🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
LemonkazWro wrote:Hej dziewczynu, u mnie niestety beta z 180 spadla na 33, wczoraj wyladowalam na oddziale z krwawieniem i silnymi skurczami, niestety poroniłam dzidzie kwietniową.. zycze wam zdrowych maluszkow
Tak bardzo mi przykro 💔 przytulam z Całych sił🫂LemonkazWro lubi tę wiadomość
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
A 💕 wrote:A orientujecie się czy jakies laboratorium ma jakies fajne pakiety badań krwi, bo ja właśnie obliczałam sobie i wyszło mi około 900 zł za pierwsze badania, które mam zrobić we wrześniu. Dodatkowo doliczylam aby magnez, żelazo i progesteron. Reszta to te podstawowe co trzeba zrobić. Spodziewałam ze ze kwota będzie niezła jak z prywatnego gabinetu, ale myślałam ze wyjdzie cos koło 500 zł. Załamka 🤭
A może skierowanie z poradni na NFZ lub szpitala? Zorientuj się które miejsca mają program KOC? Ja mam wszystko bezpłatnie w swoim szpitalu. -
LemonkazWro wrote:Hej dziewczynu, u mnie niestety beta z 180 spadla na 33, wczoraj wyladowalam na oddziale z krwawieniem i silnymi skurczami, niestety poroniłam dzidzie kwietniową.. zycze wam zdrowych maluszkow
Trzymaj się. Wiem zdecydowanie coś czujesz. Przechodziłam to dwa razy. Jeszcze zaświeci słońce 🙏LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykrotrzymaj się i mam nadzieję, że za chwileczkę wrócisz na forum i będzie już wszystko dobrze 😘
LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
No kwoty tych badań powalają
dlatego właśnie wolę na NFZ się wbić do kogo bądź nawet, wizyta u mojej gin to 250 zł+ 50 cytologia, do tego badania ... Kurcze jeszcze kwotę wizyty przeboje, nie chodzi teraz na paznokcie to akurat zamianka na to, ale do tego badania, no wolę na coś innego przeznaczyć. Jak macie możliwość szukajcie na NFZ, powinni ten system jakos znormalizować, skoro każda kobieta w ciąży ma darmowy dostęp do służby zdrowia, to niech sobie prowadzi ciążę prywatnie, ale dlaczego później nie można tych badań rozliczyć w NFZ, że nikt na to od tylu lat nie wpadł 🤦
Mój mąż rano dziś biegł specjalnie po bułkę do sklepu, bo żoncie tak mdliło okrutnie 😅a ja teraz w sklepie kupiłam sobie drożdżówkę, że sto lat nie jadłam. Odzywiam się bardzo zdrowo od wtorku w tej ciąży 🙄 chociaż tyle że jajka rano jestem w stanie zjeść i wczoraj wcisnęłam trochę warzyw w siebie.
-
Bardzo mi przykro, trzymaj się 🫂LemonkazWro lubi tę wiadomość
Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - CRL 18 mm
08.09.2025 - CRL 39 mm
23.09.2025 - USG 13 tygodnia (prenatalne)⏳
-
Bardzo mi przykro:( trzymaj się i daj sobie teraz wsparcie. Zobaczysz że niebawem znów się uda 🫶LemonkazWro lubi tę wiadomość
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
24.07 prog. 20,23 ng/ml
02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
06.08.2025 1202 mIU/ml
13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml
19.08.2025 mamy ❤️
20.08.2025 prog 14 ng/ml
dzidziuś 0,46 mm 🎊
23.08.2025 prog 27,17 ng/ml i beta 69858 mIU/ml
27.08.2025 piękne ❤️ i dzidziuś 1,45 cm
02.09.2025 1,95 cm i mocne ❤️
23.09.2025 wizyta 👨⚕️
29.09.2025 prenatalne 🍀
-
krolik wrote:No kwoty tych badań powalają
dlatego właśnie wolę na NFZ się wbić do kogo bądź nawet, wizyta u mojej gin to 250 zł+ 50 cytologia, do tego badania ... Kurcze jeszcze kwotę wizyty przeboje, nie chodzi teraz na paznokcie to akurat zamianka na to, ale do tego badania, no wolę na coś innego przeznaczyć. Jak macie możliwość szukajcie na NFZ, powinni ten system jakos znormalizować, skoro każda kobieta w ciąży ma darmowy dostęp do służby zdrowia, to niech sobie prowadzi ciążę prywatnie, ale dlaczego później nie można tych badań rozliczyć w NFZ, że nikt na to od tylu lat nie wpadł 🤦
Mój mąż rano dziś biegł specjalnie po bułkę do sklepu, bo żoncie tak mdliło okrutnie 😅a ja teraz w sklepie kupiłam sobie drożdżówkę, że sto lat nie jadłam. Odzywiam się bardzo zdrowo od wtorku w tej ciąży 🙄 chociaż tyle że jajka rano jestem w stanie zjeść i wczoraj wcisnęłam trochę warzyw w siebie.
