Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się trzymam kciuki 🫶✊oby samo się rozkręciło !

Uda się lubi tę wiadomość

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    25.11 228 gram słodkości <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • Uda się Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromnie wam dziękujemy za wsparcie i te wszystkie słowa pokrzepienia ❤️❤️

Na teraz ciśnienie już jest niższe i na obchodzie powiedzieli że jeśli znów się nie odpali to zostajemy na indukcji w niedzielę ale jeśli coś znów zwojuje to działamy.

Zschowuje zatrm spokój, szpital zapewnia piłkę więc ćwiczę i zachęcam młodego do abordażu 😅😅

Hermiona5, Idawoll, mon08kow, Ccarolinaa, Angellka, HimalayanDream, Tosik712, Kitana lubią tę wiadomość

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

age.png
  • Ola 🦋 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa22 wrote:
    Mało się odzywam podczytuje was jedynie ciągle ale u mnie ostatnio sporo się dzieje, moja mała słabo rośnie niby 200g na tydzień czyli normalnie bo przedział jest od 150-250na tydzień no ale cóż, 37tydz i waży 2530g brzuszek wedle USG przez tydzień nie urósł nic ale lekarz ciągle mówi że słabo współpracuje i ciężko ją zmierzyć , robi dużo pomiarów bo powtarza z 3-4 razy ten brzuszek.. od poprzedniego poniedziałku juz szyjka przepuszcza palec i jest rozpulchniona, przepływy oraz ktg sa bardzo dobre, jedynie brzuszek nie rośnie tak jak powinien, na poniedziałek mam znowu ktg i jak wyjdzie takie ładne jak teraz to będzie robił mi masaż szyjki z myślą że może zacznie się poród jak to uznał może być tak że nawet i następnego dnia urodzę. Ale czytałam że nie zawsze to działa, więc jestem pełna strachu ale jednocześnie wierzę że po prostu poszła w geny moje i męża i będzie drobna bo sami jesteśmy bardzo szczupli i ciężko mamy z przytyciem przez całe życie. Lekarz powiedział że nie chce mnie straszyć niczym jak podpytywałam, w sytuacji jak patrzył czy da radę zdjęcie jej zrobić bo mała od dłuższego czasu albo wklejona w łożysko albo ręce na buzi i żadnego jej zdjęcia nie mam:( od 2 prenatalnych nie widziałam jej twarzyczki całej, jak zaśmiałam się że już trudno z tym zdjęciem ważne żeby była zdrowa to powiedział no w tym wypadku trzeba myslec żeby właśnie było zdrowe i się bardzo wystraszyłam bo żadnych innych odchyleń nie ma ale już myślę o wadach genetycznych, czuję jakby chciał mi przekazać że może być coś z nią nie tak.
    Przepraszam z góry jak coś chaotycznie napisałam

Tęczowa, nasz syn urodził się w 37+1 tc i ważył 2600 g, długość 49 cm. Cały trzeci trymestr obserwowaliśmy brzuszek, który jako jedyny wymiar odstawał czasami 2 tygodnie a czasami 3 tygodnie. Też się naczytałam o wadach genetycznych, hipotrofii. Ostatecznie jest po prostu drobny. Nie wiem jak to się stało, moja lekarka mówi, że czasami tak jest i jest to uwarunkowane genetycznie.

Janek radzi sobie dobrze, nawet po niecałym tygodniu odpadł mu kikut pępowinowy, ma silny odruch ssania, jest tylko na piersi. Jedyne co jest problematyczne to szybko się wychładza i trzeba go dobrze ubierać i miał żółtaczkę noworodkową powyżej fizjologicznego poziomu i był 2 doby naświetlany.

Wiadomo, że są różne przypadki. Czytam o tym Twoim i wydaje mi się dosyć podobne do naszej sytuacji. U nas dodatkowo wszystkie 3 badania prenatalne wychodziły dobrze i robiliśmy NIPT, który też niczego nie wykazał.

