🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
eM Gratulacje, witamy Sarę na świecie 💝
Lady89, krolik Kciuki na pokładzie! Czekam na info 💪🏻
Idawoll Super pomysł, ja bardzo chętnie się przeniosę. Jestem za whatupem, ale się dostosuję. Oddałam głos.
Co u Ciebie jak się czujesz jako mama dwojeczki?
My czekamy na poniedziałkowe CC.
Idawoll, eM 🌺, mon08kow lubią tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 9tc 👼
⏸️ 08.2025
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 🫀
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne- 5.6cm zdrowej córeczki
🦋 17.12 (20tc)- USG połówkowe, 340g zdrowej Księżniczki
🦋 19.02 (29t2d)- USG 3 trymestru- 1313 gram zdrowej córeczki
27.04 Planowe CC 🩷

-
Idawoll, Twoja nie ma 3 lat i wazy 18 kg wow 😃 moja ma 3 lata i ma ledwo 14 kg 😆 no ale myśmy swoje przeszli z nią, więc cudow się nie spodziewam. Niestety z tyłu głowy mam, ze mały też ma refluks jak ona i skończy się na podobnym cudowaniu z jedzeniem. A to był na prawdę dramat. Dzisiaj mamy patronaż, na jakieś mądre informacje na liczę, bo pamiętam ilu specjalistów zwiedziliśmy i dopóki będą przyrosty to będzie że sytuacja fizjologiczna. A jak nie będzie to pewnie ze alergia. Ja też ulewalam. Ale ja byłam nagrodą dla mojej mamy po moim bracie, który płakał miesiącami. Ja jadłam i spałam. Piłam cycka butelkę, potem bez problemu nutramigen. I też chyba liczyłam na taką nagrodę, a mam kolejne wyzwanie. Powtarzam sobie, że dostajemy tyle ile jesteśmy w stanie znieść, więc nie bez powodu Julian jest z nami
Idawoll, Tosik712 lubią tę wiadomość
03.2023 🩷
04.2026 💙 -
Chętnie się przeniosę, będzie łatwiej
może być whatsup
Idawoll lubi tę wiadomość
-
Nasz Franek to też taki agent🙈🫠 w nocy jako tako na razie spi ale wybudza sie co max 2,5h i potrafi godzine jesc. Natomiast od rana potrafi nie spac z 8-10h. Generalnie najgorzej jest jak lecą bączki i to powoduje płacz a jak doda sie tez do tego jego zmeczenie to juz jest nieprzerywany krzyk. Zazwyczaj spacer pomagal go uspac i po powrocie do domu byly ze dwie godziny na odpoczynek ale dzisiaj niestety nie podziałało🙈 Mąż wrócił z pracy to go przejął o 15 bo ja juz jestem wrakiem po calej nocy karmienia, przewijania i bujania od 7 rano🥲 Bylismy u fizjo zeby sprawdzic czy nue ma problemow z napieciem ale ewidentnie to niedojrzaly uklad nerwowy i jelitka. Karmie mm bo niestety nie chce mi sie rozkrecic laktacja. Dzisiaj Franek ma miesiac i chce juz przestac odciagac te kapki. Czuje ze czas przestac z tym walczyc a jednoczesnie jest mi ciezko i przykro ze tak to sie u mnie potoczylo 🫠 tak poza tym to podziwiam wszystkie mamy kpi ktore sa w stanie odciagac mleko regularnie co 3h.
-
O 13:30 przyszła na świat moja trzecia córeczka 55cm, 3400g 😍 poród z ochroną krocza, nie chce więcej 🤣 pojechaliśmy o 5 do szpitala, obudziły mnie skurcze, krew że śluzem i w sumie dobra decyzja, bo korków nie było, pusto na IP i na spokojnie wszystko się mogło zacząć. Akcja konkretne rozpoczęła się dużo później, a kiedy myślałam, że się wycisza i skończę na patologii okazało się, że mam 8cm, a później poszło już szybciorem. Parte kosmos 🙈 wody odeszły dopiero w trakcie i to zatrzymywało trochę główkę, a jak już puściły to młoda raz dwa wyszła, gryzłam łóżko na skurczach żeby zatrzymać wypychanie młodej 🤣 położne później przyszły zdziwione, że to już, bo tak cicho u nas było 🤣 malutka śpi sobie cały czas na mnie 😍 jestem spełniona, to moje ostatnie😅 martwię się tylko, bo nie chce za bardzo się zassać piersią, nawet na chwilę tylko spać. Coś niby wzięła do buziala, ale jak to matka muszę się pomartwić 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 16:12
Pomarańczowa, Idawoll, lady_89, Kobea, Monimoniii, eM 🌺, Ola 🦋, Lianaa, Siasi, Dorkaa87, Kitana, Hermiona5, MaryLu, HimalayanDream, Uda się, mon08kow, Pati31, Świeżynka97, siesiepy, Malowybitna, Tosik712 lubią tę wiadomość
-
Krolik gratulacje, tulcie się i odpoczywajcie👶 u mnie niestety skurcze się wyciszyły na tyle że po prostu leżę i czekam aż zaś zacznie się cokolwiek bo na razie nie chcą wywoływać.starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
Siasi wrote:eM Gratulacje, witamy Sarę na świecie 💝
Lady89, krolik Kciuki na pokładzie! Czekam na info 💪🏻
Idawoll Super pomysł, ja bardzo chętnie się przeniosę. Jestem za whatupem, ale się dostosuję. Oddałam głos.
