🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Idawoll u mnie wyprawka ruszyła pełna para od początku roku 😊 jeśli chodzi o ubranka to znaczna cześć mam po siostrzenicy dlatego pozostało mi dokupić jedynie jakieś letnie sukieneczki itp.
Wózeczek mamy, zdecydowaliśmy się na Muuvo Quick Boho, fotelik mamy musimy jedynie dokupić isofix, łóżeczko będziemy zamawiać chyba dopiero po malowaniu pokoju które planujemy na marzec ale to chyba będzie jedyna rzecz, która będzie robiona na ostania chwile 🙈
Pozostaje mi wyprać wszystko i poukładać w komodzie 🥹
Właśnie dzisiaj wzięłam się za pakowanie torby do szpitala i odhaczam pokolei z listy i się pakuje 😊 będzie sobie już stała i czekała na odpowiedni moment a mi odejdzie stres z tym związany 🤭🤭
Mam tylko pytanko odnośnie koszul do szpitala, mam dwie do karmienia piersią i trzecia muszę wziąć na poród i czy ta na poród ma być cała rozpinana z przodu czy może być odpinana do połowy? jakie są wasze doświadczenia przy porodzie SN?👱🏼♀️ 30 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
07.11 222g córeczki 🩷
24.11 badania połówkowe - 335g
03.02 III prenatalne - 1400g
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼

-
Idawoll odnośnie cery, mam ostatnio też mocno przesuszoną. Trochę olej rycynowy na noc pomagał, mieszałam z kremem nawilżającym. Wczoraj jednak wybrałam się do rossmanna, bo potrzebowałam czegoś na dzień, już mój kremik nie dawał rady, zwłaszcza pod podkład. Akurat na promocji w fajnej cenie są kremy z YOPE wzięłam taki na dzień, mocno nawilżający użyłam wczoraj na noc i dziś. Na ten moment wow. Fajnie się wchłania, skóra ładnie wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 12:31
-
U mnie wyprawka też już mocno do przodu. Brakuje mi przede wszystkim rzeczy dla siebie, dzisiaj zamówiłam koszule rozpinane, jeszcze przybory higieniczne do szpitala itp. Zastanawiam się nadal czy kupować laktator, wiem że szpital zapewnia przy każdym łóżku, ale może się na jakiś prosty skuszę. W weekend mamy szkołę rodzenia w szpitalu, w którym chce rodzić więc mam nadzieję że dowiem się co jest przydatne ☺️
Dla małej brakuje mi głównie fotelika, wiem jaki chce ale czaję się nadal na jakąś okazję 😄 i jeszcze przewijak, ale to też wiem że prawdopodobnie Gulliver z Ikea 🙂 plus rzeczy z apteczki, ale nie chcę przesadzać, nie będę kupować wszystkich leków. mieszkamy w centrum dużego miasta i jak będzie potrzeba to się wyskoczy.
Ubranek tych najmniejszych mam chyba za dużo nawet, dostałam od przyjaciółki 2 worki, a sama też zdążyłam coś kupić.06.2025 - I IVF - 3 ❄️
07.2025 - FET - ❌️
08.2025 - FET - 6dpt ⏸️ 10dpt -BHCG-200, 14dpt -BHCG-735
26.08 (5+4) 🫧 ciążowy i żółtkowy
05.09 (7+0) - CRL 0,89cm, ❤️
09.10 (11+6) - FeliaTest, zdrowa 🩷
13.10 (12+3) - USG prenatalne wszystko ok
08.12 (20+3) - USG połówkowe 350g 🩷
24.02 (31+4) - USG 3 trymestru ⏳

-
Moja wyprawka też w rozsypce i stanęła chwilowo w miejscu z różnych przyczyn, ale chce w pierwszej kolejności ogarnąć rzeczy do torby do szpitala i mieć spokojniejszą głowe, a potem będziemy kompletować resztę. Codziennie sprzątam remontowy bałagan który jeszcze trochę potrwa. Dobrze że coraz bliżej wiosna i dłuższe dni. Coraz więcej słońca pozytywnie nakręca do działania i robienia porządków w szafach.