Tęczowa22 lubi tę wiadomość

👩29 & 👦🏼 31

04.2025 - strata w 8t4d 👼

24.09 - prenatalne - wszystko pięknie - czekamy na chłopaka 💙🥰
    25.09 - FeliaTest - wszystko dobrze
    19.11.2025 - badania połówkowe

TP: 03.04.2026

💊Pueria Duo, Acard 150

age.png
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamelduję się po ostatniej wizycie - wszystko ok, pobrany GBS, szyjka zamknięta, ilość wód płodowych lepsza niż dobra. Teraz czekamy na poród samoistny, a w terminie z OM (13 kwietnia) mam się stawić w szpitalu na USG i KTG. Dwa razy dopytywałam moją lekarz o to czy waga bejbika nie jest za duża i podobno jest ok 😅 Liczę, że jednak nie dotrwam do 13 kwietnia i urodzę jakoś chwilę po świętach 😁

Po historiach jakie się czyta na forum to wszystko jest możliwe - jednego dnia szyjka zamknięta i długa, a następnego skurcze i poród 🤷🏻‍♀️

Chyba poproszę już męża o skręcenie łóżeczka, niech stoi i zachęca Tosię do wyjścia 😁 Kołyskę też wypadałoby już skręcić i może wanienkę z piwnicy przynieść 😆

Pomarańczowa, Idawoll, mon08kow, Uda się, Tosik712, Kitana, kasia97 lubią tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07.2025 ⏸️ 12dpo
    20.08.2025 5mm 🦐
    25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
    11.04.2026 (39+6) witaj maluszku 🥳🥳🥳

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak do was wpadne to się coś dzieje. 😅
    Ja miałam weekend u przyjaciółki, wróciłam dopiero po poniedziałkowej wizycie u gina i... No to nie była jednak ostatnia. Kazał się umówić za tydzień we wtorek lub czwartek, ale po namyśle i małym zamieszaniu z NFZ (muszę przełożyć ją na kolejny czwartek i jakoś uzyskać L4 do tego czasu), uznałam że prywatnie pójdę we wtorek po świętach. Nie potrzebuję kontroli 2 razy w tygodniu, a 300zl + dojazd piechota nie chodzi, wolę uniknąć sytuacji gdzie mi powie "to za tydzień zapraszam jeszcze raz".
    Ogólnie kupujemy auto w czwartek prawdopodobnie i poza tym, że cieszę się jak dziecko i nie mogę doczekać, to muszę to teraz ogarnąć logistycznie, bo jestem jedyną opcją wtedy na drugiego kierowcę. 😅 A inne dni nie wchodzą w rachubę. A lekarz NFZ oczywiście przyjmuje tylko w czwartki. Cyrk na kółkach. 😆

Poza tym czuję się ogólnie dobrze. Jestem aktywna, dość sporo chodzę i robię, a przynajmniej się staram. Dzisiaj przez wzgląd na poranek z BH (pewnie po wczorajszym malutkim maratonie) odpuszczę raczej pozostałe w domu okna, ale deskę rozdzielcza w starym aucie i dywaniki pozwolę sobie wypucować. 😅

Kuba w poniedziałek miał już 3186g! Spał sobie na KTG, więc musiałam go trochę zmotywować do ruchu minimalną zmianą ułożenia nóg czy głębokimi oddechami. Wyrysowaly mi się dwa skurcze powyżej 20, ale nie były bolesne. Typowe mocne BH jakich mam pełno. Szyjka zaczyna się szykować, młody ewidentnie zszedł nisko, lekarz zwrócił uwagę na obniżenie brzucha od progu i potwierdził to potem na USG, a poza tym wszystko gra i bangla. ✨ Jako, że wyszedl w końcu twarzą z łożyska, to mam nawet jakąś fotkę. 😎
    https://ibb.co/7JfCYznJ

Przede wszystkim ogromne gratulacje Kasia dla Ciebie i dla Olusia 💕 Odpoczywajcie, dochodz do siebie i korzystaj z przytulaskow tego małego człowieka (u ciebie nie tak małego!) który przed chwilą był jeszcze w brzuszku. 😍

Uda się, to ile się starałas i czy kochasz dzieciątko czy nie, nie sprawia że nie możesz pomarudzic na to co ci przeszkadza. Mam wrażenie, że zwłaszcza tym, które zmuszone były starać się dłuższy czas, odbiera się prawo do mówienia o swoim dyskomforcie. Tak nie powinno być. Trzymam kciuki żeby ciśnienie już grzecznie się zachowywało do końca i żeby poród sam odpalił, bez konieczności indukowania. 💕

Tosik chciałam się odnieść do twojego sobotniego wpisu, ale serce mi trochę urosło jak przeczytałam, że chłop zaczął ujawniać swoją ojcowska stronę bardziej niż dotychczas. Życzę wam obu jak najlepiej, bo sytuacja nie była łatwa na pewno. Brak zaufania zawsze jest bardzo przykry, ale nie chcę wchodzić głębiej bez kontekstu. Bardzo mnie cieszy, że wszystko ma szansę się po prostu wyprostować. :) Dziwne że mąż po prostu nie wie, że po wazektomii jest jakieś skrajnie niskie ryzyko, że te nasieniowody samoistnie się zrosną. Wiadomo, to trochę jak wygrać na loterii, ale jednak te przypadki istnieją. 🙈

Co do pytania o torby, ja mam dwie. Jedna mniejsza na porodowke typowo, druga na oddział już walizeczkę na kółkach. Myślę że to będzie wygodniejsze.

