🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia97 wrote:u mnie kolejny dzień biegunki 🥲 do tego dzisiaj boli mnie brzuch w podbrzuszu.. oczywiście już się naczytałam w internecie że to pierwsze objawy poronienia w szczególności w pierwszym trymestrze 🥲
mam nadzieję, że maluch jest cały i bezpieczny. na szczęście nie mam żadnych plamień / krwawień
Może ten ból jest związany z biegunką i nie oznacza nic złego w związku z ciążą, spokojnie. Najważniejsze, że nic innego się nie dzieje. -
mon08kow wrote:Okrutnie chce mi się ciągle spać, dodatkowo jak przegapię "mały głód", to duży doprowadza mnie do mdłości... miałam nadzieję, że to mnie ominie. Mam wyrzuty, że nie odżywiam się zdrowo, ale nie jestem w stanie w siebie wiele wcisnąć. Jak się dziś czujecie?
Ja dziś sama nie wiem. Nad ranem śniłomi się, że poroniłam 😱 Więc zaczęłam dzień na niezbyt ciekawych emocjach 🫣 Upał i te nieszczęsne uderzenia gorąca, dziś trochę dają mi w kość. Brzuch lekko czuję i cycki jakieś wrażliwsze, co nie jest szczególnie przyjemne w czasie kp 🥴 Nie wiem, jak ja wytrzymam do 8 września (kolejna wizyta) 🫣 Ciągle towarzyszy mi jakiś lęk, że coś mogłoby być nie tak -
Kitana wrote:Ja dziś sama nie wiem. Nad ranem śniłomi się, że poroniłam 😱 Więc zaczęłam dzień na niezbyt ciekawych emocjach 🫣 Upał i te nieszczęsne uderzenia gorąca, dziś trochę dają mi w kość. Brzuch lekko czuję i cycki jakieś wrażliwsze, co nie jest szczególnie przyjemne w czasie kp 🥴 Nie wiem, jak ja wytrzymam do 8 września (kolejna wizyta) 🫣 Ciągle towarzyszy mi jakiś lęk, że coś mogłoby być nie tak
Kitana lubi tę wiadomość
2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo -
mon08kow wrote:Okrutnie chce mi się ciągle spać, dodatkowo jak przegapię "mały głód", to duży doprowadza mnie do mdłości... miałam nadzieję, że to mnie ominie. Mam wyrzuty, że nie odżywiam się zdrowo, ale nie jestem w stanie w siebie wiele wcisnąć. Jak się dziś czujecie?
Mam podobnieja dziś ciut lepiej, ale też co chwilę jestem głodna i wtedy mnie mdli. Chociaż obiad dziś zrobiłam zdrowy. U mnie jest najgorzej do południa w pracy, muli mnie wtedy najbardziej
i też jestem na siebie zła, że nie jem tak jak powinnam
mon08kow lubi tę wiadomość
-
Kitana wrote:Ja dziś sama nie wiem. Nad ranem śniłomi się, że poroniłam 😱 Więc zaczęłam dzień na niezbyt ciekawych emocjach 🫣 Upał i te nieszczęsne uderzenia gorąca, dziś trochę dają mi w kość. Brzuch lekko czuję i cycki jakieś wrażliwsze, co nie jest szczególnie przyjemne w czasie kp 🥴 Nie wiem, jak ja wytrzymam do 8 września (kolejna wizyta) 🫣 Ciągle towarzyszy mi jakiś lęk, że coś mogłoby być nie tak
Kurcze też mam ten lęk, 8 też idę na NFZ. Ja do prenatalnych jestem w takim zawieszeniu zawsze, dla mnie to moment decydujący i jak wyjdzie, że jest ok to już do końca mam spokojniejszą głowę. -
Pomarańczowa wrote:Dziewczyny, a czy Wasz lekarz na tych wizytach powyżej 6 tyg mówił coś o wielkości GS czy tylko CRL?
Przypadkiem polubiłam. U mnie tylko CRL na poniedziałkowej wizycie (8+3).Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - CRL 18 mm
08.09.2025 - CRL 39 mm
23.09.2025 - USG 13 tygodnia (prenatalne)⏳
-
Yoanne wrote:Dzięki za info, poczytam o tym systemie. Tak się spodziewam, że od razu dostanę skierowanie na krzywą i wtedy też jestem ciekawa co wyjdzie.
