🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, też nieśmiało was podczytywałam, ale dziś postanowiłam, że już czas dołączyć 😊 To moja druga ciąża, pierwsza niestety zatrzymana na wczesnym etapie.
W zeszłym tygodniu na wizycie (5+6) pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, a na dzisiejszej wizycie (6+6) już dodatkowo na pokładzie jeden kropek z bijącym serduszkiem, miałam przyjemność posłuchać przez chwilkę, mega wzruszające 🥹♥️
Można mnie wstępnie wpisać na 28.04.2026 🤗
Fotka z dziś:
sallvie, Dudka1997, Kitana, Lolcia37, Dorkaa87, Smerfelinka, siesiepy, Lianaa, Uda się, kasia97, Idawoll, HimalayanDream, jordan72, mon08kow, Mysterka, Yoanne, doris lubią tę wiadomość
AMH 0,98
05.25 10+2 tc / 6 tc 👼
18.08.25 -⏸️10 dpo
21.08.25 - b-hcg 247; prog 29,63
23.08.25 - b-hcg 772,5; prog 29,63
11.09.25 - crl 0,61cm + ♥️🥹
🍀🍀🍀🍀🍀🍀 -
W kwestii wielodzietności to u nas pierwsza trójka była z małą różnica wieku między córka a synem mam rok i 9 miesięcy potem syn i młodsza córka 2 lata 10 miesięcy a między siostrami 4 lata 7 miesięcy , wszyscy rocznikiem co dwa lata.
Teraz będzie od tej najmłodszej jakieś 4 lata 5 miesięcy więc w sumie podobnie jak między dziewczynami moimi ale rocznikiem już 5 lat, od brata 7 lat ponad i równe 9 od najstarszej.
Jak nam się urodziło trzecie dziecko to kupiliśmy 7 osobowe auto, więc teraz nie potrzebna nam zmiana na szczęście auta. Jak się bejbik urodzi to aby przetrwać wakacje i starsze dzieci będą w szkole najmłodsza w przedszkolu, coś w tym czasie uda się ogarnąć w domu a potem będziemy jak zawsze jak najbardziej korzystać z dworu. Dzięki Bogu poród w ciepłych miesiącach, a nie jak syn z początku stycznia i najmłodsza połowa listopada 🙈
Ps czy jestem tu jedyną która już ma definitywnie wybrane imię dla dziecka? 😂 Jak myśleliśmy kiedyś tam o potencjalnym czwartym dziecku to mieliśmy mieć Norberta albo jeśli dziewczynka to Flora ale wiecie co dla mnie to jest hit, dwa dni przed ostatnia ( wtedy jeszcze nie wiedziałam że ostatnia ) miesiączka przyśnił się mi mój brat, który zginął 3,5 roku temu, stałam w domu na rękach miałam niemowle a on mówił do mnie we śnie, że fajnie, że nasza mama jest na rencie teraz, że pomoże dużo, i czy mogę maleństwo nazwać Michał po nim. A potem okazało się, że jestem w ciąży, która nie miała prawa się wydarzyć. Nie powinnam mieć dni płodnych nie powinno być z takiego stosunku dziecka, a jest.
Więc mamy zmianę planów i będziemy mieli Michalinę albo Michała 😅Kitana, Lolcia37, Dorkaa87, Smerfelinka, krolik, Hermiona5, Uda się, Idawoll, HimalayanDream, doris lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:W kwestii wielodzietności to u nas pierwsza trójka była z małą różnica wieku między córka a synem mam rok i 9 miesięcy potem syn i młodsza córka 2 lata 10 miesięcy a między siostrami 4 lata 7 miesięcy , wszyscy rocznikiem co dwa lata.
Teraz będzie od tej najmłodszej jakieś 4 lata 5 miesięcy więc w sumie podobnie jak między dziewczynami moimi ale rocznikiem już 5 lat, od brata 7 lat ponad i równe 9 od najstarszej.
