SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • goska318 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno nie pisałam, ale starałam się podczytywać :) w sylwestra byliśmy u znajomych, była 7 dzieci i niesamowity harmider… poszłam spać po 2 i wczoraj czułam się gorzej niż na kacu :p
    Przede mną po świętach ostatnie kilka dni pracy i od połowy stycznia idę na zwolnienie, chociaż teraz ma 2 tygodnie urlopu i już mogę się wczuwać jak to będzie 😄

W przerwie między świętami kupiliśmy wózek - Espiro Code. Bardzo mi się podoba i wydaje się bardzo wygodny. Nasz kot już w nim sobie robi drzemki, mam nadzieję że później będzie chciał się nim dzielić 😸

Ja jestem plus 8kg od początku, wydawało mi się że też głównie na brzuch poszło, ale jednak ostatnio zobaczyłam na zdjęciach że na twarzy trochę też widać :p

W poniedziałek idę na krzywą, po waszych historiach mam nadzieję że nie będzie tak źle i nie ma się czego bać :)

Wszystkiego dobrego dla wszystkich w nowym roku :) będzie na pewno magiczny ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:35

06.2025 - I IVF - 3 ❄️
    07.2025 - FET - ❌️
    08.2025 - FET - 6dpt ⏸️ 10dpt -BHCG-200, 14dpt -BHCG-735
    26.08 (5+4) 🫧 ciążowy i żółtkowy
    05.09 (7+0) - CRL 0,89cm, ❤️
    09.10 (11+6) - FeliaTest, zdrowa 🩷
    13.10 (12+3) - USG prenatalne wszystko ok
    08.12 (20+3) - USG połówkowe 350g 🩷

preg.png
  • lady_89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek mam dopiero przełożoną wizytę na której pewnie dostanę skierowanie na krzywą ale będąc w szpitalu badali mi raz cukier na czczo z palca i miałam 69. Czy wy idziecie na to badanie z kimś czy same nie miałam jeszcze ani razu tego badania i zastanawiam się jak mój organizm zareaguje.

starania od 2013 roku
    04.2021 💔poronienie samoistne

2025 pierwsze ivf
    26.05.25 punkcja
    29.07.25 pierwszy transfer
    09.08.25 beta 169
    12.08.25 beta 611
    21.08.25 pierwsze USG i💖
    08.09.25 CRL 1.95 cm
    15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
    07.10.25 Badania prenatalne
    07.11.25 202g dziewczynki
    01.12.25 Badania połówkowe

preg.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa22 wrote:
    Hej dziewczyny chciałam zapytać was czy piłyście glukozę zwykłą czy smakową? Mnie jutro czeka w alabie i tam przyjmuja tylko zwykłą, pamiętam ten smak i bardzo się boję czy dam radę wytrzymać
    Piłam cytrynową.
    lady_89 Na pierwszą krzywą poszłam z mężem, a teraz byłam sama. I w sumie bardzo mi to odpowiadało, przeczytałam prawie 100 stron książki 😃

Hermiona5 piękny brzuszek 😍

My mieliśmy przez kilka dni gości - siostrę z mężem i synkiem (prawie 2 latka). Pomijając, że młody jeszcze na końcówce jelitówki 🫠🫠 to strasznie mnie ich pobyt wymęczył. My lubimy porządek, oni zostawiają rzeczy tam, gdzie stoją, jak mały miał drzemkę, to potrzebował ciszę absolutną, oczekiwali więc że Nina będzie cicho, a jednocześnie jak młody wstawał o 6, to od razu odpalali najgłośniejsze zabawki, podczas gdy Nina jeszcze spała 🫠🤡 to znaczy jeszcze by spala, bo niestety ten szaszor ją budził 🙆🏼‍♀️
    Także no, cieszę się że już wracamy do naszej spokojnej rutyny. 😇