Ja ze skierowaniem na badania od mojego ginekologa który prowadził moje ciąże prywatnie zawsze chodzilam do rodzinnego, on wystawiał mi normalnie skierowanie na badania te które mógł na NFZ, przynajmniej robiłam tak z tymi pierwszymi bo później już mi się nie chciało latać po skierowanie na morfologię 😄2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo -
Limone wrote:A może skierowanie z poradni na NFZ lub szpitala? Zorientuj się które miejsca mają program KOC? Ja mam wszystko bezpłatnie w swoim szpitalu.
Można tak spróbować robić. Zapisać się na wizytę na NFZ, nawet nie mówić że byłaś już prywatnie i lekarz jak stwierdzi ciążę na tym etapie to powinien dać skierowania na badania, bo taka kolej rzeczy. Jak byłam 2 tyg temu na NFZ to dostałam skierowania na badania, za które 3 lata temu płaciłam właśnie 500zl. Idę dziś na wizytę, bo tak kazał przyjść. Ale ogólnie chyba będę prowadzić ciążę prywatnie u tej lekarki, do której chodziłam w poprzedniej ciąży. Zobaczę jeszcze jak ta sprawa z cukrami.
Wiem też, że niektórzy rodzinni wypisują skierowania. Mój nie chciał mi dać nawet na badanie moczu, jak miałam objawy w ciąży.03.2023 🩷
18.08.2025 6t4d kropek z bijącym serduszkiem -
Hej, u mnie wczoraj 7+6 i po południu w ciągu sekundy uczucie mokrosci i spodnie w jasnej, wodnistej krwi…. Bez żadnego bólu. Wszystko na oczach 9 letniej pasierbicy🥺🥺🥺Następnie 6 godzin w szpitalu. Pękł mi krwiak. Serce dziecka bije, zarodek w ciągu 5 dni urósł 5 mm. Jak wracałam ze szpitala zobaczyłam na wypisie że mam betę tylko 28 tysięcy, biorąc pod uwagę że jak ostatnio ją badałam 8 sierpnia były 4 tysiące to marny wynik.
Bardzo się martwię ale chyba też już szykuje na najgorsze. Poszłam zrobić jeszcze jedną betę by porównać z wynikiem ze szpitala i teraz czekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 11:07
-
Ninia wrote:Hej, u mnie wczoraj 7+6 i po południu w ciągu sekundy uczucie mokrosci i spodnie w jasnej, wodnistej krwi…. Bez żadnego bólu. Wszystko na oczach 9 letniej pasierbicy🥺🥺🥺Następnie 6 godzin w szpitalu. Pękł mi krwiak. Serce dziecka bije, zarodek w ciągu 5 dni urósł 5 mm. Jak wracałam ze szpitala zobaczyłam na wypisie że mam betę tylko 28 tysięcy, biorąc pod uwagę że jak ostatnio ją badałam były 3 tysiące to marny wynik.
Bardzo się martwię ale chyba też już szykuje na najgorsze. Poszłam zrobić jeszcze jedną betę by porównać z wynikiem ze szpitala i teraz czekam.
Co do bety to na tym etapie nie jest chyba wskaźnik rozwoju ciąży, najważniejsze jest USG.
Serduszko bije a kropek rosnie i to najważniejsze 🩷, a masz może na wypicie napisane ile uderzeń na min?
Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie, ja też dziś 8+0
Jak byłam w 6+4 na wizycie i lekarz nie widział zarodka kazał mi dwukrotnie zrobić betę po 48h. Zrobiłam w 6+5 i wynik ok 47tys., w 6+6 poszłam na wizytę do innego lekarza, był zarodek z bijącym serduszkiem a co do bety to właśnie powiedział, że mam sobie niepotrzebnie nie kłuć żył bo USG jest najważniejsze i że beta zaczyna trochę skakać na tym etapie już i może dać niewiarygodny obraz. Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze. Kiedy planujesz wizytę u lekarza?Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ ANA1 1:80, ANA3
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
-
Migotka96 wrote:Ojej bardzo mi przykro ;c
Co do bety to na tym etapie nie jest chyba wskaźnik rozwoju ciąży, najważniejsze jest USG.
Serduszko bije a kropek rosnie i to najważniejsze 🩷, a masz może na wypicie napisane ile uderzeń na min?
Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie, ja też dziś 8+0
Jak byłam w 6+4 na wizycie i lekarz nie widział zarodka kazał mi dwukrotnie zrobić betę po 48h. Zrobiłam w 6+5 i wynik ok 47tys., w 6+6 poszłam na wizytę do innego lekarza, był zarodek z bijącym serduszkiem a co do bety to właśnie powiedział, że mam sobie niepotrzebnie nie kłuć żył bo USG jest najważniejsze i że beta zaczyna trochę skakać na tym etapie już i może dać niewiarygodny obraz. Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze. Kiedy planujesz wizytę u lekarza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 11:17
-
Ninia najważniejsze, że na USG było wszystko w porządku. Mam nadzieję, że sobotnia wizyt Cię uspokoi. Trzymam kciuki za Was ✊
-
O matko, strasznie mi przykro 🥺 Trzymaj się!LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro 😔
Ninia, serduszko bije to najważniejsze. Teraz trzeba odpoczywać i być dobrej myśli 🙂LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
Ninia wrote:Hej, u mnie wczoraj 7+6 i po południu w ciągu sekundy uczucie mokrosci i spodnie w jasnej, wodnistej krwi…. Bez żadnego bólu. Wszystko na oczach 9 letniej pasierbicy🥺🥺🥺Następnie 6 godzin w szpitalu. Pękł mi krwiak. Serce dziecka bije, zarodek w ciągu 5 dni urósł 5 mm. Jak wracałam ze szpitala zobaczyłam na wypisie że mam betę tylko 28 tysięcy, biorąc pod uwagę że jak ostatnio ją badałam 8 sierpnia były 4 tysiące to marny wynik.
Bardzo się martwię ale chyba też już szykuje na najgorsze. Poszłam zrobić jeszcze jedną betę by porównać z wynikiem ze szpitala i teraz czekam.
Jejku, trzymaj się. Krwiaki się zdarzają, najważniejsze, że bije serce. Kontaktowałaś się z lekarzem prowadzącym, może coś doradzi?03.2023 🩷
Przykro mi, trzymaj się 😟LemonkazWro lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
LemonkazWro, bardzo mi przykro, trzymaj się...20cs
po drodze :
- CB 💔
- drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania ✅
- 3 stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅
- walka z obniżoną ferrytyną! ❌
Suplementacja:
LittleMe T1, omega, wit. D, cholina, Glucophage, Letrox
09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski!
💚 12.08. beta - 311
💚 14.08. beta - 928
💚 16.08. beta - 3061 -
Ninia wrote:Hej, u mnie wczoraj 7+6 i po południu w ciągu sekundy uczucie mokrosci i spodnie w jasnej, wodnistej krwi…. Bez żadnego bólu. Wszystko na oczach 9 letniej pasierbicy🥺🥺🥺Następnie 6 godzin w szpitalu. Pękł mi krwiak. Serce dziecka bije, zarodek w ciągu 5 dni urósł 5 mm. Jak wracałam ze szpitala zobaczyłam na wypisie że mam betę tylko 28 tysięcy, biorąc pod uwagę że jak ostatnio ją badałam 8 sierpnia były 4 tysiące to marny wynik.
Serduszko bije i to jest najważniejsze! A beta to faktycznie już na tym etapie nie jest miarodajna, więc kciuki na pokładzie na sobotnią wizytę. Betą na razie się nie stresuj 🙂
Przytulam Cię mocno i mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć sposób, żeby odgonić złe myśli chociaż na chwilę.
Ninia lubi tę wiadomość