Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jamniczakuchnia ja kupowałam w h&m tyle że nie mogę go znaleźć na necie. Jest w kolorze szarym i beżowym i jest bardziej usztywniany od tego z kappahl ale nadal miękki.
28latka super wieści, małymi kroczkami do przodu, niedługo już będziecie razem w domku .
Anastazja trzymam kciuki żeby szybko Was wypuścili.
Byłam wczoraj na tym ktg w szpitalu. Wyszło dobrze, przepływy znowu sprawdzane też wyszły dobrze no a mimo to muszę w piątek przyjechać do szpitala znowu na sprawdzenie i już zostać uwaga do rozwiązania! Czyli muszę leżeć 3tygodnie... No chyba że przepływy będą źle to wtedy będą wywoływać. Mam totalna zalamke od wczoraj. Od wizyty mała nic nie przybrała i ginka chce mnie mieć pod ręką na obserwacji. Może to mega egoistyczne ale skoro na razie wszystkie badania dobrze wychodziły to myślałam że będę musiała po prostu na ktg przyjeżdżać i tyle... -
nick nieaktualnyHej W końcu dobrze się czuję... Ale przespałam cały wczorajszy dzień i całą noc.. Jakaś masakra żeby tyle spać.. Teraz jestem głodna jak wilk bo praktycznie nic nje jadłam przez ten czas..
28latka bardzo się cieszę, że są postępy Oby było już tylko lepiej :*
Anastazja trzymaj się Kochana Będzie wszystko dobrze ;* -
28latka gratuluje i cieszę sie że w końcu sie doczekałas tej wspaniałej chwili:)
Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się niech dzieciaczki czekają na donoszone ciąże!
Straciatella trzymaj się
Ja Was cały czas podczytuje ale znów sie czuje jak w 1 trym i na wszystko brak siły
Andrea śliczne łóżeczko:)Andrea20 lubi tę wiadomość
-
Kamaa, współczuję. Mnie też być może czeka szpital. Do 33tc wszystkie przyrosty idealne, a teraz wzrost wagi się mocno zahamował : ( Tylko dlatego, że wcześniej była w 50 centylu, teraz ma normę. Ja się strasznie boję złych przepływów (wczoraj były ok) i już bym chyba wolała pójść do szpitala, żeby to często kontrolowali.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
28latkaa wrote:Wpadłam tutaj na chwilkę żeby napisać ze mała jest wyciągnięta z inkubatora ale dalej z obserwacja na monitorze i ja pierwszy raz przystawialam do piersi !!!! Zosia ssała )) miałam ja w ramionach
kredeczka91 wrote:28latka trzymam kciuki za Zosieńkę tak jak pewnie większość cioć, jeszcze trochę i się poprzytulacie!
A co do monitorów oddechu też się zastanawiałam nad kupnem, polecacie jakieś?
28latkaa wrote:Kupiłam monitor oddechu ale czy faktycznie mozna mu zaufać ? Naprawdę działa ?
jaskra, współczuję, że jeszcze musisz chodzić na zajęcia, bo jednak na tym etapie człowiek już nie jest ani taki mobilny ani nie ma tyle siły i energii. Szybko zamierzasz wrócić na studia?
Anastazjaaa, współczuję kolejnego pobytu w szpitalu . Trzymajcie się ciepło :*. Na szczęście ciąża jest już wysoka i maluszek w razie czego da sobie radę poza brzuszkiem mamy, ale niech jeszcze sobie troszkę posiedzi w ciepełku -
Hej dziewczyny, ja dziś miałam wizytę ale bez usg, miałam pobierany gbs i robione ktg. Doktorka mnie nastraszyła bo tętno Michalinki miało 160 ona powiedziała, że nie jest zle ale zapytala kiedy mam spotkanie z polozna zeby skontrolowac te tętno..
Szyjkę mi sprawdzała 2 cm, kanał zamknięty, ale mówiła, że mam szyjkę podatną cokolowiek to znaczy stwierdziła, że narazie jest dobrzeania0141, Karatka81, panda80, Dobson lubią tę wiadomość
-
hej Mamuśki \
ja dziś noc miałam taką sobie, o 3:40 mój M wstawał i wyjeżdżał więc się obudziłam z nim, popłakałam w poduszkę i nie mogłam potem zasnąć prawie do 5 koło 5 pewnie oko przymknęłam, i przed 7 już się obudziłam na dobre.
bardzo Was wszystkie proszę o trzymanie kciuków za naszą Julkę, by nie chciała wychodzić na świat przed 21.03 bo wtedy wraca M a ja sobie nie wyobrażam by go nie było przy porodzie w związku z tym myślę sobie, że nie będę robiła tego masażu krocza bo a nóż sprowokuję poród? czy to tak nie działa? i ogólnie chyba przejdę na kanapowy tryb życia..
no chyba, że takie działania nie mają wpływu i jak maleństwo będzie chciało to wyjdzie tak czy siak?
