X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Siasi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Ja się boję, ze może właśnie przez tą cukrzycę dziecko nie rośnie bardzo :( fakt, że teraz byłam chora, brałam leki, mało jadłam, mało piłam :( no zmartwiło mnie to, bo córka miała 4 kg :( a tu nawet 3 kg nie ma na ten moment. W ciągu tygodnia za wiele się pewnie nie zmieni. Zaczynam się zastanawiać czy nie czułabym się spokojniej w szpitalu, a z drugiej strony nie ma aż takiej potrzeby :( postaram się bardziej o siebie dbac w tym tygodniu i lepiej jeść czy pić, ale nie wiem czy to coś da
    Kochana może troszkę Cię pocieszę. Myślę że cukrzyca nie ma na to wpływu, nie wyrzucaj sobie, robisz wszystko najlepiej jak możesz.
    Moja córa od początku jest malutka, w 34tc na wizycie wyszło nam 2100g. Ja urodziłam się 3000g a mąż 3300g. Lekarz powiedział że widocznie taka genetyka i córa urodzi się podobnie jak my, o ile dotrwamy do terminu.
    W dorosłym życiu mam 170cm wzrostu, mąż 185cm i prawie 100kg mięśni 😁 Także ani mali ani chorzy nie jesteśmy.
    Myślę, że po wizytach są w nas różne lęki, zwłaszcza na końcówce ciąży.
    Moja córa nie dość, że malutka to główka leży do góry, przy mojej wątrobie i nie zanosi się żeby się obróciła. Planowałam SN, ale skoro małej tak dobrze to pewnie skończymy CC. Też się z tym oswajam i daje przestrzeń na to, że nie na wszystko mamy wpływ. Z plusów przytyłam tylko 9kg i brzuszek mam mały. A jem na prawdę dużo i się suplementuje. Także widocznie taka moja uroda a najważniejsze żeby bobaski były zdrowe 😊

Pomarańczowa, Tęczowa22 lubią tę wiadomość

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
    ⏸️ 04.2025
    💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼

⏸️ 08.2025 Test pozytywny
    🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 🫀
    🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻
    🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
    🦋 17.12 (20tc)- USG połówkowe, 340g zdrowej Księżniczki 🌸
    🦋 26.01 (25t6d)- 760g Kruszynki
    🦋 19.02 (29t2d)- USG 3 trymestru- 1313 gram zdrowej, ślicznej córeczki
    🦋 34tc - 2100gram maleństwa
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy wracają mi wspomnienia z zakupu mojego samochodu 🙈 też trochę przygód mieliśmy, ale finalnie strzał w dziesiątkę, także powodzenia, oby się udało kupić dobrze 💪 my teraz mamy z kolei problem, bo żadne się auta swojego pozbyć nie chce, a pasowałoby jednak coś większego mieć 😅 ten rok jakoś przetrwamy, blisko gdzieś na wakacje to na dwa auta można albo jakoś się wciśniemy. Za rok chce jechać na Chorwację to już będzie kłopot 😅

Świeżynka naprawdę?! Przecież powinni jakieś łóżko znaleźć 🤦 a kto weźmie odpowiedzialność, gdyby coś się stało, oczywiście nie zakładamy takiego scenariusza, ale no szlag trafia.... Nie możesz podjechać do innego szpitala z tym skierowaniem i powiedzieć jak sytuacja? Przecież to dla Ciebie dodatkowy stres w obecnej sytuacji tym bardziej niewskazany. Eh :(

Pomarańczowa eh, no to kiepsko, oby łagodnie przeszła i minęło przed Twoim szpitalem🙏

Siasi, może wizyta u fizjo? Pozycje odwrócone? Nie proponowali obrotu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:20

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Pati31 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje ze szpitala 🙈 w nocy o 1:30 wstalam z lozka i polecialy mi wody. Pojechalismy do szpitala po 4:00 bo bylo trochę zielonej wydzieliny. Niesamowite jak dluzo moze sie lac bo praktycznie caly dzien. Po badaniu w szpitalu to dopiero chlustlo 🙈 trafilam pod oksytocyne na porodowke o 9 do 16 ale nic sie nie zadziało. Szyjka kompletnie nie gotowa i nic sie nie zmienilo. Wrocilam na patologie i czekam do rana i jutro juz musze urodzic🙈 niby czlowiek wiedzial ze to sie moze wydarzyc ale i tak nie dochodzi 😃 zobaczymy czy nie bedzie cc.

preg.png
  • Uda się Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati31 wrote:
    Ja sie melduje ze szpitala 🙈 w nocy o 1:30 wstalam z lozka i polecialy mi wody. Pojechalismy do szpitala po 4:00 bo bylo trochę zielonej wydzieliny. Niesamowite jak dluzo moze sie lac bo praktycznie caly dzien. Po badaniu w szpitalu to dopiero chlustlo 🙈 trafilam pod oksytocyne na porodowke o 9 do 16 ale nic sie nie zadziało. Szyjka kompletnie nie gotowa i nic sie nie zmienilo. Wrocilam na patologie i czekam do rana i jutro juz musze urodzic🙈 niby czlowiek wiedzial ze to sie moze wydarzyc ale i tak nie dochodzi 😃 zobaczymy czy nie bedzie cc.

O kurczę ! Ale niespodzianki się już dzieją !
    Ma nadzieję że się poród rozkręci i jeszcze jutro uda się urodzić naturalnie :) a nawet jak cc to ważne przede wszystkim żeby dla was zrobić to co najbezpieczniejsze 🍀🍀
    Trzymamy kciuki ❤️

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

preg.png
‹‹ 365 366 367 368 369
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