Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Ola 🦋 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa, nam bardzo pomogło kupienie diety pudełkowej. W weekend gotujemy sami i widzę ile to wprowadza napięcia jak dziecko domaga się mnie przez cały dzień nie śpi, a ja mam w głowie jeszcze obiad. Także polecam 👍

Nie mamy szumisia , ale zadziałały “dźwięki z wnętrza macicy” puszczone ze Spotify. Spał dłużej i się nie wybudzał przy dźwiękach domu.

Dzisiaj mieliśmy kiepska nockę, ewidentnie problemy z brzuszkiem. Podałam espumisan do dwóch karmień. :/
    I przeszło.

Czy Wasze dzieci potrafią uspokoić się u kogoś innego niż Wy? Jak to zrobić? Mojemu mężowi aż jest przykro jak Janek krzyczy aż się zapowietrza u niego :/ wczoraj musiałam wybiegać spod prysznica bo się obudził a mnie nie było

Pomarańczowa lubi tę wiadomość

👩29 & 👦🏼 31

04.2025 - strata w 8t4d 👼

24.09 - prenatalne - wszystko pięknie - czekamy na chłopaka 💙🥰
    25.09 - FeliaTest - wszystko dobrze
    19.11.2025 - badania połówkowe

TP: 03.04.2026

💊Pueria Duo, Acard 150

age.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_89 wrote:
    Dokładnie jesteśmy w takiej samej sytuacji, już nie wiem co gorsze to czekanie jak na bombie czy te wszystkie już mało przyjemne ruchy i kopniaki w brzuchu.
    Właśnie mi chyba czop śluzowy wypadł więc idziemy w dobrym kierunku🙂

No to może ruszy teraz szybciorem ✊

lady_89 lubi tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 🦋 wrote:
    Pomarańczowa, nam bardzo pomogło kupienie diety pudełkowej. W weekend gotujemy sami i widzę ile to wprowadza napięcia jak dziecko domaga się mnie przez cały dzień nie śpi, a ja mam w głowie jeszcze obiad. Także polecam 👍

Nie mamy szumisia , ale zadziałały “dźwięki z wnętrza macicy” puszczone ze Spotify. Spał dłużej i się nie wybudzał przy dźwiękach domu.

Dzisiaj mieliśmy kiepska nockę, ewidentnie problemy z brzuszkiem. Podałam espumisan do dwóch karmień. :/
    I przeszło.

Czy Wasze dzieci potrafią uspokoić się u kogoś innego niż Wy? Jak to zrobić? Mojemu mężowi aż jest przykro jak Janek krzyczy aż się zapowietrza u niego :/ wczoraj musiałam wybiegać spod prysznica bo się obudził a mnie nie było

Synek bardzo się uspokaja u taty. Bardzo się tym różni od córki, bo ona była tak, jak Twój Janek - chciała być tylko u mnie. Już kilka razy zostawiłam Michasia samego z tatą, tuż po karmieniu, a starszą wzięłam na spacer albo zakupy.

I pudełka - potwierdzam. To jest jedna z najlepszych decyzji. Nie muszę kombinować z logistyką obiadową kosztem spaceru czy czegokolwiek innego. Wracamy - odgrzewamy i wszyscy zadowoleni.

Ola 🦋 lubi tę wiadomość

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • Ola 🦋 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll, czy to się szybko zmienilo u córki? :)

👩29 & 👦🏼 31

04.2025 - strata w 8t4d 👼

24.09 - prenatalne - wszystko pięknie - czekamy na chłopaka 💙🥰
    25.09 - FeliaTest - wszystko dobrze
    19.11.2025 - badania połówkowe

TP: 03.04.2026

💊Pueria Duo, Acard 150

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 🦋 wrote:
    Idawoll, czy to się szybko zmienilo u córki? :)
    Na pewno chcesz usłyszeć prawdę? 😅
    Niestety mamoza trwała do teraz.
    Jeśli chodzi o ten okres niemowlęcy, to po około 3 miesiącu zrobiła się bardziej otwarta na tatę, ale zawsze potrzebowała mnie blisko. Po roczku, gdy poszłam do pracy, to z musu, ale akceptowała fakt, że niektóre dni spędza tylko z tatą, tyle że potem czas spędzony ze mną był trudny. Odreagowywała te emocje. Gdy zaszłam w ciążę i poszłam na zwolnienie to znowu mieliśmy regres i mamoza wróciła (zwłaszcza po pierwszym pobycie w szpitalu). A im bliżej końcówki, na czas porodu i teraz - wraz z pojawieniem się Michasia, córka jakoś naturalnie przeniosła os zainteresowań na tatę i to głównie z nim spędza czas.
    Równolegle włączył jej się bunt na wszystko, więc czasem wieczory bywają trudne. Ale… dajemy radę 💪