Co do tych tekstów o porodzie... Szczerze to się izoluję od takich rewelacji. Nie słucham. Wiadomo, że poród to zywiol i jest nieprzewidywalny, ale każdy jest inny i nie ma co brać sobie do głowy czarnych scenariuszy, bo a nuż będziemy tymiz które urodzą bez problemu. Najczęściej swoimi rewelacjami dzielą się osoby z negatywnymi doświadczeniami. A czemu chcą straszyć to nie mam pojęcia i nigdy tego nie zrozumiałam. Ja już w ciąży słyszałam historie o tym że któraś tam w takim tygodniu 10 lat temu trafiła do szpitala i poroniła bo coś tam. No i po co mi to wiedzieć? 🤡 Kobieta kobiecie kobietą. I tyle w temacie.

A co do witamin... Nikt mi nic nie mówił żeby coś odstawiać, bobas bliżej 60 centyla więc jem sobie dalej, nieświadoma niczego. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 14:43

mon08kow, HimalayanDream, Uda się, Tosik712, kasia97 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • Pati31 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisalyscie o kapsulkach z wiesiolkiem chyba wcześniej. Ile bierzecie dziennie?

preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Trochę jestem zmartwiona. Bobas w ciągu 2 tyg przebrał 100g. Brzuszek mu właśnie mniejszy wychodzi. Lekarka kazała się nie przejmować, mówiła że te pomiary mogą nie być bardzo dokładne na tym etapie, ale kurcze zasiało to we mnie niepokój:( mówiła też że jeśli chce to mogą mnie wziąć na obserwacje, ale ze przeplywy ok, łożysko też wygląda dobrze i żeby się nie martwić. Tylko żebym może diety cukrzycowej już tak nie pilnowała. Kurcze mam taki niepokój jednak w sobie :(

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Angellka Autorytet

Wysłany: 25 marca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Oliwka ma dzisiaj już 2 tyg. My nadal w szpitalu. W zeszłym czwartek po 8 dniach wyjeli ja z inkubatora i dostalam ją do siebie na sale w podgrzewanym łóżeczku, tylko na karmienia co 3h chodzimy na oddział, bo czesc zjada z butelki a część przez sondę. Dzisiaj na ostaninich dwóch karmieniach juz zjadla całą butelke przez smoczek. WCzorajsza waga to 1955g. Jesteśmy juz co raz bliżej wyjścia do domu. Od jutra ruszają u niej z resztą badań typu usg, kardiolog, okulista itp. Badania ktore miala do tej pory zrobione są dobre. Przyzwyczaiłam się już do jej rozmiaru, jest poprostu małym bobasem.

Uda się wspolczuje tego ciśnienia, dobrze ze udalo się je unormować. Do niedzieli juz malo czasu a w szpitalu jesteś pod obserwacja i kontrolą.

Kasia97 gratulacje ❤️🎉 wszystkie dobrego dla was 🎈

Krolik współczuję brata i jego tekstów.
    U mnie malo jest ludzi komentujących, albo ja nie zwracam na nich uwagi. Jak coś to jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam.

Tosik trzymam kciuki żeby twój facet się ogarnął. Ja rozumiem że mógł być twoja ciaza zaskoczony i się nie spodziewał, ale powinien wziąć to na klatę. Musi co być ciężko z jego brakiem zaufania. Niewiem na co on liczy że jak zrobisz test i się potwierdzi że on jest ojcem to ty wytniesz ten brak wsparcia z okresu ciąży 🤔

HimalayanDream, Uda się, Hermiona5, Tosik712, siesiepy, Kitana, kasia97 lubią tę wiadomość

age.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    25.05.22 T39+6- Oskar 3960g

💔 11.2024

11.08.2025 -13dpo ⏸ beta 75
    13.10.2025 13+3 prenatalne CRL6,5cm
    22.11.2025 19+1 275g 🩷
    13.12.2025 22+1 połówkowe 471g
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati31 wrote:
    Dziewczyny pisalyscie o kapsulkach z wiesiolkiem chyba wcześniej. Ile bierzecie dziennie?

