X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 10 września, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Hej! 🤭
    Długo się zbierałam, czy tu dołączyć… po 4 miesiącach starań biel wreszcie nie wypaliła mi oczu i obecnie jestem w 7+1 tyg i dzień ciąży. Termin teoretycznie wypada mi na końcówkę kwietnia (28.04.2025).
    Zarodek ma potwierdzoną akcję serca i na tę chwilę rozwija się prawidłowo.
    Jestem panikarą, więc nie chce zapeszać i nie potrafię się w pełni cieszyć tak wczesną ciążą, zwłaszcza że wczoraj miałam akcję z brunatnym śluzem.
    Dziś miałam w tej sprawie szybką wizytę u mojej gin. Na szczęście po usg z zarodkiem wszystko ok ale dostałam dopochwowo Utrogestan. I siedzę sobie na zwolnieniu do końca tygodnia. To przysporzyło mi i mężowi wiele strachu 😔
    Nie ma jednak wg mnie super bezpiecznego czasu w ciąży, więc postanowiłam dołączyć :) zawsze raźniej, wczoraj w rozpaczy czułam się strasznie samotna… mąż na delegacji, ja sama w domu i milion myśli. Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki i oby ten wątek doprowadził nas wszystkie do szczęśliwego rozwiązania ❤️

Heej! 🤗 Dobrze, że jesteś. W kupie raźniej!

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • Ninia Przyjaciółka

Wysłany: 10 września, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki za wsparcie. U mojego lekarza wyszło 6 mm więcej niż w szpitalu więc przyrost w normie tydzień do tygodnia a zarodek po prostu jest z tych mniejszych albo młodszy jeszcze bardziej niż myślałam. Wielka ulga. Widziałam też jak się już śmiesznie rusza.
    Jedyne co to przykre, że w szpitalu zostawiają kobietę z informacją, że no zarodek nic nie rośnie od tygodnia ale idź sobie pani do swojego lekarza i tam się dopytaj co teraz. Zamiast nie wiem poprosić bardziej doświadczonego lekarza by zmierzył czy coś to się dostaje taki info w twarz i ogarniaj sobie sama.

Hermiona5, Idawoll, Aga300, Laura lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74
    24.07. 2025 - 7dpo Progesteron 16
    30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    31.07.2025 beta 202
    02.08.2025 beta 443 (+114%🫶🏻)
    08.08.2025 beta 4031
    22.08.2025 7mm🦐❤️
    28.08.2025 14mm🦐❤️
    03.09.2025 20 mm 🦐❤️(cotygodniowe USG to zalecenie po pęknięciu krwiaka)
    preg.png
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 10 września, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Hej, dzięki za wsparcie. U mojego lekarza wyszło 6 mm więcej niż w szpitalu więc przyrost w normie tydzień do tygodnia a zarodek po prostu jest z tych mniejszych albo młodszy jeszcze bardziej niż myślałam. Wielka ulga. Widziałam też jak się już śmiesznie rusza.
    Jedyne co to przykre, że w szpitalu zostawiają kobietę z informacją, że no zarodek nic nie rośnie od tygodnia ale idź sobie pani do swojego lekarza i tam się dopytaj co teraz. Zamiast nie wiem poprosić bardziej doświadczonego lekarza by zmierzył czy coś to się dostaje taki info w twarz i ogarniaj sobie sama.

No to kamień z serca! Bosz, z tymi lekarzami 🤦‍♀️ Przecież teraz podstawa to nasz spokój, a nie dodatkowy stres z powodu ich błędów/lenistwa/niewiedzy... 😫 Całe szczęście, że z brzdącem wszystko dobrze! A wiadomo, co było znów przyczyną krwawienia? Współczuję tych doświadczeń 😓

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 10 września, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Uff! Lubię za dobre wieści. ❤️
    A co do szpitala - tragedia. Oby to był ostatni raz, kiedy musiałaś tam być i przeżywać taki stres. 😣

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistnie

2025
    28.07. bHcg 14,24
    prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    1.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    4.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. 0,52 cm 🍤z💖
    05.09. 2,02 cm 🧸
    03.10. 🩺
    _preg.png_
  • Świeżynka97 Ekspertka

Wysłany: 10 września, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja cieszę się, że się wszytsko wyjaśniło.
    Dostałam już część badań i jak dobrze to interpretuję to mam infekcję układu moczowego, trochę mnie to zdziwiło, bo nie mam żadnych objawów. Teraz przeczytałam, że w ciąży jest to niebezpieczne i zaczęłam się okropnie bać

👩1997
    ➡️Pcos + IO
    ➡️hipoglikemia reaktywna

👉Starania naturalne od 05.2023
    👉W klinice od 05.2025
    ✅05. 2025 CB 💔
    ✅06.2025 ✖️
    ✅07.2025 CLO+menopur⏸
    ➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
    ➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
    ➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
    ➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓

preg.png
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 10 września, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka97 wrote:
    Ninja cieszę się, że się wszytsko wyjaśniło.
    Dostałam już część badań i jak dobrze to interpretuję to mam infekcję układu moczowego, trochę mnie to zdziwiło, bo nie mam żadnych objawów. Teraz przeczytałam, że w ciąży jest to niebezpieczne i zaczęłam się okropnie bać

Spokojnie, może nie masz żadnej infekcji. U mnie w badaniu moczu też wyszły "dość liczne bakterie". Też się naczytałam, też się wystraszyłam i od razu następnego dnia pobiegłam na posiew. Zanim dostałam wyniki, miałam wizytę u gina. Powiedział, że skoro nie mam żadnych objawów, to prawdopodobnie i żadnego zakażenia nie mam. U kobiet w ciąży podobno trudno jest pobrać super czystą próbkę moczu, ze względu na zwiększone wydzielanie śluzu - mimo odpowiedniej higieny przed pobraniem. Nie chciało mi się w to wierzyć, ale kiedy dostałam wyniki posiewu, okazało sie, że gin miał rację - posiew ujemny, teren czysty 😉 Na Twoim miejscu dla spokojności zrobiłabym posiew moczu. Nie denerwuj 🤗

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
‹‹ 90 91 92 93 94
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