X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • MaryLu Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ccarolina 😍 odpoczywajcie i cieszcie się soba :)

Ja miałam dzisiaj akcję w nocy.. obudziłam się o 2:15.. cała mokra. Spodenki, poduszka między kolanami, łóżko trochę. Po prostu mokra… pewna że to wody. Nawet pachniały tak słodko, poszłam się zacząć ogarniać do łazienki w sumie zadowolona że tak się zaczęło samo.
    Prysznic, ciuchy, jakieś jedzenie telefon do położnej i jedziemy do szpitala bo mam dodatki gbs.

Na izbie mega niemila położna twierdzi ze te wody niejednoznaczne i nie mam skurczy to po co przyjechałam… po chwili zapytała czy mam położna w szpitalu i kto prowadzi mi ciąże to trochę już była milsza ale oglnie sypała tekstami „jakby pani odeszły te wody to bym od razu na porodówkę wysłała a nie że mi tu Pani roboty dokłada, niejednoznaczne by przy odejściu wód nie wychodziły” itp i itd.. marudziła na ktg że mała śpi, kazała mi się kręcić z boku na bok, dłubać w brzuch palcem żeby ją obudzić bo ona nie będzie dzwonić po doktorka jak nic się nie dzieje.

Robiłam co kazała ale pod ktg leżałam chyba z 1,5 h. Zadzwoniła po lekarza jak zapis zaczął się lepiej pisać. Tu już było spoko, pan doktor mega miły, delikatny. Zrobił mi test na wody już nie papierkiem tylko taką wymazowka, zrobił usg zbadał szyjkę i wszystko.

Wody negatywne 😳
    Szyjka na opuszkę wciąż długa
    Waga małej 4 kg 😳😳😳

W trakcie tego wymazu zaczęłam trochę krwawić ale ponoć to od czopa, po USG już tej krwi było tyle co nic. Odesłali mnie do domu z info że w każdej chwili mam przyjeżdżać jak coś się zacznie dziać a te wody to musiała być duża ilość wodnistego śluzu przy tym odejściu czopu, bądź mała kopla mnie w pęcherz i nawet tego nie poczułam 😒

Dziś 40+4 i nadal w takim razie nie rodzę i średnio się zapowiada skoro pozamykane i długie. Na ktg jeden skurcz się zapisałam nawet nie wiem kiedy bo go nie czulam.

Nie wiem jak ja urodzę takiego klocuszka, dwa razy mierzył.. ja jestem drobna, szczupła, mała. Ten brzuch też dosyć mały. Nie wiem gdzie to się chowa 🫣 jutro mam przyjść na planowe ktg i będzie już mój doktor. Boję się że tyle zrobiłam żeby móc rodzić naturalnie a tu się skończy cc przez taka wagę :(

Trochę musiałam się tu wyżalić 🙃

Niedoczynność tarczycy
    Celiakia
    MTHFR homo
    SERPINE1 hetero
  • mon08kow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa gratulacje 🥰 mam nadzieję, że też uda nam się mieć salę rodzinna. Możesz opisać, mnie podobnie jak krolika nie przerażają opowieści z porodu.

Lianaa zazdroszczę tego spokoju przed indukcja 🙈 ja jutro mam się stawić na patologie i ciężko mi odnaleźć spokój 🤪 wizja pobytu w szpitalu przed porodem mnie nie nastraja dobrze.

MaryLu mam nadzieję, że nie trafisz na tą położna przy porodzie. A jeśli tak to trzeba od razu ucinać taki ton, nikt nie zasłużył na niemiłe traktowanie. Nawet jeśli miała słaby dzień to nie powinna tak traktować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:00

20 CS :) Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3
    💚 12.08. beta - 311 <3 💚 14.08. beta - 928 <3 💚 16.08. beta - 3061 <3

preg.png
  • Tosik712 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa gratulacje córeczki 🎉 zdecydowanie patrząc na ten mały cud już po drugiej stronie brzuszka zapomina się o porodzie, a uśmiechu ja buźce wynagradzają wszystko. U mnie o ile poród sprawny, tak ból taki, że myślałam, że zemdleję.
    MaryLu współczuję podejścia położnej, ja leżąc na patologii gdy w środę przed 19 powiedziałam jednej, że mam skurcze i to takie dość konkretne to kazała mi nie wymyślać i że jutro zawożą mnie do Białegostoku... A przyszła nowa zmiana o skurczach nic nie mówiłam i druga wręcz była zła, że tak późno mówię, dopiero jak skurcz mnie zgiął w pół 😅

Mamusie jak tam wasze hormony ?
    Ja myślałam, że u mnie ok... A tymczasem pobeczałam się wczoraj widząc filmik ze szpitala z akcji przedporodowej z partnerem wspierającym w każdej fazie, masującym plecy, przytulającym .... I mam cholerny żal w środku, że P przy mnie nie było... W czwartek zrobiliśmy testy DNA i czekamy na wynik. Do piątku powinien być...
    P jest codziennie u nas. Wspiera i w ogóle. Widzę, że jest zakochany we Franku... ale co z tego skoro potrzebuje potwierdzenia, że to jego syn i go nie było ze mną w trakcie ciąży.... Najbardziej oczywiście boli mnie fakt, że z ex jakoś był, mimo, że po nim miała już kilku.... i to jego "urodziliśmy razem"

W dodatku wczoraj zjedliśmy kolację, P mówi, że idzie się myć, więc mówię poczekaj muszę siku i też później pod prysznic. Więc mówi mi, to idź do łazienki zrób siku i zawołaj mnie to razem weźmiemy prysznic.... Siedział przed tv jakiś film oglądał i nie przyszedł... Zawołałam go oczywiście, a on chyba nawet nie słyszał.... Stałam jak głupia chyba z 20 minut, pod koniec sobie nawet popłakałam i w końcu wyszłam....
    Strasznie mnie to zabolało, że nie przyszedł. Nie wiem, ale w jakiś sposób było to dla mnie ważne.
    Oczywiście jak przyszedł do łóżka zapytałam dlaczego nie przyszedł, to stwierdził, że byśmy się nie zmieścili razem w kabinie 😓

A teraz serca mam dwa
    My little bejb ❤️
    21.08 - 0,29cm z bijącym ❤️
    09.10 - 7,68 cm little 👦🏻🩵

event.png

Synek 👦🏻2015
    Córeczka 👧🏻 2016
    Synek 👱🏻‍♂️ 2018
‹‹ 397 398 399 400 401
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