SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Angellka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 wrote:
    Zgadzam się, że te metody na samodzielne zasypianie w łóżeczku są często dosyć drastyczne (choć nie chcę uogólniać i na pewno nie wszystkie takie są!).
    Też się zastanawiam jak to będzie z usypianiem, nie chcę żeby starsza czuła się odtrącona. Aktualnie usypiamy ją z mężem na zmianę.
    Myślę, że pierwsze trzy miesiące na pewno będą trudne i będę się starać usypiać młodszą o wcześniejszej porze, żeby co któryś dzień (jeśli się uda) móc położyć się też ze starszą. Fajne są te nasze rytuały przed snem - zawsze czytamy dwie bajki, a później leżymy i gadamy o różnych rzeczach. Czasem są to wydarzenia dnia dzisiejszego, a czasem wykopane skądś wspomnienie, bo akurat coś się córce przypomniało :D
    To co jeszcze mam w planach zrobić to nauczyć młodszą pić z butelki, żeby w razie czego mógł ją uśpić także mąż lulając na rękach na przykład. Jest takie konto na insta o śnie dzieci „cienwiatrupl” i ta dziewczyna zrobiła tak, że wprowadziła butelkę na każde wieczorne karmienie, żeby dziecko nie kojarzyło snu nocnego z ciumkaniem cyca 😁
    Bardzo chciałabym żeby i u nas to się udało!
    Ja korzystałam z konsultacji odnośnie snu i usypiania. U nas nawet nie to że była potrzeba zasypiania samemu a tego że budził się co chwila dosłownie co 40 min I kolejne usypianie trwalo tyle samo. Ja chodzilam jak zombi 🥱 mam lekki sen i w nocy prawie wogole nie spalam. Nam pomogło, doszlismy nawet do etapu że sam zasypiał po odłożenia do łóżeczka, choć prawie zawsze mu towarzyszyliśmy. Tu zgadzam sie z Kobea, nic drastycznego się nie działo, a wręcz uważam że maluch łatwo łapał zmiany a ja się bardziej balam, nie bylo żadnego wyplakiwania dziecka.
    Tez polecam cienwiatru towarzyszy mi od pierwszej ciazy 🙈 i Monikę Huntjens z książką Dobry Sen Maluszka.
    Ja butelke napewno będę od początku wprowadzac. Boję się jeszcze KP, poprzednie to była droga pełna mekki i łez. Karmiłam do roku, ale teraz nie dam się wpędzić w poczucie winy i jak nie będzie szło to odpuszczę.

Nadzia123 polecam inhalacje albo że zwykłej soli fizj albo z 3% tez nie mialam kataru a mi clay czas coś głęboko siedziałam, po inhalacjach wkonu spłynęło. Inhalowalam się razem z mlodym. I sol morska psikana do nosa.

age.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    25.05.22 T39+6- Oskar 3960g

💔 11.2024

11.08.2025 -13dpo ⏸ beta 75
    13.10.2025 13+3 prenatalne CRL6,5cm
    22.11.2025 19+1 275g 🩷
    13.12.2025 22+1 połówkowe 471g
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na limango jest jeszcze przez chyba 5 dni promocja na maxi-cosi i jak tak patrzyłam, to ceny mają naprawdę fajne w porównaniu z resztą internetu. Nawet coś kupiłam. :)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Limone Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po krzywej glukozowej. Mam już wyniki, które wyszły dobrze- czat gpt twierdzi, że są książkowe. Co prawda- po wyjściu z laboratorium trochę odleciałam z powodu hipoglikemii ale to moja wina ponieważ nie zjadłam nic normalnego zaraz po pobraniu ostatniej próbówki. Postanowiłam zaczekać na męża i skoczyć na jakieś ciastko. Udało się opanować sytuację ponieważ osłabienie chwyciło mnie przed wejściem do kawiarni. Jak wróciliśmy do domu czułam się już dobrze i nawet zrobiłam 40 minut treningu. Plan na dziś- zebrać się na szkołę rodzenia, odwiedzić aptekę i teściów. Później zrobić ciasto z gruszkami na imprezę sylwestrową. Mąż z kolei planuje przygotować mini burgerki.
    Jutro wchodzę w 26 tc, wybieram się w piątek na jedno z ostatnich badań echo serca u dziecka. Pytanie- na kiedy umawiacie trzecie badanie prenatalne?
    Na wadze plus 5kg. Ciekawe na ilu się skończy finalnie. Boję się, że nagle waga wystrzeli z kosmosu.
    W sobotę lecimy też na kilka dni na Gran Canarię aby trochę odpocząć. Na ten cel przerwałam zwolnienie z końcem roku (ale byłam na nim krótko, chyba nawet nie miesiąc) i biorę dwa tygodnie urlopu. Liczę, że zezwolą mi skorzystać w połowie roku z wczasów pod gruszą za ten czas.
    Za chwilę gdy tylko rozpocznie się 7 miesiąc zabieramy się za kompletowanie wyprawki. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:44

Angellka lubi tę wiadomość

‹‹ 277 278 279 280 281
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