Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff byłam na Ip i mój okruszek żyje!!! I ma się super!! Machał do mamusi rączkami i nozkami i mierzy 3.35cm ;) jest śliczny a ją jestem mega szczęśliwa... a plamienie niegroźne i oby jednorazowe... nastraszył mnie dzieciaczek maleńki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 23:43

ilonia1984, Rotenkopf, Lanusia93, Endzis, Sunday lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja aż się boję. W poniedziałek mam USG i boję się! Po tych wszystkich wiadomościach, aż ciarki przechodzą po plecach. Pamiętam jak byłam w szpitalu i wszyscy mi mówili "jesteś młoda, masz jeszcze czas, nie przejmuj się". Cholewka! Przecież człowiek wolałby zajść w ciążę miesiąc później i przejść ciążę bezproblemowo. To jest straszne, że nie ma nas nawet 100 na forum, a tyle dziewczyn pożegnało swoje skarby, a ile dziewczyn ma problemy. To się w ogóle nie pokrywa ze statystykami:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 23:49

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje i tez mam w pon usg,przy ktorym zekde na zawal chyba,ale tak sobie calczas mowie,ze jak teraz juz bedzie dobrze to juz bedzie dobrze,wejdziemy juz w 2 trymestr zaraz i poczujemy sie pewniej,ja napewno.Taka chora jestem.dziewczyny,okres na cholerne.wirusy uwazam za otwarty,u mnie pol miasta chorych,mam nadzieje,ze tego przeziebienia nie odczuje moj malec

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutny był ten tydzień ale dzisiaj jest dla mnie wyjątkowy dzień i chciałabym dzielić go z Wami :) dzisiaj o 19:15 mija rok jak na świat przyszła moja Córka. Był to jednocześnie najgorszy i najlepszy dzień w moim życiu. Mieszanka sprzecznych uczuć: strach, wyczekiwanie, potworny ból a na końcu ogromna radość i ulga że z Maleństwem wszystko dobrze :) Będziemy dzisiaj świętować cała rodziną. Jak mi się uda wrzuce w wolnej chwili jakieś zdjęcie :) A Wam wszystkim życzę żebyście w spokoju i zdrowiu doczekały tego cudu narodzin :*

Rotenkopf, Lanusia93, ilonia1984, Mynia, Anastazjaaa, Endzis, Mag.1990, Babu lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To straszne ile nerwów i stresów musimy przechodzić każdego dnia.
    Wiedziałam, że następna ciąża nie będzie tak bezstresowa jak ta pierwsza, ale póki z Okruszkiem jest wszystko dobrze to zniosę wszystko.
    Ja w czwartek mam prenatalne. Wymusiłam na mężu zamiane z kimś w pracy bo sama bym nie dała rady jechać.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola to radosny dzień u was dzisiaj ;) wstawi fotke tej księżniczki ;)

fabiola lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola najlepsze życzenia dla hani i gratulacje dla całej rodziny

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miałam dziś w planach pranie i sprzątanie a obudziłam się z biegunka i bólem brzucha więc leze i patrze na syf w domu :/
    Chyba zaszkodziło mi wczorajsze mango :/

I muszę już stwierdzić że rano mój brzuszek już nie jest płaski, już się lekko zaokraglil

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż wczoraj powiedział, że chyba już robi mi się taki okrągły brzuszek :) no i rano też już nie jest taki płaski:)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola 100 lat dla córeczki !!! wiem jakie to wspaniale uczucie bo 12 wrzesnia moj synek tez skonczyl rok, nawet nie wiem kiedy ten czas minal..

Co do brzuszka to ja juz zamowilam sobie przez neta komplet ubran ciazowych bo juz sie w wiekszosc swoich nie mieszcze a ciazowe z poprzedniej ciazy malo pasuja do pory roku bo z najwiekszym brzuszkiem chodzilam w upalne lato. Niestety ceny nowych ubran dla mamusiek powalaja wiec na olx upolowalam pake ubran za 100 w tym kilka par spodni, bluzki, tunike, leginsy, sukienke i jesienno-zimowa kurtke, kupilam w ciemno bez mierzenia, mam nadzieje ze beda pasowaly i nie bedzie w nich wstyd wyjsc do ludzi :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zakupami odzieży ciążowej czekam do wizyty, jeśli będzie wszystko ok to będę musiała wybrać do hm ho ileż można chodzić w leginsach ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W leginsach mozna chodzić cały czas! ;) nie no, chyba na zimę będę musiała kupić sobie jakieś spodnie ;p ale zawsze są ocieplane materiałowe spodnie :D

• Olina Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja nie chce zimy, chce zeby bylo tak jak teraz czyli 19-20 stopni ;)))
    aa i załatwiłam sobie usg ide w piatek na 9.05 bede miała taki stres, ze szok:((
    chociaz ginekolog mi powiedział, ze tam sie wszystko prawidłowo rozwija :)
    i tak bede sie stresowała;((
    miłego weekendu dziewczyny

