🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin !! 🤩💐 Kurcze ciekawe jak będzie u mnie bo córka też blondynka a my oboje ciemni jedynie nasi bracia to blondyni 🙈Pomarańczowa wrote:Siesiepy, gratulacje dzielna mamo 💛 wow 💛 ale super, że już teraz tylko te dobre emocje 🥰
Idawoll, podzielam los układania nowej rzeczywistości. Moja córka o dziwo też dobrze zareagowała, jednak wiadomo że dla nas wszystkich to jest nowa sytuacja I bywa różnie. Szpital mnie wymęczył, do tego teściowa była wczoraj z córką i jak wróciliśmy to rozsiedli się na kawę 🫠
Rano wstałam z wyrzutami sumienia, bo nie bardzo miałam siłę pilnować karmien nocnych, a mały budził się bardzo często. Chyba też zestresowany nowym otoczeniem. Liczę, że z każdym dniem będzie lepiej, chociaż tak jak myślałam zaczynam łapać zjazd i chyba baby blues a zmęczenie w tym nie pomaga. O odpoczynku na razie nie ma mowy. Prania, ogarniania domu, sprzatanie.. Gotowanie odpuszczam, ale na resztę nie mogę patrzeć. Mama miała nam dużo pomagać w tym okresie ale zawsze to tak jest, że jednak liczy się tylko na siebie. A zmęczenie jednak zaczyna mnie dojeżdżać.
Mam też dziś urodziny 30 i wiecie co mam wrażenie że wszyscy zapomnieli. I takie przekonanie, że jednak mama jest mało ważna w tym wszystkim, a nie powinno tak być.
Wstawiam Wam za to co słodkiego zrobil chat z pierwszym zdjęciem moich maluszków 💛 córka syna chciala sama nosić 😅 a mój syn poszedł w moją rodzinę i stąd takie ciemne włoski i karnacja 😊😁 córka to typowa blondynka
28👩🧔29
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025 ❤️🩹
Jakub 💙04.2026 -
Siesiepy gratulacje ♥️ jesteś bardzo dzielna, podziwiam!
Pomarańczowa wszystkiego najlepszego 🥳 i przede wszystkim - odpuść dziewczyno! Zagoń męża do roboty, a sama zorganizuj sobie bazę w sypialni z dziećmi 🥰 Należy Ci się chociaż namiastka odpoczynku!94’ 👫 94’
03.2023 córeczka 💖
29.07.2025 ⏸️ 12dpo
20.08.2025 5mm 🦐
30.09.2025 I prenatalne - ryzyka niskie
25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
22.12.2025 (24+1) 710g
07.01.2026 (26+4) 985g
29.01.2026 (29+4) 1715g
12.02.2026 (31+4) 1997g 😍
13.03.2026 (35+5) 3000g 🤭
18.03.2026 (36+3) 3320g 🤨
13.04.2026 (40+1) 🩺 USG i KTG w szpitalu

-
Pomarańczowa wszystkiego co najlepsze 🥳 pamiętaj, że Ty jesteś równie ważna jak cała reszta ! Mów mężowi wprost czego potrzebujesz i odpoczywaj ile potrzebujesz. A jezeli czujesz, że psychicznie nie radzisz sobie to może jakies dodatkowe wsparcie psychologiczne? Wspieramy i wygaduj się jak najczęściej jeśli to pomaga 😘
-
Gratuluję wszystkim nowym Mamom! Kobiety są niezwykłe
ciało kobiety jest niesamowite, co potrafi zrobić, ile znieść i jeszcze być w sile na opiekę nad maleństwem
Pati31 - miałam podobny problem z laktacją, przez tydzień w szpitalu Janek był na mm plus odrobina tego co udało mi się odciągnąć
już na sali porodowej usłyszałam od położnej, że mam tak płaskie brodawki, że nie dam rady karmić. Jakoś mnie to zablokowało i trudno mi było nawet próbować
na szczęści doradczyni laktacyjna poleciła mi konkretne nakładki (bo mialam wiele z róznych firm) i one w końcu zadziałały, nie spadały, nie bolało jak mały ssał - Philips Avent w rozmiarze M
Moja połozna srodowiskowa bez problemu przystawiła małego do mojej płaskiej brodawki i się przyssał. Niestety nie potrafię tego odtworzyć
teraz chciałabym powalczyć o karmienie bez nakładek
Ja dostałam takiej strasznie wyglądającej wysypki dwa tygodnie po porodzie, do tej pory nie wiem od czego
tez dostałam sterydy
-
Siesiepy- Ogromne gratulacje i witamy Kubusia na świecie 🥰 Byłaś bardzo dzielna, trzymam kciuki żeby wszystko się pięknie zagoiło. Cieszę sie, że Kuba wynagradza cały trud porodu. Rośnijcie zdrowo!
Pomarańczowa- Może warto poprosić kogoś o pomoc? Czasem błędnie myślimy, że ktoś o nas zapomniał, a może po prostu nie chcą przeszkadzać i nie wiedzą że potrzebujesz pomocy? Porozmawiaj szczerze z mężem, poproś mamę o pomoc. Ty jesteś równie ważna jak synek czy starsza cora. Ja życzę Ci wszystkiego najpiękniejszego w dniu 30stych urodzin i żebyś nigdy nie wątpiła w siebie i wiedziała, że jesteś ważna 💐
Lianaa lubi tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 🫀
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
🦋 17.12 (20tc)- USG połówkowe, 340g zdrowej Księżniczki 🌸
🦋 26.01 (25t6d)- 760g Kruszynki
🦋 19.02 (29t2d)- USG 3 trymestru- 1313 gram zdrowej, ślicznej córeczki
🦋 34tc - 2100gram maleństwa

-