To nowość dla mnie, bo w pierwszej ciąży w ogóle nie było mowy o cukrzycy, a tu teraz takie kwiatki 😉
A czy jest to ktoś komu glukoza na czczo wyszła słabo, a potem już przy weryfikacji przy krzywej się okazało, że to tylko straszak był?
Hejpozwolę sobie się wtrącić z wątku listopadowego
mi przy pierwszych badaniach krwi w 8 tygodniu, glukoza na czczo wyszła 107 🙈 kilka dni później już robiłam krzywą cukrową z zalecenia lekarki, krzywa wyszła dobrze, na czczo też. Przez jakiś czas badałam glukometrem na czczo i po posiłkach, na czczo często było za wysoko. Poszłam do diabetologa, lekarka mówiła, że glukometry mają błąd pomiaru 10-15% i żebym sprawdziła co jakiś czas na czczo glukozę z krwi (i tak muszę się kłuć, bo mam problemy z utrzymaniem potasu) i że jeśli jeszcze choć raz wyjdzie powyżej 90 to mam się kontaktować, bo będzie diagnoza cukrzycy. Badałam od tego czasu glukozę z dobre 5-7 razy z krwi i zawsze wychodzi w normie, a na glukometrze zawsze między 94 a 99. Za 2 tygodnie będę robić drugi raz krzywą, bo trzeba nawet, jeśli ta pierwsza wyszła ok
diabetolog mi wtedy tłumaczyła, że na początku jest taka huśtawka hormonalna, że czasami są takie wyrzuty glukozy i musiałam akurat ten wyrzut wychwycić. No i zbyt długa przerwa między kolacją, a śniadaniem też może spowodować podniesienie glukozy, tak samo kiepska nocka czy ból. Także głowa do góry, Twój wynik wcale nie musi oznaczać cukrzycy
Yoanne, Pomarańczowa lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Pomarańczowa wrote:Dziewczyny, a czy Wasz lekarz na tych wizytach powyżej 6 tyg mówił coś o wielkości GS czy tylko CRL?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
9.09 2,86cm i 178💓
Dominująca jędza 🥰 -
kasia97 wrote:u mnie kolejny dzień biegunki 🥲 do tego dzisiaj boli mnie brzuch w podbrzuszu.. oczywiście już się naczytałam w internecie że to pierwsze objawy poronienia w szczególności w pierwszym trymestrze 🥲
mam nadzieję, że maluch jest cały i bezpieczny. na szczęście nie mam żadnych plamień / krwawień -
Nadzieja32 wrote:Hej
pozwolę sobie się wtrącić z wątku listopadowego
mi przy pierwszych badaniach krwi w 8 tygodniu, glukoza na czczo wyszła 107 🙈 kilka dni później już robiłam krzywą cukrową z zalecenia lekarki, krzywa wyszła dobrze, na czczo też. Przez jakiś czas badałam glukometrem na czczo i po posiłkach, na czczo często było za wysoko. Poszłam do diabetologa, lekarka mówiła, że glukometry mają błąd pomiaru 10-15% i żebym sprawdziła co jakiś czas na czczo glukozę z krwi (i tak muszę się kłuć, bo mam problemy z utrzymaniem potasu) i że jeśli jeszcze choć raz wyjdzie powyżej 90 to mam się kontaktować, bo będzie diagnoza cukrzycy. Badałam od tego czasu glukozę z dobre 5-7 razy z krwi i zawsze wychodzi w normie, a na glukometrze zawsze między 94 a 99. Za 2 tygodnie będę robić drugi raz krzywą, bo trzeba nawet, jeśli ta pierwsza wyszła ok
diabetolog mi wtedy tłumaczyła, że na początku jest taka huśtawka hormonalna, że czasami są takie wyrzuty glukozy i musiałam akurat ten wyrzut wychwycić. No i zbyt długa przerwa między kolacją, a śniadaniem też może spowodować podniesienie glukozy, tak samo kiepska nocka czy ból. Także głowa do góry, Twój wynik wcale nie musi oznaczać cukrzycy
Bardzo Ci dziękuję, że się odezwałaś i dałaś trochę nadziei, że to tylko jednorazowa akcja! ❤️Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 19:14
Endometrioza 3 stopnia z cechami adenomiozy
Torbiel na jajniku lewym 6 cm
Torbiel na jajniku prawym 4 cm
01.05 - 🤍 7 tc.