Ja mam olej w butelce i wychodzi mi dzienna dawka ok. 10g raz dziennie. Od jutra zaczynam pić 🙈

Pati31 lubi tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

age.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa, może miał teraz taki słabszy przyrost, błąd pomiaru, cokolwiek. Teraz na tym etapie to już ciężko dobrze pomierzyć. Zaraz będziecie się tulić i wszystkie zmartwienia pójdą w niepamięć 🙏

Angellka powodzenia z badaniami, trzymam kciuki żeby były super i za jak najszybsze wyjście, już coraz bliżej 🥰

Jak pozostałe dziewczyny z maluszkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:31

Pomarańczowa lubi tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

age.png
  • Tęczowa22 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 🦋 wrote:
    Tęczowa, nasz syn urodził się w 37+1 tc i ważył 2600 g, długość 49 cm. Cały trzeci trymestr obserwowaliśmy brzuszek, który jako jedyny wymiar odstawał czasami 2 tygodnie a czasami 3 tygodnie. Też się naczytałam o wadach genetycznych, hipotrofii. Ostatecznie jest po prostu drobny. Nie wiem jak to się stało, moja lekarka mówi, że czasami tak jest i jest to uwarunkowane genetycznie.

Janek radzi sobie dobrze, nawet po niecałym tygodniu odpadł mu kikut pępowinowy, ma silny odruch ssania, jest tylko na piersi. Jedyne co jest problematyczne to szybko się wychładza i trzeba go dobrze ubierać i miał żółtaczkę noworodkową powyżej fizjologicznego poziomu i był 2 doby naświetlany.

Wiadomo, że są różne przypadki. Czytam o tym Twoim i wydaje mi się dosyć podobne do naszej sytuacji. U nas dodatkowo wszystkie 3 badania prenatalne wychodziły dobrze i robiliśmy NIPT, który też niczego nie wykazał.

Dziękuję za twoją wiadomość, nie ukrywam że trochę mnie to pociesza i staram się te złe myśli wziąć na bok a bardziej myśleć że będzie drobniutka i będzie z nią wszystko dobrze 😊

Ola 🦋 lubi tę wiadomość

• Tosik712 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się kciuki za ciśnienie w normie i samoistny poród.
    Ja już zwątpiłam, że samo coś ruszy... I nastawiam się na poniedziałek i indukcję.
    Jutro odbieram wynik GBS. Mam nadzieję, że będzie negatywny.
    W ogóle dzisiaj rozmawiałam z P, że na dodatni Gbs podają antybiotyk i mówi mi, że jaki antybiotyk, że dziecko będzie "pokręcone" i że jego koleżance z 18 lat temu jak podali antybiotyk przed porodem, to córeczka chora się urodziła i ma autyzm 🤦🏻
    Nie skomentowałam nawet, że większej głupoty nie słyszałam. Poza tym to było 18 lat temu ....
    Pomarańczowa nie martw się na zapas. Może to błąd pomiaru po prostu.
    Ja sama martwię się dużą wagą Franka, ale staram się o tym nie myśleć. Grunt by był po prostu zdrowym chłopcem.

Dziewczyny zamierzacie podawać od urodzenia kropelki probiotyk ? I czy kupiłyście już coś na kolki ? Kupiłam jedynie Symbiosys Bifibaby ... ale na kolki kompletnie nie wiem co. U pierworodnego jedynie Sabsimplex się sprawdzał. Teraz nawet nie wiem co jest polecane.
    Aaaa. Miałam zamówić Femaltiker 🤦🏻 aczkolwiek mam nadzieję, że się nie przyda. Osobiście lubiłam popijać herbatki na laktację. Nie wiem czy działały, ale zawsze to więcej płynów i coś innego niż woda. Chyba kupię jedną w Rossmanie. W ogóle pamiętam, że na początku kp miałam wilczy apetyt. Moja waga dalej 71kg od 5 msc nic nie przytyłam, za to widzę po sobie, że schudłam. Spakowałam do torby ciastka, chałwę, krówki, 7daysy. Zamierzam sobie pofolgować jak już Franek będzie poza brzuchem i mój cukier nie będzie miał na niego wpływu.

