🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfelinka wrote:Powinno to coś dać, ponieważ w ciąży do każdego lekarza na nfz (nawet do specjalisty ze skierowaniem) muszą umówić w ciągu 7 dni. Dlatego jeśli odmawiają, zawsze trzeba prosić o odmowę na piśmie, podkreślając, że jest się w ciąży.
-
Truskawkowykompot wrote:Dziewczynki czy wy też nie macie siły, energii? Jeju w żadnej ciąży nie byłam taka zmęczona jak teraz. Wielkie starania to zrobić obiad, najchętniej tylko bym spała. I na przemianę jestem albo bardzo głodna albo jest mi niedobrze albo jednocześnie jedno i drugie.
U mnie tak było wczoraj, dosłownie zdychałam, a w poniedziałek padłam o 18 i o 19 wskoczyłam w piżamy i poszłam spać, dziś lepiej, ale dopiero mi się to zaczyna więc może być jeszcze różnie. Muszę co chwilę cos jeść żeby przetrwać, aktualnie wrócił mi apetyt i zjadłabym wszystko, odliczam minuty do wyjścia z pracy. Głodna jestem cały czas, jem co godzinę 🤦do tego same węglowodany, już mi nogi spuchły 🙄 -
Truskawkowykompot wrote:Dziewczynki czy wy też nie macie siły, energii? Jeju w żadnej ciąży nie byłam taka zmęczona jak teraz. Wielkie starania to zrobić obiad, najchętniej tylko bym spała. I na przemianę jestem albo bardzo głodna albo jest mi niedobrze albo jednocześnie jedno i drugie.
U mnie na szczęście jeszcze ok. Tzn o 22 już nie żyję, ale daję radę przez cały dzień z roczniakiem. Za to odpadam z nim na każdej drzemce 😅 -
Ja czuję to samo… + na zmianę jest mi ciepło/zimno20cs
po drodze :
- CB 💔
- drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania ✅
- 3 stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅
- walka z obniżoną ferrytyną! ❌
Suplementacja:
LittleMe T1, omega, wit. D, cholina, Glucophage, Letrox
09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski!
💚 12.08. beta - 311
💚 14.08. beta - 928
💚 16.08. beta - 3061 -
Jejku też albo zimno albo ciepło, w pracy ubieram się, wyłączam klimę i włączam na zmianę, marzną mi stopy potem mi w nie za gorąco. Do tego rano jak wstaje i się zbieram do pracy to się pocę niemiłosiernie 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 16:40
mon08kow lubi tę wiadomość
-
Tosik712 wrote:Hej. Gratulacje. Ja z trzecim dzieckiem zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym gdy córka miała 6 msc. Pierwsze USG zaliczyłam już w skończonym 8 tygdoniu ciąży. Zaś najstarszy synek miał wtedy 2 lata i 4 msc. Trochę hardcore. Przy trzecim zrobiłam sobie kurs doradcy noszenia dzieci w chuście i chusta ratowała mi życie 🙂
Najgorsze są początki, ale jedno chowanie. Teraz to dopiero będzie dla mnie hardcore wrócić do pieluch 🤭
Dziękuję ale byłam w takim szoku jak nie wiem😁tym bardziej że to moja szósta ciąża a mam dwie córki, dwa poronienia w tym bliźniacze i śmierć dziecka w 5 miesiącu ciąży więc aż mnie zatkało. Przeważnie bez pomocy lekarza się nie obyło co i jak a teraz bez żadnej pomocy i czekam na pierwszą wizytę 😉
Trochę mnie podtrzymałas na duchu że miałaś podobnie i dałaś radę to i ja dam💪oby tylko bylo wszystko dobrze a resztą się ułoży 🥰Tosik712 lubi tę wiadomość
-
mon08kow wrote:Ja czuję to samo… + na zmianę jest mi ciepło/zimno
Ja też tak mam, mąż się ze mnie śmieje że śpię w skarpetkach 😅 po pracy też najczęściej musi wpaść drzemka, inaczej o 21:30 muszę być już w łóżku, bo padam 😴mon08kow lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅ANA3
✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
✅APS
✅kariotyp
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia
2024 - polipektomia
2025 - histeroskopia + biopsja
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7+6 CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm i ❤️
dawaj fasolko 🤞 -
krolik wrote:Jejku też albo zimno albo ciepło, w pracy ubieram się, wyłączam klimę i włączam na zmianę, marzną mi stopy potem mi w nie za gorąco. Do tego rano jak wstaje i się zbieram do pracy to się pocę niemiłosiernie 🙈
Gorące stopy to ja 🤣! W butach w pracy czuję, że mi się wręcz gotują 🔥 -
krolik wrote:Jejku też albo zimno albo ciepło, w pracy ubieram się, wyłączam klimę i włączam na zmianę, marzną mi stopy potem mi w nie za gorąco. Do tego rano jak wstaje i się zbieram do pracy to się pocę niemiłosiernie 🙈
U mnie to samo 🥴mon08kow lubi tę wiadomość
-
Truskawkowykompot wrote:Ja mówiłam w rejestracji to kobieta rozłożyła ręce i jedyna szansa pójść pytać osobiście położnych i lekarza czy przyjmie ale to ja nie mam codziennie czasu by czatować tam czy mnie przyjmą...
