🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dawno nie pisałam, ale starałam się podczytywać
w sylwestra byliśmy u znajomych, była 7 dzieci i niesamowity harmider… poszłam spać po 2 i wczoraj czułam się gorzej niż na kacu :p
Przede mną po świętach ostatnie kilka dni pracy i od połowy stycznia idę na zwolnienie, chociaż teraz ma 2 tygodnie urlopu i już mogę się wczuwać jak to będzie 😄
W przerwie między świętami kupiliśmy wózek - Espiro Code. Bardzo mi się podoba i wydaje się bardzo wygodny. Nasz kot już w nim sobie robi drzemki, mam nadzieję że później będzie chciał się nim dzielić 😸
Ja jestem plus 8kg od początku, wydawało mi się że też głównie na brzuch poszło, ale jednak ostatnio zobaczyłam na zdjęciach że na twarzy trochę też widać :p
W poniedziałek idę na krzywą, po waszych historiach mam nadzieję że nie będzie tak źle i nie ma się czego bać
Wszystkiego dobrego dla wszystkich w nowym roku
będzie na pewno magiczny ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:35
-
Ja w poniedziałek mam dopiero przełożoną wizytę na której pewnie dostanę skierowanie na krzywą ale będąc w szpitalu badali mi raz cukier na czczo z palca i miałam 69. Czy wy idziecie na to badanie z kimś czy same nie miałam jeszcze ani razu tego badania i zastanawiam się jak mój organizm zareaguje.starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
Piłam cytrynową.Tęczowa22 wrote:Hej dziewczyny chciałam zapytać was czy piłyście glukozę zwykłą czy smakową? Mnie jutro czeka w alabie i tam przyjmuja tylko zwykłą, pamiętam ten smak i bardzo się boję czy dam radę wytrzymać
lady_89 Na pierwszą krzywą poszłam z mężem, a teraz byłam sama. I w sumie bardzo mi to odpowiadało, przeczytałam prawie 100 stron książki 😃
Hermiona5 piękny brzuszek 😍
My mieliśmy przez kilka dni gości - siostrę z mężem i synkiem (prawie 2 latka). Pomijając, że młody jeszcze na końcówce jelitówki 🫠🫠 to strasznie mnie ich pobyt wymęczył. My lubimy porządek, oni zostawiają rzeczy tam, gdzie stoją, jak mały miał drzemkę, to potrzebował ciszę absolutną, oczekiwali więc że Nina będzie cicho, a jednocześnie jak młody wstawał o 6, to od razu odpalali najgłośniejsze zabawki, podczas gdy Nina jeszcze spała 🫠🤡 to znaczy jeszcze by spala, bo niestety ten szaszor ją budził 🙆🏼♀️
Także no, cieszę się że już wracamy do naszej spokojnej rutyny. 😇
Dziś odwiedziliśmy jeszcze pediatrę, bo niestety mała od czasu gdy się odpieluchowala ma problemy z zaparciami, a co za tym idzie, dupka cała podrażniona i żadne domowe sposoby nie dawały rady.
Przy okazji zrobiłyśmy test wózka w warunkach zimowych, bo u nas śnieg na calego. 🥶
Czuję też ogromną potrzebę kompletowania wyprawki, zaczęłam powoli kupować różne rzeczy: kokon, poduszkę do karmienia czy rożek. Dorzuciłam też jakieś letnie ciuchy przy okazji zakupów dla córki. Także chyba wjeżdża etap wicia gniazda 😌
Zastanawiam się też, jaki otulacz kupić do fotelika. Czy w kwietniu jeszcze będzie potrzebny grubszy, czy już cienki, a w razie potrzeby wesprzeć się kocykiem… macie już coś na oku? Pasy mamy 5-punktoweWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:03
2023
07. (39+3) Ninka! 💖✨

2024
12. cb 💔 poronienie samoistne
2025
28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
28.11. (20+6) 434 g synusia 🩵
01.12. (21+2) Połówkowe - 453 g zdrowego Michasia 🐻
7-11.12. szpital
15.12. (23+2) kontrola, wszystko ok, 713 g
29.12. (25+2) 888 g 🩵
2026
02.02. (30+2) 🩺
04.02. (30+4) USG III trym 🩺
_
_ -
Idawoll wrote:Piłam cytrynową.
lady_89 Na pierwszą krzywą poszłam z mężem, a teraz byłam sama. I w sumie bardzo mi to odpowiadało, przeczytałam prawie 100 stron książki 😃
Hermiona5 piękny brzuszek 😍
My mieliśmy przez kilka dni gości - siostrę z mężem i synkiem (prawie 2 latka). Pomijając, że młody jeszcze na końcówce jelitówki 🫠🫠 to strasznie mnie ich pobyt wymęczył. My lubimy porządek, oni zostawiają rzeczy tam, gdzie stoją, jak mały miał drzemkę, to potrzebował ciszę absolutną, oczekiwali więc że Nina będzie cicho, a jednocześnie jak młody wstawał o 6, to od razu odpalali najgłośniejsze zabawki, podczas gdy Nina jeszcze spała 🫠🤡 to znaczy jeszcze by spala, bo niestety ten szaszor ją budził 🙆🏼♀️
Także no, cieszę się że już wracamy do naszej spokojnej rutyny. 😇
Dziś odwiedziliśmy jeszcze pediatrę, bo niestety mała od czasu gdy się odpieluchowala ma problemy z zaparciami, a co za tym idzie, dupka cała podrażniona i żadne domowe sposoby nie dawały rady.
Przy okazji zrobiłyśmy test wózka w warunkach zimowych, bo u nas śnieg na calego. 🥶
Czuję też ogromną potrzebę kompletowania wyprawki, zaczęłam powoli kupować różne rzeczy: kokon, poduszkę do karmienia czy rożek. Dorzuciłam też jakieś letnie ciuchy przy okazji zakupów dla córki. Także chyba wjeżdża etap wicia gniazda 😌
Zastanawiam się też, jaki otulacz kupić do fotelika. Czy w kwietniu jeszcze będzie potrzebny grubszy, czy już cienki, a w razie potrzeby wesprzeć się kocykiem… macie już coś na oku? Pasy mamy 5-punktowe
Ja dzisiaj też zaczęłam przeglądać rzeczy okołowyprawkowe i wpadłam w lekką panikę, że nie mam nic. Też zastanawiam się nad otulaczem, ale chyba ostatecznie zaopatrzę się w dwa, jeden grubszy np. Jukki bawełna/velvet i lżejszy muślinowy np. Infantilo. Już dodane do ulubionych
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH