X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Dorkaa87 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Cześć Dziewczyny😁
    Długo mnie nie było, ale w tej ciąży forum mocno mi siadało na psychikę, bo toczyłam bitwę z czasem, miałam termin na 25.04 i jak czytałam, że Wy już po badaniach , z wyprawką do przodu, to ja się podlamywałam, że w tyle jestem. To nasze 3 dziecko i w naszym mieszkaniu było już nam ciasno przy 2, więc musieliśmy sprzedać nasze i kupić większe. Udało się , tyle, że remont się przeciągnął i tak dopiero od tygodnia mieszkamy w nowym mieszkaniu. Jeszcze nie wszystko nawet mamy urządzone, za montowane. W czwartek odebrałam syna z przedszkola o 15 i zaczęły mi się pierwsze bolesne skurcze. Tak nie wiedziałam do końca czy to na pewno to, czy to tylko straszaki, 2 poprzednie porody miałam indukowane od zera. Zaczęłam ogarniać torbę , miałam już wszystko kupione ale nie spakowane. W międzyczasie kładłam się do łóżka żeby odpocząć , wzięłam kąpiel, z 5 prysznicy wzięłam, ale skurcze ciągle się nasilały. Mąż obudził dzieci, ubrał i odwieźli mnie do szpitala, byłam o 23.15, tam tylko położna , na chwilę wsadziła palec, że mam pełne rozwarcie, lekarka na sekundę Gliwice usg przyłożyła żeby sprawdzić czy główka jest na dole i biegiem na salę porodową, tzn ja na wózku zostałam zawieziona, reszta biegła, znieczulenia już nie dostałam , bardzo mnie te skurcze bolały, nie byłam przygotowana jeszcze na poród, położna też mi powiedziała , że jeśli miałam 2 poprzednie porody indukowane to była bardzo mała szansa na zaczęcie się 3 porodu, dostałam gaz rozweselający , jak się pierwszy raz zaciągnęłam to czułam odlot na chwilę ale później, to już mi nie pomagał. Mała się słabo wstawiała, więc trochę musiałam się namęczyć, finalnie ubrudziłam o 0.34, 03.04 w 36+6. Mała dostała 10 pkt i przez ten jeden dzień zakwalifikowali ją na wcześniaka. U mnie w szpitalu mają wytyczne, że 6 dni obserwują wcześniaka. Dziś pół dnia przepłakałam jest mi tak ciężko znieść rozłąkę z moimi dziećmi. Serce mi pęka.
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych Mamuś 😘
    Reszcie Dziewczyn życzę szybkich i bezbolesnych porodów 😘

Serdeczne gratulacje 💕 zdrówka dla Was 💕🌸

Lolcia37 lubi tę wiadomość

D👩🏼‍❤️‍👨🏻M
    A👦🏼14.05.2018
    B👧🏼🪽💔💫05.06.2023 - 40+3tc
    M🐈‍⬛(🪽),L🐈(🪽),S🐈‍⬛

Starania od 09.2023
    ⏸️ 04.08.2025

preg.png
  • Angellka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, caly czas was podczytuje, ale nie mogę nadgonić i odpisać.

Przedewszystkim gratuluję dzielnym mamusiom 🎉 Tosik, Uda się, Tęczowa, Pomaranczowa, Idawoll, Świeżynka, Lolcia ❤️🎈 Super że juz tulicie swoje maluchy.
    Lolcia ale ekspresowa akcja była u ciebie 🙈

My juz prawie tydzień w domu. Wyszłyśmy w poniedziałek z waga 2110g. Od kad jestemy w domu to nie mam na nic czasu. Starszak bardzo za mną stęskniony wiec kiedy nie jestem z bobasem to poświęcam mu czas. W szpitalu dostalismy zalecenie zeby przez najbliższy miesiąc sie izolować bo nawet katar u Oliwki moze sie skończyć szpitalem. Wiec syn ma przymusowe wolne od przedszkola, my tez się z nikim nie widujemy. Także mam w domu dość absorbujaco, a stary troche jezdzi do pracy. W czwartek bylismy już na kontroli w szpitalu i waga ladnie idzie do góry 2250g 💪 żółtaczka w granicach normy. Tylko nocki dla mnie kiepsko. Ona je rowno co 3h, a ja musze wstac wczesniej odciągnąć, umyc I wypazyc laktator, wiec spie po 1,5h-2h. Do tego on ladnie spi w dzien między karmieniami, ale w nocy marudzi i popłakuje, trzeba ja kiziac lub przytulać. Dzisiaj prawie całą moc spała ze mną w lozku przytulona bo nic bym nie spala 🥱
    Idawoll dobrze że mi przypomniałaś o blogu Hajfy, muszę tam zajrzeć. Na razie u nas Kpi ale liczę że może chociaż częściowo w nocy uda się później kp.

Pati współczuję tej sytuacji i stresu. Pamiętaj że najważniejsze że mlody najedzony i rob sobie wyrzutów.
    Ja w szpitalu walczyłam z laktaorem. Z tą moją laktacja i tak jest srednio. Ściągam niewiele więcej niż Oliwka je na porcję, na razie starcza, ale zobaczymy co będzie jak zacznie jesc więcej. Tez czuje presję bo dla wcześniaków najlepsze mleko matki. W szpitalu dostawal mleko z banku mleka nie dawali jej mm. Na wszelki wypadek mam kupiona puszkę mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:07

Lolcia37, Idawoll, HimalayanDream, Hermiona5 lubią tę wiadomość

age.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    25.05.22 T39+6- Oskar 3960g

💔 11.2024

11.08.2025 -13dpo ⏸ beta 75
    13.10.2025 13+3 prenatalne CRL6,5cm
    22.11.2025 19+1 275g 🩷
    13.12.2025 22+1 połówkowe 471g
    preg.png
‹‹ 385 386 387 388 389
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