Też mam problem z suchością skóry mimo częstego smarowania kremem tak więc trudno coś polecić.starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
U nas akurat wyprawka praktycznie gotowa, jeszcze czekam na dostawkę. Zostanie przygotowanie pokoju dla małej, montaż szafy, zakup suszarki bębnowej i pranie ubranek
-
Moja wyprawka od początku stycznia nabrała tempa
z konkretniejszych rzeczy nie mamy fotelika jeszcze, z racji poszukiwania nowego auta - ale mam na oku albo Avionaut Pixel Pro 2.0 albo MaxiCosi Pebble 360... z bazami obrotowymi. Może któraś z Was posiada taki fotelik, albo ma podobny dylemat? Plusy avionaut - waga i dopasowanie do noworodka, a maxicosi - możliwość rozłożenia fotelika. Lubimy jeździć po Polsce, do rodziców też mam kilkadziesiąt km więc myślę że funkcja ta mogłaby się przydać (jeśli dobrze zrozumiałam to można rozkładać fotelik w trakcie jazdy).
Lubię procenty, więc tak to przestawię
Ubrankowa kwestia - w 80% ogarnięta
Tekstylia kocyki, otulacze, rożki - 50% ogarnięte
Moja wyprawka szpitalna ubraniowo-apteczna - w 90% ogarnięta
Wyprawka apteczna - w 70% ogarnięta
Zabawki/książki - 0%!!!!! tutaj leżę i kwiczę
mam tylko matę edukacyjną po siostrzeńcu.
W pokoiku brakuje jeszcze tylko lampy, dywanu i innych dodatków.
Czuję się ogólnie ok, tylko brzuch mnie trochę ciągnie jak wstaję po spaniu nocnym/drzemce, ale pewnie to normalne? Zaraz zabieram się za ćwiczenia - reklamy na insta i FB mnie bombardują i motywują do aktywności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 15:39
-
Z wyprawki to mam wszystko po starszaku, jeszcze w większości nie przejrzane i nie przygotowane, ale ubranka zostawiałam tylko te 'lepsze' I te które się sprawdziły, więc tylko uprać i włożyć do szafy, bo już czeka złożona. Wózki są 2, fotelik mamy, łóżeczko turystyczne do odświeżenia jak będzie cieplej, wezmę na świeże powietrze i umyję 🙂 rozważę nowy materac, prześcieradła mam. Nie kupuję na razie żadnych spiworkow, tzn mam jakiś jeden na testy, żeby zobaczyć czy podejdzie, czy będzie powtórka z rozrywki 😀 rożek jest, fajnie mam się sprawdził, zobaczymy teraz.
Z ateczno kosmetycznych rzeczy nie mam NIC, noooo poza pampersami 1 z biedry, które kupiłam wczoraj 😀 to jest do ruszenia niedługo.
Pewnie będziemy chcieli kupić drugą kamerkę i lampkę z regulacją mocy świecenia, ale to już nie są ogromne koszty 🙂
Teraz leżę chora, dziś mnie ścięło, niedługo zrobię combo zobaczymy co wyjdzie 🙂34 👫 32
04.2023 💙
02.25, 03.25. 04.25 - cb
⏸️ 13.08, 8/9 dpo
14.08 - beta 16,4; 16.08 - 50,9; 18.08 - 103; 22.08 - 582; 26.08 - 2857
05.09 - ❤️, 0,85 cm🦐
14.10 - prenatalne - 5,8 cm 👶, niskie ryzyka, prawdopodobnie 💙
14.11 - 160g bobasa
02.12 - połówkowe- 290g słodkiego chłopczyka
09.01 - 750g 👶
AMH 0,66
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]

-
dziewczyny chyba potrzebuje ojojania - po dzisiejszej wizycie jestem trochę zmartwiona 🥹🥲
to była nasza ostatnia wizyta w nl przed wyjazdem do polski. położna wszystko posprawdzała, wydała zaświadczenie do samolotu że możemy lecieć - wody płodowe w normie (5cm cokolwiek to znaczy), łożysko nadal wysoko na tylnej ścianie, szyjka długa i zamknięta ale martwi mnie pomiar brzuszka.. dzisiaj bobas miał 28+0, a jesteśmy w 29+1
położna mówiła żeby się nie martwić, że tydzień różnicy jest jak najbardziej w normie, żeby spokojnie lecieć do polski i unikać stresu, i sprawdzić za 2 tygodnie.. ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć. sprawdziłam paracentyle i w 26 tc brzuszek i reszta pomiarów była ok 50/60 percentyla a dzisiaj brzuszek mamy tylko na 25/35 percentylu👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙
12.11 badania połówkowe nl, 250 g zdrowego chłopca 💙
25.11 badania połówkowe w pl i echo serca, 400 g zdrowego chłopca 💙
31.12 usg, 905 g zdrowego chłopca 💙
03.02 3 badania prenatalne, 1832g chłopca 💙
🙎♂️ 31

-
Mam pytanie do dziewczyn, które planują śpiworek do spanka. Na jaki TOG się zaopatrujecie na początek? Macie jakieś polecajki śpiworków? Zazwyczaj w domu mamy ok. 20 stopni, latem wiadomo - patelnia, raczej jak u wszystkich, chociaż zastanawiam się nad klimą, poprzednie lata sama ledwo wytrzymywałam
-
kasia97 wrote:dziewczyny chyba potrzebuje ojojania - po dzisiejszej wizycie jestem trochę zmartwiona 🥹🥲
to była nasza ostatnia wizyta w nl przed wyjazdem do polski. położna wszystko posprawdzała, wydała zaświadczenie do samolotu że możemy lecieć - wody płodowe w normie (5cm cokolwiek to znaczy), łożysko nadal wysoko na tylnej ścianie, szyjka długa i zamknięta ale martwi mnie pomiar brzuszka.. dzisiaj bobas miał 28+0, a jesteśmy w 29+1
położna mówiła żeby się nie martwić, że tydzień różnicy jest jak najbardziej w normie, żeby spokojnie lecieć do polski i unikać stresu, i sprawdzić za 2 tygodnie.. ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć. sprawdziłam paracentyle i w 26 tc brzuszek i reszta pomiarów była ok 50/60 percentyla a dzisiaj brzuszek mamy tylko na 25/35 percentylu
No ja mam tak z kościami udowymi. I wszyscy lekarze mi mówią, że nadal norma, ale mnie to nadal bardzo martwi. Podobno roznice do 2 tygodni są ok.
Fakt, że sprawdzałam jak u córki było i też były takie rozjazdy, a wtedy totalnie nie zwracałam na to uwagi. Urodziła się duża, proporcjonalna, a też były różnice o tydzien. Jak położna mówi, że ok to musisz jej wierzyć. Skontrolujesz w Polsce. Ale rozumiem Twój stres
-
oczywiście naczytałam się już o hipotrofii i zastanawiam się jak wytrzymam 2 tygodnie do kolejnej wizyty 🥲👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙
12.11 badania połówkowe nl, 250 g zdrowego chłopca 💙
25.11 badania połówkowe w pl i echo serca, 400 g zdrowego chłopca 💙
31.12 usg, 905 g zdrowego chłopca 💙
03.02 3 badania prenatalne, 1832g chłopca 💙
🙎♂️ 31

-
kasia97 wrote:oczywiście naczytałam się już o hipotrofii i zastanawiam się jak wytrzymam 2 tygodnie do kolejnej wizyty 🥲
Na razie nawet nie bierz tego pod uwagę. To tylko tydzień, a do tego za 2 tyg kolejna wizyta. Nadal jesteście wysoko w centylach, więc nie ma o czym mówić. Jakby coś było nie tak to lekarz na pewno zwróci uwagę na przeplywy itd. Staraj się nie zaprzątać sobie tym głowy. Dzieci rosną też skokowo i stąd takie różnice a czasami po prostu błąd pomiaru
-
Hej dziewczyny.
Podczytuję, ale ostatnio miałam gorsze dni psychicznie po prostu, brak sił i chęci na cokolwiek.
Dzisiaj miałam wizytę u swojego ginekologa i wypalił, że duży brzuszek ma i z USG wychodzi o 3 dni większy tp z OM na 14go z USG na 11go gdzie 30go grudnia wychodził 3 dni mniejszy.... Wagowo 1373g.... Później po dokładniejszym badaniu powiedział, że wszystko ok i w normie, ale jakoś te jego pierwsze słowa strasznie mi utkwiły w głowie i już się martwię, że będzie znów kloc ponad 4kg 🤦🏻
Franek się przekręcił i jest główką w dół. Ja zaś nic nie przytyłam, ale to mnie akurat nie martwi.
Morfologia ogólnie ok, ale ferrytyna dalej leży i wynik to 16,2.
Z wyprawki mam śpiworek ze smyka identyczny jaki miałam przy pierworodnym jakoś tak z sentymentu go zamówiłam i tog to 2,5. ale, że czeka mnie niebawem przeprowadzka do bloku gdzie za ciepło jednak nie jest, to myślę, że będzie idealny. Mam też fajnie śpiworek do fotelika od Zyzio&Zuzia do kompletu kupiłam też od nich kombinezon dresowy.
