🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Dudka1997 wrote:Wyszła mi cukrzyca ehh😟 żegnaj dobre jedzonko pizzunie i inne smaczki😭
Współczuję
U mnie za to krzywa dobrze. Cukier na czczo na krzywej też. Zobaczymy co powie diabetolog, bo ja sama nie wiem jak mam jeść i co żeby te poranne cukry byly ok. Do tego czekam na glukometr albo ten sensor, bo bez tego to już w ogóle błądzę03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
Dorkaa87 wrote:O matko mam nadziej ze u maleństwa wszystko Ok i po prostu na SOR mieli gorszy sprzęt
Trzymam ✊🏻✊🏻 koniecznie daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:23
-
Ninia wrote:A u mnie dzisiaj źle wiadomości. W pracy dostałam krwawienia i znów wylądowałam na SOR. Serduszko bije ale z pomiaru wyszły 2 cm czyli dokładnie tyle co tydzień temu. Dzisiaj po 20 mam USG u swojego lekarza. Bardzo się denerwuje bo nie wiem czy aż taki może być błąd w pomiarze czy ciąża przestała się rozwijać.
Trzymam kciuki żeby to tylko wina sprzętu była 🙏 -
Ninia wrote:A u mnie dzisiaj źle wiadomości. W pracy dostałam krwawienia i znów wylądowałam na SOR. Serduszko bije ale z pomiaru wyszły 2 cm czyli dokładnie tyle co tydzień temu. Dzisiaj po 20 mam USG u swojego lekarza. Bardzo się denerwuje bo nie wiem czy aż taki może być błąd w pomiarze czy ciąża przestała się rozwijać.
Mam nadzieję że wszystko będzie ok, a to tylko błędy w pomiarach.
Te urządzenia czasami też w zależności od gabinetu różnie mierza ja tam miałam w drugiej ciąży że wychodziło jak by się ciąża nie rozwijała a były po prostu inne urzadzenia.
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Idawoll wrote:Oj, karmienie to temat, który mnie mocno przeorał na początku. Kilka dni po porodzie mała zaczęła źle łapać brodawkę, przez co powstały na nich okropnie bolesne rany. Ból był 10x gorszy od porodowego, a dodając zmęczenie i niewyspanie, to była mieszanka wybuchowa. Niemniej bardzo mi zależało na tym karmieniu, więc zacisnęłam zęby i szłam w to dalej. Niestety dalej było tylko gorzej, doszło zapalenie piersi z 40-stopniową gorączką. Po 4 tygodniach męczarni, wizytach u CDL, kompresach, maściach, pomocy (cudownej) położnej i zmianie techniki i tak musiałam brać antybiotyk. Dopiero to przyniosło ulgę.
Później z drobnymi wyjątkami szło bardzo dobrze, karmiłam 21 miesięcy 💪
Z perspektywy czasu zdecydowanie jeszcze w szpitalu poprosiłabym o konsultację z cdl, zwłaszcza do oceny tego, jak mała chwyta pierś. Bo wiem, że szpital, w którym rodziłam oferuje taką pomoc.
U mnie była bardzo podobna historia, też zapalenia piersi , zastój w piersiach , i najeździłam się z małą po specjalistach czy to nie wina jej ssania i ja korzystałam z dwóch doradców laktacyjnych i u mnie nic to nie dało.. jeszcze do tego mala nie przybierala na wadze. W drugiej ciąży byłam niby mądrzejsza i tak jak piszesz poprosiłam o konsultacje cdl , ale podczas pobytu nie doczekałam sie nikogo po mimo tego że szpital o niby zapewnia .. no jakiś dramat . Nawet jak teraz o tym myślę to mnie przeraża wizja karmienia piersią.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Pomarańczowa super wieści ♥️ pewnie ten za mały pęcherzyk spędzał Ci sen z powiek.
Ninia trzymam kciuki za maluszka! Kiedy mogłabyś pójść na USG tam gdzie zawsze chodziłaś? -
Hermiona5 wrote:Pomarańczowa super wieści ♥️ pewnie ten za mały pęcherzyk spędzał Ci sen z powiek.
Ninia trzymam kciuki za maluszka! Kiedy mogłabyś pójść na USG tam gdzie zawsze chodziłaś?
