SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • lady_89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Ale stacjonarnie ? Bo w necie nie widzę jakis super promocji 🫣
    Dziewczyny ile przytyłyście póki co ? Ja startowałam z 56 a teraz 63 i wydaje mi się że to dużo … chociaż lekarz był wczoraj zadowolony 🫣
    Wyświetliło mi się że na necie ale jeszcze raz patrzyłam jak to napisałaś i już tych promocji nie widzę więc nie wiem czy to jakaś fejkowa strona mi się nie otworzyła... Bo były podkłady, pampersy, podpaski i itp nawet 70% taniej.

Co do wagi to mam jakieś 6 kg na plusie, choć ostatnie 2 kg przybrałam przez ostatni miesiąc😐

starania od 2013 roku
    04.2021 💔poronienie samoistne

2025 pierwsze ivf
    26.05.25 punkcja
    29.07.25 pierwszy transfer
    09.08.25 beta 169
    12.08.25 beta 611
    21.08.25 pierwsze USG i💖
    08.09.25 CRL 1.95 cm
    15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
    07.10.25 Badania prenatalne
    07.11.25 202g dziewczynki
    01.12.25 Badania połówkowe

preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Ogolnie Wszystko dobrze. Pani Doktor twierdzi, że mały podobny do mnie 😄 to fajnie by było, bo córka to cały tata 😄
    Maly jest w tych 40 centylach. Głupia jestem, bo się martwię. Bo też trochę kości udowe krótsze. Wiem, że to tylko pomiary i różnie mogą być łapane, ale zaczynam się martwić. Coś czuję, że kolejny miesiąc będę schizowac troszkę na tym tle. Ja nie jestem za wysoka i moja rodzina też, więc może genetycznie po prostu jest mniejszy. Chociaż moja glowa już różne inne rzeczy podsuwa.

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    26.11 2025 połówkowe, 375 g chłopczyka 💙🐻

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Ale stacjonarnie ? Bo w necie nie widzę jakis super promocji 🫣
    Dziewczyny ile przytyłyście póki co ? Ja startowałam z 56 a teraz 63 i wydaje mi się że to dużo … chociaż lekarz był wczoraj zadowolony 🫣

U mnie 7kg na plusie zaraz pewnie będzie 8. Startowałam z 58. Nie przejmuje się tym, bo w każdej ciąży tyłam po 16kg i wracałam później pięknie do wagi przy kp. Jestem cały czas aktywna, ćwiczę, odżywiam się zdrowo, pozwalam sobie na jakieś słodkości, ale nie uważam żebym się objadała, wręcz przeciwnie, nie mam miejsca żeby dużo jeść. Czasem czuję się jak słoń, to już jednak kolejna ciąża i szybciej wszystko widać, też startowałam z wyższej wagi jak z dziewczynami, ale jak się ubiorę w coś innego niż domowe dresy to od razu lepiej się czuję 😁 także nie ma się co przejmować wagą teraz, każdy organizm inaczej reaguje na ciążę :) dla mnie ważne jest bardziej to co później, żeby zadbać też o siebie po porodzie, bo często kobiety po ciąży odpuszczają siebie na rzecz maluszka, jedzą byle jak z braku czasu, mało ruchu, a nasze dzieci potrzebują zdrowych, szczęśliwych mamusiek :)

Siesiepy próbowałaś szczotkowania na sucho? Bardzo pomocne przy zatrzymywaniu wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:39

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam odpisać, u mnie jakieś 7 kg na plusie. Ostatni miesiąc doszedł 1 kg mimo świąt 😅

Wstawiam Wam moje zdjęcie z sesji świątecznej z córką przerobione przez chat gpt. Szkoda, ze nie mam takich rzęs :D ale corka bardzo realna 😄
    Miałam już wstawić na święta. Niestety tak mi zeszło, więc wstawiam na Nowy Rok, życząc Wam wszystkiego co najlepsze 🥰🙂 oby ten rok był przepełniony miłością, pięknem macierzyństwa i spełnieniem wszystkich marzeń 🧡

Chat-GPT-Image-26-gru-2025-21-17-27.png

lady_89, Kitana lubią tę wiadomość

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    26.11 2025 połówkowe, 375 g chłopczyka 💙🐻

preg.png
‹‹ 278 279 280 281 282
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