X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i o ile morfologia ok to mocz nie bardzo. Nadal mam bakterie w moczu
    :( Łykam żurawinę, ale chyba dołączę picie rumianku i pokrzywy...no i oczywiście krwinki czerwone i białe obecne. moja kamica nerkowa w pełnym rozkwicie ...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala nie no córcia musi na tatusia zaczekać nie ma innej opcji :) trzymam kciuki aby tak sie stało :)

Anastazja współczuję tego stresu ale jesteś pod opieką i musi być dobrze...

Fabdorota no to super, że Was puścili nie ma to jak w domciu :)

Agulas no ja muszę się chyba pogodzić z tym, że zzo nie dostanę...jeszcze spróbuję się czegoś dowiedzieć jak będę 29go na KTG...ale co tam jakoś dam radę nie ja pierwsza nie ostatnia :) rozmawiam z córą żeby współpracowała podczas porodu to jakoś nam to pójdzie :)

U mnie dziś ogórkowa a na drugie dorsz :) a potem chyba drzemka bo już mi się oczy kleją...

Dziewczyny ten GBS to jest paciorkowiec B-hemolizujący (posiew) ??? Bo mam na to skierowanie i muszę w przyszłym tyg iść to zrobić bo dr powiedział, że jakby się cos wcześniej zadziało to muśże mieć wynik żeby Malutkiej nie truć antybiotykiem jak nie bedzie takiej potrzeby bo jak sie nie ma wyniku przy porodzie to daja zapobiegawczo antybiotyk dziecku...i jeszcze mam zrobić HBsAg

agulas lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy już po wizycie. Skurcze lekko powyzej 30, a więc malutkie; tętno 130-160. Młoda zeszła bardzo nisko do kanału, ale moja szyjka ma 3,5cm, wiec lekarka stwierdziła, że jeszcze trochę powinna wytrzymać. Miałam pobrany wymaz na gbs, a przy okazji okazało się, że mam stan przedinfekcyjny i przez tydzień mam stosować żel majerankowy. Bardzo się cieszę, ze nie dostałam antybiotyku... W kazdym razie na razie odraczam masaż krocza...

Boję sie jak cholera tego gbs, bo kilka lat temu miałam dziada i pewnie jestem już nosicielem....Niestety nie udało mi się odebrać poprzednich wyników, bo była awaria komputerów... O dziwo dziś kolejka szła dużo szybciej niż normalnie i nawet jakichś dużych opóźnien nie było

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota ale fajnie, w domu jednak najlepiej :) ciekawe co tak kobitki wzięło na rozpakowywanie dziś :D

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:

Dziewczyny ten GBS to jest paciorkowiec B-hemolizujący (posiew) ??? Bo mam na to skierowanie i muszę w przyszłym tyg iść to zrobić bo dr powiedział, że jakby się cos wcześniej zadziało to muśże mieć wynik żeby Malutkiej nie truć antybiotykiem jak nie bedzie takiej potrzeby bo jak sie nie ma wyniku przy porodzie to daja zapobiegawczo antybiotyk dziecku...i jeszcze mam zrobić HBsAg
    Dokładnie.

mania lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala, no to już jesteś przygotowana. Ja mam listę ze szpitala potrzebnych rzeczy, ale też sugeruję się tym czego ja będę potrzebowała.
    Polecacie coś konkretnego co można zabrać?
    Ja Wam na pewno polecam wodę termalną do twarzy, zarówno w trakcie porodu jak i na później w szpitalu. Super sprawa, ja uwielbiam :)

Iwonkaaa, malala lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Odebrałam wyniki i o ile morfologia ok to mocz nie bardzo. Nadal mam bakterie w moczu
    :( Łykam żurawinę, ale chyba dołączę picie rumianku i pokrzywy...no i oczywiście krwinki czerwone i białe obecne. moja kamica nerkowa w pełnym rozkwicie ...
    A próbowałaś pić sok z cytryny? U mnie działa najlepiej na infekcje dróg moczowych.

panda80 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przepraszam, że tak ucichłam ale już trzeci dzień z rzędu mam podły nastrój. Już nawet nie będę Wam opisywała mojego ataku paniki (tylko w skrócie - miałam jakiś taki lęk przed śmiercią, ale nie potrafiłam dojść do tego przed czyją) oczywiście wtedy, kiedy męża nie była w domu. No ale jakoś się ogarniam powoli.