Dziś odwiedziliśmy jeszcze pediatrę, bo niestety mała od czasu gdy się odpieluchowala ma problemy z zaparciami, a co za tym idzie, dupka cała podrażniona i żadne domowe sposoby nie dawały rady.
    Przy okazji zrobiłyśmy test wózka w warunkach zimowych, bo u nas śnieg na calego. 🥶

Czuję też ogromną potrzebę kompletowania wyprawki, zaczęłam powoli kupować różne rzeczy: kokon, poduszkę do karmienia czy rożek. Dorzuciłam też jakieś letnie ciuchy przy okazji zakupów dla córki. Także chyba wjeżdża etap wicia gniazda 😌

Zastanawiam się też, jaki otulacz kupić do fotelika. Czy w kwietniu jeszcze będzie potrzebny grubszy, czy już cienki, a w razie potrzeby wesprzeć się kocykiem… macie już coś na oku? Pasy mamy 5-punktowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:03

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
    05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
    03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
    07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
    30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
    28.11. (20+6) 434 g synusia 🩵
    01.12. (21+2) Połówkowe - 453 g zdrowego Michasia 🐻
    7-11.12. szpital
    15.12. (23+2) kontrola, wszystko ok, 713 g
    29.12. (25+2) 888 g 🩵
    2026
    02.02. (30+2) 🩺
    04.02. (30+4) USG III trym 🩺
    _preg.png_
  • mon08kow Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Piłam cytrynową.
    lady_89 Na pierwszą krzywą poszłam z mężem, a teraz byłam sama. I w sumie bardzo mi to odpowiadało, przeczytałam prawie 100 stron książki 😃

Hermiona5 piękny brzuszek 😍

My mieliśmy przez kilka dni gości - siostrę z mężem i synkiem (prawie 2 latka). Pomijając, że młody jeszcze na końcówce jelitówki 🫠🫠 to strasznie mnie ich pobyt wymęczył. My lubimy porządek, oni zostawiają rzeczy tam, gdzie stoją, jak mały miał drzemkę, to potrzebował ciszę absolutną, oczekiwali więc że Nina będzie cicho, a jednocześnie jak młody wstawał o 6, to od razu odpalali najgłośniejsze zabawki, podczas gdy Nina jeszcze spała 🫠🤡 to znaczy jeszcze by spala, bo niestety ten szaszor ją budził 🙆🏼‍♀️
    Także no, cieszę się że już wracamy do naszej spokojnej rutyny. 😇

Dziś odwiedziliśmy jeszcze pediatrę, bo niestety mała od czasu gdy się odpieluchowala ma problemy z zaparciami, a co za tym idzie, dupka cała podrażniona i żadne domowe sposoby nie dawały rady.
    Przy okazji zrobiłyśmy test wózka w warunkach zimowych, bo u nas śnieg na calego. 🥶

Czuję też ogromną potrzebę kompletowania wyprawki, zaczęłam powoli kupować różne rzeczy: kokon, poduszkę do karmienia czy rożek. Dorzuciłam też jakieś letnie ciuchy przy okazji zakupów dla córki. Także chyba wjeżdża etap wicia gniazda 😌

Zastanawiam się też, jaki otulacz kupić do fotelika. Czy w kwietniu jeszcze będzie potrzebny grubszy, czy już cienki, a w razie potrzeby wesprzeć się kocykiem… macie już coś na oku? Pasy mamy 5-punktowe

Ja dzisiaj też zaczęłam przeglądać rzeczy okołowyprawkowe i wpadłam w lekką panikę, że nie mam nic. Też zastanawiam się nad otulaczem, ale chyba ostatecznie zaopatrzę się w dwa, jeden grubszy np. Jukki bawełna/velvet i lżejszy muślinowy np. Infantilo. Już dodane do ulubionych :)

20 CS :) Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3
    💚 12.08. beta - 311 <3 💚 14.08. beta - 928 <3 💚 16.08. beta - 3061 <3

preg.png
‹‹ 279 280 281 282 283
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