Jak nam się urodziło trzecie dziecko to kupiliśmy 7 osobowe auto, więc teraz nie potrzebna nam zmiana na szczęście auta. Jak się bejbik urodzi to aby przetrwać wakacje i starsze dzieci będą w szkole najmłodsza w przedszkolu, coś w tym czasie uda się ogarnąć w domu a potem będziemy jak zawsze jak najbardziej korzystać z dworu. Dzięki Bogu poród w ciepłych miesiącach, a nie jak syn z początku stycznia i najmłodsza połowa listopada 🙈
Ps czy jestem tu jedyną która już ma definitywnie wybrane imię dla dziecka? 😂 Jak myśleliśmy kiedyś tam o potencjalnym czwartym dziecku to mieliśmy mieć Norberta albo jeśli dziewczynka to Flora ale wiecie co dla mnie to jest hit, dwa dni przed ostatnia ( wtedy jeszcze nie wiedziałam że ostatnia ) miesiączka przyśnił się mi mój brat, który zginął 3,5 roku temu, stałam w domu na rękach miałam niemowle a on mówił do mnie we śnie, że fajnie, że nasza mama jest na rencie teraz, że pomoże dużo, i czy mogę maleństwo nazwać Michał po nim. A potem okazało się, że jestem w ciąży, która nie miała prawa się wydarzyć. Nie powinnam mieć dni płodnych nie powinno być z takiego stosunku dziecka, a jest.
Więc mamy zmianę planów i będziemy mieli Michalinę albo Michała 😅
U nas jak będzie chlopczyk to na 100% Tadzio , uzgadniane już dawno jeszcze przed narodzinami Marcelinki 😉 jak będzie dziewczynka to mam gorszy problem bo niewiele imion mi się podoba niestety 😅 -
My też mamy już imię 🙃 Jeśli będzie dziewczynka - Natalia, to na bank 😉 A chłopca jeszcze rozważamy, ale prawdopodobnie Tymoteusz.
Oj zmiana samochodu i nas czeka, bo aktualnie jeżdżę z dzieciakami totalnym żelazkiem. Jeśli doszedłby jeszcze 1 pasażer, nie miałabym gdzie wsadzić zakupów, że o mężu nie wspomnę 🤣 Tylko nie wiemy, na co polować, bo ja generalnie nie znoszę jeździć takimi rodzinnymi autobusami 🫣
Co do rozkmin wielodzietnej rodziny - najbardziej obawiam się, czy udźwignę logistykę 😬 Generalnie to ja zarządzam całym domem, ogarniam dzieci, rozwożę do szkoły/żłobka/na treningi itd, robię zakupy, sprzątam, piorę i gotuję... Wiecie, jak jest 😅 Mężu pracuje do nocy od pn do sob, więc tyle z jego pomocy na codzień 🫣 Dlatego dygam, czy uda mi się opracować system, w którym wszyscy będą względnie zaopiekowani, bez strat w ludziach i pobytów w szpitalu bez klamek 🥹 U nas co prawda będzie tylko 2 maluszków na raz,ale do tego świeżo upieczona nastolatka, która, fakt - potrafi czasem pomóc, ale jednak częściej sama wymaga uwagi, obecności.
Jakoś to będzie 🙃
Współczuję Wam wszystkich tych przeżyć z lekarzami 😱 U mnie problem rozwiązał się sam o tyle, że w moim smutnym jak p mieście nie ma prawie lekarzy, a już na pewno dobrych (jakiejkolwiek specjalizacji). Pozostają jedynie prywatne gabinety, a i tu trudno trafić w miarę dobrze. Na szczęście akurat dobrego ginekologa udało mi się ustrzelić, choć nie jest to tani gips 🫣 -
Velaria wrote:Hej dziewczyny, też nieśmiało was podczytywałam, ale dziś postanowiłam, że już czas dołączyć 😊 To moja druga ciąża, pierwsza niestety zatrzymana na wczesnym etapie.
