X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Saffy Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 wrote:

Czuję, że trafiłam w dobre miejsce. Zapisałam się do poradni patologii ciąży przy szpitalu. Pierwszą ciążę też prowadziłam jakoś od połowy właśnie w takiej poradni (ale w innym szpitalu).
    Trafiłam na bardzo sympatyczną panią doktor.

Mega zazdroszczę:) Ja od tygodnia próbuję znaleźć w swoim mieście jakiegoś dobrego ginekologa i strasznie mnie to przytłacza. Wcześniej chodziłam raz na rok prywatnie do lekarza, który najbliższy termin ma teraz w listopadzie, więc odpada.

Biorąc pod uwagę koszt wizyt i badań, chciałam znaleźć jednego prywatnie i jednego na NFZ. Ale na ten moment jest masakra, zapisałam się na razie na 8.09, ale już wiem, dlaczego był taki w miarę szybki termin. Kobieta ma tak tragiczne opinie, że boję się do niej iść nawet po skierowanie na badania.

Czy Wy przy rejestracji na NFZ wspominałyście kiedyś, że jesteście w ciąży i potrzebujecie szybszego terminu? Dało to coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 14:06

30 👫 32

18.08⏸️
    20.08 - beta 95,3
    22.08 - beta 224,4
    28.08 - beta 1954

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saffy wrote:
    Mega zazdroszczę:) Ja od tygodnia próbuję znaleźć w swoim mieście jakiegoś dobrego ginekologa i strasznie mnie to przytłacza. Wcześniej chodziłam raz na rok prywatnie do lekarza, który najbliższy termin ma teraz w listopadzie, więc odpada.

Biorąc pod uwagę koszt wizyt i badań, chciałam znaleźć jednego prywatnie i jednego na NFZ. Ale na ten moment jest masakra, zapisałam się na razie na 8.09, ale już wiem, dlaczego był taki w miarę szybki termin. Kobieta ma tak tragiczne opinie, że boję się do niej iść nawet po skierowanie na badania.

Czy Wy przy rejestracji na NFZ wspominałyście kiedyś, że jesteście w ciąży i potrzebujecie szybszego terminu? Dało to coś?
    Wspominałam rok temu, ale to nic nie dało, bo "no co ja pani poradzę, nie ma terminów wcześniej", więc teraz też nawet się nie wywodziłam, jak rejestrowałam wizytę na NFZ.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Ja już po wizycie, na szczęście wszystko w porządku 😊 2 cm małego człowieka z pięknie bijącym serduszkiem 😊 nawet sie ruszał , juz takie mini nóżki i rączki 🥹🥹mam się oszczędzać i iść na zwolnienie najlepiej od 1 września bo teraz jestem na urlopie🫣 dostałam luteinę magnez i coś tam jeszcze..
    Aż mi się coś robi na samą myśl o poinformowaniu szefowej o ciąży 😛🫣

Pięknie 🤩

Dudka1997 lubi tę wiadomość

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 💕 wrote:
    Tak, ja mam ten sam problem, najbardziej lubię spac na brzuchu. A teraz mam taką poduszkę ciążowa i jak włożę ja między nogi to na boku fajniej sie spi bo inaczej tez ciężko 😂
    2x200mg biorę

9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • AgaNiecierpliwa Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy tylko ja czuję się taka zagubiona? Niby dużo przyjaciółek i kuzynek było już w ciąży, ale mam wrażenie, że nic nie wiem. Czuję, że powinnam już zacząć rozglądać się za nowymi biustonoszami. Jaki najlepiej kupić? Pewnie do momentu porodu piersi urosną jeszcze kilkukrotnie, ale czy jest jakiś model, który wystarczy na dłużej? Czy kupujecie tą bieliznę co zawsze tylko w większym rozmiarze? 😩 pomocy 😩

• krolik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saffy wrote:

Mam swoją ginekolog prywatnie i jeszcze przed owu zrobiłam termin 🙈. Na NFZ dzwoniłam tydzień temu, bo też chce mieć badania na NFZ, nie za wszyskto płacić jak do tej pory i bez problemu jak powiedziałam o ciąży termin na 8.09 znalazła. Tylko też obstawiam, że za wiele pacjentek po prostu nie mają, ale mi tam tylko zależy na badaniach :) jednak teraz już wiem, że w razie takiej odmowy poprosiłabym o odmowę pisemną (wiem przez telefon ciężko) albo powiedziałabym, że ok w takim razie dzwonię dopytać do NFZ czy mogą mi odmówić skoro jestem w ciąży, a mam potwierdzenie w postaci badania krwi. Jeszcze przed dziećmi taka cwana nie byłam, ale teraz jak gdzie się spotykam z nie poszanowaniem naszych praw to moment walczę, od męża się uczę, wcześniej jego nasyłałam 🤣

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Dorkaa87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saffy wrote:

Ja mówiłam i tez był odzew ze wizyta na grudzień wiec mówię czy nie dałoby się do 10 tc No i termin się znalazł.
    Ogólnie jest obowiązek do 10tc wiec musza znaleść termin.