05.08 - ⏸️ pozytywne
05.08 - Beta Hcg - 125,8
11.08 - Beta Hcg - 1602,6, Progesteron 8,91
11.08 - Usg [ brak pęcherzyka ciążowego ]
25.08 - Usg - CRL 4,4mm, FHR +
🩷 🩷 🩷 🩷 🩷
22.09 - kolejna wizyta
02.10 - badania prenatalne -
Hej, ja już po wizycie u ordynatora z wczorajszego szpitala. Super lekarz, nie żałuję żadnej złotówki, która dzisiaj zostawiłam w gabinecie i chyba decyduje się na prowadzenie u niego ciąży prywatnie. Zbadał mnie bardzo dokładnie, zasugerował że krwiak mógł być od niedzielnego współżycia i na razie mamy się wstrzymać. Zwiększył dawkę Euthyroxu z 25 na 75 i kontrola za 2 tygodnie. Zrobił USG, zarodek 1.4 cm tętno 174.
Dodatkowo dostałam glukometr by używać do czasu aż nie przyjdą mi krążki Libra( na nie się czeka)
Co do bety miałyście rację, powiedział by się zupełnie nią nie sugerować bo to na tym etapie już nie działa na takich zasadach. Jako że pani doktor z ostrego dyżuru, która mnie wczoraj przyjęła jest jego podwładną, powiedział że jej przypomni by nie robić pacjentkom Bety na tym etapie ciąży bo potem jest niepotrzebny stres.Yoanne, Świeżynka97, Pomarańczowa, Smerfelinka, Kitana, Dudka1997, Hermiona5, Tosik712, mon08kow, Mysterka, Idawoll lubią tę wiadomość
-
Pomarańczowa wrote:Dziewczyny, a czy Wasz lekarz na tych wizytach powyżej 6 tyg mówił coś o wielkości GS czy tylko CRL?
U mnie zmierzył, mam to w dokumentach GS 20.3 mm👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-
U mnie Gs 2,08 cm a Crl 0,19 o zastanawiam się czy Crl nie jest za małe. Oczywiście już mi tak wujek google podpowiada, po co wpisuje. Muszę znaleźć USG dziewczyn co tam było.
Jakie miałyście crl na pierwszej wizycie i który to był dokładnie tydzień ciąży? -
krolik wrote:U mnie Gs 2,08 cm a Crl 0,19 o zastanawiam się czy Crl nie jest za małe. Oczywiście już mi tak wujek google podpowiada, po co wpisuje. Muszę znaleźć USG dziewczyn co tam było.
Jakie miałyście crl na pierwszej wizycie i który to był dokładnie tydzień ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 19:19
Endometrioza 3 stopnia z cechami adenomiozy
Torbiel na jajniku lewym 6 cm
Torbiel na jajniku prawym 4 cm
01.05 - 🤍 7 tc.
05.08 - ⏸️ pozytywne
05.08 - Beta Hcg - 125,8
11.08 - Beta Hcg - 1602,6, Progesteron 8,91
11.08 - Usg [ brak pęcherzyka ciążowego ]
25.08 - Usg - CRL 4,4mm, FHR +
🩷 🩷 🩷 🩷 🩷
22.09 - kolejna wizyta
02.10 - badania prenatalne -
krolik wrote:U mnie Gs 2,08 cm a Crl 0,19 o zastanawiam się czy Crl nie jest za małe. Oczywiście już mi tak wujek google podpowiada, po co wpisuje. Muszę znaleźć USG dziewczyn co tam było.
Jakie miałyście crl na pierwszej wizycie i który to był dokładnie tydzień ciąży?👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-
Patrzyłam właśnie u córki miałam w 6+1tc 4,45mm więc w sumie może by się zgadzało jak teraz zaczyna intensywnie rosnąć. Z kolei GS, którego w poprzednich ciążach nie miałam badanego wychodzi na 7+0 🙈 nie rozumiem tego 😅 cykle mam klasycznie 28 dniowe i owu była w 12dc. Z dziewczynami miałam długie cykle i ciaze zawsze tydzień z hakiem młodsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 19:29