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka usypiala u męża jak byla noworodkiem czy niemowlakiem. Nawet szybciej niz u mnie. Mówiliśmy, że mąż robi wszystko poza karmieniem i bardzo dumny z siebie był.
    Teraz ma inne podejście i mały też nie chce u niego być. Mam wrażenie, że jak go ponosi to nawet jest bardziej wkurzony niż jakby leżał po prostu w wózku. Ja Julka jak muszę i nie spi to wkładam w wozek albo kokon i kładę obok jak karmie czy pomagam córce. Co prawda Julek się naslucha różnych dźwięków jak to przy 3 latce i wcale to potem nie pomaga mu zasnąć.
    Najgorsze jest u nas to usypianie, bo zaśnie przy cycku, ale cofki go zaraz wybudzają. I to mi dużo zajmuje. Teściowa mnie ostatnio podminowala, bo oczywiście nie uszło to jej uwadze, że tyle mi schodzi. Że może głodny.
    Obiad staram się mieć na 2 dni. Musimy mieć zupe zawsze albo jakiś makaron, bo to je nasz niejadek.
    U nas noc tez ciężka 🫠 2 pobudki takie dłuższe, bo nie mógł zasnąć. Już po 4 wzięłam go na klatkę i spałam z nim obłożona poduszkami. O 6 zaczął się budzić i wydawać okrzyki, więc córka wstała. Karmienie na leżąco nie wchodzi w grę, bo właśnie brzuszek go męczy. Tez chyba wprowadzimy espumisan albo ten kolzym co zalecała położna, bo widać, że ma gazy itd. Rano po śniadaniu włączyłam córce bajkę i mówię że idę uspic małego i niech chwilę poogląda, to jak nigdy wyłączyła, bo jednak ją nie interesuje 😒
    Jeszcze pamiętam przy córce żeby zasnęła bujalismy się na piłce takiej gimnastycznej jak się ćwiczy w ciąży. Tylko przy cofkach trzeba uważać, żeby za mocno tego nie robić, żeby nie podbijało zawartości żołądka.

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Monimoniii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest to samo z brzuszkiem. wczoraj cały dzień ulewania, co zjadła to udała i znowu chciała jesc...

Dzisiaj nocka cała przepłakana i na rękach bo ulewanie trochę przeszło ale zaczął boleć brzuszek. Teraz potrafi zasnąć i budzi się z wielkim krzykiem i pręży, próbuje puścić bąka...

Trudne to wszystko. Obwiniam się, że może to dlatego, że coś jej szkodzi w moim pokarmie, albo że źle ją karmię, źle odbijam...

Przestawiamy się trochę na pierś z butelki - mała ma potrzebę bycia przy piersi i chyba ogarnęła w końcu ssanie. Powiedzcie proszę ile czasu mniej więcej powinno trwać karmienie aby dziecko miało szanse się najeść? Mała przystawia się na jakieś 10minut i potem zasypia. Możliwe, że w tym czasie się najada?

11.08.2025 ⏸️
    25.08.2025 - bijące serduszko💓
    08.10.2025 - prenatalne, ryzyka niskie
    20.11.2025 - dziewczynka🩷
    02.12.2025 - połówkowe
    05.02.2026 - usg III trymestru
    23.03.2026 - 2900 g
    07.04.2026 - 3210 g, 53 cm, godzina 15:05 - nasz Skarb 🩷

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monimoniii wrote:
    U nas jest to samo z brzuszkiem. wczoraj cały dzień ulewania, co zjadła to udała i znowu chciała jesc...

Dzisiaj nocka cała przepłakana i na rękach bo ulewanie trochę przeszło ale zaczął boleć brzuszek. Teraz potrafi zasnąć i budzi się z wielkim krzykiem i pręży, próbuje puścić bąka...

Trudne to wszystko. Obwiniam się, że może to dlatego, że coś jej szkodzi w moim pokarmie, albo że źle ją karmię, źle odbijam...

Przestawiamy się trochę na pierś z butelki - mała ma potrzebę bycia przy piersi i chyba ogarnęła w końcu ssanie. Powiedzcie proszę ile czasu mniej więcej powinno trwać karmienie aby dziecko miało szanse się najeść? Mała przystawia się na jakieś 10minut i potem zasypia. Możliwe, że w tym czasie się najada?
    IMG-2705.png
    https://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html

Kobea, Monimoniii, Pomarańczowa lubią tę wiadomość

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam serdecznie blog Hafiji, bo tam znajdziesz odpowiedzi na każde pytanie dotyczące karmienia ❤️
    Mnie przy starszej ten blog dał ogrom informacji i spokoju.

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • lady_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    No to może ruszy teraz szybciorem ✊
    Byłam na KTG zapis dzisiaj ok, bo wczoraj coś spadało poniżej 120tętno i lekarz chciał dzisiaj kontrolnie też zrobić. A teraz mała tak bryka i pcha się na szyjkę że liczę na jakąś akcję do wieczora.

Co do karmień i problemów brzuszkowych nie pomogę bo doświadczeń własnych nie mam a też każde dziecko jest inne i trudno doradzić coś co się sprawdzi u wszystkich.

starania od 2013 roku
    04.2021 💔poronienie samoistne

2025 pierwsze ivf
    26.05.25 punkcja
    29.07.25 pierwszy transfer
    09.08.25 beta 169
    12.08.25 beta 611
    21.08.25 pierwsze USG i💖
    08.09.25 CRL 1.95 cm
    15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
    07.10.25 Badania prenatalne
    07.11.25 202g dziewczynki
    01.12.25 Badania połówkowe

preg.png
  • Monimoniii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Polecam serdecznie blog Hafiji, bo tam znajdziesz odpowiedzi na każde pytanie dotyczące karmienia ❤️
    Mnie przy starszej ten blog dał ogrom informacji i spokoju.

Dziękuję, niee znałam. Na pewno będę czytać w wolnych chwilach 🙏

Idawoll lubi tę wiadomość

11.08.2025 ⏸️
    25.08.2025 - bijące serduszko💓
    08.10.2025 - prenatalne, ryzyka niskie
    20.11.2025 - dziewczynka🩷
    02.12.2025 - połówkowe
    05.02.2026 - usg III trymestru
    23.03.2026 - 2900 g
    07.04.2026 - 3210 g, 53 cm, godzina 15:05 - nasz Skarb 🩷

age.png
‹‹ 407 408 409 410 411
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