Uda się lubi tę wiadomość

A teraz serca mam dwa
    My little bejb ❤️
    21.08 - 0,29cm z bijącym ❤️
    09.10 - 7,68 cm little 👦🏻🩵

event.png

Synek 👦🏻2015
    Córeczka 👧🏻 2016
    Synek 👱🏻‍♂️ 2018
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję, ze może właśnie przez tą cukrzycę dziecko nie rośnie bardzo :( fakt, że teraz byłam chora, brałam leki, mało jadłam, mało piłam :( no zmartwiło mnie to, bo córka miała 4 kg :( a tu nawet 3 kg nie ma na ten moment. W ciągu tygodnia za wiele się pewnie nie zmieni. Zaczynam się zastanawiać czy nie czułabym się spokojniej w szpitalu, a z drugiej strony nie ma aż takiej potrzeby :( postaram się bardziej o siebie dbac w tym tygodniu i lepiej jeść czy pić, ale nie wiem czy to coś da

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa22 też myślę, że mała po prostu będzie drobniutka, tym bardziej, że tak jak piszesz - ma do tego predyspozycje genetyczne po Was, rodzicach 😊

Pomarańczowa niepokój zawsze jest, jednak to jest jeden pomiar, który mógł wyjść zakłamany, a nie coś co się powtarzało o wielu badań, więc głowa do góry 😊 Przepływy i łożysko są dobre, więc to najważniejsze. Już niedługo będziecie się tulić 🥰

Pati31 ja aplikuję sobie 2 kapsułki dopochwowo, ale łykać też może zacznę 🤪

Angellka wieści od Ciebie brzmią bardzo dobrze ♥️ również trzymam kciuki za resztę badań i za szybkie wyjście do domu 😊 Szok, że to już 2 tygodnie odkąd Oliwka się urodziła!

Angellka lubi tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07.2025 ⏸️ 12dpo
    20.08.2025 5mm 🦐
    25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
    11.04.2026 (39+6) witaj maluszku 🥳🥳🥳

age.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosik moje nie miały kolek, ale myśl, że warto z kolkami też wybrać się do osteopaty. Co do probiotyku to po porodzie sn nie widzę sensu podawania go, chyba, że był dodatni GBs i maluch dostał antybiotyk. Obecnie najlepszy na rynku jaki znam dla takich maluchów jest Omnibiotic Panda, warto go już w ciąży brać i przy KP. Ja aktualnie biore Bestlab Bestbiotic, obydwa te probiotyki mają w składzie szczepy bifidum, złoto dla noworodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 20:22

Tosik712 lubi tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja biorę 1000mg ale dopochwowo.

Pomarańczowa jeśli lekarka każe być spokojna to bym chyba zaufała, jeśli cała reszta jest ok. Kiedyś teściowa mi gadała dużo, że dziewczynom w szpitalu na podbicie masy dziecka kazali zjeść słoik miodu… Oczywiście chodzi o cukier, wiadomo… :p

Angell cudownie to słyszeć że mała przybiera i na razie wszystko gra, jeszcze chwila i będziecie razem w domu. <3

Odebrałam dzisiaj GBSa, dodatni. To by było na tyle z chęci rezerwacji sali porodowej z wanną. ☹ No nic to. No i auto okazało się klapą, więc jutro nie jedziemy nigdzie a ja zgodnie z planem mam wizytę na NFZ, bez przesuwania terminów. Kiedy pójdę prywatnie to jeszcze pomyślę, jak będą terminy w czwartek to może w czwartek za tydzień. Jak zabraknie to będę kombinować wtedy.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • Kitana Autorytet

Wysłany: 25 marca, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasia, GRATULACJE! 🥰

@Uda się, trzymam mocno kciuki, żeby zaczęło się samo! 🤗

Co do toreb, ja mam 2 - średnią dla siebie i ciut mniejszą dla małej. Ze względu na planowane cc nie widziałam sensu pakowania osobno rzeczy do porodu, na wszelki wypadek wzięłam jedną dodatkową koszulę i tyle. Poprzednim razem miałam 2 osobne torby - 1 na oddział, a drugą porodową/poporodową i było to bez sensu, bo tylko zastanawiałam sie co chwilę, w której torbie tym razem mam grzebać 😅

@Tosik, ja probiotyk mam, BioGaia, ale nie jestem znawcą, więc nie do końca wiem, czy dobre to, czy nie 😅 W każdym razie raczej będę podawać, bo moje dzieciaki miewają trochę brzuszkowych problemów w pierwszych miesiącach życia.