We wtorek przyszła dostawka Lionelo Timon.
Z ubranek mam sporo pajacyków. Bodziaki, spodenki, getry, sweterki itp będę miała od bratowej, ale to jak ogarnę się po przeprowadzce zacznę na spokojnie zapełnianie komody.
Nie mam wózka jeszcze mam za to foteli Cybex, ale nie wiem czy nie będę szukała czegoś lżejszego, bo jest mega ciężki 😬
Sobie mam już chyba z 5 koszul do kp. Muszę kupić torbę do szpitala, bo nie mam w co się spakować. Do tego wyprawka higieniczna jedynie w koszyku na Gemini czeka. Kupiłam laktator podwójny od Lansinoh. Widziałam, że polecała go jedna z doradczyń laktacyjnych. Znalazłam używany na Vinted za 120 zł niby użyty 2 razy, ale praktycznie wszystko oryginalnie zafoliowane. Nie wiem czy się przyda, ale wolę mieć niż nie mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 21:21
-
Migotka96 wrote:Idawoll u mnie wyprawka ruszyła pełna para od początku roku 😊 jeśli chodzi o ubranka to znaczna cześć mam po siostrzenicy dlatego pozostało mi dokupić jedynie jakieś letnie sukieneczki itp.
Wózeczek mamy, zdecydowaliśmy się na Muuvo Quick Boho, fotelik mamy musimy jedynie dokupić isofix, łóżeczko będziemy zamawiać chyba dopiero po malowaniu pokoju które planujemy na marzec ale to chyba będzie jedyna rzecz, która będzie robiona na ostania chwile 🙈
Właśnie dzisiaj wzięłam się za pakowanie torby do szpitala i odhaczam pokolei z listy i się pakuje 😊 będzie sobie już stała i czekała na odpowiedni moment a mi odejdzie stres z tym związany 🤭🤭
Mam tylko pytanko odnośnie koszul do szpitala, mam dwie do karmienia piersią i trzecia muszę wziąć na poród i czy ta na poród ma być cała rozpinana z przodu czy może być odpinana do połowy? jakie są wasze doświadczenia przy porodzie SN?
Hej. Zdecydowaliśmy się na ten sam wózek dla córeczki- jest piękny, dość oryginalny, zwinny i lekki. Wersja z brązowymi dodatkami mnie urzekła. Na targach w Bobo Wózki dostaliśmy zniżkę 1000 zł i jakieś gratisy. Chętnie poczytam co planujecie zabrać do szpitala- zamówiłam na razie dwie koszule do porodu/ karmienia z Dolce Sonno. Zastanawiałam się też po prostu nad długimi koszulkami dodatkowo.
-
Melduję się po badaniu krzywej. Na czczo z gluko miałam wynik 65 🙈 sama szok przeżyłam, bo nisko strasznie jak na gluko, ciekawe jak z krwi. Ogólnie to bardzo dobrze przeżyłam badanie, co też jest dla mnie nowością 😅 może przez ten niski cukier uzupełnienie nie zaszkodziło 😆 zjazdu nie miałam, zjadłam już śniadanie białkowo-tluszczowe i czekam na wyniki. W pierwszej godzinie myślałam, że zwymiotuje, bo mocno mi się odbijało i miałam przypływy ciepła, ale dałam radę, potem z górki. Zjazdu nie miałam uff. Teraz kawka i ptasie mleczko. Boje się, że wyniki będą cukrzycowe przez to, że mnie nie przeorało 😆
-
Migotka96 wrote:Idawoll u mnie wyprawka ruszyła pełna para od początku roku 😊 jeśli chodzi o ubranka to znaczna cześć mam po siostrzenicy dlatego pozostało mi dokupić jedynie jakieś letnie sukieneczki itp.
Mam tylko pytanko odnośnie koszul do szpitala, mam dwie do karmienia piersią i trzecia muszę wziąć na poród i czy ta na poród ma być cała rozpinana z przodu czy może być odpinana do połowy? jakie są wasze doświadczenia przy porodzie SN?
