X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Velaria Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, też nieśmiało was podczytywałam, ale dziś postanowiłam, że już czas dołączyć 😊 To moja druga ciąża, pierwsza niestety zatrzymana na wczesnym etapie.

W zeszłym tygodniu na wizycie (5+6) pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, a na dzisiejszej wizycie (6+6) już dodatkowo na pokładzie jeden kropek z bijącym serduszkiem, miałam przyjemność posłuchać przez chwilkę, mega wzruszające 🥹♥️

Można mnie wstępnie wpisać na 28.04.2026 🤗
    Fotka z dziś:

IMG-0764.jpg

sallvie, Dudka1997, Kitana, Lolcia37, Dorkaa87, Smerfelinka, siesiepy, Lianaa, Uda się, kasia97, Idawoll, HimalayanDream, jordan72, mon08kow, Mysterka, Yoanne, doris lubią tę wiadomość

AMH 0,98
    05.25 10+2 tc / 6 tc 👼

18.08.25 -⏸️10 dpo
    21.08.25 - b-hcg 247; prog 29,63
    23.08.25 - b-hcg 772,5; prog 29,63
    11.09.25 - crl 0,61cm + ♥️🥹

🍀🍀🍀🍀🍀🍀
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 11 września, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii wielodzietności to u nas pierwsza trójka była z małą różnica wieku między córka a synem mam rok i 9 miesięcy potem syn i młodsza córka 2 lata 10 miesięcy a między siostrami 4 lata 7 miesięcy , wszyscy rocznikiem co dwa lata.
    Teraz będzie od tej najmłodszej jakieś 4 lata 5 miesięcy więc w sumie podobnie jak między dziewczynami moimi ale rocznikiem już 5 lat, od brata 7 lat ponad i równe 9 od najstarszej.
    Jak nam się urodziło trzecie dziecko to kupiliśmy 7 osobowe auto, więc teraz nie potrzebna nam zmiana na szczęście auta. Jak się bejbik urodzi to aby przetrwać wakacje i starsze dzieci będą w szkole najmłodsza w przedszkolu, coś w tym czasie uda się ogarnąć w domu a potem będziemy jak zawsze jak najbardziej korzystać z dworu. Dzięki Bogu poród w ciepłych miesiącach, a nie jak syn z początku stycznia i najmłodsza połowa listopada 🙈

Ps czy jestem tu jedyną która już ma definitywnie wybrane imię dla dziecka? 😂 Jak myśleliśmy kiedyś tam o potencjalnym czwartym dziecku to mieliśmy mieć Norberta albo jeśli dziewczynka to Flora ale wiecie co dla mnie to jest hit, dwa dni przed ostatnia ( wtedy jeszcze nie wiedziałam że ostatnia ) miesiączka przyśnił się mi mój brat, który zginął 3,5 roku temu, stałam w domu na rękach miałam niemowle a on mówił do mnie we śnie, że fajnie, że nasza mama jest na rencie teraz, że pomoże dużo, i czy mogę maleństwo nazwać Michał po nim. A potem okazało się, że jestem w ciąży, która nie miała prawa się wydarzyć. Nie powinnam mieć dni płodnych nie powinno być z takiego stosunku dziecka, a jest.
    Więc mamy zmianę planów i będziemy mieli Michalinę albo Michała 😅

Kitana, Lolcia37, Dorkaa87, Smerfelinka, krolik, Hermiona5, Uda się, Idawoll, HimalayanDream, doris lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 11 września, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    W kwestii wielodzietności to u nas pierwsza trójka była z małą różnica wieku między córka a synem mam rok i 9 miesięcy potem syn i młodsza córka 2 lata 10 miesięcy a między siostrami 4 lata 7 miesięcy , wszyscy rocznikiem co dwa lata.
    Teraz będzie od tej najmłodszej jakieś 4 lata 5 miesięcy więc w sumie podobnie jak między dziewczynami moimi ale rocznikiem już 5 lat, od brata 7 lat ponad i równe 9 od najstarszej.
    Jak nam się urodziło trzecie dziecko to kupiliśmy 7 osobowe auto, więc teraz nie potrzebna nam zmiana na szczęście auta. Jak się bejbik urodzi to aby przetrwać wakacje i starsze dzieci będą w szkole najmłodsza w przedszkolu, coś w tym czasie uda się ogarnąć w domu a potem będziemy jak zawsze jak najbardziej korzystać z dworu. Dzięki Bogu poród w ciepłych miesiącach, a nie jak syn z początku stycznia i najmłodsza połowa listopada 🙈