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Miałam dziś w planach pranie i sprzątanie a obudziłam się z biegunka i bólem brzucha więc leze i patrze na syf w domu :/
    Chyba zaszkodziło mi wczorajsze mango :/

I muszę już stwierdzić że rano mój brzuszek już nie jest płaski, już się lekko zaokraglil

:D Ja tak miałam wczoraj. Tyyyle zaplanowałam, a trzeba było leżeć. W ogóle to dopiero ciąża mnie nauczyła odpoczywać, bo ja byłam taki narwaniec, że na tyłku 5 minut nie potrafiłam usiąść. Zawsze było coś do zrobienia, posprzątania, ugotowania, upieczenia, etc. A teraz organizm mocno mi daje znać, że potrzebuje zwolnić tempo. I w sumie to odpoczywanie jest fajne, byle nie za długo :D Także Anastazja, spokojnie. Jak nie dzisiaj, to jutro. Ja właśnie nadrabiam z tym, czego wczoraj nie zrobiłam, bo mam mega power. Czuję się, jak na jakichś dopalaczach :D Humor dopisuje, tańczę i śpiewam, ścierając kurze. Ooooh, żeby takie dni były codziennie ;)

Fabiola, 100 lat dla Twojego Skarba! Uściskaj ją od wirtualnych cioć :) Wielkie macie dziś święto! :D

Olina, najważniejsze, że załatwiłaś to usg. Teraz tylko spokój Ci pozostaje. Wszystko na pewno jest super :) Będziemy czekać na fotkę Okruszka :)

Anastazjaaa, fabiola lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z om wychodzi mi 9 tc a z usg pierwszego 7 tc a we wtorek mam wizytę. Podczytuje was czasami. Przykro mi bardzo malinkowe i Ania że tak się stało zn znam to uczucie jest straszne! Gratulacje wszystkim mamom które zobaczyly swoje śliczne pociechy i ich bijące serducha. Anastazja nie mogłam znaleźć tego czy ja dobrze rozumiem? Miałaś bliźniaki i jednego poronilas? O mój Boże współczuję bardzo :-(....
    Jeszcze serducha nie słyszałam mam nadzieję że nastąpi to za trzy dni..

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wiesz.. zgodzę się z Tobą w 100% .
    I tylko tyle i aż tyle.

My właśnie jesteśmy w Częstochowie. Akurat skończyła się pielgrzymka leśników .. :) przyjechało kilka osób z naszej RDLP i powiem wam że sporo z nich zauważyło ze jestem w ciąży :-) .. w sumie nie ma się co dziwić ledwo co dopielam spódnice i koszule :D o zapięciu marynarki nie wspomnę nie ma opcji :D hahaha buziaki :) udanych wizyt życzę ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:52

fabdorota, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    Hej dziewczyny z om wychodzi mi 9 tc a z usg pierwszego 7 tc a we wtorek mam wizytę. Podczytuje was czasami. Przykro mi bardzo malinkowe i Ania że tak się stało zn znam to uczucie jest straszne! Gratulacje wszystkim mamom które zobaczyly swoje śliczne pociechy i ich bijące serducha. Anastazja nie mogłam znaleźć tego czy ja dobrze rozumiem? Miałaś bliźniaki i jednego poronilas? O mój Boże współczuję bardzo :-(....
    Jeszcze serducha nie słyszałam mam nadzieję że nastąpi to za trzy dni..
    Witajnatalka, tak dobrze zrozumialas, miałam bliźniaki dwujajowe ale jeden z nich przestał się rozwijać około 4-5 tygodnia ciąży, poronilam go dzień przed wizytą u lekarza. Szłam na wizytę tylko po źle wieści, tymczasem dowiedziałam się że jeden maluszek wciąż walczy dzielnie i ma się dobrze, za półtora tygodnia mam kolejną wizytę i mam nadzieję że wszystko dobrze z moim drugim maluszkiem.

Rosnij zdrowo a ciąża niech mija Ci bezstresowo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to ost jestem po 13 taka spiąca, że masakra

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja przykro mi aby drugi maluch chowal się zdrowo! <3 ja mam straszne mdłości ale najgorsza jest moja bezsilność nie mogę nic robić organizm się stawia mam nadzieję że to szybko minie

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola 100 lat i zdrówka dla malutkiej - czas pędzi strasznie szybko :) - niestety.

U mnie faza - spac. Ale nie ma jak. Młody na drzemke padł po 2h spaceru (nogi mi w dupę włażą ale chociaż grzeczny był) w tym czasie zrobię obiad.
    A wieczorem wyjście z listopadowkami do knajpy BEZ DZIECI ;) i będę sączyć pyszne owocowe koktajle :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