Co do okołoporodowych tekstów i rad, ja ich na szczęście nie dostaję, albo po prostu ich nie słyszę 😉 Chociaż szczerze mówiąc teraz już nie robiłyby na mnie żadnego wrażenia, w przeciwieństwie do pierwszej ciąży.

Bosz, u nas znów choróbsko 🥴 Tym razem jelitówka. Młody strzela kupy na potęgę, dupka odparzona, więc znów areszt domowy, a moje "pilne przedporodowe" sprawy ponownie odroczone, a już serio ledwo się turlam, bo coś wlazło mi na ostro w krzyż 😫 Więc nie wiem, czy za tydzień dam radę ogarnąć jeszcze rzeczy typu "kąpiel" dla ok 200 kwiatków, czy sprzątnięcie 3 samochodów 😵‍💫 No żyćko...
    Aaale, mam w końcu fotelik! 🥳 Jest piękny, boski i cudowny, choć drogi był w ch 🫣

Tosik712, Uda się, mon08kow, kasia97 lubią tę wiadomość

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    🩷15.04.2026

age.png

age.png
  • Dudka1997 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    dzisiaj o 11.30 przyszedł na świat Oluś ❤️

rano na obchodzie było już 3 cm rozwarcia i lekkie skurcze, więc lekarz zdecydował że cc będzie już dzisiaj - bał się, że w innym przypadku po prostu urodzę naturalnie 🙈mamy 3950g i 58 cm, wszystko jest w porządku (10/10 pkt Apgar)

Oluś jest kochany i praktycznie cały czas śpi, także się tulimy i czekamy na pionizację
    Gratulacje 🤗🥳🥳

kasia97 lubi tę wiadomość

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Tosik712 Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu 🤦🏻 dzwonię do mikrobiologii w sprawie Gbs Pani mówi, że wyniku jeszcze dzisiaj nie będzie, gdzie do odbioru miał być dziś po 13. Najprawdopodobniej będzie pojutrze, bo jeszcze antybiogram muszą zrobić... Więc pytam czy w taki razie to oznacza pozytywny wynik, na co ona, że chyba tak, ale jeszcze się wszystko okaże.... Więc pytam czy w sobotę też można odebrać, ona, że tak ale wtedy dwa razy tyle się płaci. Czyli dopłata 130zł nie 65zł . No kurde jaja jakieś. Ale kazała po prostu w poniedziałek przed szpitalem odebrać.
    Heh czyli Gbs raczej dodatni 🙄
    Kitana współczuję jelitówki u synka. Oby Ciebie nic nie dopadło. Kolki niestety lubią towarzyszyć moim dzieciom. Więc wolałabym mieć coś pod ręką i probiotyk i jakiś Delicol.
    Mi towarzyszy ból pleców, ale górny odcinek i podczas spania ból bioder. No jakiś hardcore. Nigdy tak nie miałam. Swędzi mnie skóra najbardziej brzuch i piersi. I mam rozkminę jak Franek ułożony bo mam wrażenie jakby bokiem był. Jeszcze by tego brakowało żeby w poniedziałek okazało się, że sobie fiknął poprzecznie albo głową do góry 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 08:31

A teraz serca mam dwa
    My little bejb ❤️

event.png

Synek 👦🏻2015
    Córeczka 👧🏻 2016
    Synek 👱🏻‍♂️ 2018
  • Tosik712 Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Ja się boję, ze może właśnie przez tą cukrzycę dziecko nie rośnie bardzo :( fakt, że teraz byłam chora, brałam leki, mało jadłam, mało piłam :( no zmartwiło mnie to, bo córka miała 4 kg :( a tu nawet 3 kg nie ma na ten moment. W ciągu tygodnia za wiele się pewnie nie zmieni. Zaczynam się zastanawiać czy nie czułabym się spokojniej w szpitalu, a z drugiej strony nie ma aż takiej potrzeby :( postaram się bardziej o siebie dbac w tym tygodniu i lepiej jeść czy pić, ale nie wiem czy to coś da
    Pomarańczowa przy cukrzycy i wysokich cukrach dziecko samo produkuje insulinę, która działa jak hormon wzrostu więc z powodu cukrzycy waga byłaby wyższa, tak jak u mnie. Jeśli przepływy są ok, łożysko wydolne naprawdę nie masz co się obwiniać i martwić na zapas ❤️

A teraz serca mam dwa
    My little bejb ❤️

event.png

Synek 👦🏻2015
    Córeczka 👧🏻 2016
    Synek 👱🏻‍♂️ 2018
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