🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi odeszły wody po całodziennym sprzątaniu garderoby
także polecam taką aktywność
-
lady_89 wrote:U mnie na razie się wyciszyło, ale chce dzisiaj pościel zmienić więc trochę gimnastyki może pomoże, czuję małą już bardzo naciskającą na szyjkę ale skurczy brak, na KTG ani jeden się nie zapisał.
Już wszyscy co chwilę się pytają czy rodzę co powoli zaczyna być frustrujące.
U mnie ktg tez cisza, podobnie było z córką i dwa dni później urodziłam 😅 więcej się skurczy pisało na poprzednich, a dziś totalnie nic. Też mam te pytania i mnie trafia, bo piszą ludzie , z którymi rozmawiam od święta 🙄 aktywności mam sporo, wczoraj mnie mocno bolało jak pranie za praniem wieszałam 😅dzisiaj jeszcze męża dopadnę, o ile młoda nie będzie napierać. -
Nam zostało 5 dni i myślę, że spokojnie doczekamy do planowanej CC. W sobotę mamy ostatnią wizytę przed przyjęciem 🥹 Przeziebienie mnie przeorało… dziś pierwsza noc od dwóch tyg gdzie spałam ciągiem 7h i czuję się wspaniale. Wczoraj za to ledwo żywa. Ile to zmienia jak człowiek się wyśpi.
Dziś przepakuję walizkę i jestem całkiem gotowa 💪🏻 Pazy zrobione, ja odgruzowana.
Już tak bardzo czekamy i nie dociera do mnie, że zaraz będziemy się razem. Mąż też bardzo przeżywa widzę, że energia mu opadła, a tak reaguje na stres - więc dużo się tulimy i spędzamy razem dużo czasu cały czas rozmawiając o malutkiej.
Idawoll, lady_89, Hermiona5, krolik, Monimoniii, Pomarańczowa, Kitana lubią tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 9tc 👼
⏸️ 08.2025
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 🫀
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne- 5.6cm zdrowej córeczki
🦋 17.12 (20tc)- USG połówkowe, 340g zdrowej Księżniczki
🦋 19.02 (29t2d)- USG 3 trymestru- 1313 gram zdrowej córeczki
27.04 Planowe CC 🩷

-
Siasi cieszcie się sobą na tej końcówce, też się do męża poprzytulam, nie tylko w jednym celu 😂 w sumie dla oksytocynki to też korzystne 😁 mój ma piątek wolny także jak dotrwam to taki nasz ostatni wspólny dzień 🥺 jak mnie tak męczy wieczorami to już mam ochotę żeby wyszła, a teraz jak jest totalna cisza to myślę, niech siedzi dokończę trochę w domu i skorzystam z pogody 😅 myślę jutro myć okna 😂
Hermiona5, Siasi lubią tę wiadomość
-
Poogarniałam co chciałam, nawet ciasto piekę 🙂 i przyszły skurcze ciekawe czy się rozkręci... czy to tylko powysiłkowe. Już bym chciała by się samo rozkręciło tym bardziej że jestem po terminie.
Hermiona5, Siasi, mon08kow, krolik, Pomarańczowa, Cami lubią tę wiadomość
starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
Lianaa wrote:Melduję że dzisiaj po mordędze na patologii ciąży a potem na próbie indukcji, wreszcie droga cesarskiego cięcia urodził się Daniel 🥹 z wagą 3780g i 55 cm, 10/10. Jest przesłodki, załapał pierś i już zdążył opędzlować obie. Na razie jest cichutko ale wiadomo, temperament nabierze mocy na dniach 😁 napisze coś więcej jak dojdziemy do siebie ♥️ dziękuję za kciuki i trzymam za was wszystkie również!
Serdeczne gratulacje 💕 zdrówka dla Was 💕🌼 -
Lianaa gratulacje, cieszcie się sobą🍀🩵
-
Dziękuję dziedzinę za gratulacje ♥️
Dziś młody został trochę przeciągnięty z karmieniem, wzięli go do noworodków bym mogła odpocząć a mąż załatwić sprawy dot. położnej itd . W końcu poprosiłam, żeby nam do przywieźli, spał ale szukał jedzonka. Niestety nie miałam tyle pokarmu w obu piersiach i się wkurzał 😔 więc zdecydowaliśmy poprosić o domleczenie mm i zasnął dosłownie po kilku minutach. Teraz nie wiem czy nie powinnam go przystawiać na spaniu, bo on by tak spał w nieskończoność a nabrać masy musi 🙈 a mi w końcu pokarm całkiem zaniknie bez stymulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:23
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•PueriaDuo•Nexpram
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍08.12.25 •II prenatalne - Daniel 🩵
10.04.26•37+4 3560g Kluseczki 😳
🔜 Indukcja 🐣
Cukrzyca ciążowa na czczo 😔 ➡️ Insulina Lantus 💉

-
Lianaa wrote:Melduję że dzisiaj po mordędze na patologii ciąży a potem na próbie indukcji, wreszcie droga cesarskiego cięcia urodził się Daniel 🥹 z wagą 3780g i 55 cm, 10/10. Jest przesłodki, załapał pierś i już zdążył opędzlować obie. Na razie jest cichutko ale wiadomo, temperament nabierze mocy na dniach 😁 napisze coś więcej jak dojdziemy do siebie ♥️ dziękuję za kciuki i trzymam za was wszystkie również!
Gratulacje. Dużo zdrówka dla Ciebie oraz malutkiego Daniela 🩵 -
Jeśli zależy Ci na rozkręceniu laktacji, to właśnie teraz jest najważniejszy moment, by to zrobić. Piersi, a bardziej przysadka reagują na potrzeby maluszka. Więc im częściej go przystawiasz, tym więcej sygnałów o potrzebie produkcji tam trafia. Szczególnie ważne jest pierwszych 6 tygodni.Lianaa wrote:Dziękuję dziedzinę za gratulacje ♥️
Dziś młody został trochę przeciągnięty z karmieniem, wzięli go do noworodków bym mogła odpocząć a mąż załatwić sprawy dot. położnej itd . W końcu poprosiłam, żeby nam do przywieźli, spał ale szukał jedzonka. Niestety nie miałam tyle pokarmu w obu piersiach i się wkurzał 😔 więc zdecydowaliśmy poprosić o domleczenie mm i zasnął dosłownie po kilku minutach. Teraz nie wiem czy nie powinnam go przystawiać na spaniu, bo on by tak spał w nieskończoność a nabrać masy musi 🙈 a mi w końcu pokarm całkiem zaniknie bez stymulacji
No i co do wybudzania - teraz warto to robić, później, gdy maluszek będzie prawidłowo przyrastał, to już inna bajka, ale na początku te 2-3 godziny są ważne i dla Ciebie i dla dziecka.
Ja swojego śpiącego królewicza wybudzam nadal, bo on ma melodię do spanie 😅 -
Gratulacje dla nowych mamusiek i trzymam kciuki za jeszcze oczekujące 🙂
U nas na a razie wszystko fajnie 🙂 ale jesteśmy jeszcze przed czasem z problemami brzuszkowymi także wszystko może się zmienić. Młody mi zjadł brodawki i odciagalam przez jakiś czas laktatorem i nie powiem bo była to masakra. Teraz po karmieniu jeszcze podaje mm ale widzę że chyba coraz więcej już tego mleka, u mnie jest spora dysproporcja bo z jednej piersi leci dużo więcej 🤔
Tu moja wisienka🙂
Hermiona5, lady_89 lubią tę wiadomość
-