Ps czy jestem tu jedyną która już ma definitywnie wybrane imię dla dziecka? 😂 Jak myśleliśmy kiedyś tam o potencjalnym czwartym dziecku to mieliśmy mieć Norberta albo jeśli dziewczynka to Flora ale wiecie co dla mnie to jest hit, dwa dni przed ostatnia ( wtedy jeszcze nie wiedziałam że ostatnia ) miesiączka przyśnił się mi mój brat, który zginął 3,5 roku temu, stałam w domu na rękach miałam niemowle a on mówił do mnie we śnie, że fajnie, że nasza mama jest na rencie teraz, że pomoże dużo, i czy mogę maleństwo nazwać Michał po nim. A potem okazało się, że jestem w ciąży, która nie miała prawa się wydarzyć. Nie powinnam mieć dni płodnych nie powinno być z takiego stosunku dziecka, a jest.
    Łał ale historia z tym snem 🫣
    U nas jak będzie chlopczyk to na 100% Tadzio , uzgadniane już dawno jeszcze przed narodzinami Marcelinki 😉 jak będzie dziewczynka to mam gorszy problem bo niewiele imion mi się podoba niestety 😅

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Kitana Autorytet

Wysłany: 11 września, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy już imię 🙃 Jeśli będzie dziewczynka - Natalia, to na bank 😉 A chłopca jeszcze rozważamy, ale prawdopodobnie Tymoteusz.

Oj zmiana samochodu i nas czeka, bo aktualnie jeżdżę z dzieciakami totalnym żelazkiem. Jeśli doszedłby jeszcze 1 pasażer, nie miałabym gdzie wsadzić zakupów, że o mężu nie wspomnę 🤣 Tylko nie wiemy, na co polować, bo ja generalnie nie znoszę jeździć takimi rodzinnymi autobusami 🫣

Co do rozkmin wielodzietnej rodziny - najbardziej obawiam się, czy udźwignę logistykę 😬 Generalnie to ja zarządzam całym domem, ogarniam dzieci, rozwożę do szkoły/żłobka/na treningi itd, robię zakupy, sprzątam, piorę i gotuję... Wiecie, jak jest 😅 Mężu pracuje do nocy od pn do sob, więc tyle z jego pomocy na codzień 🫣 Dlatego dygam, czy uda mi się opracować system, w którym wszyscy będą względnie zaopiekowani, bez strat w ludziach i pobytów w szpitalu bez klamek 🥹 U nas co prawda będzie tylko 2 maluszków na raz,ale do tego świeżo upieczona nastolatka, która, fakt - potrafi czasem pomóc, ale jednak częściej sama wymaga uwagi, obecności.
    Jakoś to będzie 🙃

Współczuję Wam wszystkich tych przeżyć z lekarzami 😱 U mnie problem rozwiązał się sam o tyle, że w moim smutnym jak p mieście nie ma prawie lekarzy, a już na pewno dobrych (jakiejkolwiek specjalizacji). Pozostają jedynie prywatne gabinety, a i tu trudno trafić w miarę dobrze. Na szczęście akurat dobrego ginekologa udało mi się ustrzelić, choć nie jest to tani gips 🫣

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026 🩷

preg.png

age.png
  • Dorkaa87 Ekspertka

Wysłany: 11 września, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll Ja się jeszcze raz przypomnę.
    Jak będziesz aktualizować pierwsza stronę to wpisz mi prenatalne na 29 września 🙈😘

D👩🏼‍❤️‍👨🏻M
    A👦🏼14.05.2018
    B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
    🐈‍⬛🐈

Starania od 09.2023
    ⏸️ 04.08.2025🌈🥰
  • Dorkaa87 Ekspertka

Wysłany: 11 września, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velaria wrote:
    Hej dziewczyny, też nieśmiało was podczytywałam, ale dziś postanowiłam, że już czas dołączyć 😊 To moja druga ciąża, pierwsza niestety zatrzymana na wczesnym etapie.

W zeszłym tygodniu na wizycie (5+6) pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, a na dzisiejszej wizycie (6+6) już dodatkowo na pokładzie jeden kropek z bijącym serduszkiem, miałam przyjemność posłuchać przez chwilkę, mega wzruszające 🥹♥️

Można mnie wstępnie wpisać na 28.04.2026 🤗
    Fotka z dziś:

IMG-0764.jpg

Witamy na pokładzie 😊

Velaria lubi tę wiadomość

D👩🏼‍❤️‍👨🏻M
    A👦🏼14.05.2018
    B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
    🐈‍⬛🐈