„Ustawodawca szczególnie wskazuje, że dostęp do opieki ginekologicznej musi być zapewniony tak, aby pierwsza wizyta odbyła się do 10. tygodnia ciąży. To ma umożliwić realizację badań i świadczeń zapisanych w „standardzie opieki okołoporodowej” (np. pierwsze USG, badania krwi).
    👉 Podsumowując:
    Tak – poradnia ginekologiczna (w ramach NFZ) ma obowiązek wyznaczyć termin tak, aby pacjentka w ciąży mogła odbyć pierwszą wizytę do 10. tygodnia. Jeśli poradnia odmawia albo proponuje późniejszy termin, można:
    Powiedzieć, że jest się pacjentką w ciąży i powołać na tryb „pilny” (ustawa nakazuje wizytę w ciągu 7 dni).
    W razie problemów zgłosić sprawę do oddziału wojewódzkiego NFZ – infolinia działa codziennie.”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 14:29

D👩🏼‍❤️‍👨🏻M
    A👦🏼14.05.2018
    B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
    🐈‍⬛🐈

Starania od 09.2023
    ⏸️ 04.08.2025🌈🥰
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Hej dziewczyny, podczytuję Was prawie od samego początku ale stwierdziłam że ujawnię się dopiero po usg. Z OM u mnie dzisiaj 5+6, pęcherzyk ciążowy 1,55 cm, CRL 0,24 cm z migającym serduszkiem 🥹🥰

Ten tydzień jest dla mnie szczególnie trudny – miałam rodzić 30 sierpnia, ale poprzednia ciąża zatrzymała się na 8 tygodniu. Nie wiem jak teraz przetrwam ten tydzien ciąży…

Widziałam, że mamy tutaj dużo mamusiek kilku dzieciaczków także chętnie będę czerpać z Waszego doświadczenia. My walczymy o pierwsze :)

PS. Proszę o wpisanie kolejnego USG 10 września :)

Heej 🤗 Rozumiem Cię, ja straciłam przedostatnią ciążę w 7 tc i też ten peł y 8 tydzień jest dla mnie takim trudnym, ważnym momentem 🥹 Super, że jest już serduszko! Oby wszystko było już dobrze 😊

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 wrote:
    Hej, ja już po wizycie. Dzisiaj wielkość zarodka wychodzi na 7+4, a ja według miesiączki dziś 7+3, więc super ☺️ Serduszko też ładnie biło.

Czuję, że trafiłam w dobre miejsce. Zapisałam się do poradni patologii ciąży przy szpitalu. Pierwszą ciążę też prowadziłam jakoś od połowy właśnie w takiej poradni (ale w innym szpitalu).
    Trafiłam na bardzo sympatyczną panią doktor. Zrobiła ze mną szczegółowy wywiad i zaleciła mi już teraz brać Acard na noc (zważywszy na moją historię i choroby). W pierwszej ciąży brałam Acard od momentu wyników pierwszego badania prenatalnego - ze względu na wysokie ryzyko preeklampsji i hipotrofii. Także powiedziała, że już teraz zaczniemy wspomagać moje tętnice maciczne ;)
    Czuję się zaopiekowana po tej wizycie!

W poniedziałek mam plan powiedzieć w pracy o ciąży - mam nadzieję, że trochę będą mnie oszczędzać z tego tytułu 😅 i niech już myślą co zrobią od listopada, gdy pójdę na zwolnienie.

Idawoll wpisz mi proszę termin porodu 13.04.2025, bo tak wychodzi z miesiączki i narazie nic się w tym temacie nie zmienia ;)
    Kolejną wizytę mam mieć 15.09, a 30.09 prenatalne.