Co u Ciebie jak się czujesz jako mama dwojeczki?
My czekamy na poniedziałkowe CC.
Dziękuję, że pytasz. Jako mama dwójki czuję się tak cudownie, że gdyby nie ograniczenia finansowe, etatowe i wiekowe - mogłabym pomyśleć o trzecim maleństwie. 🙆🏼♀️☺️ wiadomo, nie zawsze jest łatwo, bo mała mocno przeżywa zmianę, ale wiem, że to chwilowe.
Pomarańczowa no cóż, moja gwiazda od początku z tych większych. Ona też jest wysoka, bo ma plus minus 100 cm. Ale co ciekawe - stałe posiłki zaczęła tak naprawdę jeść dopiero po zakończonym KP, a miała wtedy 21 miesięcy. Także wyhodowałam taki duży egzemplarz na swoim mleku.
Mam nadzieję, że Julek opanuje problemy brzuszkowe i będzie bezproblemowo przyrastał. Jak tam po patronażu?
krolik ogromne gratulacje! 🎉Czułam, że u Ciebie to będzie szybka, ale spokojna akcja 😜
Siasi lubi tę wiadomość
-
krolik wrote:O 13:30 przyszła na świat moja trzecia córeczka 55cm, 3400g 😍 poród z ochroną krocza, nie chce więcej 🤣 pojechaliśmy o 5 do szpitala, obudziły mnie skurcze, krew że śluzem i w sumie dobra decyzja, bo korków nie było, pusto na IP i na spokojnie wszystko się mogło zacząć. Akcja konkretne rozpoczęła się dużo później, a kiedy myślałam, że się wycisza i skończę na patologii okazało się, że mam 8cm, a później poszło już szybciorem. Parte kosmos 🙈 wody odeszły dopiero w trakcie i to zatrzymywało trochę główkę, a jak już puściły to młoda raz dwa wyszła, gryzłam łóżko na skurczach żeby zatrzymać wypychanie młodej 🤣 położne później przyszły zdziwione, że to już, bo tak cicho u nas było 🤣 malutka śpi sobie cały czas na mnie 😍 jestem spełniona, to moje ostatnie😅 martwię się tylko, bo nie chce za bardzo się zassać piersią, nawet na chwilę tylko spać. Coś niby wzięła do buziala, ale jak to matka muszę się pomartwić 😅
Serdeczne gratulacje 💕 zdrówka dla Was 💕🌸 -
Krolik gratulacje 💛
Julek też spał w 1 dobie. Ogólnie spal wszystkie doby w szpitalu, aż się tu doradzałam jak go pobudzić do karmienia, bo spal non stop. Szkoda ze mu tak nie zostało 😅
Po patronażu tak jak myślałam, na razie przybiera, więc czekamy. Może to fizjologia, bo jest jeszcze wcześnie. Po prosiłam jednak o skierowanie do gastrologa, bo wiem, że na NFZ kolejki są długie. umowie go do poradni gdzie należy córka i zobaczymy co się będzie działo dalej. Wspomniała lekarka o gastrotussie albo dicogelu. Myśmy to wszystko przerabiali, łącznie z mocniejszymi lekami na refluks I tak na prawdę poprawy nie było. Więc ja do tych wszystkich kropelek i syropow jestem średnio nastawiona. Jeden gastrolog to użył nawet stwierdzenia, że te syropy na refluks są tylko dla spokojnej głowy mamy. Nie chce też na razie ich wprowadzać, bo malutki ma 3 tyg I nie chce jeszcze bardziej obciążać brzuszka.
