowy się nie sprawdzi, bo są nawet stacji stanie w Rossman te polecane neno.Lianaa wrote:Właśnie to planuje też zamontować 🥹 nianię i kamerkę w pokoju. Dostęp przez telefon to mega wygoda.
Co do laktatorów mam trochę rozkminę, bo jest rozstrzał opinii - część osób jest zdania, że pierwszy lepiej kupić klasyczny, który jest łatwiejszy w obsłudze i sprawdzić czy w ogóle to nam siedzi a potem przerzucić się na ten na dwie piersi elektryczny. Ale kurczę, nie widzi mi się kupowanie dwóch laktatorów tylko do prób 😵💫 szczególnie, że te muszlowe można kupić w niezłej cenie już i jakoś musi to zadziałać chyba…
Lianaa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
30.07 ⏸️

-
O nieee, dorka! 😬walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
30.07 ⏸️

-
siesiepy wrote:E luzik, tu kilka osób było zainteresowanych tym cybexem jak widziałam, więc mogą od razu zgarnąć fajne łóżeczko. 😁 Promka dobra, z takimi możesz wpadać.
Dlatego też pomyślałam o innych wątkach bo właśnie widziałam jak sama szukałam że Prime, Bugaboo, Roan i inny podobne są w top wybieranych 🙈
A ja lubię sie dzielić promkami 🤣PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024
🔹️11.11.2025 - 1979 gram, 32t+3d
🔹️09.10.2025 - 1166 gram, 27t+5d
🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
🔹️06.08.2025 - dziewczynka 🙈🩷
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️