Super, że wszystko dobrze! I super, że czujesz się tak zaopiekowana! Możesz w spokoju cieszyć się ciążą 😊

Hermiona5 lubi tę wiadomość

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • Dorkaa87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaNiecierpliwa wrote:
    Dziewczyny, czy tylko ja czuję się taka zagubiona? Niby dużo przyjaciółek i kuzynek było już w ciąży, ale mam wrażenie, że nic nie wiem. Czuję, że powinnam już zacząć rozglądać się za nowymi biustonoszami. Jaki najlepiej kupić? Pewnie do momentu porodu piersi urosną jeszcze kilkukrotnie, ale czy jest jakiś model, który wystarczy na dłużej? Czy kupujecie tą bieliznę co zawsze tylko w większym rozmiarze? 😩 pomocy 😩

Moje piersi w żadnej ciąży nie zmieniły rozmiaru. Wiec ciagle nam ten sam a po porodzie również mam ten sam rozmiar tyle ze do karmienia
    85-90C

AgaNiecierpliwa lubi tę wiadomość

D👩🏼‍❤️‍👨🏻M
    A👦🏼14.05.2018
    B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
    🐈‍⬛🐈

Starania od 09.2023
    ⏸️ 04.08.2025🌈🥰
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaNiecierpliwa wrote:

Oj z biustonoszami to ja mam problem... Jest mnóstwo pięknych do karmienia itd, ale w czasie ciąży i karmienia mam taki cyc, że mało który "sprzęt" daje radę utrzymać go ładnie 😒 W czasie poprzedniej ciąży latałam zwykle w sportowych i nic na to, bo było gorąco, a ja zwykle w domu 🫣 Teraz jadę dalej na 1 sprawdzonym modelu z AllesMama + na noc jakiś tani bawełniany badziew, który nie trzyma cyxków w ryzach, ale przynajmniej mam do czego przykleić wkładki laktacyjne...
    Generalnie na czas ciąży nie kupowałam nic nadzwyczajnego, ot, po prostu kiedy cyc zaczyna się wylewać, brałam coś rozmiar większego 😉 Do karmienia kupowałam jeszcze w czasie ciąży - 2 rozmiary większe, niż w czasie ciąży. Tak na ryzyk fizyk, ale u mnie akurat był to strzał w 10. Aaale, gdybyście poleciły jakieś fajne marki/modele do karmienia na rozmiar F, które ładnie trzymają wysłużony karmieniem cyc, to chętnie przyjmę polecajki 😅

AgaNiecierpliwa lubi tę wiadomość

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saffy wrote:

Niestety nie pomogę, bo prowadzę kolejną ciążę u swojego prywatnego gina. Dobrze mi u niego. Mam dostęp do wszystkiego, czego potrzebuję. Fakt, że o pierwszą wizytę po dłuższej nieobecności jest trudno, ale można upolować szybki termin. Minus zasadniczy to koszty, no ale wolę czuć się zaopiekowana. To zbyt ważny czas. Na NFZ wiadomo niestety, jak z terminami, a w mojej mieścinie i o dobrego lekarza trudno...

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam pierwszą wizytę u ginekologa w tamtym tygodniu i to był 7 tydzień skończony, ale oni tam nie prowadzą ciąż i poszłam się zarejestrować w innej placówce to dostałam termin na 16 września a to będzie już skończony 11 tydzień. I nie wiem co robić czy czekać czy jechać w przyszłym tygodniu i starać się wyprosić położne przed wizytą,nie wiem czekać w kolejce pół dnia a może mnie któryś lekarz przyjmie? Masakra. Przeprowadziłam się do dużego miasta i z terminami to jest jakiś koszmar.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Oj z biustonoszami to ja mam problem... Jest mnóstwo pięknych do karmienia itd, ale w czasie ciąży i karmienia mam taki cyc, że mało który "sprzęt" daje radę utrzymać go ładnie 😒 W czasie poprzedniej ciąży latałam zwykle w sportowych i nic na to, bo było gorąco, a ja zwykle w domu 🫣 Teraz jadę dalej na 1 sprawdzonym modelu z AllesMama + na noc jakiś tani bawełniany badziew, który nie trzyma cyxków w ryzach, ale przynajmniej mam do czego przykleić wkładki laktacyjne...
    Generalnie na czas ciąży nie kupowałam nic nadzwyczajnego, ot, po prostu kiedy cyc zaczyna się wylewać, brałam coś rozmiar większego 😉 Do karmienia kupowałam jeszcze w czasie ciąży - 2 rozmiary większe, niż w czasie ciąży. Tak na ryzyk fizyk, ale u mnie akurat był to strzał w 10. Aaale, gdybyście poleciły jakieś fajne marki/modele do karmienia na rozmiar F, które ładnie trzymają wysłużony karmieniem cyc, to chętnie przyjmę polecajki 😅
    Ja lubię staniki z astratexu, do karmienia nosiłam nie będąc w ciąży i nie karmiąc, bo były często na promocji, były ładne i fajnie trzymaly cycki. Teraz też pewnie, jeśli będzie mi dane, będę tam szukać staników później. ☺️
    Rozmiarowka idealna z tabela rozmiarów, porady dot tego jak się dobrze zmierzyć są przy okazji grzebania w tabeli więc dla mnie git. Chyba tylko raz musiałam wymieniać stanik, na jakieś 20 sztuk. Pozostałe osoby w mojej rodzinie też sobie chwalą i wciąż tam zamawiają staniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 14:47