Okazuje się też, że Julek nie lubi jeździć w aucie. Jechałam sama I niestety strasznie płakał. Raz musiałam się zatrzymać i trochę podkarmić. Potem odbicie itd I dopiero kontynuować jazdę, że na jakieś 10 min spokoju wystarczyło 😅 jutro przyjedzie może moja mama zająć się trochę córką to liczę, że może coś się zdrzemne. Tylko problem, że Julek preferuje drzemki kontaktowe chodzone 🙃03.2023 🩷
04.2026 💙 -
Przepraszam dziewczyny ze z takim opóźnieniem ale daje znac ze 21 kwietnia urodziła się SN Julcia 💕
Mimo ze miałam już dość po 3 próbach nieudanego wywoływania to czwarta próba z tasiemka przyniosła efekt po 12h. Zaczęły się skurcze regularne o 22 a malutka przyszła na świat o 4:44 😊 3180g, 51cm
Poród był ku mojemu zaskoczeniu piękny mimo ze chwilami bolesny 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 21:53
HimalayanDream, Idawoll, Uda się, MaryLu, Pomarańczowa, krolik, lady_89, mon08kow, Pati31, Kobea, Hermiona5, Monimoniii, Dorkaa87, Świeżynka97, siesiepy, Siasi, Kitana, Tosik712 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ 30 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 4+4 pęcherzyk 2,8mm 🥹
20.08 6+4 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 8+5 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 12+4 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
07.11 18+1 222g córeczki 🩷
24.11 20+4 badania połówkowe - 335g
03.02 30+5 III prenatalne - 1400g
26.02 34+0 2000g kruszynki
17.03 36+5 2600g
02.04 39+0 3000g
09.04 40+0 3200g
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
21.04.2026 41+5 urodził się nasz mały wielki cud ! 💕 3180g

-
Migotka gratulację!
Lady_89 dawaj znać jak sytuacja, trzymam kciuki!
Mała się w końcu przyssała jak oddała trzecią kupę i już widzę, że będzie kolejny cycoholik 😅 przespała ładnie nockę, ja nawet też. Mam taki przypływ miłości 🥰🥰 mam teraz nadzieję, że nie będzie spadku dużego i wyjdziemy szybciorem. Wczoraj popłakałam się dzwoniąc do moich dziewczyn, mąż włączył je na kamerce, mnie nie widziały tylko siostrzyczkę i jak się odezwały to ja w ryk 🙈 odkad wstałam nie mogę nacieszyć się tym widokiem tej malutkiej buziaki, niesamowite 😍 nawet się nie spodziewałam, że aż tyle miłości we mnie jest 😍
lady_89, mon08kow, Idawoll, Pomarańczowa, Tosik712 lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Migotka gratulację!
Lady_89 dawaj znać jak sytuacja, trzymam kciuki!
Mała się w końcu przyssała jak oddała trzecią kupę i już widzę, że będzie kolejny cycoholik 😅 przespała ładnie nockę, ja nawet też. Mam taki przypływ miłości 🥰🥰 mam teraz nadzieję, że nie będzie spadku dużego i wyjdziemy szybciorem. Wczoraj popłakałam się dzwoniąc do moich dziewczyn, mąż włączył je na kamerce, mnie nie widziały tylko siostrzyczkę i jak się odezwały to ja w ryk 🙈 odkad wstałam nie mogę nacieszyć się tym widokiem tej malutkiej buziaki, niesamowite 😍 nawet się nie spodziewałam, że aż tyle miłości we mnie jest 😍
U mnie jeśli się nic nie wydarzy przez weekend to w poniedziałek będą podejmować powolne próby indukcji. Skórczy brak a jak są to minimalne i sporadyczne, zaś nasiliły się bóle miesiączkowe więc liczę że coś tam się dzieje w dobrym kierunku. Chyba nasz maluch będzie ostatnim do rozpakowania.starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
Królik bardzo Ci gratuluję 🥰 z tym gryzieniem łóżka to bym nie pomyślała haha. Szkoda, że sama nie wpadłam na pomysł jak to opanować… no trudno, przy kolejnym porodzie będę to opanowywać 🤪
Migotka Tobie również gratuluję 🍀🥳
Lady nie czuj presji. Po prostu Twojej małej jest dobrze w Twoim brzuszku i pewnie czeka na odpowiedni moment 🥰♥️ może to kwestia godzin albo max paru dni i już będziecie razem ♥️
lady_89, Migotka96 lubią tę wiadomość
-
Co do kontynuacji wątku jestem za. W sumie teraz jak myślę to obojętnie gdzie 🙂
-
Migotka gratulacje ♥️🥳 chciałam pytać jak sytuacja u Ciebie, ale później pomyślałam, że sama napiszesz jak znajdziesz chwilę 😊
Krolik to jest takie niesamowite, że jak się rodzi ta mała istotka i człowiek myśli sobie czy ta miłość się pojawi, no bo przecież starszak/starszaki już wypełniają całe serduszko to nagle okazuje się, że serducho rośnie jeszcze większe 🩷
krolik, Migotka96 lubią tę wiadomość
-
Co do przeniesienia się w inne miejsce to jestem jak najbardziej za. No chyba, że większość osób będzie wolała zostać jednak tutaj. Na poprzednim wątku założyłyśmy z dziewczynami grupę na fb i tam zawsze powstawał „dzienny post” i pod nim pisałyśmy komentarze, łatwo można było się odnieść do poszczególnych wiadomości.
mon08kow lubi tę wiadomość
-
Jej, musiałam podzielić mój post na trzy części, a i tak nie napisałam wszystkiego, jakąś blokadę mam na ovu 🤔