Spróbuj powołać się na to:
https://pacjent.gov.pl/aktualnosc/opieka-medyczna-dla-kobiet-w-ciazy
"Może się zdarzyć, że w dniu, w którym się zgłosisz, szpital lub przychodnia nie może Cię przyjąć. Powinnaś wtedy zostać przyjęta w najszybszym możliwie terminie (do 7 dni roboczych od zgłoszenia) i nie obowiązuje Cię lista oczekujących."👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
20.08 - jest ❤️
26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
10.09 - 2,26 cm 😍
15.05.2025 - transfer 💔
8.02.2025 - transfer💔
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Odkopalam się trochę z domem bo wcześniej nie miałam siły sprzątać, prania mi się nawarstwiło kupę ...
Ja biorę utrogestan 200, on jest w globulce i nie podrażnia.
Jeżeli chodzi o biustonosze to lubię markę chantelle i taka serie soft stretch nie jest wyczuwalna podczas noszenia i majtki też 🙂
Ogólnie po ciąży zrobiły mi się zwisy pomimo że nie karmiłam, już trochę się podciągają ale ta skóra na piersiach była bardzo rozciągnięta.
W tych przychodniach przyszpitalnych - oczywiście te lepsze szpitale bo powiatowe to wiadomo😄 albo takich gdzie robią prenatalne na NFZ zazwyczaj jest dobry sprzęt i lekarze są bardziej kumaci.
AgaNiecierpliwa, Kitana lubią tę wiadomość
-
A orientujecie się czy jakies laboratorium ma jakies fajne pakiety badań krwi, bo ja właśnie obliczałam sobie i wyszło mi około 900 zł za pierwsze badania, które mam zrobić we wrześniu. Dodatkowo doliczylam aby magnez, żelazo i progesteron. Reszta to te podstawowe co trzeba zrobić. Spodziewałam ze ze kwota będzie niezła jak z prywatnego gabinetu, ale myślałam ze wyjdzie cos koło 500 zł. Załamka 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 22:16
Endometrioza 3 stopnia z cechami adenomiozy
Torbiel na jajniku lewym 6 cm
Torbiel na jajniku prawym 4 cm
01.05 - 🤍 7 tc.
05.08 - ⏸️ pozytywne
05.08 - Beta Hcg - 125,8
11.08 - Beta Hcg - 1602,6, Progesteron 8,91
11.08 - Usg [ brak pęcherzyka ciążowego ]
25.08 - Usg - CRL 4,4mm, FHR +
🩷 🩷 🩷 🩷 🩷
22.09 - kolejna wizyta
02.10 - badania prenatalne -
A 💕 wrote:A orientujecie się czy jakies laboratorium ma jakies fajne pakiety badań krwi, bo ja właśnie obliczałam sobie i wyszło mi około 900 zł za pierwsze badania, które mam zrobić we wrześniu. Dodatkowo doliczylam aby magnez, żelazo i progesteron. Reszta to te podstawowe co trzeba zrobić. Spodziewałam ze ze kwota będzie niezła jak z prywatnego gabinetu, ale myślałam ze wyjdzie cos koło 500 zł. Załamka 🤭
Tosik712 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję 😊Endometrioza 3 stopnia z cechami adenomiozy
Torbiel na jajniku lewym 6 cm
Torbiel na jajniku prawym 4 cm
01.05 - 🤍 7 tc.
05.08 - ⏸️ pozytywne
05.08 - Beta Hcg - 125,8
11.08 - Beta Hcg - 1602,6, Progesteron 8,91
11.08 - Usg [ brak pęcherzyka ciążowego ]
25.08 - Usg - CRL 4,4mm, FHR +
🩷 🩷 🩷 🩷 🩷
22.09 - kolejna wizyta
02.10 - badania prenatalne -
Hej. Heh nie wiem czy to lenistwo mnie dopadło czy niemoc ciążowa, ale czuję się wypompowana. Jak chcę coś zrobić to zaraz jakieś zawroty głowy i słabości. To mdli. A jak leżę plackiem to przechodzi 🤦
Co do badań u mnie najtaniej wychodzi zrobić badania w laboratorium w szpitalu. Za betę hCG płaciłam 27zł gdzie w Alabie wychodziło 81.
Ale pakiet dla ciężarnych o którym napisała Mysterka w tej cenie brzmi super. Aż sama zaraz sprawdzę. -
Dzięki wielkie za wszelkie wskazówki:) Jutro spróbuję ponownie się gdzieś zapisać, może się uda. To moja pierwsza ciąża, na samą wyprawkę wydam fortunę, więc chciałabym chociaż na badaniach i kilku wizytach zaoszczędzić.
-
LemonkazWro wrote:Hej dziewczynu, u mnie niestety beta z 180 spadla na 33, wczoraj wyladowalam na oddziale z krwawieniem i silnymi skurczami, niestety poroniłam dzidzie kwietniową.. zycze wam zdrowych maluszkow
Bardzo przykro mi to słyszeć 😕
Mam nadzieję, że masz możliwość, żeby się sobą teraz zaopiekować, a potem szybko wracaj na fioletową w kolejnym wątku 🙂
I dopilotuj sobie tą betę aż spadnie do zera, żeby mieć pewność, że na pewno spadła.LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
LemonkazWro wrote:Hej dziewczynu, u mnie niestety beta z 180 spadla na 33, wczoraj wyladowalam na oddziale z krwawieniem i silnymi skurczami, niestety poroniłam dzidzie kwietniową.. zycze wam zdrowych maluszkow
LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
LemonkazWro lubi tę wiadomość