Idę dzisiaj o 20.40 po wszystkich pacjentkach doktora. Ta dzisiejsza lekarka z SOR wydawała się bardzo niedoświadczona więc mam nadzieję, że źle zmierzyła.
Limone, Lianaa, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Ninia wrote:Idę dzisiaj o 20.40 po wszystkich pacjentkach doktora. Ta dzisiejsza lekarka z SOR wydawała się bardzo niedoświadczona więc mam nadzieję, że źle zmierzyła.
Bardzo możliwe, wystarczy że głowicę od USG inaczej docisnęła i już pomiar mniejszy. Będziemy tu czekać na informację od Ciebie! -
Ninia wrote:Idę dzisiaj o 20.40 po wszystkich pacjentkach doktora. Ta dzisiejsza lekarka z SOR wydawała się bardzo niedoświadczona więc mam nadzieję, że źle zmierzyła.
Limone lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie okNinia, Limone lubią tę wiadomość
20cs
po drodze :
- CB 💔
- drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania ✅
- 3 stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅
- walka z obniżoną ferrytyną! ❌
Suplementacja:
LittleMe T1, omega, wit. D, cholina, Glucophage, Letrox
09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski!
💚 12.08. beta - 311
💚 14.08. beta - 928
💚 16.08. beta - 3061 -
Hermiona5 wrote:Pomarańczowa super wieści ♥️ pewnie ten za mały pęcherzyk spędzał Ci sen z powiek.
Ninia trzymam kciuki za maluszka! Kiedy mogłabyś pójść na USG tam gdzie zawsze chodziłaś?
Ja jestem tak nienormalna, że nadal mam wrażenie że nie ma miejsca tyle ile powinno. Ale pytałam o to, sprawdzała, patrzyła i mówiła że jest okNinia lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
10.09.2025 3 cm tańczącego dzidziusia🧸 -
Bardzo często tak jest że w szpitalu mają gorszy sprzęt. Jak ja byłam z krwawieniem u lekarza tydzień to pomiary pokazywały 5+2tc i było widać zarodek, a następnego dnia w szpitalu pomiar pokazywał 4+2 i pusty pęcherzyk 🙈 Jeśli jest bicie serca to bądź dobrej myśli 🩷Ninia, Limone lubią tę wiadomość
2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo -
Ps. Podziwiam za te późne wizyty🤣 ja i tej porze już zazwyczaj śpię 🤣 -
Hej! 🤭
Długo się zbierałam, czy tu dołączyć… po 4 miesiącach starań biel wreszcie nie wypaliła mi oczu i obecnie jestem w 7+1 tyg i dzień ciąży. Termin teoretycznie wypada mi na końcówkę kwietnia (28.04.2025).
Zarodek ma potwierdzoną akcję serca i na tę chwilę rozwija się prawidłowo.
Jestem panikarą, więc nie chce zapeszać i nie potrafię się w pełni cieszyć tak wczesną ciążą, zwłaszcza że wczoraj miałam akcję z brunatnym śluzem.
Dziś miałam w tej sprawie szybką wizytę u mojej gin. Na szczęście po usg z zarodkiem wszystko ok ale dostałam dopochwowo Utrogestan. I siedzę sobie na zwolnieniu do końca tygodnia. To przysporzyło mi i mężowi wiele strachu 😔
Nie ma jednak wg mnie super bezpiecznego czasu w ciąży, więc postanowiłam dołączyćzawsze raźniej, wczoraj w rozpaczy czułam się strasznie samotna… mąż na delegacji, ja sama w domu i milion myśli. Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki i oby ten wątek doprowadził nas wszystkie do szczęśliwego rozwiązania ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:55
Dudka1997, Yoanne, Pomarańczowa, Młodamama2, Lolcia37, krolik, Smerfelinka, Limone, Aga300, kasia97, Kitana, Dorkaa87 lubią tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
Zanim kropek zagościł w brzuszku…
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷♀️
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
𝗢𝗡: Fertilman Plus, Omega
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93. •FERR 23
Gdy kropek zagościł w brzuszku..
