🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Hermiona5 wrote:Hej, wpadam tylko z wieściami, nadrobię później 🥰
Antonina urodzona 11.04.2026 o godz. 18:33 - 52cm i 3450g (🫣). Podczas cięcia usłyszałam od lekarki „niezależnie od tego jaka będzie waga decyzja o cięciu była słuszna, bo jest rozejście mięśnia macicy na 3cm i poród i tak zakończyłby się cesarskim cięciem, tylko że nagłym”.
Tosia jest cudowna, póki co bardzo spokojna, więc uciekam na drzemkę, bo druga noc może być trudniejsza 😉
Gratulacje 🌷♥️
Tosik ale czarne bobo 🙂 mój pierwszy synek też taki był i do dziś ma bardzo gęste włosy 😀 jak bym mu nie obcinała to by miał już za łopatki pewnie 🤭
Carolina niech moc będzie z Tobą 🙂
Tosik712, Hermiona5, Ccarolinaa lubią tę wiadomość
-
Tosik no mój to tak tylko wczoraj, dziś już mi zapowiedział, że jak wróci wieczorem to lęki go opuszczą 😆
Ja dziś jeszcze cukiernie z dziewczynami zaliczę, taka mam ochotę na sernika od wczoraj, że nie ma zmiłuj, chce sobie podogadzać na tej końcówce 😁 starsza już czuję się lepiej, wstała i mówiła, że dużo lepiej. Rano jeszcze miała problem z mówieniem, ale już jej później puściło to gardło także uff.
Tosik712, Pomarańczowa lubią tę wiadomość
-
Hermiona podpisuję się rękami i nogami za tym co napisała idawoll. Zrobiłaś wszystko co mogłaś, zaufalas intuicji i chcesz dla Tosi jak najlepiej. To sprawia, że jesteś najlepszą mama jaka Tosia może mieć. Ja wiem (teraz już wiem 😅) jak rozkładać na łopatki potrafią hormony w tej kwestii i człowiek traci wtedy każda szczyptę racjonalnego myślenia, ale spróbuj chociaż przebić te słowa do swojego rozumu. 💕 Mam nadzieję że informacja o rozejściu trochę cię podbudowała, tzn scenarisuz że i tak by tak wyszło. Wiele rzeczy dzieje się po coś (wiem, głębokie 😶). U mnie Kuba na IP został oceniony na 3400, a wylazł 3800 prawie że. 😅
Liaana najgorzej jak wizja zmienia się w trakcie a potem boli cię to, że nie sprostałaś jej nowej wersji 😆
Pomarańczowa nie miej wyrzutów sumienia. Robisz wszystko co możesz żeby dziecko miało szczęśliwa i zdrowa mamę. Zareagowałas ekspresowo. Dużo zdrówka i niech szybko samopoczucie się polepsza.
Idawoll oo, super! Ciesze się że obyło się bez większej logistyki i wszystko ładnie przechodzi. U nas też widzę że żółtaczka w odwrocie. 🥰 Nie mierzyliśmy poziomu bilirubiny bo inteligentnie zamówiłam akt urodzenia do domu i dalej nie mam jego oraz numeru PESEL, a jest to konieczne do pomiaru xD
Carolina powodzenia! 🔥 Trzymam kciuki aby poszło szybko i sprawnie!
Tosik ale ten czas leci 😍 Franek na zacnego irokeza! nasz też lubi rożek, ale mamy taki dość obszerny i młody ma sporo miejsca do ruchu. My kupiliśmy tulika na vinted, chcemy go dzisiaj przetestować jak się sprawdzi, bo w szpitalu położne otulaly go właśnie ciasno i był bardzo szczęśliwy.