W zeszłym tygodniu na wizycie (5+6) pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, a na dzisiejszej wizycie (6+6) już dodatkowo na pokładzie jeden kropek z bijącym serduszkiem, miałam przyjemność posłuchać przez chwilkę, mega wzruszające 🥹♥️
Można mnie wstępnie wpisać na 28.04.2026 🤗
Fotka z dziś:
Witamy na pokładzie 😊Velaria lubi tę wiadomość
D👩🏼❤️👨🏻M
A👦🏼14.05.2018
B👧🏼💔💫05.06.2023 - 40+3tc
🐈⬛🐈
Starania od 09.2023
⏸️ 04.08.2025🌈🥰 -
Pomarańczowa wrote:Rozłożyło mnie przeziębienie i moja opieka nad córką to już w ogóle obecnie totalnie minimum i mam ogromne wyrzuty sumienia
nie spałam w nocy wcale tak się źle czułam, już schizuje, że zaszkodzi ta choroba dziecku. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo małej szybko przeszło, a mnie bardzo meczy
Pomarańczowa jak to zwykle przeziębienie to nie masz co się martwić, głowa do góry! Wirusy owszem - są niebezpieczne w ciąży, ale nie wszystkie. Większość jednak pozostanie obojętna dla rozwoju ciąży ☺️
Moja szwagierka przy drugim dziecku w pierwszym trymestrze miała covid, a przy trzecim grypę 🫣
A z opieką nad córką totalnie Cię rozumiem, mam tak samo! Przytulam!
Saffy, ale trafiłaś na ciemnogród 😅 tylko sobie nerwów napsułaś przez taką kobietę. -
Dziewczyny, a czy ta kartę ciąży naprawdę trzeba założyć do 10 tygodnia , ja w sumie byłam raz na wizycie bo nie wiedziałam wcześniej że jestem w ciąży. Raczej nie ma potrzeby abym wcześniej niż przed 10 szła do mojej lekarz prowadzącej ale o tym nie pomyślałam że możemy nie dostać świadczeń jak tego nie zrobimy.
Co to wogole za chory wymyśl, jak ktoś się dowiaduje po 10 tygodniu to co 😆Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Sallvie a lataliscie z trójeczka maluchów? Jak to logistycznie ugryźć?
U nas imiona na M wchodzą tylko w gre, mamy swoją listę i męska i damska..więc można powiedzieć że typy już swoje mamy chyba że nam coś odwali innego
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Laura wrote:Dziewczyny, a czy ta kartę ciąży naprawdę trzeba założyć do 10 tygodnia , ja w sumie byłam raz na wizycie bo nie wiedziałam wcześniej że jestem w ciąży. Raczej nie ma potrzeby abym wcześniej niż przed 10 szła do mojej lekarz prowadzącej ale o tym nie pomyślałam że możemy nie dostać świadczeń jak tego nie zrobimy.
Co to wogole za chory wymyśl, jak ktoś się dowiaduje po 10 tygodniu to co 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 00:36
Laura lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
9.09 2,86cm i 178💓
Dominująca jędza 🥰 -
Laura wrote:Sallvie a lataliscie z trójeczka maluchów? Jak to logistycznie ugryźć?
U nas imiona na M wchodzą tylko w gre, mamy swoją listę i męska i damska..więc można powiedzieć że typy już swoje mamy chyba że nam coś odwali innego
Nie lataliśmy bo ja jestem boidupa jeśli o samoloty chodzi i nie chce wsiąść 😂 -
sallvie wrote:W kwestii wielodzietności to u nas pierwsza trójka była z małą różnica wieku między córka a synem mam rok i 9 miesięcy potem syn i młodsza córka 2 lata 10 miesięcy a między siostrami 4 lata 7 miesięcy , wszyscy rocznikiem co dwa lata.
Sen ekstra. -
Lolcia37 wrote:Jakie macie auto i jak się wam sprawuje ?
Sen ekstra.
Opel Zafira, ja uwielbiam, mąż średnio wolałby Sharana albo coś takiego😂Lolcia37 lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny, a czy ta kartę ciąży naprawdę trzeba założyć do 10 tygodnia , ja w sumie byłam raz na wizycie bo nie wiedziałam wcześniej że jestem w ciąży. Raczej nie ma potrzeby abym wcześniej niż przed 10 szła do mojej lekarz prowadzącej ale o tym nie pomyślałam że możemy nie dostać świadczeń jak tego nie zrobimy.