Nie miałam rozpinanej na środku koszuli do porodu, ona jakoś się podwinęła tak do góry, że i tak miałam małą na gołej klacie 🙈 szczerze to nawet nie myślałam wtedy o tym jaka ta koszula jest. W sumie chętnie też dowiem się czy takie rozpinane na środku lepiej się sprawdzaja, czy jest czas na rozpinanie. -
Hejka🙂
U mnie na razie też odgruzowanie domu, składanie szaf. Mam już komodę w sypialni dla dzidziusia. Na razie zamówiłam pieluszki muslinowe duże i ukewajki, bardzo fajne i w dobrej cenie są na allegro plumeri. Muszę odświeżyć wózek, fotelik i dostawke ale to dopiero w marcu żeby było świeże 🙂
Laktator mam Neno Bella twin i dosyć dobrze "ciągnął". Z kosmetyków to mi się sprawdziła firma derma, delikatne i bardziej naturalne żel do mycia i krem pod pieluszkę, tormentile baby na zaczerwienienie pupy i to muszę domówić. Koszule też muszę kupić bo moje się już nie nadają do niczego 😄 miałyście może takie koszulowe zapinane na guziki ?
Byłam na wizycie no i co ... I się przekręcił pośladkowo ... A ja tu już sobie planowałam szpital że znieczuleniem pod vbac i położna 😀 no poprostu nie wytrzymam.
Muszę umówić szczepienie na krztusiec i receptę a na rsv już dostałam dziś. -
Limone nam tez w bobo wózki udało się go kupić za 3tys, taniej nigdzie nie znalazłam 🤭 no ale zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia 😍
Ja dzisiaj już zaszczepiłam się na krztusiec, a za dwa tygodnie jestem umówiona na RSV. Moja ginekolog zalecała żeby nie łączyć tych dwóch szczepień bo podobno mogą się osłabiać wzajemnie. A znów u rodzinnego lekarka mówiła ze jednego dnia można ale stwierdziłam ze nic nie szkodzi jak odczekam między nimi. Zastanawiam się czy doszczepić się na grypę czy to olać, bo na COVID na pewno nie 🤔
Jeśli kupujecie otulacie do fotelika to doradźcie mi proszę czy brać takie muślinowa cieńsze czy lepiej grubsze? Bo w lato chyba otulasz nie ma najmniejszego sensu, czy się mylę ?
👱🏼♀️ 30 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
07.11 222g córeczki 🩷
24.11 badania połówkowe - 335g
03.02 III prenatalne - 1400g
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼

-
Kobea, ja miałam wizytę w środę i moja gwiazda też znowu pośladkowo jest
ale jeszcze jest czas, więc liczę, że znowu fiknie głową w dół 
Migotka96 no ja właśnie też myślałam o otulaczu do fotelika, a później stwierdziłam, że może bez sensu, bo to już będzie połowa kwietnia i czy mi się to w ogóle przyda… Jesienią już nie będzie raczej potrzebny, z córką używaliśmy kocyków po prostu. Także teraz też stawiam na kocyk, a na wyjście ze szpitala mam jakieś takie misiowe kombinezony z Vinted. -
Dziewczyny, które będą odświeżać fotelik czy wozek, jak zamierzacie to zrobić? W Waszych modelach zdejmuje się pokrowce? I to do pralki? Czy po prostu szczotką/szmatką i do wyschnięcia? Myślałam się za to zabrać w marcu jak już może będzie coś cieplej, ale teraz tak myślę, że może to się da po prostu do pralki wrzucić 😅
My nie używaliśmy otulacza. Kocyk nam wystarczał. Teraz zrobiłam z włóczki taki grubszy i też mam nadzieję, że będzie ok.
Ja się nie szczepie. W 1 ciąży się nie szczepiłam i teraz chyba też tak będzie. Rozważam rsv, bo mała przynosi jednak infekcje. Sama znosi je w miarę, ale nie wiem jak z maluszkiem będzie. Pamiętam, że tak do pół roku niezależnie czy ktoś był chory w domu to ona nic nie łapała.
U mnie dalej kiepski dzień. Bo na USG u córki nic nie wyszło, a nadal mamy problem z bieganiem do lazienki. Lekarz stwierdził, że to może być skryta reakcja na moją ciążę
że mała słucha co się mówi, wszystko w sobie zbiera i tak jak dzieci na przykład mówią że je brzuszek boli to ona ma taki sposób na odreagowanie emocji. I jak tu wytłumaczyć 3 latkowi. Poświęcam jej tyle uwagi ile jestem w stanie udzwignac a wiadomo sama nie raz marzę żeby po prostu się położyć
eh, no psychicznie źle mi z tym, że ona aż tak reaguje a ja nie wiem jak jej pomóc:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:05