Hermiona5, Idawoll, Ccarolinaa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Siesiepy - na razie każde założenie, które sobie ustaliłam zostało obalone na łopatki i chyba przestałam się łudzić, że coś wyjdzie wg planu u mnie 😆 adaptować się muszę szybko, bo można zwariować albo się załamać a nie mogę sobie na to pozwolić zanim rzeczywiście nie będzie powodu 🤣
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Pracowity dzisiaj dzień za nami pomimo niedzieli udało nam się zwołać kilku pomocników i mąż wraz z nimi złożył i zamontował schody, zostały do skończenia barierki ale mimo to jest super🙂
https://zapodaj.net/plik-DFAeSVjCPo
mon08kow, krolik, Hermiona5, Idawoll, Monimoniii, Lolcia37, Tosik712, Dorkaa87 lubią tę wiadomość
starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
Super wyszłolady_89 wrote:Pracowity dzisiaj dzień za nami pomimo niedzieli udało nam się zwołać kilku pomocników i mąż wraz z nimi złożył i zamontował schody, zostały do skończenia barierki ale mimo to jest super🙂
https://zapodaj.net/plik-DFAeSVjCPo
my też musimy schody zrobić koniecznie
jedna z ostatnich rzeczy do zrobienia w domu.
-
No my trochę zwlekaliśmy ze schodami bo mamy częściiwo górę zrobioną i to dopiero od niedawna robiliśmy pod narodziny małej i chcemy przenieść się do sypialni a robocze schody były dość niebezpieczne. Jak skończymy całkowicie to się pochwalę 😊mon08kow wrote:Super wyszło
my też musimy schody zrobić koniecznie
jedna z ostatnich rzeczy do zrobienia w domu.
mon08kow lubi tę wiadomość
starania od 2013 roku
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm

-
Hermiona serdeczne gratulacje 🍀❤️ odpoczywajcie.
Caarolinaa kciuki!🍀✊️
Hermiona5, Ccarolinaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, macie jakieś polecajki na wzdęcia u maluszka? Do głowy przychodzi mi espumisan, ale on w teorii jest po pierwszym miesiącu życia. Stosowałyście mimo to? A może coś innego?
Moja mała strasznie się męczy niemal codziennie
zazwyczaj robi kupę bez wysiłku, ale codziennie przychodzi taki moment, że ma problem z bąkami. Pręży się i płacze okropnie. Nie wiem jak jej pomóc 😔
-
Masaż brzuszka i takie podwijane bioderek i krążenia nimi na leżąco do tego leżenie na brzuszku, nie wiem na ile u Was to pomoże. Nie mam doświadczenia co do leków.Monimoniii wrote:Dziewczyny, macie jakieś polecajki na wzdęcia u maluszka? Do głowy przychodzi mi espumisan, ale on w teorii jest po pierwszym miesiącu życia. Stosowałyście mimo to? A może coś innego?
zazwyczaj robi kupę bez wysiłku, ale codziennie przychodzi taki moment, że ma problem z bąkami. Pręży się i płacze okropnie. Nie wiem jak jej pomóc 😔starania od 2013 roku
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm

-
Dużo kładź na brzuszku maluszka przed jedzeniem, u mnie to najbardziej pomagało. Ja u średniej stosowałam przed ukończeniem miesiąca espumisan 100, zmieniałam na esputicon, ale konsultowałam to z lekarzem. Tylko moim zdaniem te leki to nie przynoszą jakiś super rezultatów bo poprostu wymaga to czasu, aby układ pokarmowy dojrzał.Monimoniii wrote:Dziewczyny, macie jakieś polecajki na wzdęcia u maluszka? Do głowy przychodzi mi espumisan, ale on w teorii jest po pierwszym miesiącu życia. Stosowałyście mimo to? A może coś innego?
zazwyczaj robi kupę bez wysiłku, ale codziennie przychodzi taki moment, że ma problem z bąkami. Pręży się i płacze okropnie. Nie wiem jak jej pomóc 😔04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷
04.2026 córeczka 🩷 -
Monimoniii wrote:Dziewczyny, macie jakieś polecajki na wzdęcia u maluszka? Do głowy przychodzi mi espumisan, ale on w teorii jest po pierwszym miesiącu życia. Stosowałyście mimo to? A może coś innego?
zazwyczaj robi kupę bez wysiłku, ale codziennie przychodzi taki moment, że ma problem z bąkami. Pręży się i płacze okropnie. Nie wiem jak jej pomóc 😔
Tak jak dziewczyny, dużo leżenia na brzuszku, szczególnie przed karmieniem. Termoforek z pestek wiśni może? I probiotyk Omnibiotic Panda. -
Dziś dzwoniliśmy do szpitala i mam się stawić na 8 w środę,wtedy preindukcje można już wdrożyć i coś działać 🥹 także mamy konkret, bez domysłów jak na razie i trochę mnie to uspokoiło. Ostatnie teraz dni poświęcę na odpoczynek i uspokojenie głowy ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 09:33
Idawoll, krolik, lady_89, Tosik712, Hermiona5, Monimoniii, Lolcia37, Kitana, Angellka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za rady. Masaży robimy sporo, kręcimy nóżkami, uzywamy termoforka... Spróbujemy więcej leżeć na brzuszku i kupimy probiotyk.