Co to wogole za chory wymyśl, jak ktoś się dowiaduje po 10 tygodniu to co 😆 -
sallvie wrote:Ps czy jestem tu jedyną która już ma definitywnie wybrane imię dla dziecka? 😂 Jak myśleliśmy kiedyś tam o potencjalnym czwartym dziecku to mieliśmy mieć Norberta albo jeśli dziewczynka to Flora ale wiecie co dla mnie to jest hit, dwa dni przed ostatnia ( wtedy jeszcze nie wiedziałam że ostatnia ) miesiączka przyśnił się mi mój brat, który zginął 3,5 roku temu, stałam w domu na rękach miałam niemowle a on mówił do mnie we śnie, że fajnie, że nasza mama jest na rencie teraz, że pomoże dużo, i czy mogę maleństwo nazwać Michał po nim. A potem okazało się, że jestem w ciąży, która nie miała prawa się wydarzyć. Nie powinnam mieć dni płodnych nie powinno być z takiego stosunku dziecka, a jest.
My też już mamy "od lat" wybrane imię - jeżeli będzie chłopczyk to na 100% będzie Oluś ❤️ gorzej z dziewczynka bo tutaj nie mamy żadnych pomysłów 🙈
ktoś pytał gdzie się wybieramy, ale 2 dni w polsce to zdecydowanie za mało czasu żeby nadrobić forum - lecimy na słoneczną maltę ☀️ właśnie czekamy na lotniskuLolcia37 lubi tę wiadomość
-
Dorkaa87 wrote:Idawoll Ja się jeszcze raz przypomnę.
Jak będziesz aktualizować pierwsza stronę to wpisz mi prenatalne na 29 września 🙈😘
Ten tydzień mam mdłości i wymioty na jakimś zabójczym poziomie. 🤢😳 -
Ale się cieszę, że same pozytywne wiadomości od Was płyną ❤️
Dużo się nie udzielam, wybaczcie ale ja jeszcze nie mam dzieci i myślenie o wyprawce i cieszenie się w pełni szczęśliwą ciążą to jest dla mnie jakiś kosmos i muszę do tego jeszcze dojrzeć chyba 🙈
Mimo to podczytuję Was na bieżąco i wspieram całym serduszkiem ❤️
Współczuję Wam też objawów ciążowych, choć z drugiej strony jednak lekko Wam ich zazdroszczę bo u mnie totalnie nic oprócz ciągnięcia w dole brzucha 🙈Malowybitna, Smerfelinka lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ ANA1 1:80, ANA3
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
-
Co to wogole za chory wymyśl, jak ktoś się dowiaduje po 10 tygodniu to co 😆
Ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się ok 11 tygodnia, serio 😌 Nie wiem, czy coś się w tej kwestii zmieniło, ale wtedy do becikowego należało przedstawić zaświadczenie od lekarza o objęciu opieką przed 10 tc, a nie kartę ciąży. Więc mi takie zaświadczenie wystawił 🤷♀️ Aaale tak, jak dziewczyny piszą - kryterium dochodowe jest takie, że mało kto się na to dziś łapie. Na szczęście w większości miast są jeszcze "becikowe" samorządowe/miejskie/jakkolwiek zwał i tutaj nie jest brane pod uwagę ani kryterium dochodowe, ani kiedy poszło się do lekarza 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 08:08
-
Heeej, ja też Was podczytuję, ale miałam zapierdziel w pracy i jednocześnie męczą mnie nudności… Chyba zainwestuję w taką bransoletkę uciskową, słyszałam że działa!
Z tego zapierdolu nie zdążyłam się gapić w ekran jak kropeczka jest już borówką 🥺 i został mi tylko jeden dzień, bo od jutra ma się zmienić w fasolkę 😝
Cieszę się z dobrych wieści i trzymam mocno za wszystkich kciuki! Ja mam kolejne wizyty 18/09 i 9/10 prenatalne - poproszę Idawoll o dopisanie
My mamy imię wybrane dla dziewczynki, bo od dziecka nam się to samo podobało: Ida 🥰 a jak nie, to po babciach: Rozalia albo Helena, ale Helena chyba bardzo popularne ostatnio.
Dla chłopca miało być Stas, ale też popularne chyba, więc jest koncepcja że Feliks po dziadku 😌
Moja mama mówi, że jak ze mną chodziła w ciąży, to całą ciążę myślała, że będę Agnieszka, ale jak pod koniec ktoś ją zapytał i powiedziała na głos, to zmieniła na Ola 🤣