Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb to dobrze :-D aby już nie twardnial chyba że jak już za 8 miesięcy będziesz rodzic ;-)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Od wczoraj czuje się anginowo. Gardło mnie strasznie boli, węzły chłonne i migdalki mocno powiększone. Orientujecie się czy można psikac gardło tantum verde?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 08:11

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tantum verde nie wiem, ale jak mnie kilka dni temu bolało gardło to kupiłam ten Prenalen gardło i pomogło ;) dokupiłam Prenalen na katar i powoli wychodze z tego paskudztwa ;)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    Dziewczyny nie wolno alkoholu w ciąży nawet łyka piwa! Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak szkodzicie tym swoim dzieciom! Żaden radler! To też alkohol żadne winko! Ci lekarze którzy proponują lampkę wina to konowaly od których trzeba uciekać! A tak każdy robi co chce jasne! Ale pamiętajcie nawet kropla może zaszkodzić! A jeśli chodzi o ciastka i ciasta to tam nie ma alkoholu tylko aromat rumowy się daje. Więc się nie przejmuj.

Warka Radler 0% to najzwyklejsza lemoniada :) Kilka stron przewertowałam zanim po to sięgnęłam :)
    Co do reszty całkowicie się zgadzam. Nie rozumiem kobiet które piją w ciąży- czy to łyk normalnego piwa, czy lampka wina. Konsekwencje za taką głupotę są olbrzymie. Naprawdę można się powstrzymać, a jeśli już nie można są bezpieczne alternatywy- wspomniana Warka i piwo Bavaria, całkowicie bezalkoholowe.

Bo wszystkie inne (Karmi itp.) mają PONIŻEJ 0.5 %, co dla kogoś może jest do zaakceptowania, dla mnie nie.

natalka189 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Fabdorota a gdzie kupujesz podpiwek? Ostatnio piłam jak miałam parę lat i nie widuje go w sklepach.

A przyznam że do alkoholu mnie mocno ciągnie a tej ciąży. Dwa razy zgrzeszyłam i wzielam lyka radlera i cydru dlatego wszelkie alternatywy wskazane. Też jestem przeciwna piciu nawet kieliszka wina czy jednego piwka ale to jedna z moich wstydliwych zachcianek ciazowych:P

Co do zdania lekarzy to moja mama rodzila 7 lat temu wiec nie tak dawno i jej doktor ba mdłosci polecala kielicha wodki z pieprzem!! Oczywiscue mama nie stosowala ale ze tacy lekarze sie jeszcze uchowali...
    Zdarza się, że jest w Biedronce, ale też w takich mniejszych, osiedlowych sklepach. U nas też znajomy ma w swojej klubokawiarni, więc jak wychodzimy do ludzi, to mam się czym raczyc:D

Endzis lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie warka radler to lemoniada :) oczywiście ta niebieska z cytryna. Sama się nią zapijam. . W czechach nie było piw bezalkoholowych. . Wszystkie miały minimum 0.5 % wiec odpadają.

Tantum verde psikac można :)
    A na mdłości są leki dla kobiet w ciąży :-) tabletki bądź czopki :) nazywają sie TORECAN :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 10:07

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzygam po 5-6 razy dziennie i nie biorę na to nic
    Lekarz mi mowil ze w okresie organigenezy żadne leki nie są wskazne o ile nie są mega konieczne

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • triste Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a ja walczę z zaparciami :/ mleko, kawa, jabłka póki co nie działają :( po kolei próbuję wszystkiego bo już od 6 dni nic :/ dzisiaj zjem jeszcze błonnik może zadziała.... a jutro kupię suszone śliwki i będę piła wodę po zalaniu bo suszonych owoców nie lubię.
    Macie jeszcze jakieś inne metody?