Mam pytanie do już-mam :
    Gdzie Was bolały i w jaki sposób prawdziwe skurcze?

Straciatella, współczuje i tulę mocno ;*
    Anastazjaa, trzymaj się dzielnie! ;*
    Dziewczyny w szpitalach - głowa do góry, jesteście pod opieką ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    dziewczyny ile macie body, śpioszków, czapeczek, kaftaników, spodenek w rozmiarze 56 i 62??
    Ja mam
    Rozmiar 50
    5 body i 5 pajacow

Rozmiar 56
    10 body i 10 pajacow

Rozmiar 62
    15 body i 15 pajacow.

Śpiochów nie mam żadnych bo ty nie ma śpiochów w sklepach, oprócz ww. Mam całe mnustwo bluzeczek sweterkow i spodenek dla małego, bardzo dużo tego dostałam więc wydaje mi się ze w połowy tonie potrzebuje, ale darowanemy koniowi nie zagląda się w zęby ;)

agulas lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Pokrzywy ponoć nie wolno w ciąży, ale nie pamiętam dlaczego

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po USG. Młody waży 3400g, a to dopiero 34t5d! Aż lekarz się dziwił. Powiedział że rośnie klocuś. Kocham mego klocusia :*

Andrea20, malala, Rotenkopf, Karatka81, panda80, Aleksandrakili, paprotka30, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, _Saszka_, Justyna Es, Endzis, ania0141, agulas, Larisa, Funky09, Dobson, kamaaa, wiecznie lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka dzięki za wskazówkę o wodzie termalnej, nie brałam jej pod uwagę ale może kupię przy okazji, faktycznie może się przydać :)
    u mnie szpital daje w sumie wszystko, koszulę do porodu, koszule do karmienia, podkłady, ubiera maluszka i daje kocyk etc - ja musze mieć tylko mokre chusteczki dla małej i ew. jakąś maść na pupcię. tak przynajmniej wynika z wypowiedzi innych mam rodzących w tym szpitalu ;)

jejuuuu dichlieb jaki pulpecik już :)

Rotenkopf można jeszcze dołączyć do grupy na fb?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala i reszta - dołączyć można zawsze :D

malala lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to się robiło, przypomnij? :D

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A próbowałaś pić sok z cytryny? U mnie działa najlepiej na infekcje dróg moczowych.
    Jestem tak zdesperowana, że chyba tak zrobię... Wyciskasz cytrynę i pijesz sok?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota super że już w domku :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego podawania na zaś antybiotyku też nie kumam, mogliby przed samym porodem pobrać próbkę do badania i już, są przecież nawet testy płytkowe, no ręce opadają, lepiej truć dziecko...

• malala Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka al oni chyba potrzebują kilku dni żeby odpowiednio się 'wyhodował' ten paciorkowiec, coś tak babka w labo mi mówiła..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Tego podawania na zaś antybiotyku też nie kumam, mogliby przed samym porodem pobrać próbkę do badania i już, są przecież nawet testy płytkowe, no ręce opadają, lepiej truć dziecko...
    A to nie jest przypadkiem posiew? Czyli musi minąć jakiś czas, by badanie było wiarygodne? Ja miałam wczoraj pobierane i w poniedziałek mam dzwonić, czy są wyniki, więc nawet tydzień to może potrwać. Mam nadzieję, że się wyrobią, bo też nie chciałabym wciskać antybiotyku małej na starcie..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf z tego co pamiętam ;-) zaczęło się od bóli jak na okres, potem skurcze brzucha doszły, coraz mocniejsze, w aucie pamiętam że coraz mniej zabawnie się robiło ha,ha Potem u mnie doszły krzyżowe i no tego nie da się z niczym pomylić ;-) Między skurczami są przerwy, wiadomo, i są regularne, przerwa między się skraca. Chyba nie rodzisz? ;-)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