Iwonkaaa super, że ciśnienie się poprawiło i że wyniki moczu dobre
28latkaaaaa dzielna Twoja malutka, to musiało być niesamowite ją przytulać
a co do obniżenia się brzucha to ja sama nie wiem jak z moim, ale cały czas czuję małą zaraz pod żebrami, a chyba jak się obniży to mniejszy ucisk będzie?Larisa lubi tę wiadomość
Julia
-
dzięki Ania, dziś jeszcze M przed wyjazdem przemawiał do brzucha i kazał się małej słuchać i nie śpieszyć hehe
a my imię wybraliśmy kilka lat temu, jak był taki moment, że już w sumie była decyzja podjęta o dziecku i o rozpoczęciu starań. potem trochę się w życiu poprzewracało, macierzyństwo odeszło na dalszy plan ale jak widać decyzje dot. imienia pozostały bez zmian szkoda tylko, że teraz imię jest dość popularne, wtedy jeszcze nie byłoania0141 lubi tę wiadomość
Julia
-
paprotka30 wrote:Dziewczyny też Wam brzuch tak bardzo poszedł do przodu? Może nie tyle ze urósł tylko po prostu wystaje bardzo, śmiesznie to wygląda. Zastanawiam się jeszcze ile urośnie bo do porodu miesiąc! : )
ja tez mam takie wrazenie, ze brzuch rosnie mi bardzo do przodu czasem mi sie wydaje, ze maly ma dlugie nogi i odpycha sie od kregoslupa wystajac tak smiesznie w szpic do przodu.
28latka duzo sil dla Was!! teraz bedzie mogly sie juz tulic
Dobson wracaj do zdrowia!
Andrea piekne lozeczko wszystko juz gotowe, to teraz tylko czekac na malego lokatora
Mamusie w szpitalach trzymajcie sie dzielnie dla Waszych dzieciaczkow!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:09
Andrea20 lubi tę wiadomość
-
Mynia wrote:U mnie też noc do niczego. Bolą mnie cholernie biodra od spania na bokach więc budzę się i aż muszę wstać pochodzić i porozciągać nogi bo inaczej w życiu nie zasnę. Ehh...
lacze sie z Toba w bolu ;/ mnie tez strasznie bola biodra i za bardzo nie ma na to innego sposobu jak zmiana pozycji na drugi bok, mi juz bioder zaczyna brakowac...
-
Andrea, super łóżeczko, takie klimatyczne Ja osobiście nie jestem zwolenniczką moskitier i jeszcze na akcji bezpieczny maluch się nasłuchałam o tym, ale fakt, że to wygląda ładnie
Anastazjaa, dużo sił Ci życzę, masz Ty kobieto przejścia, ale mimo, że masz trudną drogę, to na pewno wszystko finalnie dobrze się skończy!
U mnie dużo się dzieje i jak wchodzę z doskoku, częściej zerknę na grupę na fb. We wtorek bardzo źle się czułam, nawet komputera nie odpaliłam, a tak jak pisałam kiedyś, telefon mam ciągle w serwisie i jestem bez łączności.
Idę teraz wykorzystać energię i poprasuję kolejną część ubranek, a być może nawet zakończę i będę miała z głowy!
Widziałam Wasze superowe brzuszki
Spakowane jesteście już do szpitala? Ja w końcu muszę to zrobić! Mam zebrane rzeczy, ale nie są spakowane.Anastazjaaa, Andrea20 lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka, ja mam część rzeczy uszykowaną, zostały mi głównie jakieś takie przybory toaletowe do zebrania, kubek i sztućce i chyba będę mogła wszystko w torbę wtedy wrzucić. ubranek dla małej nie biorę bo szpital daje swoje a na wyjście jeszcze nie wiem co uszykować, ale w sumie to chyba mało ważne, mam ubranka ułożone w szafie i rozwieszone więc w zależności od pogody ten kto będzie mnie odbierał może coś wybraćJulia
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26a00811cfd4.jpg
Kurier był pościel niedrapki i śliczne czapeczki wzruszylam się jak zobaczyłam te malutkie mięciutkie czapeczki... takie maleństwo będzie w domku.... Kocham :* pościel bawełna pierwsza klasa i to teraz bez prania także super się cieszęmalala, agulas, Andrea20, ania0141, Rotenkopf, jamniczakuchnia, _Saszka_, Endzis, Funky09, Dobson, czarna_owca lubią tę wiadomość
-
mania, jeszcze jest magiczne 7 cm. Koleżanka mi opowiadała, że miała takie bóle że dali jej już przy 3,5 cm.
Gdzieś czytałam, że ten gaz niewiele daje. Nie wiem
28latka ale się cieszę!! Super!!!!!
Andrea zachwyciłaś mnie swoim łóżeczkiem cudowne!
Ja dziś z rana byłam na badaniach. Jeszcze we wtorek paciorkowce i będę mieć komplet. Paciorkowców się boję, bo kiedyś miałam
dziewczyny ile macie body, śpioszków, czapeczek, kaftaników, spodenek w rozmiarze 56 i 62??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 12:27
Andrea20 lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy w domuuuu;) uważajcie, bo dziś babeczki się masowo rozpakowuja. To co się działo na porodowce i na IP przechodzi ludzkie pojęcie:D jakiś fluid w powietrzu.
Idę się rozpakować, odpocząć i Was nadrobie, bo mam zaległościAndrea20, ania0141, agulas, panda80, mania, malala, Larisa, Rotenkopf, jamniczakuchnia, _Saszka_, Endzis, Dobson, czarna_owca lubią tę wiadomość