Tak trudno mi się patrzy jak ona się męczy😔 -
Dziś mój mąż po telefonie do szpitala, naprawdę dostał przedporodowej odklejki 🤣 on już do pracy nie idzie, bo przecież jak to!
On musi czuwać, bo przecież w środę mogę urodzić. A ja mówię mu, że szanse są bardzo marne, że w środę w ogóle coś ruszy i że ma iść do roboty i zająć czymś ten łeb, bo mu już zaczyna odbijać 😅 on już by najlepiej ze mną na tym oddziale został i leżał i każdy etap obserwował. Jutro idzie do pracy, może mu się trochę przewietrzy między uszami 😆
Łazi i wszystko dokręca w domu, jeszcze na szybko łazienkę pomalować chce, bo musi być idealnie bo potem, jak to on stwierdził - już ma się tylko skoncentrować na ojcostwie. Wszystkich bliskich już poinformowa ł i teraz każdy czeka 😅
lady_89, mon08kow, Hermiona5, Idawoll, Kitana lubią tę wiadomość
-
Wczoraj o 17.39 na swiat przyszła Nela 3810 55 cm , poród siłami natury ale to był dramat jeden wielki , dochodzę do siebie , naprawdę pierwszy poród to pikuś przy tym … mocno się namęczyłam ledwo dałam radę , potem mogę napisać coś więcej jeśli chcecie , malutka słodka i spokojna , póki co cały czas śpi i odsypia ten ciężki poród , próbujemy się przystawiać ale też średnio nam to idzie , więc walczymy żeby karmić piersią , mamy salę rodzinną więc mąż jest ze mną i jest dużo łatwiej , wczoraj nie byłam w stanie dojść sama do toalety , od razu słabo , duża utrata krwii
patrząc na malutką oczywiście wiem że było warto … 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 10:05
krolik, lady_89, mon08kow, Tosik712, Hermiona5, Pomarańczowa, Lianaa, Idawoll, Ola 🦋, Monimoniii, Dorkaa87, Lolcia37, Świeżynka97, Malowybitna, Kitana, Angellka, Monixma lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
25.11 228 gram słodkości
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Lianaa haha to nieźle się wkręcił 😅 a ta preindukcja na czym polega? Czym się różni od indukcji?
Mój mąż miał w sobotę przynieść materac żebym pokrowiec wyprała i jakoś nie zauważyłam w domu żeby był 🤪 straszę go, że jak zacznę rodzic to sam będzie prał. Dzisiaj o 4 się obudziłam, że kurde muszę mu chyba awanturę zrobić, bo jeszcze rowerek do piwnicy nie wyniesiony, a tam ma stać łóżeczko. -
Ccarolinaa wrote:Wczoraj o 17.39 na swiat przyszła Nela 3810 55 cm , poród siłami natury ale to był dramat jeden wielki , dochodzę do siebie , naprawdę pierwszy poród to pikuś przy tym … mocno się namęczyłam ledwo dałam radę , potem mogę napisać coś więcej jeśli chcecie , malutka słodka i spokojna , póki co cały czas śpi i odsypia ten ciężki poród , próbujemy się przystawiać ale też średnio nam to idzie , więc walczymy żeby karmić piersią , mamy salę rodzinną więc mąż jest ze mną i jest dużo łatwiej , wczoraj nie byłam w stanie dojść sama do toalety , od razu słabo , duża utrata krwii
patrząc na malutką oczywiście wiem że było warto … 🥹
Ogromne gratulację! Biedna się wymęczyłaś, dobrze, że już po, odpoczywajcie i tulcie się
mnie oczywiście nie przerażają historie porodowe więc jak dziewczyny nie mają nic przeciwko to śmiało opisuj
super, że udało się z salą rodzinną to na pewno dużo większy komfort.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 10:40