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia bardzo pomaga kilka kiwi. Tylko takich nie za miękkich. 2-3 i problem mija:)

triste lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste, ja nie mam zaparc wogole. Dzien zaczynam od cieplej herbaty i banana. Za 1.5h w pracy robie sobie cieple mleko i platki, np Nestle Fitness i dodaje inne, czasami musli jak jest. Za jakis czas jem salatke owocowa (ananas, arbuz,winogron-wielkosci kubka). Pozniej jakis jogurt, czasami grecki lub activia. Potem lunch (nie jem miesa, jem ryby, plus jakas salatka albo gotowane warzywo). Czesto starcza mi to do wieczora, w domu kanapeczki, albo zupa, na wieczor nie mam apetytu. Baaardzo czesto dosypuje ziaren -slonecznik, siemie lniane, dynia i sezam.
    A w weekend robie owsianke na mleko z dodatkiem dzemu lub owocow. Jem malo slodyczy bo nie mam ochoty na nie. Postaraj sie dosypywac ziarenka i moze na wieczor jakis spacerek jak nie jestes zbyt zmeczona.
    Wiadomo kazdy organizm jest inny ale mam nadzieje, ze moze Ci moj pomysl cos pomoze :-)
    Aha, i oczywiscie staram sie jest pelnoziarniste pieczywo, wczoraj tez kupilam chrupkie z dynia bo lubie :-) i pelnoziarniste makarony, brazowy ryz, czasami smoothie z bananow, maslanki i otrebow-pyszne!!

Pozdrawiam Mamuski, milej niedzieli!!
    Moj Malz dzisiaj gotuje wiec ja odpoczywam ;-)

triste lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano już zjadlam jedno kiwi, ale widocznie to za mało, jeszcze mam więc zjem i zobaczę czy zadziała :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólne staram się codziennie jeść pełnoziarniste pieczywo, mleko z kaszka i zarodkami pszennymi, jem owoce ale mniej warzyw, piję wodę itp niestety słodycze są w mojej diecie i teraz zmnejszam ilość ;) muszę bardziej przypilnowac się ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jakiś czas temu pisałam o tym: jak już nic nie pomaga z naturalnych środków, są czopki bezpieczne dla ciężarnych. Nazywają się eva-qu. Raz stosowałam jako ostatecznosc. Pomogło. A dzisiaj problem powrócił i walczę kiwi i maslanka;D

triste lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaraj sie zrezygnowac ze slodyczy, nic dobrego nie wnosza a tylko powoduja zaparcia plus szybsze tycie. Ja tez czasami mam ochote, wiec kostka czeko nie zaszkodzi lib lody, ale rozne batony to zwykle zapychacze. Jak czujesz, ze potrzebujesz slodkie, to do kaszki dodaj sobie dzem, ale tez trzeba patrzec na sklad ile ma owocow a ile cukru :-) jod kad ogladam Wiem co jem na tvn style, to zwracam uwage na sklad. Dasz rade!!!

Ps. Sorki jak narobilam bledow ale pisze na tel a dzis mi pekl wyswietlacz!!! Co za pech..

triste lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopkow unikam, nie lubię takich leków ;) ze slodyczy to jadłam drozdzowkę i batonik więc za dużo tego nie było a póki co nie tyje ;) u mnie słodycze nie powodują tycia :) a co do dzemow to kupuje z Łowicza: 100g owoców na 100g produktu, słodzone sokiem jablkowym :)

Sunday lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste, kefir? Gruszki? Próbowałaś ? :)

triste lubi tę wiadomość

• triste Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie próbowałam ani z kefirem ani z gruszkami, gruszki mają takie działanie? Teraz zjadlam błonnik i mam wielką nadzieję że to pomoże :) wieczorem szklanka mleka a ew jutro dalsze probowanie ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze muszę skorzystać z toalety po gruszce ;D a pamiętam jak kiedyś jeszcze zapiłam ją colą... ;D

• triste Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrałam walkę ;) nie wiem co pomogło ale ważne że jest ok ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ;)

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