Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulas, ja niezależnie od tego co zjem to pojawiają się wzdęcia
. Popołudniu mam chyba jeszcze większy brzuch niż Twój ze zdjęcia, a rano wstaję z prawie płaskim i waga od czasu ciąży skoczyła mi tylko o 0,6 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:03
agulas lubi tę wiadomość
-
Ja nie czuje boli typowych na wzdęcia. Po prostu mam wielki brzuch
Jadam to co zawsze - śniadania, obiady, kolacje a w miedzy czasie staram się jeść owoce bo niestety żołądek się domaga co 2 godz jedzenia
Teraz mam tego efekt...https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Iwonkaaa, Bulimulia - gratulacje, śliczne maluchy!
A co do brzucha mam to samo: rano wstaję - jest w miarę płaski, pod wieczór mam wrażenie, że jestem w 5 msc. W pracy siedzę ciągle z rozpiętymi spodniamiTakże chyba dziś poszperam za jakimiś spodniami ciążowymi.
-
Poranny brzuszek kazdego dnia jest coraz większy, chyba do płaskich juz nie nalezy - dzisiaj doszlam do takiego wniosku
ale z kazdym posilkiem jest jeszcze bardziej wielgachny, wieczorem to juz jak balon
niestety wc odwiedzam 1-2 w tyg i to jest tez powód brzuchola:/
-
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Dzisiaj robiłam serię badań potrzebnych na wtorkową wizytę i okazało się, że laborantka nie wpisała mi jednego badania z mojej listy a mianowicie grupy krwi. To kosztuje 40zł i się zastanawiam teraz, dlaczego lekarka nie spytała mnie o grupę krwi tylko zleciła jej ustalenie. Ja miałam grupę krwi robioną, a przecież ona się nie zmienia
Czy Wy też robiłyście to badanie?
Czy to jest jakaś rozbudowana wersja badania czy po prostu zwykłe ustalenie grupy?
Jeśli to konieczne zrobię sobie jeszcze w poniedziałek, ale jeśli nie to po co mi tracić 40zetaSkoro wiem jaką mam. Proszę Was o odpowiedź.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Ja tam się cieszę, jak widzę rosnący brzucho;) Boję się jedynie, że za miesiąc nie wejdę w sukienke do ślubu, ale i na to by się coś poradzilo:)
Idę spać dziewczyny. Miałam koszmarna noc przez to plamienie
, a skoro i tak leżę, to się chociaż zdrzemne. Dzięki Bogu żadnego plamienia już nie ma na tą chwilę. Może faktycznie to ta nadzerka, bo krew się pojawiła zaraz po aplikacji lutki. Powoli się uspokajam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 13:00
agulas lubi tę wiadomość
-
Kawuszka wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Dzisiaj robiłam serię badań potrzebnych na wtorkową wizytę i okazało się, że laborantka nie wpisała mi jednego badania z mojej listy a mianowicie grupy krwi. To kosztuje 40zł i się zastanawiam teraz, dlaczego lekarka nie spytała mnie o grupę krwi tylko zleciła jej ustalenie. Ja miałam grupę krwi robioną, a przecież ona się nie zmienia
Czy to jest jakaś rozbudowana wersja badania czy po prostu zwykłe ustalenie grupy?
Jeśli to konieczne zrobię sobie jeszcze w poniedziałek, ale jeśli nie to po co mi tracić 40zetaSkoro wiem jaką mam. Proszę Was o odpowiedź.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:55
-
Kawuszka wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Dzisiaj robiłam serię badań potrzebnych na wtorkową wizytę i okazało się, że laborantka nie wpisała mi jednego badania z mojej listy a mianowicie grupy krwi. To kosztuje 40zł i się zastanawiam teraz, dlaczego lekarka nie spytała mnie o grupę krwi tylko zleciła jej ustalenie. Ja miałam grupę krwi robioną, a przecież ona się nie zmienia
ja wczoraj odebrałam wynik grupy krwi, zwykła wersja nie rozbudowana -
Babu wrote:Iwonkaaa, Bulimulia - gratulacje, śliczne maluchy!
A co do brzucha mam to samo: rano wstaję - jest w miarę płaski, pod wieczór mam wrażenie, że jestem w 5 msc. W pracy siedzę ciągle z rozpiętymi spodniamiTakże chyba dziś poszperam za jakimiś spodniami ciążowymi.
Ja też poszukuję spodni ciążowych, ale na mnie potrzebne są dłuuugaśneNie ma innej opcji
(Mt 6,33) -
-
Aleksandra19 wrote:ja wczoraj odebrałam wynik grupy krwi, zwykła wersja nie rozbudowana
No właśnie to po co nam każą to robić i płacić nie pytając jaką grupę mamy?Zastanawiam się czy ją robić czy wstrzymać się do wizyty jak się okaże, że niezbędna to wtedy zrobię. Wezmę ze sobą wypis ze szpitala na którym mam grupę krwi.
(Mt 6,33) -
wiecznie wrote:Ja robiłam grupę krwi przed transferem mojej kruszynki i jak już była ciąża to gin z kliniki i tak zlecił ponowne zrobienie grupy krwi + odczyn Coombsa
Aha, no to to jest ciekawe i bądź tu mądryA może do lekarki napiszę smsiaka?
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Ja też poszukuję spodni ciążowych, ale na mnie potrzebne są dłuuugaśne
Nie ma innej opcji
)
-
wiecznie wrote:a bardzo wysoka jesteś? Ja ostatnio oglądałam spodnie ciążowe w H&M i te spodnie miały strasznie długie nogawki (no ale ja mam 164 cm wzrostu
)
No ja 20cm więcej od Ciebie mam 183cm wzrostuNormalne spodnie już mam obcykane, są dostępne nie to co kiedyś, ale ciążowe, może to być wyzwanie
(Mt 6,33) -
Ojej a tu znów źle wieści... ania15 przykro mi ;(
Ja dziś wizytowalam ale co to za wizyta jak nie miałam ani badania ręcznego ani usg?-
Pieprzone NFZ... "jak nie ma plamienia albo krwawienia to badać nie trzeba co miesiac" grrr..
A jak mi się odkleja łożysko albo robi krwiak bo dużo dźwigam to za miesiąc już będzie za późno...
Ale idę prywatnie w przyszłym tyg na wizytę u innego gina bo uważam że minimum to usg co miesiąc. Tym bardziej że też mam za sobą dwie straty i w ciazy z synkiem miałam krwiaka...
A tak czekałam na tą wizytę ;/ cały miesiąc zeby zobaczyc tego okruszka ;( -
to moje szczęście całe 4,7cm radości!
Zdjęcie niezbyt dobrej jakości bo robione słabym sprzętem ale nóżkę i rączkę dobrze widać
grupę krwi trzeba mieć na osobnym papierku ja miałam na 2 wpisach ze szpitala a i tak musiałam zrobić teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 18:52
triste, agulas, dichlieb, Endzis, Mynia, malika89, Anastazjaaa, Sunday, Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość
-
Co do grupy krwi to przy następnej wizycie muszę się dopytać, bo niby mam wyrobioną kartę identyfikacyjną z grupą krwi ale na panieńskie nazwisko, niby jest tam pesel no ale różnie to bywa. No ale w sumie jak wpisywały mi dane do karty ciąży to nic mi nie powiedziały przy oglądaniu karty...