Starania od 09.2023
    ⏸️ 04.08.2025🌈🥰
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 11 września, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Rozłożyło mnie przeziębienie i moja opieka nad córką to już w ogóle obecnie totalnie minimum i mam ogromne wyrzuty sumienia :( nie spałam w nocy wcale tak się źle czułam, już schizuje, że zaszkodzi ta choroba dziecku. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo małej szybko przeszło, a mnie bardzo meczy :(

Pomarańczowa jak to zwykle przeziębienie to nie masz co się martwić, głowa do góry! Wirusy owszem - są niebezpieczne w ciąży, ale nie wszystkie. Większość jednak pozostanie obojętna dla rozwoju ciąży ☺️
    Moja szwagierka przy drugim dziecku w pierwszym trymestrze miała covid, a przy trzecim grypę 🫣

A z opieką nad córką totalnie Cię rozumiem, mam tak samo! Przytulam!

Saffy, ale trafiłaś na ciemnogród 😅 tylko sobie nerwów napsułaś przez taką kobietę.

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
    20.08 5mm 🦐
    15.09 4cm ❤️
    30.09 I prenatalne - ryzyka niskie
    25.11 połówkowe 🤞

preg.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 września, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy ta kartę ciąży naprawdę trzeba założyć do 10 tygodnia , ja w sumie byłam raz na wizycie bo nie wiedziałam wcześniej że jestem w ciąży. Raczej nie ma potrzeby abym wcześniej niż przed 10 szła do mojej lekarz prowadzącej ale o tym nie pomyślałam że możemy nie dostać świadczeń jak tego nie zrobimy.
    Co to wogole za chory wymyśl, jak ktoś się dowiaduje po 10 tygodniu to co 😆

Starania od 05.2019
    ●IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    ●IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    ●IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
    ●IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    Stan 3 - ❄️
    ●Naturalny cud- in progress
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    👩 39l.
    🧔 37l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka
    👶 10.2024- synek
    ❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 września, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie a lataliscie z trójeczka maluchów? Jak to logistycznie ugryźć?

U nas imiona na M wchodzą tylko w gre, mamy swoją listę i męska i damska.. :) więc można powiedzieć że typy już swoje mamy chyba że nam coś odwali innego

Starania od 05.2019
    ●IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    ●IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    ●IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
    ●IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    Stan 3 - ❄️
    ●Naturalny cud- in progress
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    👩 39l.
    🧔 37l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka
    👶 10.2024- synek
    ❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 września, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny, a czy ta kartę ciąży naprawdę trzeba założyć do 10 tygodnia , ja w sumie byłam raz na wizycie bo nie wiedziałam wcześniej że jestem w ciąży. Raczej nie ma potrzeby abym wcześniej niż przed 10 szła do mojej lekarz prowadzącej ale o tym nie pomyślałam że możemy nie dostać świadczeń jak tego nie zrobimy.
    To nie dostaniesz becikowego po prostu. Ale ono ma też kryterium dochodowe, więc nie wszyscy się załapią, trzeba sobie sprawdzić czy jest się czym martwić. 😅 No i część podstawowych badań warto wykonać jednak do tego 10 tygodnia ciąży, dlatego lekarze zlecaja je na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 00:36

Laura lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 12 września, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Sallvie a lataliscie z trójeczka maluchów? Jak to logistycznie ugryźć?

U nas imiona na M wchodzą tylko w gre, mamy swoją listę i męska i damska.. :) więc można powiedzieć że typy już swoje mamy chyba że nam coś odwali innego

Nie lataliśmy bo ja jestem boidupa jeśli o samoloty chodzi i nie chce wsiąść 😂

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 12 września, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:

Jakie macie auto i jak się wam sprawuje ?
    Sen ekstra.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 czekamy na córeczkę 🩷

preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 12 września, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Jakie macie auto i jak się wam sprawuje ?
    Sen ekstra.

Opel Zafira, ja uwielbiam, mąż średnio wolałby Sharana albo coś takiego😂

Lolcia37 lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 12 września, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    To chyba tylko becikowe jest uzależnione od tego czy było się u lekarza przed 10 tc., ono ma kryterium dochodowe na osobę chyba coś koło 1900 zł. Tylko ja nigdy nie korzystałam i nie wiem czy podstawa wypłaty jest tylko i wyłącznie karta ciąży, czy nie wystarczy np okazanie wyników badań potwierdzających ciążę.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 12 września, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Opel Zafira, ja uwielbiam, mąż średnio wolałby Sharana albo coś takiego😂
    Fajnie wygląda , przynajmniej nie jak mały bus , bo mnie jazda takim busem przeraża.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷

preg.png
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 12 września, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:

My też już mamy "od lat" wybrane imię - jeżeli będzie chłopczyk to na 100% będzie Oluś ❤️ gorzej z dziewczynka bo tutaj nie mamy żadnych pomysłów 🙈

ktoś pytał gdzie się wybieramy, ale 2 dni w polsce to zdecydowanie za mało czasu żeby nadrobić forum - lecimy na słoneczną maltę ☀️ właśnie czekamy na lotnisku

Lolcia37 lubi tę wiadomość

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
    20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
    30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
    02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
    06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
    14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
    29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙 ⌛️
    12.11 badania połówkowe nl ⌛️

🙎‍♂️ 31

preg.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 12 września, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorkaa87 wrote:
    Idawoll Ja się jeszcze raz przypomnę.
    Jak będziesz aktualizować pierwsza stronę to wpisz mi prenatalne na 29 września 🙈😘
    Hejo, pamiętam, widziałam. Ale wczoraj mnie tak poskładało, że tylko Was podczytywałam z ukrycia.
    Ten tydzień mam mdłości i wymioty na jakimś zabójczym poziomie. 🤢😳

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
    05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
    03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
    07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
    30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
    28.11. (20+6)
    03.12. (21+4) Połówkowe 🩺
    _preg.png_
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 12 września, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę, że same pozytywne wiadomości od Was płyną ❤️
    Dużo się nie udzielam, wybaczcie ale ja jeszcze nie mam dzieci i myślenie o wyprawce i cieszenie się w pełni szczęśliwą ciążą to jest dla mnie jakiś kosmos i muszę do tego jeszcze dojrzeć chyba 🙈
    Mimo to podczytuję Was na bieżąco i wspieram całym serduszkiem ❤️
    Współczuję Wam też objawów ciążowych, choć z drugiej strony jednak lekko Wam ich zazdroszczę bo u mnie totalnie nic oprócz ciągnięcia w dole brzucha 🙈

Malowybitna, Smerfelinka lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)

17cs (Accofil, acard, heparyna)
    28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
    30.07 beta 54.60, prog. 36.52
    01.08 beta 98.30, prog. 38.50
    05.08 beta 827,30
    06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
    11.08 beta 9380,90
    20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
    04.09 CRL 2,1 cm 🥹
    29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie) czyżby 👧🏼 ?
    06.11 USG
    24.11 badania połówkowe
    Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
    preg.png
  • Kitana Autorytet

Wysłany: 12 września, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się ok 11 tygodnia, serio 😌 Nie wiem, czy coś się w tej kwestii zmieniło, ale wtedy do becikowego należało przedstawić zaświadczenie od lekarza o objęciu opieką przed 10 tc, a nie kartę ciąży. Więc mi takie zaświadczenie wystawił 🤷‍♀️ Aaale tak, jak dziewczyny piszą - kryterium dochodowe jest takie, że mało kto się na to dziś łapie. Na szczęście w większości miast są jeszcze "becikowe" samorządowe/miejskie/jakkolwiek zwał i tutaj nie jest brane pod uwagę ani kryterium dochodowe, ani kiedy poszło się do lekarza 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 08:08

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026 🩷

preg.png

age.png
  • jordan72 Koleżanka

Wysłany: 12 września, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej, ja też Was podczytuję, ale miałam zapierdziel w pracy i jednocześnie męczą mnie nudności… Chyba zainwestuję w taką bransoletkę uciskową, słyszałam że działa!
    Z tego zapierdolu nie zdążyłam się gapić w ekran jak kropeczka jest już borówką 🥺 i został mi tylko jeden dzień, bo od jutra ma się zmienić w fasolkę 😝

Cieszę się z dobrych wieści i trzymam mocno za wszystkich kciuki! Ja mam kolejne wizyty 18/09 i 9/10 prenatalne - poproszę Idawoll o dopisanie :)

My mamy imię wybrane dla dziewczynki, bo od dziecka nam się to samo podobało: Ida 🥰 a jak nie, to po babciach: Rozalia albo Helena, ale Helena chyba bardzo popularne ostatnio.
    Dla chłopca miało być Stas, ale też popularne chyba, więc jest koncepcja że Feliks po dziadku 😌
    Moja mama mówi, że jak ze mną chodziła w ciąży, to całą ciążę myślała, że będę Agnieszka, ale jak pod koniec ktoś ją zapytał i powiedziała na głos, to zmieniła na Ola 🤣

niedoczynność tarczycy
    _____
    2023 - poronienie 6 + 1 tc.

<3 <3 <3
    15.08.2025 - dwie kreski
    28.08 - USG jest !!! i jest bijące <3
    05.09 - zarodek 8,2mm i <3 bije 108/min
    18.09 - Ludek 2,2 cm i serduszko 180/min
    6.10 - Ludek 4,9 cm <3 macha rączką

preg.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