Kitana, Mysterka lubią tę wiadomość

9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • Uda się Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 wrote:
    Hej, ja już po wizycie. Dzisiaj wielkość zarodka wychodzi na 7+4, a ja według miesiączki dziś 7+3, więc super ☺️ Serduszko też ładnie biło.

Trafiłam na bardzo sympatyczną panią doktor. Zrobiła ze mną szczegółowy wywiad i zaleciła mi już teraz brać Acard na noc (zważywszy na moją historię i choroby). W pierwszej ciąży brałam Acard od momentu wyników pierwszego badania prenatalnego - ze względu na wysokie ryzyko preeklampsji i hipotrofii. Także powiedziała, że już teraz zaczniemy wspomagać moje tętnice maciczne ;)
    Czuję się zaopiekowana po tej wizycie!

W poniedziałek mam plan powiedzieć w pracy o ciąży - mam nadzieję, że trochę będą mnie oszczędzać z tego tytułu 😅 i niech już myślą co zrobią od listopada, gdy pójdę na zwolnienie.

Idawoll wpisz mi proszę termin porodu 13.04.2025, bo tak wychodzi z miesiączki i narazie nic się w tym temacie nie zmienia ;)
    Kolejną wizytę mam mieć 15.09, a 30.09 prenatalne.

Trzymam kciuki 🤩 wszystko pójdzie dobrze i będziemy rodzić równocześnie ♥️

Hermiona5 lubi tę wiadomość

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    24.07 prog. 20,23 ng/ml
    02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
    04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
    06.08.2025 1202 mIU/ml
    13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml
    19.08.2025 mamy ❤️
    20.08.2025 prog 14 ng/ml
    dzidziuś 0,46 mm 🎊
    23.08.2025 prog 27,17 ng/ml i beta 69858 mIU/ml
    27.08.2025 piękne ❤️ i dzidziuś 1,45 cm
    02.09.2025 1,95 cm i mocne ❤️
    23.09.2025 wizyta 👨‍⚕️
    29.09.2025 prenatalne 🍀

preg.png
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ja lubię staniki z astratexu, do karmienia nosiłam nie będąc w ciąży i nie karmiąc, bo były często na promocji, były ładne i fajnie trzymaly cycki. Teraz też pewnie, jeśli będzie mi dane, będę tam szukać staników później. ☺️
    Rozmiarowka idealna z tabela rozmiarów, porady dot tego jak się dobrze zmierzyć są przy okazji grzebania w tabeli więc dla mnie git. Chyba tylko raz musiałam wymieniać stanik, na jakieś 20 sztuk. Pozostałe osoby w mojej rodzinie też sobie chwalą i wciąż tam zamawiają staniki.

Dzięki wielkie! Sprawdzę na pewno 😁

siesiepy lubi tę wiadomość

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • AgaNiecierpliwa Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecajki. Zdrówka dla wszystkich! ❤️

• AlaAla Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny, niesmiało się do was dopisuję. U mnie 5tc+ 4 i zastanawiam się kiedy najlepiej iść na USG? Mieszkam w UK i tu normalnie pierwsze USG w 12tc. Wy kiedy poszłyście?

Dudka1997, Lolcia37, mon08kow, Tosik712, Dorkaa87, Smerfelinka, Mysterka, Uda się lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saffy wrote:

Powinno to coś dać, ponieważ w ciąży do każdego lekarza na nfz (nawet do specjalisty ze skierowaniem) muszą umówić w ciągu 7 dni. Dlatego jeśli odmawiają, zawsze trzeba prosić o odmowę na piśmie, podkreślając, że jest się w ciąży.

Kitana lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - wizyta 🤞🤞🤞

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy wy też nie macie siły, energii? Jeju w żadnej ciąży nie byłam taka zmęczona jak teraz. Wielkie starania to zrobić obiad, najchętniej tylko bym spała. I na przemianę jestem albo bardzo głodna albo jest mi niedobrze albo jednocześnie jedno i drugie.

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