•TSH 2,61 ⚠️- 🔜 Endo TSH 1,8 😍
•PROG 14,10 😒 ➡️ Utrogestan - lekkie plamienie w 7 HBD 😔
18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.2025 •BETA 720,69
21.08.2025 •BETA 1488 🙏
01.09.2025 • 1 wizyta gin. I mamy 4,4 mm karaluszka ❤️🫶🏻
10.09.2025 • 7+1 HBD 10,6 mm robaczka z bijącym serduszkiem 🥹
Rośnij… 🙏 -
W ogóle jeśli chodzi o wpisanie mnie, to z terminów 24.09 mam wizytę kontrolną a mi 13.10 pierwsze prenki 🥹 oby szczęśliwie doczekać 🙏📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
Zanim kropek zagościł w brzuszku…
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷♀️
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
𝗢𝗡: Fertilman Plus, Omega
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93. •FERR 23
Gdy kropek zagościł w brzuszku..
•TSH 2,61 ⚠️- 🔜 Endo TSH 1,8 😍
•PROG 14,10 😒 ➡️ Utrogestan - lekkie plamienie w 7 HBD 😔
18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.2025 •BETA 720,69
21.08.2025 •BETA 1488 🙏
01.09.2025 • 1 wizyta gin. I mamy 4,4 mm karaluszka ❤️🫶🏻
10.09.2025 • 7+1 HBD 10,6 mm robaczka z bijącym serduszkiem 🥹
Rośnij… 🙏 -
Cześć ☺️
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale już nadrobiłam zaległości.
Wróciłyśmy że szpitala wczoraj po usunięciu migdałków. Dodatkowo drenaż uszu. Stres x milion. Emocji kupa... Wszystko poszło dobrze, teraz tylko boję się ewentualnego krwawienia.
W szpitalu był taki chłopiec 6-letni z domu dziecka. Był zupełnie sam, w nocy płakał i wolał pielęgniarki - proszę pani, chodził i pomagał paniom co sprzątały, dostał jakieś słodycze to wszystkim rozdawał. Raz przyszła jego mama, ale siedziała jak za kare i robiła afer, że wychowawca dał mu 2 różne skarpetki, nawet ciężko to skomentować. Siedzi mi w głowie to dziecko...
Czuję się jak rozjechany jeż. Najlepiej czuje się rano na czczo, jak tylko zjem to mam mdłości do wieczora, ostatnio to nawet przed snem wymiotuję.
Byłam dziś na wizycie 2,8 cm człowieka z FHR 177/minutę.
Poprosiłam dziś o zwolnienie do końca miesiąca. Ostatnio w pracy byłam od 8:00 do 20:00 i ginekolog powiedziała, że przeginam.
Wiecie ciągle w głowie, że ciąża to nie choroba i w ogóle... Teraz miałam dobry okres zawodowy, nowe propozycje pracy, pomysły... Ale w końcu sobie przetłumaczyłam, że to nie jest ważne... Czas na rozwój jeszcze przyjdzie. Ech... Ja mam taki charakter żeby wszystkich zadowolić. Będę dawać 100%, żeby innych nie zwieźć, ale te 2 tygodnie mi pokazały, że w sumie mają gdzieś to, że jestem w ciąży
Wszystkim gratuluję wizyt!
Ninia mocno trzymam kciuki. Tak jak dziewczyny pisały - inny sprzęt, ten rozmiar jest tak mały, że nawet ułożenie ma wpływ. Ważne, że jest serduszko. Dużo, dużo ciepłych myśli przesyłam ♥️
-
Ninia, kciuki, żeby wszystko było dobrze!🤗
Ja jestem po 2 cc niestety. Pierwsze nieplanowane, nagłe, a drugie nieplanowane aż do ostatnich dni, jednak brak akcji w terminie porodu, a mój zapyziały szpitalik boi się porodów vbac, więc nie miałam wyboru 😓 Dla mnie to trudny temat, bo za każdym razem szykowałam się na poród sn i bardzo chciałabym tak urodzić. Jednak po tych 2 cc w moim mieście żaden lekarz nie pozwoli mi na próbę sn 😓 A teżnie jestem chyba aż tak zdeterminowana, żeby jeździć do Warszawki, żeby móc w ogóle podjąć próbę naturalnego porodu.
Same cesarki zniosłam bardzo dobrze i bardzo szybko dochodziłam do siebie. Z kp też nie miałam problemów, pomijając skrócone wędzidełka u obojga bobasów, wymagające podcięcia. Aktualnie jestem jeszcze w trakcie kp i cholera wie, kiedy się ono zakończy, bo synuś cycek straszny 🫣